Nokia N8 mi, C7 hangisini tercih ederdiniz_?

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
TElefon alırken asla sadece kağıt üzerindeki özelliklerini okuyarak almayın,Öncelikle mutlaka kullanıcıların ve tanıdığınız satıcıların fikirlerine başvurun.

Nokia N8 ilk bakışda size her türlü üstün gelir,C7 ve N8'i hangi sitede kıyaslarsanız kıyaslayın size N8'i tavsiye eder fakat asıl önemli olan sizin neye hangi özelliklere ihtiyacınız olduğu.

Ben bir telefon satıcısı olarak şunu kesin olarak söyleyebilirim ki müşterilerimin büyük çoğunluğu cihazlarının şeklinin güzel estetik olmasını ister ve eminimki sende bunu istersin.C7 ve N8'i bu açıdan karşılaştırdığımızda C7 her türlü sütün çıkacakdır ki mağazamıza gelen müşterilerin çoğuda N8 yerine C7 tercih etmekde.Hem ince hem kasa yapısı olarak daha güven verici.

Ekran olarak aynı kaliteye sahipler,iki cihazdada AMOLED ekran var,fakat kameralarında tabiki fark var.Fakat N8'deki kamera dışarıya doğru çıkıntılı,buda cihaza arkadan bakıldığında kötü bir görüntü veriyor,N8'in tüm tanıtımlarında kamera kısmı çıkıntısız yani arka kısım dümdüz gibi gösterilmekde fakat öyle değil,kamera kısmı kaldırım çeklinde çıkıntılı.Buda tüm estetiği bitiriyor.

N8 üretim olarakda şuan için hatalı bir cihaz,Alıcağın cihazın ilk haftada sorun çıkarma oranı %70 ,tabi bu yazılımsal bir sorun olacak ama yinede insanın cihazının durduk yere kapanıp açılması can sıkıcı olur.Sana bir satıcı olarak tavsiyem C7,Ama bana N8 deki özellikler lazım dersen (ki çok fazla fark yok,En belirgin farkı sadece kamera ve hdmi çıkışının olması) sana tavsiyem biraz daha beklemen,Piyasaya yeni yazılımlı N8'ler çıkınca alman yada cihazı aldığın yerde eve götürmeden önce aç dene.

benide şıklığı cezbediyor bu c7 nin diğeri hiç güzel görüntüsü yok kameraları aynı olsa satış rekoru kırardı bence c7.biraz daha ucuzlasın alacam bende.çok kibar telefon bencede.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Zevk meselesi. Benim gözüme de C7 çok çirkin görünüyor. Hatta hayretler içerisinde kaldım, N8'den güzel göründüğünü düşünenlerin yorumlarını okuyunca. :) Dediğim gibi işte, göreceli bir durum bu demek ki.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
adminin yorumu adama güven veriyo :)

gerçekten hoş bir cihaz yapmışlar ve fiyatı bence çok uygun. para sorun değil diyenler için iphone 4 derim ama eğer paramı idareli kullanmam lazım ama en son yeniliklerden de geri kalmak istemiyorum diyenlere de nokia n8 derim.

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sayın admin para malesef sorun tam 1000 lira limitim var ve 2 sene kullanmayı planlıyorum öğrenci olmam sebebiyle. fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim,size n8 in cazip gelen yönü nedir acaba ?

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
sayın admin para malesef sorun tam 1000 lira limitim var ve 2 sene kullanmayı planlıyorum öğrenci olmam sebebiyle. fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim,size n8 in cazip gelen yönü nedir acaba ?

Ben N8 alalı 3 hafta kadar oldu.Ne bir donma sorunu ne de başka bir şey..Tıkır tıkır çalışıyor ve kesinlikle öneriyorum.Beni en çok cezbeden özelliği usb on to go özelliği oldu.Flash diski ufak bir aparat sayesinde okuyabiliyor, mouse takıp ok kullanabiliyorsun.HDMI ile televizyona bağlayabiliyorsun, fm transmitter var.Kamerasına diyecek yok zaten çok yakında ufak bir güncellemeyle mükemmeli daha da mükemmel hale getirecekler..Açıkça söylemem gerekirse telefonu almadan önce araştırma yaparken görüntüsünün çok çirkin olduğunu düşünüyordum.Fakat yakından gördüğümde hayran kaldım.Ele cuk oturuyor, arkasındaki kamera çıkıntısıda bence hoş bir görüntü vermiş ben burdayım der gibi :) Koruyucu naylonlarını bile çıkarmaya kıyamadım daha :laugh: Aslında kılıf aldıktan sonra çıkarıcaktım, telefonun kendisini bulmak zor olduğu gibi kılıfını bulmakta çok zor. 3 haftadır arıyorum :dil:

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Nokia 2680 slide kullanıyorum. Harika bir telefon. Arama yapıyor, mesaj çekiyor,mp3 oynatıyor, kamera da var. Fiyatı da ucuz. Bence bir düşün :)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Ben N8 alalı 3 hafta kadar oldu.Ne bir donma sorunu ne de başka bir şey..Tıkır tıkır çalışıyor ve kesinlikle öneriyorum.Beni en çok cezbeden özelliği usb on to go özelliği oldu.Flash diski ufak bir aparat sayesinde okuyabiliyor, mouse takıp ok kullanabiliyorsun.HDMI ile televizyona bağlayabiliyorsun, fm transmitter var.Kamerasına diyecek yok zaten çok yakında ufak bir güncellemeyle mükemmeli daha da mükemmel hale getirecekler..Açıkça söylemem gerekirse telefonu almadan önce araştırma yaparken görüntüsünün çok çirkin olduğunu düşünüyordum.Fakat yakından gördüğümde hayran kaldım.Ele cuk oturuyor, arkasındaki kamera çıkıntısıda bence hoş bir görüntü vermiş ben burdayım der gibi :) Koruyucu naylonlarını bile çıkarmaya kıyamadım daha :laugh: Aslında kılıf aldıktan sonra çıkarıcaktım, telefonun kendisini bulmak zor olduğu gibi kılıfını bulmakta çok zor. 3 haftadır arıyorum :dil:

Umarım kameradaki jelatini çıkarmışsındır
001_smile.gif

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ve tavsiyeleriniz sonucunda n8 siparişini vermiş bulunmaktayım hepinize çok teşekkür ederim,yorumlarınızla beni çok aydınlattınız

cio_cio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar

Çok uzun zamanlardır forumu takip ederim ama üye değildim üye olmak bugüne kısmetmiş.

Bilinen bir firmada telefon teknisyeniyim anakart departmanında çalışıyorum birçok firmanın telefonlarına hizmet vermekteyiz kurumsal tanınan bir yer.

Bu konuyu görünce üye olup yazmak istedim.

Nokia Türkiye pazarında iyi bir yerde.

Hem satış hem Teknik servis ve hazır alt yapısı ile beraber.

N8 ve C7.

Bu soruya bir Telefon teknisyeni olarak cevap vereyim.

İlk önce boyutlar matamatiksel cm yazıp aklınızı karıştırmak istemem daha kısa ve net konuşmak istiyorum.

N8 elde tutulması C7 ye göre daha zor C7 burada 1 adım önde Estetik olarak biraz daha ince ve kısa tutulmuş.

Arkadan bakıldığındada N8in 12mp kamerasının Carl Zeiss optik merceğini kullanmasından dolayı dışarı doğru ekstra bir genişleme var. C7 de bu Dışarı taşma durumu yok kasa ile tek bütün halinde göze çarpıyor.

Özellik ve artı yönden N8 kamerası başarılı ve bunun ufak bir dez avantajıda kameradaki kasa çıkıntısı.. Eee gülü seven dikenine katlanır değilmi :)

Her iki telefonda Arm 11 680 Mhz işlemciye sahip ama C7 burada 1 adım önde 1 Gb Rom kullanıyor. N8 de 512 olarak düşülmüş..

N serilerinde Hafıza daha yüksek tutulmuş 16 Gb kart bulunmakta C7 de 8 Gb Kart bulunmakta.

Şimdi bir teknisyen olarak şunuda söylemeliyim.

Hafıza kartı yüksek olduğunda telefonun pili daha az dayanıyor. Karşılaştırmıştım bir tarafta 1 gb kart diğer tarafta 8gb kart .. 2 aynı telefon 2 aynı şarj gücünde bekleme süreleri düşük hafızalıda daha yüksek göründü...

Pil durumunu açmış iken.

C7 nin batarya performansı N8 den daha iyi. Ama neye göre Bekleme moduna göre Konuşmaya göre değerlendirirsek N8 daha iyi.

Sar değerlerine baktığımızda C7 birazda iyi konumda.

Her iki telefonda Wifi de 802.11/N destekli buda iyi birşey.

