Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

hayta25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ev grubu olusturmadan ıkı bılgısayar arasında nasıl paylasım yaparız dosyaları paylasıma acınca goruyor ama gırmıyor
dedıklerınız yaptım ısmını grup adını degıstım reset atmadan once servıces.msc yazdıgımda boyle bı hata cıkıyor

jax5li.jpg

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
windows 7 de 2 pc arası ağ bağlantı dosya paylaşımı xp gibi değildir biraz daha zor dur sen başdan bunu hepsini yap

çalışma grubunu ortak bi ad belirleyelim (workgroup , evagi, isagi vs vs...) Sonrasında da

Denetim masasına gelelim.
Ağ ve paylaşım merkezine gelelim.Gelişmiş paylaşım ayarlarını tıklayalım.Ağ bulmayı aç , dosya paylaşımı aç ve ortak klasör paylaşımı açı aktif duruma getirelim.Hemen alttaki paralo korumalı paylaşımı kapatı seçelim..Değişiklikleri uygulayalım...

Her iki bilsayarada bu metodları uygulayalım... Masaüstünde bir klasör açalım. Sağ tuş özellikler diyelim.paylaşım sekmesinden öncelikle ağ yolunun altındaki paylaşım ı tıklayalım...Silik olan Eklenin hemen solundaki oka tıklayalım ve Everyone yi seçip ekleyelim.izin düzeyine okuma/yazma diyelim...Tamam diyelim ve gelişmiş paylaşımı tıklayalım.

Gelişmiş paylaşımdaki bu klasörü paylaşı seçelim.İzinleri seçelim.Everyoneye tam denetim verelim.Ekle diyelim gelişmişi seçelim.Şimdi bul diyelim ve NETWORK u seçelim.tama diyelim ve bunada tam denetim verelim. Ve karşı bilgisayardan bir test edelim...
ar
Sorunun %90 çözülmüş olucak.Eksik varsa ilavenizi yapın arkadaşlar...aksilikte olursa yaz yardımcı olmaya çalışırız :)

bide burdan bak resimli
http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/81048-wireless-uzerinden-nasil-baglanabilirim.html

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Pencere önizlemesini programsız kapatmanın yolu şu şekilde yapılıyormuş;

Kayıt defterinden HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanceda gelip advancedın sağ tarafına sağ tıklayıp yeni > dword 32 bit değeri oluşturup adını ExtendedUIHoverTime yapıyomuşuz. Daha sonra çift tıklayıp değerini 1000 yapıp bilgisayırı yeniden başlatınca sorun çözüldü

hayta25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet normal actıgın klasoru paylasım seklını yapınca paylasıyor ama hardıskı yaptıgım zamanda goruyor gene gırmıyor anlamadım gıttı grubun ısımlerınıde aynı yaptım yenıden baslattım Dedıgın ayarları yaptım gene yenıden baslattım
artık olmadı atıcam formatı gıtsın nebu ya naz yapan cocuklardan beter :D

2f0epkx.jpg

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bak orda diyor izniniz yok kulanıcaya gereken izni vermen lazım ben olsam hic uğraşmazdım format atardım kendim bu işle 18 yıldır uğraşıyorum pc ufak bir hata gördüğümde hemen gıcık alırım temiz format cekerim sorunları hal etmeme rağmen format atarım bence sende yap :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
bak orda diyor izniniz yok kulanıcaya gereken izni vermen lazım ben olsam hic uğraşmazdım format atardım kendim bu işle 18 yıldır uğraşıyorum pc ufak bir hata gördüğümde hemen gıcık alırım temiz format cekerim sorunları hal etmeme rağmen format atarım bence sende yap :D

Süper cevap:D:D
Ciğeri kim yedi lan!!!
Kedidir kedi...(pisiktir; pisik)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Merhaba yine ben bu sefer ki sorun ise windows bana yetersiz dedi :D Ya her programda yapmıyor ama bazı programlarda yapıyor :( Yönetici olarak açmayı deniyorum sorun aynı :(

bda23304.png

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Trustedinstaller nedir

Windows'un bu hizmeti aslinda güvenligimize yardimci oluyor.

