Nokia E63

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Hocam aklına çok iyi gelmiş. Zaten başka sorun olamazdı. (Kusura bakma, biraz geç gördüm.) Ancak sorun şu ki jak geçsin diye bayağı bastırmak gerekiyormuş. Şimdi tam oturunca ses hem düzeldi, hem de iki taraftan da gelmeye başladı. Teşekkürler.

Sanırım ses sıkıntısı olanlar benim gibi jakı takamıyorlardı. Takmak için resmen bastırmak gerekiyor bu da çok yanlış bence. Takıp çıkarırken kırarım ddiye korkarım. :D

Telefon yeniyse gayet normal bir durum...Kim kıyabilir ki :)
Jakın yerine tam oturması elbette önemli detay :)

Problemin çözülmüş olduğuna sevindim..
İnşAllah bu, telefonun size vereceği son problem olur..

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bir defa tak daha hiç çıkarma :D

Est. ne kusuru kardeşim. Sorununu hallettiysen önemli olan o. Eğer ki kulaklık olarak sağlam bir marka kullanıyorsanız ses kalitesi iyi. Ben mp3' playerimin kulaklığını kullanıyorum ses beni tatmin ediyor
Hocam kesinlikle ses gayet iyi. Ya insanlar benim gibi takamıyor ya da işitme kaybı yaşıyorlar. :D Hatta "Stereo widening" diye bir ayar var. Ses daha da harika geliyor.
Telefon yeniyse gayet normal bir durum...Kim kıyabilir ki :)
Jakın yerine tam oturması elbette önemli detay :)

Problemin çözülmüş olduğuna sevindim..
İnşAllah bu, telefonun size vereceği son problem olur..

Hehehe :) aynen hocam. O jak öyle dışarıda duruyormuş. Ona rağmen ses veriyor ya, helal olsun. :D

İnşallah çıkarmaz, Nokia'ya güvenim tam. Bu telefonu da çok beğendim. Uzun yıllar kullanabilirim.

Umarım siz de uzun süre, sorunsuz kullanırsınız.

Kolay gelsin.

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ya arkadaşlar benim telde sağ alt köşede ;

Telesekreter no. tanıml.
Bildirimi gizle
Bildirimi çıkar

şeklinde üç seçenek geliyor.

Telesekreter numarasını nasıl tanımlayabilirim?

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21

Telesekreter no. tanıml.
Bildirimi gizle
Bildirimi çıkar

İlk seçeneği seçerek deneyebilirsin. Eğer gizlediysen muhtemelen iletişim menüsü altında bir yerden bulunuyordur.

Bu arada yeni bir şey söylemek istiyorum. :P

Lotus Traveler denen karın ağrısını sildim, telefon tekrar açıldığında geri kuruldu. :S Lanet olsun.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Telesekreter no. tanıml.
Bildirimi gizle
Bildirimi çıkar

Telefonun geldi yani. Hayırlı olsun. Nasıl tanımlayacağını bilmiyorum ama o bildirimi oradan nasıl kaldırabileceğini biliyorum.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17

Telesekreter no. tanıml.
Bildirimi gizle
Bildirimi çıkar

Telesekreter özelliği ile gelen bir aramayı cevaplandıramıyorsanız, arayan kişi telesekreterinize bir mesaj bırakabilir.

Telesekreter bir şebeke servisidir ve telesekreter numarası servis sağlayıcınız (Turkcell, Vodafone ve Avea) tarafından verilir. Daha fazla bilgi edinmek ve telesekreter numaranızı öğrenmek için, servis sağlayıcınıza başvurmanız gerekmekte -ki hattınızı telefonunuza taktığınızda zaten bu numara otomatik olarak tanımlanmaktadır.
Dolayısıyla ayrıyetten bir numara tanımlamanıza gerek yok. Size tavsiyem orada görmüş olduğunuz seçeneklerden "BİLDİRİMİ ÇIKAR"ı seçip ekranı böyle gereksiz bir meü opsiyonu ile doldurmamanız :)

İlk seçeneği seçerek deneyebilirsin. Eğer gizlediysen muhtemelen iletişim menüsü altında bir yerden bulunuyordur.

Bu arada yeni bir şey söylemek istiyorum. :P

Lotus Traveler denen karın ağrısını sildim, telefon tekrar açıldığında geri kuruldu. :S Lanet olsun.
Maalesef Nokia bazen böyle aptalca işler yapabiliyor... (Bazıları için HEP yapıyor olabilir)
Lotus Traveler'i silebilmek için yapmanız gereken X-PLORE programını kullanmaktır. Ücretsiz olduğu için diğer seçeneklerde olduğu gibi para ödemenize gerek yoktur.
Tek yapmanız gereken, C:\Installation dizinine gidip Lotus Travel'a ait olan SISX kurulum dosyasını bulup silmek olacaktır.
Ve Mümkün olduğu kadar Telefonunuzu Kapatıp Açmamaya dikkat edin..Çünkü silseniz bile, Nokia'nız her açılışında size sinir bozucu bir uyarıyla karşılayıp "Hâlâ Lotus Hesabınız yok mu?" tarzında aptalca bir soru soruyor..

