Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Denetim masasından tıklamanla masaüstünde sağ tıklayıp da açman aynı işi yapıyorsa, bence sağ tıka yerleşen menü gereksiz.

Tabi yine sen bilirsin sana hoş gelebilir :) kaldırmak istersen yardımcı olurum :)

Kaldırmak için program yüklemeyeceksem, olur kaldırmak isterim :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yok regeditten yapılıyor :)

Önce HKEY_CLASSES_ROOT\Directory anahtarını sağ tıklayıp ver de ve kaydet o kısmı, geri getirebilmen için

Sonra HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\NvCplDesktopContext anahtarını sil.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu klasör resmini nasıl değiştirebilirim ? Sadece klasörler değiştirsin yeter

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Yok regeditten yapılıyor :)

Önce HKEY_CLASSES_ROOT\Directory anahtarını sağ tıklayıp ver de ve kaydet o kısmı, geri getirebilmen için

Sonra HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\NvCplDesktopContext anahtarını sil.

Bunu yaptım oldu. Teşekkür ederim. "ekran çözünürlüğünü" nasıl kaldırabilirim ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kendim için açıklama yazmıştım, kendi kullanıcı adına göre uyarlarsın. Yaparken yedeğini almayı unutma yine.

HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\Display\command ı sağ tıkla izinler de, gelişmişe tıkla sahipe gel
ali(ali-bilgisayar\ali) yi seç tamam de

izinlerin ana menüsünden Usera tam denetim izinlerini ver,
command ı sil, Sonra aynı izinleri Display e uygulayıp sil.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Araçları sildiğimiz zaman, ona başka nereden ulaşabiliriz ?
5061.jpg

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Başlata masaüstü araçları ya da masaüstü araç galerisi yazdığında çıkar :)

prens18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
üstadlar yardımınızı bekliyorum ben raid 0 yapmak istiyorum şu an sistemimde samsung 1 tb hdd var yine aynı modelden 1 tb daha alıp raid 0 yapıcam toplam 2 tb olacak yani sorularım şunlar
1) raidde kapasite olarak bir sınırlama var mı?
2) araştırdığıma göre windows 3 tb ve daha büyük kapasitelerden kendini boot edemiyormuş ben 2 tb kullanıcam bootta bir sorun olur mu?
3) xp 32 bit ve windows 7 64 bit aynı sisteme kurucam dual boot yapıcam yani herhangi bir sorun yaşarmıyım raid 0 ile kullanınca?

ratziel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkdaşlar aranızda yeniyim kalıcı olmaya çalışıcağım... Başımda sinirimi bozan bir bela var şöyle anlatayım;
ev arkdaşımla birlikte yeni lap top aldık. Modem evin salonunda duruyor. Ben laptopum ile salonda kablosuz olarak internete bağlanabiliyorum fakat aynı bilgisayar ile odama geçtiğimde internet full cekmesine rağmen "sınırlı erişim" hatası veriyor ve netten düşüyorum. Bağlanmaya calıstıgımda windows bağlantısı yapılamadı sorun gider vs diyor. Ben lap top u alıp salona gectigimde ise sorunsuz bağlanıyor. ve ilginc yani aynı marka olan dier lap top da böyle bir sorun yok...Umarım anlatabilmişimdir lütfen yardım edin :<
İşte resimden sonra salona gecince net geliyor.Fakat odama gecince sınırlı erişim hatasını almaktayım
mac filtrelemesi aktif değil. lütfn yardım edin :<

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşının laptopunu çal vede pc isimlerini değiştirmeyi unutma...Bak keyfine:):)

ratziel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D güzel tavsiye denedim ama yemiyor :D

---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:53 ----------

abi inanılıcak gibi değil aynı marko model iki lap top yanana duruyo modemden biraz uzaklasınca benimki sınırlı erişime düsüyor cogu zaman,garip olanı bagzen bi 2 dk civarı girebiliyorum nete cok ilginc bence :S

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Format atıp yeniden dene...Birde başka bir yerde kablosuz ağlara bağlanmayı dene...

ratziel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eed yarın arkdasımdan farklı bi windows7 cd si alıcam formatlicam.

hammer8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam kardeşim

Googlede sorunumu ararken seninde aynı olayı yaşadığını gördüm 2009 senesinde win7 yüklü pc ana makineye bağlanmıyor ana makinede win2000 server yüklü acaba bu sorunu halledebildinmi onu sorucaktım ilgine şimdden çok teşekkürler.

ekranalnts.png

o iki satırı resimde de göründüğü gibi kullancı adı parola girilecek yerde kendiliğinden etki alanı olarak kendi pc adım yazmasından dolayı kullandım.

Etki alanı seçmedim, çalışma gurubu onun ismide DOMAIN
kullanıcı adı ve şifresini bir çok defa değiştirdim. onda sorun olacağnı sanmıyorum.