WRP(Windows Resource Protection)

Bu koruma önemli kayit anahtarlarini,sistem dosyalarini çesitli degisikliler ve hasarlardan korumak için Vista ile birlikte olusturulmus bir güvenlik hizmeti.
Vista herhangi güvenlik veya hasar durumlarinda sistem dosyalarini,saglam sistem dosyalari ile degistirmek yerine,bunlarin üzerinde degisiklik yapma hakkini local system ve hatta sistem yöneticisi elinden alip,sadece okuma hakki taniyarak dosyalarin korunmasini amaçlayan WRP'yi barindiriyor.Bu tür degisikler sadece Trustedinstaller hizmeti ile yapiliyor.
Peki Windows Update sirasinda önemli dosyalar ve anahtarlar nasil degisiyor ?
Iste bu baglamda güncellestirmelerde sistem dosyalarinin degismesi sadece"Trustednsatller hizmeti" ile oluyorWindows sadece sistem dosyalarinin degismesi veya modifiyesi iznini Trustedinstaller hizmeti'ne veriyor.Böylece hem güvenlik saglaniyor.Hem de sistemin hasar görme olasiligi en aza düsüyor.Vista belkide bu yüzden kolay kolay bozulmuyor.
Windows Update sirasinda görev yöneticisini açarsaniz islemler sekmesinde Trustedinstaller hizmetinin çalistigini görürsünüz.Trustedinstaller türkçe haliyle "Güvenilir Yükleyici" yada "Windows Modül Yükleyicisi" bu arada çalisip,Windows Update ile gelen dosyalarin güvenli oldugunu dogrulamak ile sistem dosyalarinin güvenilir biçimde güncellenmesini sagliyor.
Yine bazi programlarin yüklenmesi sirasinda Trustedinstaller hizmeti devreye girer,sözkonusu programlarin yüklenmesi için dogrulama tarzi islem gerçeklestirir.

Trustedinstaller hizmetinin kapatilmasi:
Çesitli Windows Update sorunlarina,basarisiz güncellestirmelere neden olabilir.
Diger yandan sistem dosyalari üzerinde degisiklik yada ekleme yapan güvenli programlarin yüklemelerinde hatalar ile karsilasabilinir.
Windows Installer ve .NET Framework gibi yükleme ve yardimci programlarin çalismasinda olasi sorunlar dogurabilir.

NOT:Anlatilanlar WINDOWS 7 içinde geçerlidir

---------- Post added at 08:44 ---------- Previous post was at 08:43 ----------

Merhaba yine ben bu sefer ki sorun ise windows bana yetersiz dedi :D Ya her programda yapmıyor ama bazı programlarda yapıyor :( Yönetici olarak açmayı deniyorum sorun aynı :(

bda23304.png

bu yazdığım makaleleyi oku

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Anlamadım :( Çünkü ben birşeyi kapamadım :( Zaten o bu uygullamaya izin verilsin mi seçeneği aktif durumda

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Rar arşivi içinden falan mı açmaya çalışıyorsun?
Adres onu gösteriyor.

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
birde dostum yönetici olarak ac sonra C: gir user gir ordan seckin olan user gir sonra yokarda sol tarafda dosya ve klasör seceneklerinde gizli klasörleri göster tıkla
sonra geri gel appdata/local/temp icine gir foxD587.tmp bul sil o işlemi tekrar yap sorun cözülür

obraketsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
catastrophicfailure.jpg

Merhaba, Ben windows 7 kullanmaktayım. İmajda görünen oyunu ve assassins creed 2 yi yüklerken hep bu ciddi hata ile karşılaşıyorum ve iptal ediyor kurulumu. Aynı zamanda, Adobe Illustrator CS4 ü kurduktan 2-3 gün sonrada programı açar açmaz kendiliğinden hata vermeden kapanıyor. CS5 de denedim fakat sadece illustratorda yaşıyorum.

bu sorunun nedne olduğunu bilmiyorum fakat sistemi formatlayıp windows 7 32 bit kurdum aynı şey oldu bende tekrar 2indows 64 bit ultimate e döndüm.

imajda ki görüntü ise makinanın formatlandıktan hemen sonra ki denemem di.

sadece directX kurdum üzerine oyunu direk setupdan kurmaya çalıştım gene aynı noktada hata verdi, bios ayalarımdan default u seçmiştim bu hatayı almaya başlayınca fakat sebebini bilmiyorum. daha önceden almıyordum hata uyarıları.

