Nokia E63

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Klavyesi yüzünden ve iş serisi olması dolayıaıyla ben de bu modeli tercih ettim.Özellikleri ve dizaynı ve fiyatı yönünden tercih edilebilecek yegane cihazların başında geliyor.İşletim sisteminin java olmamasxı uygulama yüklemeyi kolaylaştırıyor.

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum da bir sorum olacak.

1-Acaba yılbaşından sonrasını beklesem fiyat daha da düşer mi?

2-Ayrıca telefonun çin malı değil de Nokia yapımı olduğunu nasıl anlayacağım?

3-Kameranın otomatik netleme özelliği yok deniyor bu doğru mu?

4-Kvk kampanyası nerelerde geçerli?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum da bir sorum olacak.

1-Acaba yılbaşından sonrasını beklesem fiyat daha da düşer mi?

2-Ayrıca telefonun çin malı değil de Nokia yapımı olduğunu nasıl anlayacağım?

3-Kameranın otomatik netleme özelliği yok deniyor bu doğru mu?

4-Kvk kampanyası nerelerde geçerli?

Sağlam bir firmadan alırsan çin malı sorunu olmaz bence. Şuanda nekadar bilmiyorum ama ben 370tlye teknosadan aldım

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Peki E63ün tuşlarında zamanla aşınma silinme vb. problemler olmuyor değil mi?

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Hocam sadece navi tuşunda biraz soyulma oldu. Ama diğer özellikleri süper. Kesinlikle öneririm

Verdiğin bilgi için çok teşekkürler arkadaşım.Bir sorum daha olacak.

E63'ün siyahını çok almak istiyordum.Hepsiburada da siyah bitmiş mavi kalmış sadece.Acaba siyahı beklesem mi yoksa direk maviyi mi alsam.Hepsiburada'ya mesaj attım siyah ne zaman gelir diye bana belli olmaz dediler.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

E63'ün siyahını çok almak istiyordum.Hepsiburada da siyah bitmiş mavi kalmış sadece.Acaba siyahı beklesem mi yoksa direk maviyi mi alsam.Hepsiburada'ya mesaj attım siyah ne zaman gelir diye bana belli olmaz dediler.

Valla bende kırmızı almak istemiştim kalmamıştı. Bende mavi aldım. Benimki çok şık duruyor. Yinede karar senin

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21

Siyahı var aslında. Ben de oradan aldım, bugün geldi. Ben de çok beğendim. Kamerası eski telefonum ile aynı özelliklerde tek farkı flaşının olması ancak ben zaten kamerası için almadım. Bu belki sorun olabilir. Onun dışında diğer özellikleri gayet iyi.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
74161_1438092797268_1381447639_30976561_3194930_n.jpg

e63 ile çekildi. Kuzenim Ayşe

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Yardımların için teşekkürler by efsane hepsiburada.com'dan E63'ün mavi rengi için sipariş verdim.Hayırlısı olsun diyelim.Bu arada kuzenin de şekermiş Maşallah. :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Yardımların için teşekkürler by efsane hepsiburada.com'dan E63'ün mavi rengi için sipariş verdim.Hayırlısı olsun diyelim.Bu arada kuzenin de şekermiş Maşallah. :)

Önemli değil. Kamerası şahsen beklediğimden iyi çıktı.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Kamerası standart kameralardan biraz daha iyidir.
Tuşları mükemmel ve sorunsuz çalışmaktadır. Şu ana kadar tuşlarda herhangi bir solma veya silinme olmadı. Kapak darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Birkaç defa düşürmüş olmama rağmen pek kötü bir etki kalmadı kapakta. (Telefon kılıfı kullanmıyorum) Ayrıca ürünle gelen ekran ve kamera üzerindeki jelatin kılıf telefonu gerçekten iyi korumaktadır. Kameranın jelatin kılıfını çıkarmayı unutmayın yalnız :)

WAP, GPRS, WIRELESS özellikleri harika çalışmaktadır. (Nilüfer Turizm'in otobüslerinde seyehat ederken yaptığım indirmelerin boyutlarına ben bile şaşırdım) Wireless, teknik özelliklerde E71 ve E72 den çok çok yavaş olsa da, kullandığınız zaman hızının, işinizi fazlasıyla göreceğinin farkına varacaksınız.

