Visual Studio 2010 İle 2008 Arasındaki Sorun..!

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Selam arkadaşlar;
Visual studio 2008 de yaptığım projeyi 2010 da açtığımda Crystal Report ile ilgili herşeyde hata veriyor neden olabilir acaba nedenini biliyormusunuz arkadaşlar..?

Reaksiyon puanı
189
yamulmuyorsam 2010 içerisinde crystal reports gelmiyodu. yüklü olmadığı için bakamıyorum şimdi. net bir şey diyemeyeceğim...

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
yamulmuyorsam 2010 içerisinde crystal reports gelmiyodu. yüklü olmadığı için bakamıyorum şimdi. net bir şey diyemeyeceğim...
Yok ya crystal reports varda niye boyle oldu anlamadım.

@a.cankaya: bilgi için teşekkürler ama bende oradaki gibi hata vermiyor.bende error listte kodlama hataları veriyor aynen şöyle;

adszx.gif

Aslında benim asıl sorunum rapor.rpt dosyasını görmüyor resimde sağdaki solution explorer'e bakınca belli oluyo.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
@cgrszone 'un dediği gibi VS2010 'da crystal report yüklü gelmiyor artık. Aşağıdaki linkten VS2010 için crystal report indirebilirsin.

Crystal Report Resmi Sitesi: SAP Crystal Reports

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@N3CAT1;
Aşağıdaki resimde okla gösterdiğim 2 linkide indirdim
65100128.gif

Ve 2 sindede aşağıdaki hatayı verdi

27614817.gif

Not:Ben birde add new form dediğim zaman reporting kısmında benim crystal reports var nasıl oluyo anlamadım ben bu işi ya.Delircem valla :S

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
tamam hemen deniyoruum.

---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:43 ----------

yok yine verdi aynı hatayı

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 19:59 ----------

Sorun kendimce çözülmüştür arkadaşlar :) Türklerde çare tükenmez diye boşuna dememişler :)
Vs 2008'i yükledim References'den Add Reference Diyerek .NET Kısmından Crystal Reportun .dll dosyalarının nerede olduğuna baktım.
Sonra Vs 2010'u açtım References'e Sağ Tıklayarak Add Reference Dedim Sonra Browse kısmından o .dll dosyasını Ekledim Sorun Çözüldü :)

Not: ( Sadece "CrystalDecisions.Data.AdoDotNetInterop.dll" dosyasını ekleyincede oluyor öbürkülere gerek kalmadı bende.Ama eğer sizde olmassa siz öbürkileride ekleyebilirsiniz. )

Tüm Crystal Reports .dll Dosyaları listesi;

dlldosyalistesi.gif