Canım yandı içimi dökeyim dedim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xyunusx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşlar bu gün biraz dertlendim sanırım içim sizlere döküyüm dedim
(bu şarkılar neden insanın canını bu kadar yakıyo anlayabilmişte değilim)
arkadaşlar bundan 8 ay önce babamın bi arkadaşının kızı vardı annem bi bakmamı kızı görmemi istedi kızı gördüm ahım şahım bi güzelliği yoktu ama herşey kısmet dedim sonra bi kaç kere gittik baktımki kız çok havalı ve fazlası ile toplumdan uzak kararsız kaldım ve ben istemiyorum dedim kızın ailesi etraftan hep iyi güzel şeyler duyduğu için heveslendiler kızda yakışıklı olduğum için heveslendi yaklaşık üç ay istemedim ve oyaladım hatta kendi evlerinde açık açık istemiyorum ben seni bu iş olmaz dedim ailesi ve kıza kızda tamam nişanlanalım demişti hatta o kadar lafın üstüne üç aydan sonra artık ailesi resmen gelin kızımızı isteyin dedi kızdan gördüğüm sıcak tavırlar vede alisinide iyi olduğunu sanmamla birde ailelerinde iyi anlaşmasıyla ben kabul ettim ve kızla nişanlandık ilk üç ayımız süperdi rüya gibi ama işin garip tarafı nişanı taktıktan sonra ailesinden hiç bir yakınlık ve sıcaklık görmedim hatta 5 ay nişanlı kaldım ve ailesi bir kere bile bana oğlum demedi kızda telefon taşıma alışkanlığı yoktu bu yüzden annesini babasını hatta erkek kardeşini arıyıp kızı telefona istemekten utanır olmuştum ve bu yüzden nişanlılığın üçüncü ayında ufak bi tartışma çıktı ve ertesi gün bütün aile bana düşman kesildiler annesinin suratı bi karıştı ve işin kötü tarafı kızın bi tane bile kız arkdaşı yoktu o yüzden sürekli annesiyle muhattaptı anneside kızı benden soğutmak için elinden geleni yapmaya başladı bende olan bi iş bozulmasın diye herşeye eyvallah demeye başladım etrafımdakiler bile sabrıma şaşırdı kız her geçen gün dahada soğumaya başladı ben zaten annesinin gözümün önünde bi yuvayı nası yıktığına bile şahit oldum ve o yıkılan yuvada kız hamileydide nişanlılığımın dördüncü ayı ramazan ayıydı ve olduysa ondan sonra oldu ben 15 yıldır orucumu hiç kaçırmam ve o ayda yine orucumu tuttum ve babası bize geldiklerinde söylemediğini bırakmadı sen nasıl oruç tutarsın biz ne oruç nede namaz biliriz böyle şeylerin bizde yeri yoktur dedi ve anneside bize siz yezidsiniz diye bağırınca aileme çok fena bozuldu ve bu olayın üzerinden biz gidiyoruz deyip kalktılar daha öncede kandillerini kutladığımda böyle bi tepki ile karşılaştım ama bu kadar ağır olmamıştı daha sonra eniştemgille arayı bulmak için gittik bu seferde beni saygısızlıkla suçladılar kız tamamen buzdu artık nişan ya atılacaktı yada devam edilecekti kız hep kararsızım diyordu bunun üstüne bi kaç gün daha karar vermek için konuştuk (5 aylık nişanlılığın neyin kararıysa) ama kız sürekli annem annem deyip durdu hatta annem bozuyo bu işi bile dedi ama ne fayda annesinin sözünden bi adım öteye gidemiyordu öyle iyi biliyorumki annesi dolduruyordu ve kız yanıma gelince hiç bir şey yokken o kadar tersliyorduki beni o en son gün çukulata sevdiğini bildiğim için çukulata aldım zaten elimden geldiği kadarda eli boş gitmezdim bide film cd si aldım ve evllerine gittim kız evde yanlızdı ben içeri girer girmez ailesini aradı ve aileside geldi ve annesi yüzüğü attı hatta daha sonra bize aracı olan kişi son olarak duruma kesinlik getirmek için oraya gitti ve tekrar devam edecekmisiniz diye sordu kız annem bilir demiş anneside olmaz öyle şey elaleme yenildi dedirttirmem olmaz demiş anlıyıcağınız arkadaşlar canımı baya bi yaktılar içinde allah korkusu olmayanın kulada merhameti olmuyomuş 8 ay boyunca ne bi kötü söz söyledim ne kötü bi hareketim olmadı saygıda kusurda etmedim ama en son patladım ve bi beddua ettim kıza allah beni sana aratsın annene senin gibi bi gelin sanada seninki gibi bi aile versin dedim içimi dökeyim dedim arkadaşlar size

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
sen nasıl oruç tutarsın biz ne oruç nede namaz biliriz böyle şeylerin bizde yeri yoktur dedi ve anneside bize siz yezidsiniz diye bağırınca

Bu laf bile yeterli bu işi bitirmek için. birisi aileme bunları söyleyecek ana baba dinlemem ağzını burnunu kırardım

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Verilmiş sadakan varmış ya evli olsaydın bu kadar kolay olmazdı.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Sonuç hayırlı olur inşallah.

"Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz." (Bakara Suresi)

guman

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Allah ın sevdiği kuluymuşun,başlamadan kurtarmış seni boşver.sana kızmı yok.

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bence herşeyin hayırlısı deyip düşünmemelisin dostum. böyle şeyler olur. insanlar merhametsiz. nişanlılığının bittiğine üzülme. ilerde evlenip hele birde çocuk sahibi olduğunda yine bu yüzden ayrılırsanız, ayrılmasanız bile karın bu yüzden senden soğusa çok kötü bir evliliğin ve yaşantın olur. sen hayırlısı neyse onu iste. sonuçta evlendiğin kişinin ailesi seninde ailen olacak. bunu düşün ve iyi düşün. bence senin için hayırlısı olmuş. hiç dert etme kendine. selametle...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Allaha şükür kurtulmuşsun kardeş...

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
hayırlısı buymuş kardeşim sıkma canını..

maydemir34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gercekten kurtulmussun.yat kalk dua et.cok sabırlı ve dusturluymussun.eminim karsına daha iyisi cıkacaktır.eminim

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Kötü bir durum.Allah kurtarmış.Yat kalk haline şükret.

Reaksiyon puanı
189
En hayırlısı olmuş bence de :) Kurtulduğuna sevinmelisin bence...

regena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Annesine bu kadar bağlı biriyle zaten çok zor olurdu ailelerde uyuşmuyormuş zaten boş ver
Allah yolunu açık etsin

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
dert etme hatta şükret bence böyle bi aileye torun verdgını dusunsene ne hale gelırdı o cocuk yada evlendgınızı dusun 2 aıle apayrı dusuncelere sahıp kotu seyler olurdu ben cok sukur

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır.Allah hakkında hayırlısını versin.

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
güzel kardeşim ne sıkıyosun canını, kurtulduğuna şükret, geri vitese takma hep ileri hep ileri. kimse vazgeçilmez değil.

allah yolunu açık etsin

mgsmus

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Tecrübedir bunlar tecrübe. Allah en iyisini nasip etsin.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Boşver :) Elinden geleni yapmaya çalışmışsın zaten.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bende genelde arkadaşların yaptığı yorumlara katılmakla beraber birde bu işlerde tek taraflı dinlemeyle olmaz her iki tarafıda dinlemek lazım... Ama tabiii durum anlattığın gibiyse gerçekten çok şükret kurtulmuşsun bide evlenseydin ne olacaktı...

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Hocam baştan belliymiş olmayacağı zaten..
Eğer ki ailelerden birisi olaylara müdahele ederse zaten o evlilikten ne de o nişandan hayır gelmez hocam..
Aileler hiç bir olaya karışmamalı sadece dargınlıkta vs barıştırmak için vesile olmalılar..
Allah yardımcın olsun hocam sende artık bitirmelisin kafanda..Yani artık olacaksa bile olmasın senin için..
Allah'ım hakkımızda en iyisini nasip etsin.

melihfb

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tesellisi zor bi dönem yaşamışsın. Geçmiş olsun kardeş.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
genelde ceza evindekilere söylenir. ama kardeş SENİ HARBİDEN ALLAH KURTARMIŞ.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
nişanlılığımın dördüncü ayı ramazan ayıydı ve olduysa ondan sonra oldu ben 15 yıldır orucumu hiç kaçırmam ve o ayda yine orucumu tuttum ve babası bize geldiklerinde söylemediğini bırakmadı sen nasıl oruç tutarsın biz ne oruç nede namaz biliriz böyle şeylerin bizde yeri yoktur dedi ve anneside bize siz yezidsiniz diye bağırınca

Arkadaşım öncelikle ALLAH kurtarmış seni...
Yolun başında kurtulmuşsun sen geçen 8 aya bakma...

Ama bir de burada dikkatimi çeken bir konu var...

Bizim toplumda bildiğim gördüğüm şahit olduğum kadarıyla gençler evlenecek oldukları zaman AİLELER bir birilerini uzaktan da olsa gizliden de olsa araştırırlar...

Yukarıda ALINTI yaptığım yerdeki ifadelere göre senin ve kızın ailesinin MEZHEP uyuşmazlığı var...
Zaten bu araştırmalar bu gibi durumları ortaya çıkarmak için yapılır...
Bunu her iki taraf da yapar...
Çünkü sonuçta bu konular ilerde çok baş ağrıtan konulardır...

Sen ve ailen burada resmen iyi niyetliliğin kurbanı oluyordunuz...

Keşke ilk baştan onların mezhebini bilseydiniz bu işin yürümeyeceğini en baştan bilir bu yola çıkmazdınız ve aile dostluğu devam ederdi...

Bu ülkede adını koymakta mahzur yok...
Türk Kürt ile Kürt Türk ile evlenir...

Ama Sunni Alevi ile çok zor evlenir...

Ne Sunni tarafı ne Alevi tarafı bu evliliğe iyi gözle bakmaz...

Çünkü arada aşılmaz derecede ciddi inanç farklılıklarının doğurduğu zorluklar vardır...

