Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Rise sağol kardeşim, aslında bunlar benim de bildiğim şeyler, ama benim kafamı karıştıran şu oldu, Windows Resim Görüntüleyici yi varsayılan olarak seçince bi tane önizleme olurdu o da kalın olurdu, başka bir program seçersem eğer o program üstte olur önizleme seçeneği aşağıya inerdi.

Mesela şimdi XP de denedim, bi internet explorer yaptım varsayılanı bi de windows resim görüntüleyiciyi.

Windows Resim Görüntüleyici seçince;
windowsresimgoruntuleyi.png

İnternet Explorer (ya da başka bir program) seçince;
internetexplorerq.png

Windows 7 de de böyle olması gerekiyor diye düşünüyorum yanlış mı?

İçime sinmedi, bugün virtualbox a windows 7 kurdum ve iki tane önizleme yazısı çıkacak mı çıkmayacak mı ona baktım.
Yanılmamışım, benimkinde bir sorun var.

Olması gereken
20101027230534.jpg

Benimki ise böyle
20101027005344.jpg

Sorun yeniden gündemde..

Glary Utilities programını bir deneyin. K lite codec pack'in eklediği media info seçeneğini onunla gizledim. Sizde deneyebilirsiniz.

2uh4jz7.jpg

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Glary ile ben de bi çok şey gizledim, ama bu gözükmüyor orada.
Neyse mühim değil alıştım :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Asagidaki adimlari izleyerek hosts dosyanizi eski haline getirin ve ileri duzey kullanici degilseniz tavsiyem bu dosya ile oynamayin.
http://support.microsoft.com/kb/972034

hosts dosyasıyla oynamadım formattan sonra ilk açtığımda bu ekran geldi ve her açılışımda gelmeye devam etti. önerdiğin yolu deneyip sonucu söylerim

---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 22:57 ----------

hosts dosyasıyla oynamadım formattan sonra ilk açtığımda bu ekran geldi ve her açılışımda gelmeye devam etti. önerdiğin yolu deneyip sonucu söylerim

denedim olmadı. başka çözüm önerisi varmı.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşlar bilgisayarı her açtığımda

gibi bir uyarı alıyorum, tamam dediğimde ise,

şeklinde bişiler çıkıyor.

bu bir hatamı eğer hata ise nasıl düzeltebilirim.
Yüklediğiniz işletim sistemi modifiye (oynanmış bir işletim sistemi) mi ?
Eğer öyleyse boşa kürek çekmeyelim..

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yüklediğiniz işletim sistemi modifiye (oynanmış bir işletim sistemi) mi ?
Eğer öyleyse boşa kürek çekmeyelim..

bildiğim kadarıyla oynanmış değil, bir yıldan fazladır aynı dvd ile format atıyorum ama son 1 ay içinde bu tür sıkıntı çıktı.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
bildiğim kadarıyla oynanmış değil, bir yıldan fazladır aynı dvd ile format atıyorum ama son 1 ay içinde bu tür sıkıntı çıktı.
Çünkü 2. resimde rar sfx çalıştığını görünce modifiye olabileceğini düşündüm,

CCleaner programı ile resimdeki ekranı kontrol edebilir miyiz ?
Çalışmaması gereken ne varsa devredışı bırakın :)

grnt1gcg.png

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Çünkü 2. resimde rar sfx çalıştığını görünce modifiye olabileceğini düşündüm,

CCleaner programı ile resimdeki ekranı kontrol edebilir miyiz ?
Çalışmaması gereken ne varsa devredışı bırakın :)

grnt1gcg.png

benim bilgisayarda başlangıçda çalışanlar bunlar. hepsini devredışı mı bırakıyım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Alttan üçüncüyü de kapatın, sorun çözülecektir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İhtimaller üzerine konuşmayı sevmiyorum şu kadarını söyleyebilirim: sızma olabilir, güvenlik zaafiyeti olabilir.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
İhtimaller üzerine konuşmayı sevmiyorum şu kadarını söyleyebilirim: sızma olabilir, güvenlik zaafiyeti olabilir.

yalnız bu problem ben format attıktan hemen sonra oldu, driverları kurdum güncellemeleri yaptım, bilgisayarı yeniden başlat uyarısı geldi, bende yeniden başlattığımda bu çıktı. yani sızma olma ihtimali çok düşük geliyor bana. sence başka bir windows 7 mi bulmam lazım?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Evet orijinal MSDN olabilir mesela.
Şu andaki kurulu sistemi Kaspersky, AVG veya Avira Premium ile tam tarama yapma şansımız var mıdır ?

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
kaspersky 2011 kurulu, dün tam tarama yaptırdım herhangi bir şey bulmadı.

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba benimde bir sorum olacak. Önceki gün eski laptopuma Windows 7 yükledim. Fakat yükledikten sonra laptopun hoparlöründen ses gelmemeye başladı. Kulaklık girişine kulaklığı bağlayınca ses geliyor fakat laptopun kendi hoparlöründen ses gelmiyor.

Laptopun özelliklerini link ile veriyorum.

http://www.cimri.com/toshiba-satellite-m100-164-core-duo-t2300-1-66-ghz-notebook

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
İyi akşamlar arkadaşlar, benim rainmeter bi temada sorun çıkarıyor, speed temasının ifiles gadgetini açtığım zaman bu hatayı alıyorum.