İnternet üzerinden OVI sayesinde birçok ücretsiz program indirme şansınız var. GPS olmasa bile Google Map ile o anki konumuzu 200 m lik bir daire çapı içinde bilme şansınız oluyor. Eğer GPS isterseniz ufak bir bileşenle telefonunuza ekletebilirsiniz. Fiyatı 40 TL civarında diye biliyorum.

Türkçe karakterler için hem SHIFT tuşunu kullanabilir hem de aynı tuşlara UZUN süre basmayı deneyebilirsiniz. Mesaj, not vs yazarken CTRL + C ile kopyalama, CTRL + X tuşu ile kesme, CTRL + V yapıştırma işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Metinleri seçebilmek için de SHIFT ve Nagivasyonun yön tuşları etkili olmaktadır.

Rehberdeki kişilere direkt tuş takımından ulaşabilirsiniz. Örneğin Z ile başlayan birini arayacaksanız doğrudan Z tuşuna basarsanız Rehbere girmeden size Z harfi İÇEREN (Başlayan değil) isimleri çıkaracak, harflere bastıkça bu isimlerin sayısı azalacak. İstediğiniz isim çıkınca MESAJ YAZMA, ARAMA vs seçeneklere hızlıca ulaşabilirsiniz.

Navigasyon tuşunun yanındaki HIZLI Ulaşım Tuşları MENÜ, AJANDA, REHBER ve MESAJLAR için tek bir tıklama sizi kendi menülerine götürecekken, bu tuşlara uzun süreleri basılı tutarsanız, telefon sizi MENÜ de açık olan programları ya da AJANDA da yeni bir kayıt eklemeyi, REHBER de yeni bir kişi eklemeyi veya MESAJLAR için de yeni bir mesaj yazmanızı sağlayan alana götürecektir.

Tuşlar içindeki Boşluk karakterine uzun süreli basılınca kameranın flaşı EL FENERİ Görevi görüyor (Karanlık yerlerde inanılmaz işlevsel bir özellik :) )

Seri kullanım, güzel bir arayüz, kullanıcı dostu olması ve bunun yanında daha birçok ayrıntılı özelliğiyle gerçekten parasını hakeden bir telefon.
Bu telefonu satın almayı düşünen arkadaşlara KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Kamerası standart kameralardan biraz daha iyidir.
Tuşları mükemmel ve sorunsuz çalışmaktadır. Şu ana kadar tuşlarda herhangi bir solma veya silinme olmadı. Kapak darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Birkaç defa düşürmüş olmama rağmen pek kötü bir etki kalmadı kapakta. (Telefon kılıfı kullanmıyorum) Ayrıca ürünle gelen ekran ve kamera üzerindeki jelatin kılıf telefonu gerçekten iyi korumaktadır. Kameranın jelatin kılıfını çıkarmayı unutmayın yalnız :)

WAP, GPRS, WIRELESS özellikleri harika çalışmaktadır. (Nilüfer Turizm'in otobüslerinde seyehat ederken yaptığım indirmelerin boyutlarına ben bile şaşırdım) Wireless, teknik özelliklerde E71 ve E72 den çok çok yavaş olsa da, kullandığınız zaman hızının, işinizi fazlasıyla göreceğinin farkına varacaksınız.

İnternet üzerinden OVI sayesinde birçok ücretsiz program indirme şansınız var. GPS olmasa bile Google Map ile o anki konumuzu 200 m lik bir daire çapı içinde bilme şansınız oluyor. Eğer GPS isterseniz ufak bir bileşenle telefonunuza ekletebilirsiniz. Fiyatı 40 TL civarında diye biliyorum.

Türkçe karakterler için hem SHIFT tuşunu kullanabilir hem de aynı tuşlara UZUN süre basmayı deneyebilirsiniz. Mesaj, not vs yazarken CTRL + C ile kopyalama, CTRL + X tuşu ile kesme, CTRL + V yapıştırma işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Metinleri seçebilmek için de SHIFT ve Nagivasyonun yön tuşları etkili olmaktadır.

Rehberdeki kişilere direkt tuş takımından ulaşabilirsiniz. Örneğin Z ile başlayan birini arayacaksanız doğrudan Z tuşuna basarsanız Rehbere girmeden size Z harfi İÇEREN (Başlayan değil) isimleri çıkaracak, harflere bastıkça bu isimlerin sayısı azalacak. İstediğiniz isim çıkınca MESAJ YAZMA, ARAMA vs seçeneklere hızlıca ulaşabilirsiniz.

Navigasyon tuşunun yanındaki HIZLI Ulaşım Tuşları MENÜ, AJANDA, REHBER ve MESAJLAR için tek bir tıklama sizi kendi menülerine götürecekken, bu tuşlara uzun süreleri basılı tutarsanız, telefon sizi MENÜ de açık olan programları ya da AJANDA da yeni bir kayıt eklemeyi, REHBER de yeni bir kişi eklemeyi veya MESAJLAR için de yeni bir mesaj yazmanızı sağlayan alana götürecektir.

Tuşlar içindeki Boşluk karakterine uzun süreli basılınca kameranın flaşı EL FENERİ Görevi görüyor (Karanlık yerlerde inanılmaz işlevsel bir özellik :) )

Seri kullanım, güzel bir arayüz, kullanıcı dostu olması ve bunun yanında daha birçok ayrıntılı özelliğiyle gerçekten parasını hakeden bir telefon.
Bu telefonu satın almayı düşünen arkadaşlara KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM :)

Bende

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Verdiğin bilgiler için teşekkürler EropaKING.

Peki telefonun AutoFocus özelliğinin olmayışı sizce eksi bir özellik mi yoksa olmasa da olur mu?

Ayrıca şu adreste E63'ün aşırı bir şekilde kötülenmesi de beni çok şaşırttı sizde bir inceleyin bakalım.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Öncelikle şunu söyleyeyim..
Ben bu telefonu ne KAMERAsı ne de RADYOsu için aldım..Bu yüzden o blogda yapılan eleştiriler telefonu sırf bu özellikleri almış kişiler tarafından yazılmış olabilir. Bu da eleştirilerin yüksez dozda olmasına neden olmuştur diye düşünüyorum.
Öncelikle kamera kalitesi dedikleri kadar kötü gelmedi bana. Ama flaşı, ayarlarının yapılması, AutoFocus olmaması tabii ki de birer eksidir. Ama dediğim gibi Kamerası beni pek ilgilendirmiyor. Radyoyu ise hiç kullanmadım bile diyebiliriz.
Çünkü ben sadece MP3 dinliyorum E63 üzerinden. Ve MP3 çalma kalitesi de bir hayli iyi. Ses kalitesi gerçekten fazlasıyla tatmin edecektir sizi.

WIRELESS, WAP vb bağlantılarda tabii ki de HER SEFERİNDE nerden bağlanacağını soracak. Zaten sormazsa işiniz iş...Çünkü sormadığı zaman TURKCELL abimiz bizi soymak için tetikte bekliyor olacaktır. Telefon bağlantı konumunu sordukça sizde kazık yemekten kurtulmuş olacaksınız. Turkcell için konuşursak yapacağınız ilk iş, Turkcell WAP ayarlarını değiştirmek olacaktır. Öncelikle ANASAYFAYI 0.facebook.com yapın ki WAP a her girişinizde sizde 50 kuruş indirmesin o adi Turkcell. Böylece sadece facebook a girmek için WAP a bağlandığınızda hiçbir ücret ödeme söz konusu olmayacaktır. Ücretsiz Wireless la bağlanmak istediğinizde etrafınızdaki ağlara göz atıp kolayca bağlanabilirisiz. Ancak bir kere bağlandıktan sonra oturum bitene kadar sorma sözkonusu değil. (Tek bir tarayıcı da açılmış oturumdan bahsediyorum.) Mail programına geçince tabi ki de yine bağlantı nerden yapılsın diye soracaktır.

Ama bu arkadaşların haklı olduğu bir yer var. Bazen telefon Mesaj bölümüne girince sinirleriniz bozacak kadar yavaşlayabiliyor. E bu da Symbian tellerin dandikliği :) Yapacak birşey yok...Maalesef Nokia bu Symbian sevdasından vazgeçmediği sürece bu tarz yavaşlıklara alışmak lazım.