Genel olarak konuşur olursam N8 Pil yönünden , Hdmi Çıkışı , 12Mp kamera sıyla sert hatlara sahipbir telefon

C7 iste daha estetik daha kibar ele oturan yumuşak hatlara sahip bir telefon

Hdmi bana lağzım değil 12 Mp kamerada istemiyorum diyenler için C7 tercih edilebilir.

unutmadan şunuda söyleyebilirim

Nokia E7 de güzeldir. N8 gibi düşünüp kayan Q klavyeye sahiptir hem dokunmatik hem Q klavye kullanmak mesaj yazanlar için harika bir özellik donanım olarak bakıldığında C7 ile kafa kafaya gidebilir.

Ben çok sık telefon değiştiriyorum denemek maksadıyla oldukça fazla telefon markası kullanıyorum..

Yazılımsal olarak Simbianlar birbirine yakın hemen hemen aynı ufak grafik farklılıkları bulunmakta. Bazı geliştiriciler C7 sistemini 5800 a da kurabiliyor tabi bazı özellikleri desteklemesede telefonu açınca menü bazında aynı telefon olabiliyor.

Nokia a yı kötülemek yada çizmek karalamak amacıyla söylemiyorum Simbian sisteminin artık kökten değişmesi gerek Maemo N900 daki gibi birazdaha farklı sistemler geliştirilmeli..

Örnek neden bir Nokia telefonda Android işletim sistemi olmasın?

Kullanmakta olduğum markayı söylemeye gerek yok sadece Android tabanlı bir telefon.

Ben gerçekten Android sisteminin Nokia ya çok şey katacağını düşünüyorum. Ama kendi işletim sistemlerini bırakacaklarını sanmıyorum.

Konunun ana cevabına gelince..

Ben her cihazın kendi işlevinin belli kısmını karşıladığından yüksek işlevleri pek önemsemiyorum.

Örnek Nokia 16Mp kameralı telefon çıkartsa Gene bana yetecek olan telefon kamereası 5 ile 8 Mp arasında olacak Çünki Fotograf çekmek bir sanattır. Ve ben bu sanatı Telefon ile icraa edemem. Büyük bir SLR fotograf makinası kullanıyorum.

Benim şuan cebimdeki telefon ise Nokia 1200 :)

Diğer telefonumda az önce bahsetmiş olduğum Android olan Andoridi teslim almadan önce N79 ile 5800 kullanıyordum

Umarım yazdıklarımda yanlış anlaşılmaya neden olacak konuşma yapmamışımdır.

Herkeze hayırlı günler dilerim.

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bizi çok iyi şekilde bilgilendirdin çok teşekkürler dostum

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
son olarak bir düzeltmede bulunmak istiyorum.
herkes kaç mp kameraya sahip olursa olsun gece çekimlerinden memnun olmadıklarından bahseder.
"N8 de 12mp , C7 de 8mp kamera var arada fazla fark yok " diyen arkadaşlar yanılıyorlar !!!

Gece çekimlerinde Xenon Flaş farkını farketmemek mümkün değil.
Ve kamera önemli olan arkadaşlar en iyi tercihiniz N8 olacaktır...

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
nokia n8 pazartesi itibariyle elimde olucak bende iyi bi inceleme yaptıktan sonra sizinle paylaşıcam cünkü günlerdir bende dahil olmak üzere bir çok arkadaş n8 hakkında sorular sormakta,bakalım sonuç ne olacak ? :)

accman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
c7 bence daha albenili duruyor ama n8'in özelliklerine bakınca...n8 diyorum

by-AtAsAyAr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ;

1 hafta önce nokia c7 aldım. ama 1 haftadır yüzüm gülmedi..

Şarjı 1 gün bir gün dayanmıyor. herhangi bir uygulama kurcalama yapmadığım halde.

telefonun şarjı bittikten sonra şarja takıyorum kapalıyken % 10 olarak şarj olmaya başlıyor ama % 10 hiç yükselmiyor. sizin telefonunuzda % 10 yazan kısmı yükseliyormu yani % 100 e kadar çıkıyormu. ( telefon kapalıyken, şarj olurken )

Ekran koruyucum kapalı yani ışıklı saat kısmı. dokunmatik titreşim kapalı neden bukadar şarj az gidiyor yani hiç karıştırmadğım halde 1 günden daha az..

sizin kullandığınız telefonda hangi uygulamalar açık yada kapalı yazabilirmisiniz...

normalde hiç kurcalamadan gece gündüz açııkken kaç gün gidiyr şarjınız...

Şimdiden Teşekkür ederim....

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Merhaba ;

1 hafta önce nokia c7 aldım. ama 1 haftadır yüzüm gülmedi..