Bu yüzden Aleviler de Sunniler de gençler evlenmeden önce karşı tarafın alevi sunni olup olmadığını araştırırlar...

Arkadaşım bu senin için bir ders olmuştur artık... Allah bundan sonra sana senin iyi kalbine senin iyi niyetine senin aile yapına senin kültürüne uygun birini çıkarsın karşına...

cycloner

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hayırlısı olmuştur. Allah gönlüne göre versin.

naUst

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hayırlısı ne ise o mutlaka her insan dört dörtlük değilki kendine yakışanı bulmak o kadar da kolay değil tabiki yinede şükret herşeye

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
Arkadaşım öncelikle ALLAH kurtarmış seni...
Yolun başında kurtulmuşsun sen geçen 8 aya bakma...

Ama bir de burada dikkatimi çeken bir konu var...

Bizim toplumda bildiğim gördüğüm şahit olduğum kadarıyla gençler evlenecek oldukları zaman AİLELER bir birilerini uzaktan da olsa gizliden de olsa araştırırlar...

Yukarıda ALINTI yaptığım yerdeki ifadelere göre senin ve kızın ailesinin MEZHEP uyuşmazlığı var...
Zaten bu araştırmalar bu gibi durumları ortaya çıkarmak için yapılır...
Bunu her iki taraf da yapar...
Çünkü sonuçta bu konular ilerde çok baş ağrıtan konulardır...

Sen ve ailen burada resmen iyi niyetliliğin kurbanı oluyordunuz...

Keşke ilk baştan onların mezhebini bilseydiniz bu işin yürümeyeceğini en baştan bilir bu yola çıkmazdınız ve aile dostluğu devam ederdi...

Bu ülkede adını koymakta mahzur yok...
Türk Kürt ile Kürt Türk ile evlenir...

Ama Sunni Alevi ile çok zor evlenir...

Ne Sunni tarafı ne Alevi tarafı bu evliliğe iyi gözle bakmaz...

Çünkü arada aşılmaz derecede ciddi inanç farklılıklarının doğurduğu zorluklar vardır...

Bu yüzden Aleviler de Sunniler de gençler evlenmeden önce karşı tarafın alevi sunni olup olmadığını araştırırlar...

Arkadaşım bu senin için bir ders olmuştur artık... Allah bundan sonra sana senin iyi kalbine senin iyi niyetine senin aile yapına senin kültürüne uygun birini çıkarsın karşına...

kardeş iki ailede aynı mezheptendendiyani aleviydi ama ben orucumu tutarım namazımı kılarım kuranımı okurum ve allah kelimesi ve sevgisi benden eksik olmaz gönlme kim girerse girsin yeri hep ikinci sıradadır çünkü ilk sırada ALLAH vardır ama bizim bilmediğimiz konu yani sonradan öğrendiğimiz konu çorumun sadece imat köyü böyleymiş orda bayram bile kutlanmaz mış ibadet lerin hepsine karşılarmış hatta çok iyi hatırlıyorum biz onların öyle olduğundan haberimiz olmadığı için annem emekli ikramiyesi eline geçince ailecek hacca gidicez hep beraber gidermiyiz deyince kızın anne ve babası çok sert bi şekilde itiraz etmişlerdi

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
kardeş iki ailede aynı mezheptendendiyani aleviydi ama ben orucumu tutarım namazımı kılarım kuranımı okurum ve allah kelimesi ve sevgisi benden eksik olmaz gönlme kim girerse girsin yeri hep ikinci sıradadır çünkü ilk sırada ALLAH vardır ama bizim bilmediğimiz konu yani sonradan öğrendiğimiz konu çorumun sadece imat köyü böyleymiş orda bayram bile kutlanmaz mış ibadet lerin hepsine karşılarmış hatta çok iyi hatırlıyorum biz onların öyle olduğundan haberimiz olmadığı için annem emekli ikramiyesi eline geçince ailecek hacca gidicez hep beraber gidermiyiz deyince kızın anne ve babası çok sert bi şekilde itiraz etmişlerdi

Bak kardeş... İnsan bilmeyebiliyor. Alevi olan iki aile bir birinden bu kadar farklı inançlara sahip olabilir... Bu diğer mezhepler kültürler için de geçerli... yan yana olan iki köy bir birine taban tabana zıt olabiliyor... alış veriş yapıyorlar. ahbaplık yapıyorlar ama iki tarafın da dokunulmazları mahremleri oluyor oraya dokundurmuyorlar... Bunun için NİŞANLILIK denilen geçmişten gelen adetin bir faydası da ortaya çıkmış oluyor...

Düşünsene Nişanlanmadan direk Evlendiğinizi ya da çok kısa bir Nişanlılık süreci sonunda evlendiğinizi...

Allah Göstermesin bu sorunlar yuva kurulduktan sonra ortaya çıkacaktı... Hatta belki ortada bir de çocuk olacaktı...

Gerçekten uçurumun kıyısından dönmüşsün şükret.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Yine hayatımda en sevdiğim sözün sırasının geldiğini hissettim. "Mezarlıklar vazgeçilmezlerle doludur":yes: