Nokia N8 mi, C7 hangisini tercih ederdiniz_?

ISTEBU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, telefon alacağım biraz kararsız kaldım. N8 in özellikleri 1 adım önde gibi ama C7 tipi, şekli daha güzel. Siz olsanız hangisini alırdınız_?

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
N8 daha sağlam eminim, sizce de N8 önde olduğuna göre düşünmenize gerek yok..

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bir hafta önce n8 aldım, kesinlikle harika bir telefon :)

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
5800 kullanıyorum bu c7 kibar telefona benziyor.kullanan arkadaş yokmu biraz bilgi versede ona göre karar versek.

Eleskovic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
N9 kullanıyorum.Tek kelimeyle harika :) Linux/Debian işletim sistemiyle yapabilceklerinde sınır yok.Web server, SQL Server dahil :)

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2
forumlarda okuduğum kadarıyla n8de olan müzmin sorunların c7de olmadığı yönünde. sanki c7 daha stabil bir telefon gibi. ancak özellik olarak n8 daha iyi. birde c7nin pili için biri şikayet etmiş 3-4 gün anca gidiyor diye :) acaba n8 kaç gün gidiyor ?

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Bende Samsung wave ve n8 arasında kaldım.Wave şu anda daha ağır basıyor.

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Samsung'a o kadar para verilmez hocam
Çok zarar edersin maddi açıdan
Çabuk bozulur
İkinci el piyasası çok ağır işler vs.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
n8 ile 2.haftamı dolduruyorum, daha önce bahsedilen hiç bir problemle karşılaşmadım, kamera yamasını da yükledim, gayet memnunum.

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
C7 nin tasarımını beğenen var mı harbiden ? :D

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2
peki n8'in şarjı ne kadar dayanıyor arkadaşlar? tabi ortalama bir kullanımla... mesela ben günde 1-2 saat konuşma 1 saat kadar internet ve 2 saat müzik için kullanıyorum. buna göre kıyaslama yapabilir misiniz?

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
N8 aLırdım sizin yeriniz de oLsam,ki aLdım zaten 1 ay oLdu memnunum : )

Şarj ben de 1 hafta gidiyor,pek fazla kurcalamıyorum teLefonu ondandır beLki.
Anca mesaj falan.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yaklaşık 7 gündür c7 kullanıyorum ve tasarım harikası bir telefon kullanımıda gayet hassas tek sorunu mini uygulamaları çevrim içi ve çevrim dışı kullan bazen sosyal ağlarda çevrim dışı dememe rağmen hala açık kalıyor,ama yazılım sorunu bu düzeltilir.Diğer özelliklerine gelirsek kullanımı çok iyi sürekli bir tepki içinde çalışıyor uygulamalar da gayet başarılı Bu telefon olmuş diyebilirim C7 öneririm Şarj olayına gelirsek sürekli online aktif çalışıyorum 3.gün bitiyor şarj iyi bile dayanıyor açıkçası ama N8 gelirsek bu telefona hiç ısınamadım o telefon bana pek sağlam bir telefon gibi gelmedi sanki alt kapak biraz zorlasan çıkacakmış gibi geldi sanki pek sağlam değilmişte torpido gibi bi kasa giydirmişler gibime geliyor tek parça telefondan gerzaman korkmuşumdur pek sağlam olmazlar ama bilemiyorum

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Yaklaşık 7 gündür c7 kullanıyorum ve tasarım harikası bir telefon kullanımıda gayet hassas tek sorunu mini uygulamaları çevrim içi ve çevrim dışı kullan bazen sosyal ağlarda çevrim dışı dememe rağmen hala açık kalıyor,ama yazılım sorunu bu düzeltilir.Diğer özelliklerine gelirsek kullanımı çok iyi sürekli bir tepki içinde çalışıyor uygulamalar da gayet başarılı Bu telefon olmuş diyebilirim C7 öneririm Şarj olayına gelirsek sürekli online aktif çalışıyorum 3.gün bitiyor şarj iyi bile dayanıyor açıkçası ama N8 gelirsek bu telefona hiç ısınamadım o telefon bana pek sağlam bir telefon gibi gelmedi sanki alt kapak biraz zorlasan çıkacakmış gibi geldi sanki pek sağlam değilmişte torpido gibi bi kasa giydirmişler gibime geliyor tek parça telefondan gerzaman korkmuşumdur pek sağlam olmazlar ama bilemiyorum

N8'in Nokia tarihinin en sağlam telefonu olduğuna emin olabilirsin. :) Ki bu telefonun incelemesini yapmış yerli ya da yabancı tüm otoritelerce de altı çizilerek vurgulanıyor. Daha önce N serisi iki telefon ve birçok farklı Nokia modeli kullandım, onlarla kıyas olayına girersek N8 çığır açmış diyebilirim bu konuda (aslında birçok konuda). Kullanıcı Symbian tercih etmeyebilir, donanımını yetersiz bulabilir (muadillerine kıyasla), ancak telefonun işlevselliği, multimedya özellikleri, bağlantı seçenekleri, dokunmatik ekran kalitesi ve hassasiyeti ya da diğer başka bir konuda eleştirilecek bir sorunu kesinlikle yok. 1.000 TL seviyesinde alınacak tek telefon bana göre.

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bende iki tel arasında kalmıştım, ani bir kararla C7 almaya karar verdim, yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum telefonu, N8 internetten çok araştırmıştım, forumlardan okuduğum kadarıyla bazı sorunlar varmış telde, bu yüzden daha stabil hali olan C7'yi aldım, arasında 2-3 özellik dışında hiçbir fark yok...

*Tasarımı (bana göre) harikulade... Daha etrafımda görmedimki ne tipsiz telefon diyen !! :)
*Dokunmatiği inanılmaz şekilde çok hassas, ilk dokunuşta algılıyor, harika.
*Ekranının deri tanıma özelliği var, yani telefona parmak derinizden başka bişeyi algılamıyor, bu çok iyi...
*Şarj süresi, ilk hafta çok kurcaladığımdan 2-3 gün arasında değişiyordu, sonra normal kullanıma geçinde 4-5 güne kadar çıkabiliyor...
*8 MP kamerası, 5 MP'lik bir kamera işlevini görüyor, çünkü Auto Focus özelliği yok, yinede çok net fotolar çekebilirsiniz, flaşı çok güçlü, gece çekimleri için başarılı..., HD video kaydına (720p) denecek bir söz yok zaten...
*Ses çıkışı gayet tatmin edici, arkasında sağ ve sol olmak üzere iki hopörlörü var ama birinden ses geliyor sadece, diğeri ne işlevi görüyor anlamadım, eğerki telefon kabı kullanırsanız, azda olsa sesi düşürebiliyor...
*Symbian İşl.Sisteminin en önemli özelliği olan birden çok uygulama çalıştırma özelliği inanılmaz derecede başarı, bir çok uygulamayı arka planda çalışır halde bırakabilirsiniz..
*Multi-Touch özelliğide çok iyi ( tarayıcıda yada fotoğraflarda ekranı çimciklediğinizde büyütüp küçültme özelliği :D )
*Web tarayıcısına gelirsek flash'ın bol olduğu sitelerde kasma yapabiliyor, flash oynatma özelliği çok iyi... ''Opera Mobile 10'u öneririm ama ondan flash desteği yok)
* N8 ile arasında 150 tl civarı bir fiyat farkı var, N8'in diğer özelliklerini istemiyorum diyosanız, telefonu şiddetle öneriyorum, pişman olmayacaksınız...

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar öncelikle merhaba,3-4 gündür sürekli olarak forumu takip etmekteyim özellikle n8 konusunda.
benimde tam olarak 1000 lira bütçem var ve alacagım telefonu 2 sene kullanmayı planlıyorum n8 hakkında çok farklı görüşler var ortada ya çok iyi diyorlar nokia için bi tarih diyeni gördüm yada yok abi nokia yine yapamamıs diyorlar :S
sizden ricam 1000 lira bütce ile n8 almalı mıyım?
hayır alma diyorsanız ne tavsiye edersiniz?

TEŞEKKÜRLER

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Bende iki tel arasında kalmıştım, ani bir kararla C7 almaya karar verdim, yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum telefonu, N8 internetten çok araştırmıştım, forumlardan okuduğum kadarıyla bazı sorunlar varmış telde, bu yüzden daha stabil hali olan C7'yi aldım, arasında 2-3 özellik dışında hiçbir fark yok...

*Tasarımı (bana göre) harikulade... Daha etrafımda görmedimki ne tipsiz telefon diyen !! :)
*Dokunmatiği inanılmaz şekilde çok hassas, ilk dokunuşta algılıyor, harika.
*Ekranının deri tanıma özelliği var, yani telefona parmak derinizden başka bişeyi algılamıyor, bu çok iyi...
*Şarj süresi, ilk hafta çok kurcaladığımdan 2-3 gün arasında değişiyordu, sonra normal kullanıma geçinde 4-5 güne kadar çıkabiliyor...
*8 MP kamerası, 5 MP'lik bir kamera işlevini görüyor, çünkü Auto Focus özelliği yok, yinede çok net fotolar çekebilirsiniz, flaşı çok güçlü, gece çekimleri için başarılı..., HD video kaydına (720p) denecek bir söz yok zaten...
*Ses çıkışı gayet tatmin edici, arkasında sağ ve sol olmak üzere iki hopörlörü var ama birinden ses geliyor sadece, diğeri ne işlevi görüyor anlamadım, eğerki telefon kabı kullanırsanız, azda olsa sesi düşürebiliyor...
*Symbian İşl.Sisteminin en önemli özelliği olan birden çok uygulama çalıştırma özelliği inanılmaz derecede başarı, bir çok uygulamayı arka planda çalışır halde bırakabilirsiniz..
*Multi-Touch özelliğide çok iyi ( tarayıcıda yada fotoğraflarda ekranı çimciklediğinizde büyütüp küçültme özelliği :D )
*Web tarayıcısına gelirsek flash'ın bol olduğu sitelerde kasma yapabiliyor, flash oynatma özelliği çok iyi... ''Opera Mobile 10'u öneririm ama ondan flash desteği yok)
* N8 ile arasında 150 tl civarı bir fiyat farkı var, N8'in diğer özelliklerini istemiyorum diyosanız, telefonu şiddetle öneriyorum, pişman olmayacaksınız...
N8 ile bir kaç özelliğinden başka fark mı yok ve sorunları mı vaarmış ? Yapma gözünü seveyim :)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Nokia N8 Almak yerine C7 almak daha mantıklı,N8'deki tek fark torpido kasa olması yani N series olması bişey ifade etmez C7 al derim ben.