Ama şunu söyleyeyim ki büyük ekranı, süper tuş takımı, güzel ve kullanışlı özellikleriyle telefonumu çok sevdiğimi söylemem gerekiyor.
Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
(Ben oldum olası SİYAH veya GÜMÜŞ rengi sevmişimdir. E63te gümüş seçeneği yok bu yüzden Siyah almıştım. Kırmızı ve Mavi'yi hiç görmedim ama zannedersem ne Maviyi ne de Kırmızıyı kullanamazdım. Siyah her zaman tavsiyemdir. Tabi bu benim kişisel beğenim. Zevkler ve renkler tartışılmaz :) )

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Bene siyahı almayı çok istedim ama siyah stoklarda bitmiş.Mecburen maviyi aldım. :)

Peki ben internette wi-fi ile gezerken birden internet giderse telefonda da otomatik olarak mobil internet üzerinden girmeye çalışmıyor değil mi? Eğer öyle oluyorsa işimiz iş. :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bene siyahı almayı çok istedim ama siyah stoklarda bitmiş.Mecburen maviyi aldım. :)

Peki ben internette wi-fi ile gezerken birden internet giderse telefonda da otomatik olarak mobil internet üzerinden girmeye çalışmıyor değil mi? Eğer öyle oluyorsa işimiz iş. :)
Hayır öyle bir durum söz konusu değil. İçiniz rahat olsun. Mobil internet, Wap ya da Wireless siz seçiminizi yaptığınızda aktive olmaktadır. Wireless alanları arasında geçiş yaparken bağlantı kaybolursa, girdiğiniz sayfayı yenilediğiniz de tarayıcınızın giremeyeceğini göreceksiniz. Bu durumda tekrar bağlandığınızda yeni seçeneklerden yeni bir bağlantı terchi etmeniz gerekiyor.

Dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, Turkcell Wap yada Vodafone Wap ayarlarının varsayılan değerlerini değiştirip ücretsiz olan 0.facebook.com üzerine yönlendirmeniz. Bu şekilde yaparsanız herhangi bir beklenilmeyen kaybınız olmaz. Ayrıca, Eğer E63 ün uygulamalr bölümündeki FACEBOOK uygulaması ile bağlanırsanız ücretsiz bir girişin orda sözkonusu olmadığını belirtmek isterim.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Şikayetler içeren yazı genel bir yazı değil. Zaten sanmıyorum ki genel bir inceleme olarak yayınlanmış olsun bu yazı. Çünkü Telefonun kamerası kullanımına göre iyidir ya da kötüdür. Açıkçası benim kamera ile pek işim yok. O yüzden alırken 2mp olması bir şey değiştirmedi. Zaten telefon böyle alınmaz mı? İhtiyacına göre seçersin en uygununu bulursun. Ben bu telefonda hiçbir zaman radyo dinleyeceğimi düşünmüyorum. Çok nadir olabilir. Bu yüzden -eğer bir problemi varsa- E63 sahibi olarak beni yine ilgilendirmiyor.

2 gündür, yardımsever komşumun kablosuz ağını kullanarak bazı uygulamalar indirip kurdum, bazılarını denedim. Telefonla gelen Facebook ve Youtube uygulamaları açılır açılmaz operatörün bağlantısını kullanıyor. Bu yüzden biraz param gitti. Bana sormasını isterdim ama sormadı. Ben de ayarlara girip access point denilen bu şeyleri sildim. :D Artık istese de giremiyor.

Bir video indirdim ".avi". Önce tanımadı, araştırdım. DivX Mobile Player indirdim. (Dikkat! v1 Beta çalışmıyor bir önceki sürümü kurun) Sonra o videoyu da sorunsuz izledim. RSS Beslemelerini sorunsuzca takip edebiliyorum bu da istediğim bir özellikti.

Ben telefon almak isteyen herkese öneriyorum. Çok güzel bi telefon.

Bu arada kulaklığı için ve konuşma sırasında sesin az seviyede gitmesi gibi bazı problemlerden bahsediliyordu. (HepsiBurada.com yorumları) Henüz denemedim, en kısa zamanda bakacağım.