20101121221614.jpg

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim 3 gündür çektigim bir sorunum var birşey durmadan internetimi tüketiyor kotasızım sorun olmaz ama internette gezemiyorum en son bitdefender kurmuştum ondan sonra yaşadım sanırım ondan kaynaklanıyor dörüşlerinizi alabilirmiyim :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Benim 3 gündür çektigim bir sorunum var birşey durmadan internetimi tüketiyor kotasızım sorun olmaz ama internette gezemiyorum en son bitdefender kurmuştum ondan sonra yaşadım sanırım ondan kaynaklanıyor dörüşlerinizi alabilirmiyim :)
AVG IS veya Comodo IS yükleyip nelerin internete bağlandığını görebilirsin.
İstediklerine izin verip istemediklerini anında engelleyebilirsin.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Biri system32 içindeki ntdll.dll dosyasını verebilir mi, şu sorunumu çözmeye çalışacağım.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Teşekkürler arkadaşlar ama olmadı, nası bi hatadır anlamadım bu rainmeter'i.

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba benimde bir sorum olacak. Önceki gün eski laptopuma Windows 7 yükledim. Fakat yükledikten sonra laptopun hoparlöründen ses gelmemeye başladı. Kulaklık girişine kulaklığı bağlayınca ses geliyor fakat laptopun kendi hoparlöründen ses gelmiyor.

Laptopun özelliklerini link ile veriyorum.

http://www.cimri.com/toshiba-satellite-m100-164-core-duo-t2300-1-66-ghz-notebook

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu mesajı görmezden gelmeyelim lütfen :D tekrar tekrar deniyorum ama çok ilginç XP yüklü iken hoparlörden ses geliyordu. Şimdi hoparlörden ses gelmiyor. Kulaklığı takınca ses geliyor sadece. Kulaklığı çıkardığım halde ses alamıyorum. Help me please...

soner23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
62
Bu mesajı görmezden gelmeyelim lütfen :D tekrar tekrar deniyorum ama çok ilginç XP yüklü iken hoparlörden ses geliyordu. Şimdi hoparlörden ses gelmiyor. Kulaklığı takınca ses geliyor sadece. Kulaklığı çıkardığım halde ses alamıyorum. Help me please...

Güncel sürücüsünü kurdun mu?

soner23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
62
Valla elimde driver cd'si yok bende laptopu başkasından aldım. İnternetten bulamıyorum driverlarını bakıyorum hala laptopun kendi driverlarını hiç yüklemedim.
Toshiba nın sitesinde var tam modeline göre bak TOSHIBA SATELLITE M100 PSMA0, PSMA1, PSMA2 hangisi birde windows7 32 bitmi yoksa 64 bitmi?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Realtek windows 7 driverini kurarsan muhtemelen sorunun düzelir.32 bit olduğunu varsayarak indirme linkini ekliyorum, http://download.cnet.com/Realtek-Hi...ta-Windows-7-32-bit/3000-2120_4-10788600.html

şayet aynı sorun devam ederse, ses ayarlarını kontrol ediniz

realmummy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar;

Ben windows 7 64 bit kullanıyorum, bilgisayarım internete bağlanmıyor ve windows Tanılama İlkesi hizmeti çalımıyor diyor. Hizmeti manuel olarak açmaya çalışıncada hata veriyor.

Ayrıca Aygıt Yöneticisi'ni açtığımda bomboş bir sayfa gözüküyor hiçbir donanımı görmüyor. Sistem Bilgisi'nden Bileşenlerden herhangi birine tıkladığımda da Windows Yönetim alt yapısı yazılımına erişilemiyor. Windows Yönetim dosyalırı taşınmış veya eksik olabilir diyor.

Kaspersky 2011 ve birçok programarla virüs taramalarından hiçbir sonuç alamadım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim Saygılarımla...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Merhabalar;

Ben windows 7 64 bit kullanıyorum, bilgisayarım internete bağlanmıyor ve windows Tanılama İlkesi hizmeti çalımıyor diyor. Hizmeti manuel olarak açmaya çalışıncada hata veriyor.

Ayrıca Aygıt Yöneticisi'ni açtığımda bomboş bir sayfa gözüküyor hiçbir donanımı görmüyor. Sistem Bilgisi'nden Bileşenlerden herhangi birine tıkladığımda da Windows Yönetim alt yapısı yazılımına erişilemiyor. Windows Yönetim dosyalırı taşınmış veya eksik olabilir diyor.

Kaspersky 2011 ve birçok programarla virüs taramalarından hiçbir sonuç alamadım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim Saygılarımla...
Başlat>Çalıştır>CMD komutunu resimdeki gibi sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın

ve açılan pencerede
Kod:
sfc /scannow
komutunu verip işlem bitinceye kadar bekleyin

realmummy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dedikğinizi yaptım şöyle bir uyarı geldi. Windows Kaynak Koruması bazı bozuk dosyalar buldu, ancak bazılarını onaramadı.Ayrıntılar windir\logs\CBS\CBS.log konumundaki CBS.log dosyasına eklendi.
Örneğin; C:Windows\Logs\CBS\CBS.log

Bilgisayarı yeniden başlattım. Sorunlarım devam ediyor ama Hizmetler- Tanı İlkesinin yanında hep Durduruldu yazıyordu, şimdi ise o sekme boş ancak başlat deyince hala hata 5 : Erişim engellendi diyor.

İlginiz için çok teşekkür ederim. Şimdi ne yapmalıyım?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Baştan iki şeyi sormayı unuttum,
- Kullanıcı adınız yönetici haklarına sahip mi ?
- Yüklediğiniz modifiye bir Windows mudur ?