Linux Tavsiyesine Ihtiyacım Var

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
İlk kez Linux ile tanışacak kişiler, Linux Mint kullanmaları gerekir. Şuan yeni kullanıcı için en iyi seçim Linux Mint çünkü kullanıcı dostu..

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
İlk kez Linux ile tanışacak kişiler, Linux Mint kullanmaları gerekir. Şuan yeni kullanıcı için en iyi seçim Linux Mint çünkü kullanıcı dostu..

bellek düşmanı
ilk açılışta 400 mb kullanıyor
ubuntu ve halefleri

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Kullansın ne farkeder.. Çoğu kişide en az 2 GB bellek var.
Bende 3 gb ram var fakat Linux dağıtımlarının hiç birinde 1 gb dan fazla ram kullanmadım.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
şuna bi bak bakalım

otn75s.png

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Dağıtım savaşları başlamış....
Güzel gelişme...
Artık yenilere çakma debian önerilmemesi harika...

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
xfce kullanacağıma win98 kullanırım daha iyi :D

Ben yinede Linux Mint kullansın diyorum.. 300-400 mb ramin bu çağda bir önemi yok artık. Win7 ortalama 1.5 GB ram kullanırken, Mint'in 400 mb kullanması çok çok normal birşey..

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben Mint kullanıyorum ve gayet iyi. ben de tavsiye ederim.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
XFCE'e laf söyletmem. KDE'den sonra uçak gibi geliyor insana :D

alycann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bence mint derim bişi demem sana. 64 bitlk versiyonunu kurabilrsin. ama mint artık direk debian tabanlı olacak mint in debian sürümü yeni çıktı 32 bitlik ama şimdi mint isadora 64 bit kur.seneye debian tabanlı olacak zaten ondan devam edersn. windows live messenger a gerek yok . emesene her ihtiyacını karşılıyor aratmaz live messenger i merak etme ;)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende Linux'un 2 Karşılığı Var

1-> Ubuntu
2-> Pardus

Tavsiye Ederim!

alycann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ubuntu kullananlara da minti tavsiye ederim
ubuntu fazlasıyla kararsız mintte ubuntu tabanlı olduğu için oda mecburen öyleydi
artık öyle olmayacak mint direk debian tabanlı olacak ve babası gibi kararlı olacak :D
bide ekstrası olarak ubuntuya göre codecleri programları yüklü gelio ekran kartını da otomatik yüklüo ;)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ubuntu tavsiye ederim kesinlikle. Yinede Ubuntu, Zorin OS ve Pardus bu 3 ünü mutlaka deneyin derim. Hangisinde kendinizi en rahat ederseniz, alışırsanız onu kullanın derim.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ubuntu kullananlara da minti tavsiye ederim
ubuntu fazlasıyla kararsız mintte ubuntu tabanlı olduğu için oda mecburen öyleydi
artık öyle olmayacak mint direk debian tabanlı olacak ve babası gibi kararlı olacak :D
bide ekstrası olarak ubuntuya göre codecleri programları yüklü gelio ekran kartını da otomatik yüklüo ;)

kesinlikle... mint debian ilk çıktığından beri kullanıyorum. tıkır tıkır işliyor sistem. artık yuvarlanan sürüm denen bir sistemle alfa-beta sürümleri olmayacak. sürekli kendi içinde güncel kalacak. öneririm.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ubuntu tavsiye ederim kesinlikle. Yinede Ubuntu, Zorin OS ve Pardus bu 3 ünü mutlaka deneyin derim. Hangisinde kendinizi en rahat ederseniz, alışırsanız onu kullanın derim.

ubuntu iyidir her zaman, zorinOS kullanmadım ama Pardus'un daha çok yol alması lazım...

alycann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kesinlikle... mint debian ilk çıktığından beri kullanıyorum. tıkır tıkır işliyor sistem. artık yuvarlanan sürüm denen bir sistemle alfa-beta sürümleri olmayacak. sürekli kendi içinde güncel kalacak. öneririm.

bende 64 bitini bekliom şimdiilik mecburen isadoradaym değişmem bişeye minti ubuntunun güncellemeleri çok sıkıyo adamlar sistemi bir türlü oturtamıo

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hepinize cevaplarınız için teşekkürler.Dün ZorinOS kurdum.Kullanımı çok kolay geldi.Bayaa hızlı çalışıyor.İstediğim tüm programlar çalışıyor.Wine ı da çok başarılı buldum.Linux a yeni başlayanlara tavsiye ederim.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
archlinuxta teeyn ne zamandan beri olan güzelliklerler mint debian sayesinde tanışan arkadaşlara benden kocaman bir günaydın. :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hepinize cevaplarınız için teşekkürler.Dün ZorinOS kurdum.Kullanımı çok kolay geldi.Bayaa hızlı çalışıyor.İstediğim tüm programlar çalışıyor.Wine ı da çok başarılı buldum.Linux a yeni başlayanlara tavsiye ederim.
ZorinOS' un misyonu da bu = :) =

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
şu zorini bir ben deniyem bakalım nasılmış :)
Tavsiye ederim; şu anda yüklediğinizde güncelleme ile 10.04.1 sürümüne, 20 gün sonra da 10.10 sürümüne güncelleme yaparak yükseltir, 10 numara olur.
Deneyenlerin çoğu farkı farkediyor :)

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tavsiye ederim; şu anda yüklediğinizde güncelleme ile 10.04.1 sürümüne, 20 gün sonra da 10.10 sürümüne güncelleme yaparak yükseltir, 10 numara olur.
Deneyenlerin çoğu farkı farkediyor :)

katılıyorum hem Windows'tan hemde MacOS'dan geçecekler için benzetilmiş arayüz uygulaması var. Kesinlikle yabancılık çekilmeyecek bir sistem. Eğer Ubuntuyu merak ediyorlarsa önce Zorin kurulmasını tavsiye ederim alışmakta güçlük çekmesin sevgili yeni linux üyeleri. :)