Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

Reaksiyon puanı
2,148
Use NVIDIA Scaling seçeneğinin üstüne gelince altta description kısmında yazan şey aslında tam benim aradığım şey, ama o ayarı seçemiyorum.

20101203015241.jpg

Windows 7'nin yüklediği ekran kartı sürücüsünü kaldırmanın bi yolu var mı, sürücü kaldırıp NVIDIA'nınkini kuracağım sadece ama ben bilgisayarı açtığım gibi kendi bi sürücü yüklüyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7'nin yüklediği ekran kartı sürücüsünü kaldırmanın bi yolu var mı, sürücü kaldırıp NVIDIA'nınkini kuracağım sadece ama ben bilgisayarı açtığım gibi kendi bi sürücü yüklüyor.
grnt1hwh.png

1-Eğer aynı seçenek mevcut ise Windows tarafından yüklenen sürücüyü bu şekilde kaldırın
2-Net bağlantısını kesip bilgisayarı yeniden başlatın.
3-Bilgisayar açılınca Windows sürücü yükleme uyarıları çıkarsa uyarıları kapatın
4-İstediğiniz sürücüyü kurmak için hazırsınız :)

Reaksiyon puanı
2,148
Teşekkür ederim, uygun bi zamanda deneyeceğim, kowalskii sana da teşekkür ederim :)

Reaksiyon puanı
2,148
Rise interneti kapatsam da hemen geri yüklüyor kendisi sürücüyü, nvidiadan indirdiğim driveri kurmadan önce bu şekil

20101203165552.jpg

Nvidia sürücüsünü kurduktan sonra

20101203165854.jpg
20101203165854.jpg

Böyle oluyor heralde windowsun yüklediğini kaldırıyor yükleme sırasında.

Sorunu nvidia sürücüsü çıkarıyormuş, windows kendisi yükleyince sürücüyü tam ekrana yayılıyor görüntü, nvidia sürücüsünü yüklediğimde ise yayılmıyor. Yine de nvidia sürücüsünü yüklemek daha iyidir.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Buna benzer bir sorun bir aralar eski bilgisayarımda vardı bende seninkinin aksine görüntü ekrandan taşıyordu, nvidianın ardından monitörün sürücüsünü kurarak halletmiştim, bir dene istersen.

Reaksiyon puanı
2,148
Bak o dediğin XP de DVI'a geçince olmuştu, fareyi sağa götürüyordum ekran kayıyordu sığmıyordu yani tamamı çok ilginçti :D
Sürücü güncelleyince düzeldi, neyse zaten oyunları XP de oynuyorum, şu anlık bi problem yok.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu kardeşimizdeki aynı sorun burda bi bilgisayarda da var. sizce nedir problem? epey aradım ama bulamadım :(

Sorun düzeldi
Aslında çok basit birşeymiş neden internete girince sorusunu kendime sorup düşününce buldum :)
Ben WİRELESS USB adaptor kullanarak internete giriyorum bu meretin driverı sorun yaratıyormuş sitesine baktım win 7 driver yoktu bende gidip TP LİNK in adaptorunu
aldım ve sorun çözüldü bukadar basitmiş..
Sorunun çözülmezse bir cevap yaz istersen bakarız
iyi akşamlar.....

Reaksiyon puanı
2,148
Reaksiyon puanı
2,148
Hala moderatör olarak gözüküyor, bi yanlışlık mı oldu acaba.

Bi açıklama falan da yok. Gerçekten merak eden çok kişi vardır.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Rise kardeşimiz kendi isteği ile ayrılmış.Ben kendisine , yardımları için (başta bana olmak üzere ) teşekkür ederim,"Adam gibi adam" ifadesinin canlı örneği idi aramızda.Hakkını helal etmesini ve hayat boyu mutlu olmasını temenni ediyorum, (İnşallah tekrar geri gelir.)

