Bana Uygun Bir Laptop Önerir misiniz?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
yok işte bu 4 saatten fazla dayanıyormuş yakında test ederim hem akşam şarja takayım bari 16 saat dolsun..eyvallah bilgi için

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Batarya Konusunda Ben ASUS a ( Merkezine Türkiye değil) Mail atmıştım... Oradan edindiğim bilgileri aktarayım...

İlk önceleri Batarayayı evde kullanmıyorum sadece prizde takarım batarya eskimesin diye bir düşünceye sahiptim...

Sonradan bunun doğru olmadığına dair bilgiler duydum ben de ASUS a mail atıp sordum...

Eski Tip Laptoplarda Batarya dolduğu zaman prizden çekmek gerekiyormuş... Aksi halde batarya fazla şarj olduğu için ömrü kısalıyormuş...

Ancak Yeni laptoplarda ( Yeni dediğim ben maili atalı 3 seneyi geçti ) Batarya tam dolduktan sonra bilgisayar otomatik olarak bataryaya giden elektriği kesiyor...
Bu yüzden fazla şarj diye bir şey olmadığı için bataryaların ömrü daha uzun sürüyor...

Bu nedenle ASUS bana bataryanın her zaman bilgisayarı prizde dahi kullansam takılı olmasını önerdi..
Ani bir elektrik kesintisinde hem verilerimi korumak hem de sistemin zarar görmesini engellemek için bu hayati önem taşıyormuş...

Bunu da kullandığım süre içerisinde tecrübe ile yaşadım... Bir gün evde elektrik tesisatında bir sorun yaşadık... Ev arkadaşlarımın masaüstü bilgisayarlarının Powerı yandı ben elektrik sorunun sadece internet gittiği için modemin kapanmasından anladım... Elektrik düzeldiğinde iki arkadaşın bilgisayarı da çalışmıyordu...

Zaten anlattıklarımın içerisinde geçiyor ama soruna net cevap olsun...
Sen bataryayı 1 hafta da şarj etsen o dolduktan sonra bilgisayar ona giden elektriği keseceği için bataryayı uzun şarj etmek diye bir şey laptoplarda yok :)

Bataryan prizde de kullansan her zaman takılı olsun... Ani elektrik şoklarına karşı bilgisayarın güvende olsun :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Artık bir ortamda bahsi geçerse ''yav bizim bi arkadaş asusa mail çekti ona şöyle şöyle dediler'' diye anlatırım sanki yanındaymışım gibi maili atarken:mrgreen:

iyi belledim dediklerini)))

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben samsung da çalıştım... Oradaki teknisyenler ilk şarj diye bir şeyin olmadığını bunların lion lityum batarya olduğunu artık o uzun şarjların geride kaldığını söylüyolardı... Ben aldığım tüm elektronik ürünlerde hiç ilk uzun şarj uyglamadım... Hepsi de taş gibi çalışıyo(batarya bakımından). Artık ürünlerdeki bataryalar li-on olduğu için istediğimiz zaman şarj yapabiliriz. tek dikkat etmemiz gereken şarj dolduktan sonra uzun süre elektrikte bırakmamak. gerisi önemli değil.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Zorhak Almışken En İyisini Alayım Diyorsan Sana Notebook Ların Kralını Tavsiye Edicem :)

Düzeltme: Ohoo Almışın Bile . Elinde Parçalansın Zorhak Güle Güle Kullan !

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
he ya mütevazi bir laptop diye yola çıktım iddialı bir tane aldım..olsun pişman değilim))

Elimde parçalansın amin:) başkasının eline parçalanmasından iyidir.. sağolasın nayksitil:))

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bunun üstüne bir sıgara yakılır deyilmi zorhak..:D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ahahahaha :)) Bak bu komikti ..