Sistemim:

AMD Phenom 2 X4 3.20 Ghz. 6GB Ddr2 ram - 1TB WD HDD - Gigabyte AM3 anakart - AMD Radeon HD 4870 (1GB) ekran kartı - Windows 7 Ultimate 64Bit (Eng).

fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
soruyu doğru yerde mi sordum bilemiyorum ama şu resimdeki kira olayını bana açıklayabilecek biri var mı ?

Adsz-2.jpg

XLİVE

Asistan
Reaksiyon puanı
8
yapman gereken bu kardeş
1 modem driver tekrar bul ve yükle
2 ethernet kartını eski driver versiyon olarak algılıyor
3 ethernet kartın driver bul xp win7 nin driver bul yükle ama bir üst versiyonu olursa bu driver daha iyi olur

everest ultimate kurarsan sana ordan ağ bağlaştırıclarında senin sisteme uyumlu site verir gir oraya win7 driver x86 veya x64 ise indir kur

---------- Post added at 12:39 ---------- Previous post was at 12:37 ----------

ha birde bağlantın sınırlımı sınırsızmı sınırlı ise o normal ama dediklerimi yap yine gider o kira bölümü
sınırsız ise bu driver yükledikden sonra internet ayarlarını tekrar yapılandır

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
yapman gereken bu kardeş
1 modem driver tekrar bul ve yükle
2 ethernet kartını eski driver versiyon olarak algılıyor
3 ethernet kartın driver bul xp win7 nin driver bul yükle ama bir üst versiyonu olursa bu driver daha iyi olur

everest ultimate kurarsan sana ordan ağ bağlaştırıclarında senin sisteme uyumlu site verir gir oraya win7 driver x86 veya x64 ise indir kur

---------- Post added at 12:39 ---------- Previous post was at 12:37 ----------

ha birde bağlantın sınırlımı sınırsızmı sınırlı ise o normal ama dediklerimi yap yine gider o kira bölümü
sınırsız ise bu driver yükledikden sonra internet ayarlarını tekrar yapılandır

Eyvallah... :thumbup:

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar ben format atmak için notebook ile birlikte verilen recovery dvd sini kullanıyorum. Aynı dvd yi kullanarak yine format attım. Ama bu sefer, masaüstünü sağ tıkladıktan sonra çıkan seçeneklerde "nvidia denetim masası" yok. Bu durumu nasıl düzeltebilirim. nvidia driverı yüklenmiş ve düzgün çalışıyor. sistemim windows 7 x64

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşlar ben format atmak için notebook ile birlikte verilen recovery dvd sini kullanıyorum. Aynı dvd yi kullanarak yine format attım. Ama bu sefer, masaüstünü sağ tıkladıktan sonra çıkan seçeneklerde "nvidia denetim masası" yok. Bu durumu nasıl düzeltebilirim. nvidia driverı yüklenmiş ve düzgün çalışıyor. sistemim windows 7 x64

Önceden çıkıyor muydu?
Nvidianın sitesinden en son sürücüyü indirsen daha iyi olur aslında...Faydasını görürsün:):)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Gereksiz buluyorum, kaç kere tıklayacağım ki o şeye. Lazım olursa başlata nvidia yazarım çıkar :)

Ayrıca Ekran Çözünürlüğü seçeneğini de kaldırıyorum, o da saçma ne işi var ekran çözünürlüğü değiştirmenin orada. Aynı şekilde araçlar'ı da kaldırıyorum.

Yani böyleyken

20101217185352.jpg

Böyle :D

20101217185801.jpg

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Mutlaka başka bi yerden de ulaşılıyordur kowalskii, denetim masasına baktın mı?

Bende böyle çıkıyor. Peki sendeki sağ tıkta çıkan Nvidia ile bendeki aynı mı?

20101217203600.jpg

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bende sağ tıklayınca bunlar çıkıyo:
5061.jpg

Denetim masasında da, driver ı yeniden yükleyince çıktı. Ama ekran kartı sorunsuz çalışıyordu gözükmemesine rağmen.
5062.jpg

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Denetim masasından tıklamanla masaüstünde sağ tıklayıp da açman aynı işi yapıyorsa, bence sağ tıka yerleşen menü gereksiz.

Tabi yine sen bilirsin sana hoş gelebilir :) kaldırmak istersen yardımcı olurum :)