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Müzik kalitesi ve kamera üzerine çok yorum yapılmış.ancak bu müzik telefonu değil,kamera telefonuda değil müzik ve kamera açısından ben tatmin olmadım 5230 bu konularda kesinlikle daha iyi.ancak e63 işserisi ve iş serisi olarak tasarlanmış bircihaz için oldukça güzel özelliklere sahip.arkadaşlar telin özelliklerini çok güzel özetlemişler.klavyesi muhteşem tek ve 2 elle rahatça kullanılıyor.tasarımı dikkat çekici.birkaç ayarlama ile ses kırıklığını tarihe karıştırabilirsiniz çoğu kullanıcı da ses açma kapama yerini bulamadığı için ses ile ilgili problem var zannediyor. Ancak ses düzeyi navi ile ayarlanabiliyor.dış sesleri filitreleme özelliği var.ancak karşı ses5230 daki kadar net değil.ancak bu karşıdakini anlayamazsınız demek te değil.ses net geliyor ancak hafif derinden geliyor.bu kullanımda sıkıntı yaratmıyor.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bu mesaji E63'ten yaziyorum. :P

Kulakligi denedim. Birine ses gelmiyor digerine ise kisik geliyor ve radyo degistirme tusuna basildiginda artiyor. Var bi hata ama tam olarak bilmiyorum. Baska kulaklik ile denedim. Bunda da tek taraftan ses geliyor ama ses yuksek.

Eger kulakligi etkin bicimde kullanacaksaniz almayin. Ancak diger ozellikleri cok iyi.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bu mesaji E63'ten yaziyorum. :P

Kulakligi denedim. Birine ses gelmiyor digerine ise kisik geliyor ve radyo degistirme tusuna basildiginda artiyor. Var bi hata ama tam olarak bilmiyorum. Baska kulaklik ile denedim. Bunda da tek taraftan ses geliyor ama ses yuksek.

Eger kulakligi etkin bicimde kullanacaksaniz almayin. Ancak diger ozellikleri cok iyi.

Bahsettiğin sorun radyoda mı mp3 çalarda mı? mp3 çalarda ise düzeltmenin yolu var

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Kulaklık ile ilgili en önemli ayrıntı...Kullandığınız Kulaklığın türüdür. Bazıları Kulaklık olarak Nokia'nın telefona entegreli kulaklığı yerine NORMAL müzik dinledikleri kulaklık takıyorlar. KULAKLIK ve MÜZİK KULAKLIĞI olarak DONANIM bölümünde ayrı ayrı ele alınan iki kategori var. Bazen buna dikkat etmek gerekebiliyor.

Siz öyle yapıyorsunuz demiyorum ama daha önce birkaç arkadaşın problemlerinin aynı bu şekilde yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığını bildiğim için buraya da yazayım dedim.
Gerçi KULAKLIK varsayılan aygıt olarak atanmakta ama bazen Müzik kulaklığı takıldığında ayar değişebiliyor.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bahsettiğin sorun radyoda mı mp3 çalarda mı? mp3 çalarda ise düzeltmenin yolu var
YouTube uygulaması ile video izliyordum. Radyoyu hiç denemedim. Müzik çalardaki nasıl düzeltilir?
Kulaklık ile ilgili en önemli ayrıntı...Kullandığınız Kulaklığın türüdür. Bazıları Kulaklık olarak Nokia'nın telefona entegreli kulaklığı yerine NORMAL müzik dinledikleri kulaklık takıyorlar. KULAKLIK ve MÜZİK KULAKLIĞI olarak DONANIM bölümünde ayrı ayrı ele alınan iki kategori var. Bazen buna dikkat etmek gerekebiliyor.

Siz öyle yapıyorsunuz demiyorum ama daha önce birkaç arkadaşın problemlerinin aynı bu şekilde yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığını bildiğim için buraya da yazayım dedim.
Gerçi KULAKLIK varsayılan aygıt olarak atanmakta ama bazen Müzik kulaklığı takıldığında ayar değişebiliyor.

Hocam sanırım ayarlardaki kulaklık seçiminden bahsediyorsunuz. Açıkçası bu konuda net bir bilgim yok. Ancak ilk taktığımda görmemişti bende başka bir şeyi seçtim oradan çalıştı. (Kulaklık simgesi göründü) Hem Nokia'nın kendi kulaklığını hem de başka bir kulaklık denedim. İkisinde de ses sadece tek taraftan geliyor. Ancak Nokia kulaklığında radyo frekansı değiştirme tuşuna basılı tutunca artıyor.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
YouTube uygulaması ile video izliyordum. Radyoyu hiç denemedim. Müzik çalardaki nasıl düzeltilir?