[video=youtube;tOvheAu-nTY]http://www.youtube.com/watch?v=tOvheAu-nTY[/video]

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

zaten sigaraya verdiğim vereceğim paralarla aldım bunu:))

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Güle güle kullan sağlam makine

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Arkadaşlar laptopun solunda sd kart yazan bir kart var çıkarılabilir bu nedir ne işe yarar:)

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

Güle güle kullan sağlam makine

eyvallah

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
SD kart okuyucu işte
hafıza kartı okuyucu

:)

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
O kart bildiğin plastik..

O kart şeklinde okuyucular var hafıza kartını okuyucuya takıyosun sonra plastiği çıkartıp oraya okuyucuyu takıyorsun :)

Böylece bluetooth'a gerek kalmadan hızlı bir şekilde veri transferi yapabilirsin telefona vs.

Biraz karışık anlattım galiba ama neyse :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Okuyucu derken yani bir hafıza kartını oraya mı yerleştirceğğiz?

zaten yuvada üzerinde SD yazan bi kart var.o ne peki..

Yoksa o kartı çıkarıp başka bir kartı mı takacağız oraya:d hem o yuvaya her hafıza kartı girmez.

Valla Allah ne v erdiyse sordum çünki bilmiyorum :)

---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:33 ----------

Ekleme:mperk mesajını şimdi gördüm tamam anladım.yalnız o ebatta afıza kartı olan bir ürün hatırlamıyorum.foyoğraf makinesi desem yok yok onun kartı da oraya küçük gelir:)

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Yok okuyucular var

Hafıza kartını okuyucuya takıyosun

Yani okuyucu oradaki plastik boyutun da :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Okuyucu derken yani bir hafıza kartını oraya mı yerleştirceğğiz?

zaten yuvada üzerinde SD yazan bi kart var.o ne peki..

Yoksa o kartı çıkarıp başka bir kartı mı takacağız oraya:d hem o yuvaya her hafıza kartı girmez.

Valla Allah ne v erdiyse sordum çünki bilmiyorum :)

---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:33 ----------

Ekleme:mperk mesajını şimdi gördüm tamam anladım.yalnız o ebatta afıza kartı olan bir ürün hatırlamıyorum.foyoğraf makinesi desem yok yok onun kartı da oraya küçük gelir:)

Hafıza kartları o boyda olanlar var... Özellikle Fotoğraf Makinelerinin ki...

Senin bilgisayardaki plastik orayı korumak için toz vs girmesin diye konulmuş...

Cep telefonlarında genellikle Mini Micro SD kullanılır...

Mini SD leri için bir aparat satılır... o aparat sayesinde boyutu elindeki o plastik kadar olur böylece bilgisayarda kullanabilirsin...

Normal Hafıza kartı o boyuttadır...

Cep telefonlarında kullanılan Mini Micro SD karttır :)

Yani Cep Telefonundaki hafıza kartını bilgisayara takman için bir de küçük aparat alman gerekecek...

AMa Fotoğraf Makinelerinin Hafıza Kartlarını çok rahat bu şekilde kullanabilirsin...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
e madem öyle neden oradaki plastik yerine okuyucu yok!!

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
O plastik sadece okuyucuyu toz girmesin diye korumak için konulmuş bir kapak... :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
hmm tamam yahu bir kart okuyucum varmış..şimdi düştü jeton.Şimdi resmin bütününü görebiliyorum:DD

Yav bir an dumura uğradım valla .. çekmeceyi karıştırdım eski cep telefonumun hafıza kartı için aldığım okuyucuyu buldum..

ee görmemişin laptopu olmuş tutmuş sd kart nedir diye sormuş:D

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Tamam sorun çözüldü dağılalım :D :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Çok güzel alet almışsın güle güle kullan. :)

Biraz geç kalmışım ama yine de belirteyim, yıllardır Acer kullanıyor ve kullandırtıyorum çevreme ama bundan sonra varsa yoksa DELL. :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben az kaldı minibook lara yöneliyordum.. Baktım orada minik bir notbook var yöneldim ve asus oldugunu görünce de aldım.

