Opera Alpha-Beta-Rc Sürümler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rise
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Tam olarak anlayamadım,
Şu http vs. adres tam gözükmüyor, ondan mı bahsediyorsun ?

evet aynen ondan bahsediyorum :)

Yeni Opera 11 gıcık olduğum bi özelliği zahek kardeşimin yardımıyla kapattım, sağ klik basılı tutunca görsel fare hareketleri çıkıyordu onu kapatmak için kapatmak için opera:config#UserPrefs|ShowGestureUI ayarını kullanabilirisiniz.

heh ben de onu ararken opera:config bozuldu :s ayarları düzenleyemiyorum malesef. ama rise bi cevap yazarsa üstteki soruma, ben config sorununu halletcem bi şekilde artık :D

-----
arkadaşlar iki sorunu da hallettim :) hide url parameter ile linklerin tam görünmesini sağladım. opera:config i de komple operayı kaldırdım, appdata dizinindeki opera 11 alpha klasörünü temizledim ve tekrar yükledim öyle düzeldi :)

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yeni Opera 11 gıcık olduğum bi özelliği zahek kardeşimin yardımıyla kapattım, sağ klik basılı tutunca görsel fare hareketleri çıkıyordu onu kapatmak için kapatmak için opera:config#UserPrefs|ShowGestureUI ayarını kullanabilirisiniz.

Evet bu özellik kullanımı yavaşlatıyor, ben de kapattım. Ama yeni kullanıcılar bir süre açık tutabilirler, öğrenmek için...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bende hiçbir etkisi yok, kapatma gereği duymadım.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
firefox gibi varmi ya.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bende hiçbir etkisi yok, kapatma gereği duymadım.

bende tik olmuş artık bişey okuyorum mesela sayfada sona geliyorum sağa tıklıyorum aşağı sağ yapıyorum öyle duruyorum sayfayı kapatmak için, ancak araya görsel girince dikkatim dağılıyordu, bi de hızlı iş yapmayı seven birisi olarak onun karşıma çıkmasına tahammül edemiyordum :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
ben bir şey daha sorayım :) adres çubuğunun sağındaki arama kutusu var ya, onu kaldırabiliyor muyuz ordan? config'ten falan...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
11 sürümünde baktım biraz, ayar varsa da ben göremedim.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
ben bir şey daha sorayım adres çubuğunun sağındaki arama kutusu var ya, onu kaldırabiliyor muyuz ordan? config'ten falan...

Şu an Opera sistemimde kurulu değil ama ; (bkz : ---)

Adres çubuğunun oraya sağ tıklayıp kişiselleştir mi ne seçeneği olması lazım. Orayı açıp arama kutusunu kaldırabilirsiniz diye hatırlıyorum. Aynı yerden adres çubuğunun yeri flnda değiştirilebiliyor.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Şu an Opera sistemimde kurulu değil ama ; (bkz : ---)

Adres çubuğunun oraya sağ tıklayıp kişiselleştir mi ne seçeneği olması lazım. Orayı açıp arama kutusunu kaldırabilirsiniz diye hatırlıyorum. Aynı yerden adres çubuğunun yeri flnda değiştirilebiliyor.

evet oldu sağ olasın :) şöyle ki arama kutusuna sağ tıklayıp, özelleştire gelip, araç çubuğundan kaldır diyoruz :)

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
MEBBİS dışında bir uyumsuzluğunu görmedim. O da zaten Internet Explorer dışında tüm tarayıcılarla uyumsuz bir site...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Denemeye değermi değmez..:D

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Aynı siteden açtığın sekmeleri gruplama güzel olmuş.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Denemeye karar verdim bakalım sınavı geçecekmi.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sen bilirsin, İlk mesajdaki kırmızı cümle ile hata düzeltme listesini bir daha gözden geçirmelisin :)

Bu arada avatar yakıyor :D

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bu hafta içinde çıkartırlar RC sürümü sanırım , ama RC sürüm gelmeden direk tam sürümede geçiş yapabilirler opera önceki sürümlerde yapmıştı bunu bu hafta içinde ya RC sürüm yada tam sürüm gelir kesin olarak bana göre

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yeni derlemede sağ tıklamada açılan fare hareket ekranı kapatılamıyor sanırım. about:config de göremedim. Ben sevmiyorum o ekranı ya, başlarda iyi geliyordu ama..

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Sen bilirsin, İlk mesajdaki kırmızı cümle ile hata düzeltme listesini bir daha gözden geçirmelisin :)

Bu arada avatar yakıyor :D

Seninkide yakıyor ortalığı üstad..:D

Bu arada reklamlar nasıl engelleniyordu ya sağ tıklıyorum ama ingilizce olduğu için bişey anlamadım.:D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Çünkü eskiden Opera eklentileri diye bir kavram yoktu, herşey gömülü geliyordu.