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
üzüldüm rise arkadaşın aramızdan ayrılmasına ondan öğrencek daha cok şey vardı inş bu kararından vazgecer ve en kısa zamanda aramıza tekrar döner

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu aero temasını kapatmadan ön izleme nasıl kapatılır ? Ben sinir oluyorum fare ile üzeriden geçerken ikide bir açılıyor.

Reaksiyon puanı
2,148
Başka bir konuda mned arkadaşımız resmini çekip göstermiş :)

Başlata gpedit.msc yaz sonra

8253Ekran_Alintisi.PNG

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bende home premium var. gpedit.msc windows tarafından bulunamadı ... Az araştırdımda gpedit.msc ultimate ve premiumda varmış filan falan. Demekki parayı az vermişiz :( Ya aero ile kullanacaz yada aerosuz

Bide yeni farkettim bu saat 2 saat geriden geliyo :blink: İleri alıyorum ama kapatıp açınca geri gidiyor ? Nasıl düzeltebilirim (Saat dilimi istanbulda sunucu time.windows.com ) Gerçi İşletim sistemi windows olanın başı dertten kurtulmazmış ama neyse :mrgreen:

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bende home premium var. gpedit.msc windows tarafından bulunamadı ... Az araştırdımda gpedit.msc ultimate ve premiumda varmış filan falan. Demekki parayı az vermişiz :( Ya aero ile kullanacaz yada aerosuz

Başlat‘ ı tıklayın.

Programları ve dosyaları ara bölümüne regedit yazın ve Enter basın..

Kayıt Defteri Düzenleyicisin’ den ;

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer anahtarını bulun..

Not : Eğer Explorer anahtarı yoksa Düzen / Yeni / Anahtar işlemlerini takip ederek Explorer anahtarını oluşturun..

Explorer anahtarını tıklayın. Sağ bölümde Düzen / Yeni / Dword (32 bit) Değeri adımlarını kullanarak “TaskbarNoThumbnail” isminde bir değer oluşturun. “TaskbarNoThumbnail” çift tıklayın ve Değerini “1″ girin.

2010-03-082.png

---------- Post added at 02:03 ---------- Previous post was at 01:50 ----------

Bide yeni farkettim bu saat 2 saat geriden geliyo :blink: İleri alıyorum ama kapatıp açınca geri gidiyor ? Nasıl düzeltebilirim (Saat dilimi istanbulda sunucu time.windows.com ) Gerçi İşletim sistemi windows olanın başı dertten kurtulmazmış ama neyse :mrgreen:

BIOS daki saatinizi kontrol ediniz ilk olarak. Çünkü Windows bazı durumlarda BIOS saatini öncelik atıyo. BIOS daki saatiniz doğruysa, görev çubuğundaki saati tıklayınız ve "tarih ve saat ayarlarını değiştir" seçeneğini seçiniz. Açılan küçük pencerede saat diliminin UTC+2:00 Atina bükreş istanbul olduğunu kontrol ediniz. Bu kısım doğruysa üst taraftan internet saati sekmesine geçiniz. ayarları değiştiri tıklayarak buradaki, internet saat sunucusu ile eşitle nın kutucuğunu seçiniz (eğer seçili değilse) ardından "time.windows.com" sunucusundan şmdi güncelleştir diyiniz. Baktınız olmadı kol saati işinizi görecektir :P :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@kowalskii bu kayıt defterini değiştirtim ama gene aynı hatayı veriyor :(
@__kadıköyRAP__ verdiğin siteye baktım en kolay olan yöntemi seçtim yani program kurarak :mrgreen: Sorun çözüldü (Gerçi programsız olsaydı daha iyi olacaktı :D ) Saat işinide yarın bakacam geç oldu yardımlarınız için teşekkürler