Dell konusuna gelince daha yeni aldık pc yi DELL i etme adamı :)

Bugün ki iğrenç esprim de bu konuya kısmetmiş artık :D:D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ben az kaldı minibook lara yöneliyordum.. Baktım orada minik bir notbook var yöneldim ve asus oldugunu görünce de aldım.

Dell konusuna gelince daha yeni aldık pc yi DELL i etme adamı :)

Bugün ki iğrenç esprim de bu konuya kısmetmiş artık :D:D

Öyle deme dellenmek lazım. :D Belki yarıyılda dellenebilirim ama tabi bu işler kısmet. :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Dell enme AzSUS naberrr şakir:)))

---------- Post added at 01:29 ---------- Previous post was at 01:21 ----------

neyse burada btisin bu laf oyunu sonuçta DELL tehlikeli kelime :D:D

DELL dirmeyelim postu sonra

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Dell enme AzSUS naberrr şakir:)))

---------- Post added at 01:29 ---------- Previous post was at 01:21 ----------

neyse burada btisin bu laf oyunu sonuçta DELL tehlikeli kelime :D:D

DELL dirmeyelim postu sonra

DELLi güldüm :D

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hayırlı olsun @Zorhak. güle güle kullan allah nazardan saklasın :)

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Zorhak bende bu bılgısayarı tavsıye edecektım :)) Asus U 45 jc :) ama almıssın :) nasıl bıraz bahset bende almayı dusunuyorum aynısından

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben hp compaq presario kullaniyorum memnunum ama asus cok odul aliyor laptoplar icin ben asus oneririm birde hp pavilion sakin alma derim;)

pardon almisn bile 3-4 sayfaya okudum sonrasini usendim:D

Hayirli olsun kardesim :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Zorhak bende bu bılgısayarı tavsıye edecektım :)) Asus U 45 jc :) ama almıssın :) nasıl bıraz bahset bende almayı dusunuyorum aynısından

Daha fazla bir zaman olmadı ama bataryası 4-5 saat gidiyor. Bu 4 5 saattede çok şeyi yaptım yani..nete girdim müzik açtım video izledim, program yükledim, pc yi yeniden başlattım v.s v.s

yani ilk aldığım için epey uğraştım 5 saati buldum o bataryayla..

Onun dışında netteki resimlerinden çok daha şık ve kibar görünüyor.Yani pc yi canlı görmesem netten baksam bu kadar hoşuma gitmezdi.

Onun dışında teknik özellikleri ve donanım özellikleri zaten biliyorsun.Gayet hızlı.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Daha fazla bir zaman olmadı ama bataryası 4-5 saat gidiyor. Bu 4 5 saattede çok şeyi yaptım yani..nete girdim müzik açtım video izledim, program yükledim, pc yi yeniden başlattım v.s v.s

yani ilk aldığım için epey uğraştım 5 saati buldum o bataryayla..

Onun dışında netteki resimlerinden çok daha şık ve kibar görünüyor.Yani pc yi canlı görmesem netten baksam bu kadar hoşuma gitmezdi.

Onun dışında teknik özellikleri ve donanım özellikleri zaten biliyorsun.Gayet hızlı.

Zorhak üstat... Bende de ASUS var ve muhtemelen güç seçeneklerinde senin de "Power4Gear" seçenekleri olması gerekiyo.
Entertainment Seçeneğini seçip. bunun ayarlarından min işlemciyi %2 max işlemciyi %70 yap
Sonra ekranı aydınlatması oaranını %40 ve aşağısına indir (ben 20 de kullanıyorum) işlemci soğutmayı edilgen yap. Kritik pil seviyesini %2 düşük pil seviyesini %20 pil düzeyini koru seçeneğini %20 yaparsan pil ömrünü gözle görecek şekilde inanılmaz arttırabilirsin. :)
Bu sadece önemli ayarlamalar. ben sırf oradan ayar yaparak 3 saatten 4 saate çıkardım pil ömrünü. eğer istersen orada ki tüm ayarları yazarım :)