Hocam sanırımayarlardaki kulaklık seçiminden bahsediyorsunuz. Açıkçası bu konuda net bir bilgim yok. Ancak ilk taktığımda görmemişti ben de başka bir şeyi seçtim oradan çalıştı. (Kulaklık simgesi göründü) Hem Nokia'nın kendi kulaklığını hem de başka bir kulaklık denedim. İkisinde de ses sadece tek taraftan geliyor. Ancak Nokia kulaklığında radyo frekansı değiştirme tuşuna basılı tutunca artıyor.

Evet. Ayarlarda, Donanım kısmında göreceğiniz üzere 2 adet kulaklık profili var. Bu profiller arasında varsayılan olarak doğru olan kulaklığı seçmeniz bazen sorununuzu çözebilir.
Ama tabi sorun başka bir yerden de kaynaklanıyor olabilir. Bir de by Efsane'nin çözümüne kulak versek iyi olacak galiba :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Hocam bak müzik çalardayken ses ayarları deyince en üstte denge var. Orada denge sağa veyahut sola yoğunlaşmış olabilir. Kesinlikle sorun bu diyemem ama ilk aklıma gelen bu.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Evet. Ayarlarda, Donanım kısmında göreceğiniz üzere 2 adet kulaklık profili var. Bu profiller arasında varsayılan olarak doğru olan kulaklığı seçmeniz bazen sorununuzu çözebilir.
Ama tabi sorun başka bir yerden de kaynaklanıyor olabilir. Bir de by Efsane'nin çözümüne kulak versek iyi olacak galiba :)
Şimdi bir deneme yaptım. "Music Stand" bir de "Headphone" dışında "Enhancement not supported" uyarısı veriyor. Bunlardan da "Music Stand" sesi dışarı veriyor, "Headphone" ise kulaklığa. Radyo ve müzik çalarda da denedim. Her ikisinde de tek taraftan ve az geliyor. İlginç bir şekilde radyo frekansı değiştirme tuşuna basınca da ses artıyor dediğim gibi. by Efsane'nin yöntemi en azından iki taraftan vermesini sağlasa yeter çünkü ses öyle çok az değil. Yeterli.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Şimdi bir deneme yaptım. "Music Stand" bir de "Headphone" dışında "Enhancement nut supported" uyarısı veriyor. Bunlardan da "Music Stand" sesi dışarı veriyor, "Headphone" ise kulaklığa. Radyo ve müzik çalarda da denedim. Her ikisinde de tek taraftan ve az geliyor. İlginç bir şekilde radyo frekansı değiştirme tuşuna basınca da ses artıyor dediğim gibi. by Efsane'nin yöntemi en azından iki taraftan vermesini sağlasa yeter çünkü ses öyle çok az değil. Yeterli.

Hocam sanırım okumadın benim yazdığımı?

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hocam sanırım okumadın benim yazdığımı?
Hocam aklına çok iyi gelmiş. Zaten başka sorun olamazdı. (Kusura bakma, biraz geç gördüm.) Ancak sorun şu ki jak geçsin diye bayağı bastırmak gerekiyormuş. Şimdi tam oturunca ses hem düzeldi, hem de iki taraftan da gelmeye başladı. Teşekkürler.

Sanırım ses sıkıntısı olanlar benim gibi jakı takamıyorlardı. Takmak için resmen bastırmak gerekiyor bu da çok yanlış bence. Takıp çıkarırken kırarım ddiye korkarım. :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Hocam aklına çok iyi gelmiş. Zaten başka sorun olamazdı. (Kusura bakma, biraz geç gördüm.) Ancak sorun şu ki jak geçsin diye bayağı bastırmak gerekiyormuş. Şimdi tam oturunca ses hem düzeldi, hem de iki taraftan da gelmeye başladı. Teşekkürler.

Sanırım ses sıkıntısı olanlar benim gibi jakı takamıyorlardı. Takmak için resmen bastırmak gerekiyor bu da çok yanlış bence. Takıp çıkarırken kırarım ddiye korkarım. :D
Bir defa tak daha hiç çıkarma :D

Est. ne kusuru kardeşim. Sorununu hallettiysen önemli olan o. Eğer ki kulaklık olarak sağlam bir marka kullanıyorsanız ses kalitesi iyi. Ben mp3' playerimin kulaklığını kullanıyorum ses beni tatmin ediyor