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Arkdaşlar ilk şarj kaç saat olmalı ve telefon şarj olurken kapalı olmak zorunda mı?

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Şarj etmek için tamamen bitmesini bekliyorum ama bir türlü bitmek bilmiyor şu şarj. ((=

Tuş kilidi kodu nasıl koyuluyor acaba?

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Neyse tamam buldum. :)

Birşey soracağım size..

Sizde wi-fi'den internete bağlanınca internet hızınız nasıl? Ben de çok yavaş acaba bu telefondan mı kaynaklı yoksa wirelless kaynağından mı anlamadım.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21

Birşey soracağım size..

Sizde wi-fi'den internete bağlanınca internet hızınız nasıl? Ben de çok yavaş acaba bu telefondan mı kaynaklı yoksa wirelless kaynağından mı anlamadım.
Ben Opera Mini'yi kullanıyorum tarayıcı olarak. Resimleri düşük kalitede gösteriyor ve sanırım bazı optimizasyonlar da yapıyor. Bu şekilde eminim zamandan kazanç sağlıyorum. Ağ kalitesinin %30larda olduğu durumlarda bana göre hızı fena değil.

Son zamanlarda benim sıkıntım ağ bağlantısını sürekli olarak tutamaması oldu. Yeniden bağlanmak istiyor, sonra da başarısız olup yarıda kesiyor. :S Buna bir çözüm arıyorum ama bulamadım şimdiye kadar. Bağlantıyı access point olarak tanımlasam da değişmiyor. Eğer çözersem buraya yazarım.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Birşey soracağım size..

Kaynaktan olabilir kardeşim.. Ben 1 mbit neti 2 pc ve e63 ile kullanıyorum rahatım..

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Hafıza kartına attığım videolar telefonda gözükmüyor neden acaba?

flv, avi , 3gp formatlarının üçünü de denedim ama telefon yinede okumadı sebebi nereden kaynaklanıyor?

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hafıza kartına attığım videolar telefonda gözükmüyor neden acaba?

flv, avi , 3gp formatlarının üçünü de denedim ama telefon yinede okumadı sebebi nereden kaynaklanıyor?
Sebebi o dosya türlerini mevcut programın desteklenmemesidir.
DivX Mobile Player kullanıyorum .avi için, diğeri için uyumlu olup olmadığını bilmiyorum. Araştırabilirsin.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
E63 üzerinden TTNET Wifi hizmetinden yararlanabilen varmı acaba? Ben ne zaman denesem gerek kendi browser ı olsun gerek te Opera olsun hata veriyor.

andriy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mesajlaşmayı seviyorsanız birebir

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Sebebi o dosya türlerini mevcut programın desteklenmemesidir.
DivX Mobile Player kullanıyorum .avi için, diğeri için uyumlu olup olmadığını bilmiyorum. Araştırabilirsin.

DivX Mobile Player'ı nerden indirebilirim.

E63 üzerinden TTNET Wifi hizmetinden yararlanabilen varmı acaba? Ben ne zaman denesem gerek kendi browser ı olsun gerek te Opera olsun hata veriyor.

Bende bağlanıyor wi-fi üzerinden internete. Şuanda herhangi bir sorun olmadı. Ne hatası veriyor mesela.

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Tamamdır arkadaşlar sorunu hallettim...

Müzik kısmına girip seçeneklerden yenile yapınca tüm müzikler gözüküyor..

Eğer bilmeyenler varsa da öğrenmiş olsunlar diye de öğrenir öğrenmez sizlerle paylaştım.. :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bu arada arkadaşlar, biliyorum burada birtakım Hack ve Kırma olaylarından bahsetmek uygun değil ama..
Şunu bilin ki piyasa da E63'ün kullanmış olduğu Symbian v3 FP1 için bulabileceğiniz birçok Signed veya UnSigned programı full sürüme çevirmekte sorun yaşayabilir ve SERTİFİKA Problemi adı altında bu programları Kurmakta sorunlar yaşayabilirsiniz.
Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız bilin ki; bu, telefonunuzla ilgili değil Nokia ile ilgili bir problemdir. Bu tarz Crackli Sis ve SisX dosyalarının kurulmasına Nokia tarafından izin verilmemektedir.
Bu tür problemleri çözmenizin tek yolu; telefonunuzu Hacklemek yada Sadece Çin'den ve net üzerinde alınabilen yerlerden SERTİFİKA alarak, kurulumunu yapacağınız Sis veya SisX dosyasını Sertifikalandırmaktır. Ayrıca şunu da unutmayınız ki; telefonunuzu Hackleyebilmek için bile bu Sertifikaya ihtiyacınız olacaktır.