Şarjı 1 gün bir gün dayanmıyor. herhangi bir uygulama kurcalama yapmadığım halde.

telefonun şarjı bittikten sonra şarja takıyorum kapalıyken % 10 olarak şarj olmaya başlıyor ama % 10 hiç yükselmiyor. sizin telefonunuzda % 10 yazan kısmı yükseliyormu yani % 100 e kadar çıkıyormu. ( telefon kapalıyken, şarj olurken )

Ekran koruyucum kapalı yani ışıklı saat kısmı. dokunmatik titreşim kapalı neden bukadar şarj az gidiyor yani hiç karıştırmadğım halde 1 günden daha az..

sizin kullandığınız telefonda hangi uygulamalar açık yada kapalı yazabilirmisiniz...

normalde hiç kurcalamadan gece gündüz açııkken kaç gün gidiyr şarjınız...

Şimdiden Teşekkür ederim....

hocam telefonlarda ilk kullanımda şarj süresi çok kısa gider. bir iki hafta sonra düzgün şarz edildiği sürece telefonun bataryası daha uzun süre dayanır.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
C7de kronik sorun(ya da sorunlar) var heralde arkadaşlar. Ya da ikinci parti telefonları almaktan başka çare yok.

Bakış

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar nokia c7 süper bi cihaz.Şuana kadar hiçbir hata ya da sorun ile karşılaşmadım.N8 ile arasında tabi fark var ama abartılacak kadar değil."tabi n8, c7 de neymiş" diyen arkadaşlar önce kullansın sonra yorum yapsın bence. Görüntü, dizayn, dokunmatik ekran harikulade bence şiddetle tavsiye ederim sonuna kadar c7. ;)

host

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iki telefonu da alma android isletim sistemli bir telefon al symbian ve nokia devri bitti artik

Reaksiyon puanı
10,315
geçenlerde bir röportajını okuduğum nokia ceo'su itiraf etmişti: "yarışı kaybettik, iphone ve samsung bizi geçti teknolojide" gibi benzer ifadeler kullanmıştı... evet, nokia artık cep telefonu konusunda devrini tamamlamıştır gibime geliyor. nokia'dan başka markaya el sürmemiş olan arkadaşlar bunu anlayamaz. çünki tanıdığım bazı kişiler var ki, takım tutar gibi marka tutar, başkasını konuşmak bile istemezler. bu nokia hastalığı da sanırım böyle bişey.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
nokia n8 pazartesi itibariyle elimde olucak bende iyi bi inceleme yaptıktan sonra sizinle paylaşıcam cünkü günlerdir bende dahil olmak üzere bir çok arkadaş n8 hakkında sorular sormakta,bakalım sonuç ne olacak ? :)

telefonu alalı kaç ay olmuş bir yorum gelmemiş senden :)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
geçenlerde bir röportajını okuduğum nokia ceo'su itiraf etmişti: "yarışı kaybettik, iphone ve samsung bizi geçti teknolojide" gibi benzer ifadeler kullanmıştı... evet, nokia artık cep telefonu konusunda devrini tamamlamıştır gibime geliyor. nokia'dan başka markaya el sürmemiş olan arkadaşlar bunu anlayamaz. çünki tanıdığım bazı kişiler var ki, takım tutar gibi marka tutar, başkasını konuşmak bile istemezler. bu nokia hastalığı da sanırım böyle bişey.

Söylediğine belki ben örnek olabilirim, ama nokia kullanma konusunda. Android kullanmak istemiyorum, bada symbian kadar işimi görecek mi bilmiyorum(spoof olayı var jailbreak gibi). Ama onları konuşmaktan da çekinmem, hepsinin alıcısı var sonuçta.

erton44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
n8 en son güncellemeden sonra 1 numara oldu. artık hata yada donma sorunuda yasanmıyo. sattıgın zamanda zarar etmezsin. samsung hiç düşünme. c7 nin ekranı küçük n8 e göre.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54

öyle birşey söylemedi.açıklamayı iyi okumak gerekli."iphone ve blackberry piyasada pahalı telefonlarında satılabileceğini bize gösterdi" dedi.nokia firmasının telefon alanında samsungla bir alıp veremediği yok zaten.samsung alternatif telefon gibi görülüyo nokia tarafından.android işletim sistemleri açısından nokia için risk.cep tel markası olarakta iphone.

konu başlığına gelirsek ben n8 derim.sonuçta nokia nın amiral gemisi.uygulamalar vs ilk n8 için denenicektir.ek birkaç özelliğide var c7 ye göre.ama diyosanızki ben sıradan kullanıcıyım vede sadece görünüş olsa olur.c7 tam bu tarife uyan bir telefon.tasarım olarak kusursuz deniliyor zaten.