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bir kere n8 tüm yazılımsal sorunlara karşın donanım olarak çok ileride c7ye göre hatta işlemcisi biraz daha hızlı olsaydı samsung ve htc gibi telefonları bile geride bırakabilirdi. dış görünüm olarak ise kesinlikle bence de c7 daha kibar ve daha sağlam bir görüntü veriyor ama bu zevkle alakalı ve kişiden kişiye değişir. benim önce ki mesajlarda da takıldığımı söylediğim tek konu şarj... eğer n8 en az 5800 kadar dayanıyorsa zaten sorun yok. neticede n serisi nokianın herzaman üst seviye cihazları olmuştur. c serilerini ise genelde alt seviye olarak düşünmekte.

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
oraya o kadar madde yazdım, sadece omu dikkatini çekti :D Benim bildiğim arasında sadece 3 özellik farkı var.
-HDMİ çıkışı
-12MP kamera
-Fareyle birlikte kullanılması.
dahada bilmiyorum varmı başka özelliği, varsa söyle bizde bilelim.. Symbian işlerim sistemi N8'in donanımı C7'den daha yüksek olduğu ara sıra sorunlar çıkartıyormuş telefonda, en çokta donma meydana geliyormuş ve vidalarını söküp pilini çıkarman gerek telefonu tekrar başlatman için...
N8 ile bir kaç özelliğinden başka fark mı yok ve sorunları mı vaarmış ? Yapma gözünü seveyim :)

CaglarOzy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar c7 nin fiyati 900 tl olmuş ve n8 999 tl benim de kendi fikrim kamerası için bile o 99 tl yi vermekten yanadır

KaRaSaHiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TElefon alırken asla sadece kağıt üzerindeki özelliklerini okuyarak almayın,Öncelikle mutlaka kullanıcıların ve tanıdığınız satıcıların fikirlerine başvurun.

Nokia N8 ilk bakışda size her türlü üstün gelir,C7 ve N8'i hangi sitede kıyaslarsanız kıyaslayın size N8'i tavsiye eder fakat asıl önemli olan sizin neye hangi özelliklere ihtiyacınız olduğu.

Ben bir telefon satıcısı olarak şunu kesin olarak söyleyebilirim ki müşterilerimin büyük çoğunluğu cihazlarının şeklinin güzel estetik olmasını ister ve eminimki sende bunu istersin.C7 ve N8'i bu açıdan karşılaştırdığımızda C7 her türlü sütün çıkacakdır ki mağazamıza gelen müşterilerin çoğuda N8 yerine C7 tercih etmekde.Hem ince hem kasa yapısı olarak daha güven verici.

Ekran olarak aynı kaliteye sahipler,iki cihazdada AMOLED ekran var,fakat kameralarında tabiki fark var.Fakat N8'deki kamera dışarıya doğru çıkıntılı,buda cihaza arkadan bakıldığında kötü bir görüntü veriyor,N8'in tüm tanıtımlarında kamera kısmı çıkıntısız yani arka kısım dümdüz gibi gösterilmekde fakat öyle değil,kamera kısmı kaldırım çeklinde çıkıntılı.Buda tüm estetiği bitiriyor.

N8 üretim olarakda şuan için hatalı bir cihaz,Alıcağın cihazın ilk haftada sorun çıkarma oranı %70 ,tabi bu yazılımsal bir sorun olacak ama yinede insanın cihazının durduk yere kapanıp açılması can sıkıcı olur.Sana bir satıcı olarak tavsiyem C7,Ama bana N8 deki özellikler lazım dersen (ki çok fazla fark yok,En belirgin farkı sadece kamera ve hdmi çıkışının olması) sana tavsiyem biraz daha beklemen,Piyasaya yeni yazılımlı N8'ler çıkınca alman yada cihazı aldığın yerde eve götürmeden önce aç dene.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Şahsen 1000tl param olsa bir kaç ay bekledikten sonra N8 alırdım...C7, N8 yanından bile geçemez.12mp kamerası bile mükemmelliğini gösterir.Yeni yazılımlı N8 ler çıkınca hemen alınır...