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kayıt defterinin olmayışına üzüldüm. Onu denemeden, kaynağına güvenerek yazmıştım. Denemek lazımmış demek ki :( o kadar da kendilerine güvenerek anlatmışlar ki... Neyse, asıl ben bir site bulmuştum, orada bunları çok daha net ve güzel anlatmışlardı. Bilgisayara format attığım için link gitmiş ancak bulunca özel mesaj atarım sana... :)

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
saat geri kalması icin şunu diyebilirim sana bios pilini değiştir ve eğer anlıyorsan bu işden bios güncele format atsanda bu yöntemi yapmadan cözemesin aynı olur her hangi bir bilgisayarcıya git dediğim gibi bir bios pil bul tak sorun hal olur ne varsa burda her bir hata olduğunda herkes regedit başvuruyur bu donanımsal bir hata bunu da cözümü dediğim gibi.. kafanı onla bunla yorma dediğim gibi yap bios pilin ölmüş

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
saat geri kalması icin şunu diyebilirim sana bios pilini değiştir ve eğer anlıyorsan bu işden bios güncele format atsanda bu yöntemi yapmadan cözemesin aynı olur her hangi bir bilgisayarcıya git dediğim gibi bir bios pil bul tak sorun hal olur ne varsa burda her bir hata olduğunda herkes regedit başvuruyur bu donanımsal bir hata bunu da cözümü dediğim gibi.. kafanı onla bunla yorma dediğim gibi yap bios pilin ölmüş

BIOS pili için bilgisayarcıya gitmesine gerek yok bence. Anakartın üzerindeki pili çıkartıp saatçiye gitsin :) oradan da alabilir. :)

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Tablacılardan alabilir hata bana gelsin verim 1 kg :D sorun bilgisayar sorunuolduğu icin bilgisayarcıya git dedim saat olsaydı saat cıya git derdim :D

hayta25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar benım sorunumda basıt gorunuyor ama bır turlu yapamadım evde 2 tane bılgısayar var win 7 surum 6.1.7600 surumu
ev grubu olsuturdum ıkı pc arasında Gayet sorunsuz kullanıyordum ama ne olduysa pc yı gormemeye basladı sonra dedım ev grubundan cıkayım tekrar kurayım dedım Ama kurdugum ev grubundan cıkamıyorum otekı bılgısayar cıkıyor Sonra tekrar cıkamadıgım ev grubunu goruyor Bu sefer gıremıyor grubu kurdugum pc ıse hıc bırsekılde cıkmıyor Calısma grubunun adını degıstırdım yok modeme reset attım yok herseyı denedim olmadı
cjqk5.jpg

cıkmak ıstedıgımde böyle bir hata veriyor Bunun bir cözümü varsa Yardımcı olursanız sevinirim TESEKKÜRLER

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bilgisayarım üstüne sağ tık ve özellikler, açılan pencerede "Bilgisayar adı" sekmesine gelin. Ardından "Değiştir" butonuna tıklayın. Bilgisayar adını yazın aşağıdan da Çalışma Grubu altına bütün bilgisayarlara aynısını yazacağınız bir çalışma grubu ismi girin.
Sonra yeniden başlatın bilgisayarınızı ve deneyin gerci ben bunu yapmadan 2-3-4 pc birbirini görüyor ama sen yinede dene

ve her 2 bilgisayarda ağ kartı driver doğrumu bak win7 kendi yüklediği driver sorun yapabilir sen her 2 pc win7 uyumlu driver bul yükle sonra tekrar ev grubunu kur

---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 12:45 ----------

birde şunu dene başlat -calıştır-services.msc komutunu yaz enter bas ordan servis local gir ordan şu ikini bul devre dışı bırak -HomeGroup Listener-HomeGroup Provider bunları devre dışı (disabled) yap ev grubunu kapat bilgisayarını yeniden başlat sonra bu ikisini tekrar enabled yap yeni bir ev gurubu oluştur senin yaşadığın sorunlardan bi tanesi de bu arkaplanda ev grubu calıştığı icin kapatamıyon