Mesela bağlanmaya çalıştığım SERVER'da belirlediğim bir kullanıcı adı ve şifresi ile tüm pc'lerden istediğim zaman sorunsuz bağlanıyorum. Ama win7'den bir türlü server'a bağlanamadım. Hatta yeni bir kullanıcı daha oluşturdum yine olmadı.

Ama ağdaki diğer pc'lere kendi üzerlerinde oluşturulmuş bir kullanıcı adı ve parolası ile sorunsuz girebiliyorum. Sorun sadece win2000 server yüklü olan makinada.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Yardım edin lütfen...

Windows umu başlattığımda direkt açılmıyor. Hoşgeldiniz yazısından sonra oturum açma ekranında iki oturum gözüküyor. Birincisi normal admin hesabı, diğeri benim kendi hesabım(bunu da yönetici hesabı yapmıştım.) herhangi bir parola olmamasına rağmen iki hesap gösteriyor ve tek tıkla açılıyor. var mı bir çözümü

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
kullanıcı hesapları'ndan yapacaksın bildiğim kadarıyla

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
başlat/ çalıştır , burada CONTROL USERPASSWORDS2

yazın ve enter&#8217;a basın

Gelen pencerede &#8220;Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için kullanıcı ve parola girmelidir&#8221; yazan yerin yanındaki işareti kaldırın.

bunu yaptım, şifre sormuyor ama bu sefer de admin hesabını açıyor:D Ne iş?:D

düzenleme: Sorunu kendi kendime düzelttim. yukarıda bahsettiğim tıklama işaretini kaldırdıktan sonra uygula seçeneğini tıkladım ve kullanıcı adı kısmına kendi kullanıcı adımı yazdım. Sorunum çözüldü:)
yardım eden etmeyen herkese teşekkürler:flowers::flowers:)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben bu sorunu direk admin oturumunu silerek bulmuştum :D tabi ben cevap yazana kadar sen çözümü bulmuşsun :) tebrik ederim güzel çözüm :)

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ben bu sorunu direk admin oturumunu silerek bulmuştum :D tabi ben cevap yazana kadar sen çözümü bulmuşsun :) tebrik ederim güzel çözüm :)

Teşekkür ederim:)

o yaptığın çok ama çok tehlikeli:) Bilgisayarı kurtarma şansın olmuyor, tek çözüm formart oluyor:D Daha önce yaşadığım için benzer sorunu tecrübeliyim:)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Rocketdock güzel bir program ama ben ne yaptıysam aynı anda 2 tane açamadım :( Sorun benden mi yoksa başka bir program önerecek varmı ? Benim istediğim şey 1 den fazla açılsın ve tema tamamen seffaf yapılabilsin.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Tema tamamen şeffaf yapılabiliyor ancak iki tane açılma isteğinizi tam anlamadım. İki farklı dock mu olsun istiyorsunuz. Farklı üreticinin dock sürümünü indirin :)

Şeffaf olması için temalar kısmında bir seçenekti sanırım blind idi. Onu seçmeniz yeterli :)

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende Windows 7 kurulduktan sonra "Kurulum Hizmetleri Başlatılıyor" yazıyor ve "windeploy.exe" hatası(artık neyse) alıyorum. Bir an önce yardımlarınızı bekliyorum.Windows XP'den bıktım artık :D

NOT:7 Farklı Windows 7 CD'si denedim hiç birinde olmadı.
Birde Bios güncellemesini yaptım. Son sürüm olan A17 sürümünü kurdum soru gene devam ediyor.

hasbi_muharip

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende Windows 7 kurulduktan sonra "Kurulum Hizmetleri Başlatılıyor" yazıyor ve "windeploy.exe" hatası(artık neyse) alıyorum. Bir an önce yardımlarınızı bekliyorum.Windows XP'den bıktım artık :D

NOT:7 Farklı Windows 7 CD'si denedim hiç birinde olmadı.
Birde Bios güncellemesini yaptım. Son sürüm olan A17 sürümünü kurdum soru gene devam ediyor.

Öncelikle şunu belirteyim bu hata winxp ile oluşturulan NTFS bölümünün windows 7 ile uyuşmamasıdır.. Yani windows7 ile xp için oluşturduğunuz bölüme format atarken sorun çıkarmakta.

ÇÖZÜM

1. Windows 7 kurmak istediğiniz bölümü formatlamadan önce silin(biçimlendirmeden önce).
  2. Sonra yeni bir bölüm oluşturun ve Fat32 yapın.
  3. Daha sonra windows 7 kurulumuna geçin ve az önce oluşturduğunuz Fat32 yi NTFS ye dönüştürmesine izin verin.

Hepsi bu kadar geçmiş olsun.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
sistemin ne senin ? sürüm olarak