Yine de "Siz siz olun...Orjinal kurulum dosyalarını kullanın ve Sertifika Problemine Mesajı verdiren dosyaları kurmayın" diyerek sözlerimi bitireyim :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bu arada arkadaşlar, biliyorum burada birtakım Hack ve Kırma olaylarından bahsetmek uygun değil ama..
Şunu bilin ki piyasa da E63'ün kullanmış olduğu Symbian v3 FP1 için bulabileceğiniz birçok Signed veya UnSigned programı full sürüme çevirmekte sorun yaşayabilir ve SERTİFİKA Problemi adı altında bu programları Kurmakta sorunlar yaşayabilirsiniz.
Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız bilin ki; bu, telefonunuzla ilgili değil Nokia ile ilgili bir problemdir. Bu tarz Crackli Sis ve SisX dosyalarının kurulmasına Nokia tarafından izin verilmemektedir.
Bu tür problemleri çözmenizin tek yolu; telefonunuzu Hacklemek yada Sadece Çin'den ve net üzerinde alınabilen yerlerden SERTİFİKA alarak, kurulumunu yapacağınız Sis veya SisX dosyasını Sertifikalandırmaktır. Ayrıca şunu da unutmayınız ki; telefonunuzu Hackleyebilmek için bile bu Sertifikaya ihtiyacınız olacaktır.

Yine de "Siz siz olun...Orjinal kurulum dosyalarını kullanın ve Sertifika Problemine Mesajı verdiren dosyaları kurmayın" diyerek sözlerimi bitireyim :)

Ben şahsen sertifikalandırmadım. Bu bilgi de benden olsun java uzantılı, yani jar uzantılı oyunlarda sertifika sorunu olmuyor :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ben şahsen sertifikalandırmadım. Bu bilgi de benden olsun java uzantılı, yani jar uzantılı oyunlarda sertifika sorunu olmuyor :)

Aslında bende sertifikalandırmayacaktım ama...Şu "Ting!" denen program başta olmak üzere bir blog sitesinden birçok kaliteli program indirince dünden itibaren Sertifikamı alarak programları denemeye başladım...
Valla ne yalan söyleyeyim..Daha bir keyifle kullanır oldum telefonu :)
Programlarla birlikte telefon şenlendikçe şenleniyor..

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7

Bende bağlanıyor wi-fi üzerinden internete. Şuanda herhangi bir sorun olmadı. Ne hatası veriyor mesela.

İlgin için teşekkür ederim.Sorun TTNet Wi-Fi noktalarına olan bağlantılarda oluyordu, biraz uğraşınca çözdüm :)

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Önemli değil.. Sorunu hallettiğine sevindim loverman...

Benim E63'te şöyle bir sorun var sizinkilerde de var mı bilmiyorum. Telefonda birileriyle konuşunca, konuştuğum kişi sesimin kendisine az gittiğini söylüyor. Siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı hiç yada bir çözümü var mıdır acaba.

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Peki arasıra menülerde bir yerlere girerken donma gibi değil de biraz ağır girdiği oluyor mu sizde? Telefona en son version yüklü ama yinede bazen medya kısmına girince biraz takılarak giriyor gibi geliyor bana. Sizde de öyle oluyor mu?

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Peki arasıra menülerde bir yerlere girerken donma gibi değil de biraz ağır girdiği oluyor mu sizde? Telefona en son version yüklü ama yinede bazen medya kısmına girince biraz takılarak giriyor gibi geliyor bana. Sizde de öyle oluyor mu?

Kesinlikle oluyor ve Nokia Symbian kullandığı sürece de olacaktır, Maalesef...
Canını sıkma..Arada böyle şeyler yapıyor Nokialar :)

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Bilgi için teşekkür ederim EropaKING. Bu sorunu ancak NOKIA yeni yapacağı güncellemelerle halledebilir. E63'Ün son güncellemesi geçen sene Ekim gibi olmuş yanlış hatırlamıyorsam. Artık E63 de üretilmediğine göre galiba NOKIA güncelleme de yapmaz gibi diye düşünüyorum öyle öyle idare edeceğiz artık. :)

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
güzel bnde kıllanıyorum tavsiye ederim.

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ya arkadaşlar siz E63'ünüzü nasıl temizliyorsunuz? Kusura bakmayın belki de saçma bir soru oldu ama.. :D Telefonun ön ve üst hoparlörlerinin tozlandığını farkettim acaba tozları temizlemek için ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz ve ayrıca telefonlar için özel yapım temizleme fırçaları var mıdır acaba?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya arkadaşlar siz E63'ünüzü nasıl temizliyorsunuz? Kusura bakmayın belki de saçma bir soru oldu ama.. :D Telefonun ön ve üst hoparlörlerinin tozlandığını farkettim acaba tozları temizlemek için ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz ve ayrıca telefonlar için özel yapım temizleme fırçaları var mıdır acaba?

Bak aramızda kalsın ama süpürgeyle :) elini telefonun üzerine koy, Süpürgenin voltajını düşür, Yavaş yavaş alsın. İşe yarıyor