Google'ın Mülakat Soruları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
* Bir otobüse kaç golf topu sığar?

* Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız?

* Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın.

* Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir?

* A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın?

* Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın?

* Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur?

* Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir?

* Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise 10 dakikada rastlama oranı nedir?

* Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? (Sıfır değil!)

* Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Bir 1 dakikada, diğeri 2 dakikada, diğeri 5 ve en yavaşı 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur?

* Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin?

* Dünyada kaç piyano akortçusu var?

* Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin?

* 5'ten 1'e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı? (İpucu: Korsanlardan biri altının yüzde 98'ini alır)

Hepsini bilene bonus

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
:D Direk işe almıyorumla eş değer birşey heralde. Kaynak varmı acaba. Doğruluğunu kanıtlayan.

Reaksiyon puanı
189
Sorular sağlammış :D

Sadece şuna cevap vereyim :

Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? (Sıfır değil!)

Tahminimce 1.25 Derece

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
* Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Biri(1.) 1 dakikada, diğeri(2.) 2 dakikada, diğeri(3.) 5 ve en yavaşı(4.) 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur?
Köprüden önce 1. ve 2. kişiler beraber geçer. Hızlı giden yavaş gidene ayak uydurmak zorunda olduğu için köprüyü 2 dakikada geçerler. 1. kişi 1 dakikada köprünün başına geri döner toplam 3 dakika geçmiş olur.
1. kişi köprünün başında kalır. 3. ve 4. kişiler toplam 10 dakikada köprüyü geçer. Toplam 13 dakika geçmiş olur.
2. kişi 2 dakikada köprünün başına geri döner. Böylece 15 dakika geçer. 1. ve 2. kişiler köprüyü tekrar beraber geçerler ve toplam 17 dakikada köprüyü geçmiş olurlar.
:):)

Artık gece karanlığında orda ne işleri varsa :D:D

Bonusu hakettim mi?

punisher_65

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
* Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin?
önce bir kefeye 3 top diğer kefeyede 3 top koyarsın. eşit çıkarsa geri kalan iki tanesinin içinde tartar bulursun. eğer bir taraf ağır basmışsa ağır basan taraftan 2 topu terazinin ayrı kefelerine koyarsın. eşit çıkarsa dışarda kalan toptur. eğer bir taraf ağır basarsa zaten buldun topu :).

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
* Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız?

Blendirin içine yatay olarak uzanırdım. Böylece teğet geçer :D

Ben gidiyorum Google' a iş başvurusuna :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Sorular sağlammış :D

Sadece şuna cevap vereyim :

Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? (Sıfır değil!)

Tahminimce 1.25 Derece

Köprüden önce 1. ve 2. kişiler beraber geçer. Hızlı giden yavaş gidene ayak uydurmak zorunda olduğu için köprüyü 2 dakikada geçerler. 1. kişi 1 dakikada köprünün başına geri döner toplam 3 dakika geçmiş olur.
1. kişi köprünün başında kalır. 3. ve 4. kişiler toplam 10 dakikada köprüyü geçer. Toplam 13 dakika geçmiş olur.
2. kişi 2 dakikada köprünün başına geri döner. Böylece 15 dakika geçer. 1. ve 2. kişiler köprüyü tekrar beraber geçerler ve toplam 17 dakikada köprüyü geçmiş olurlar.
:):)

Artık gece karanlığında orda ne işleri varsa :D:D

Bonusu hakkettim mi?

önce bir kefeye 3 top diğer kefeyede 3 top koyarsın. eşit çıkarsa geri kalan iki tanesinin içinde tartar bulursun. eğer bir taraf ağır basmışsa ağır basan taraftan 2 topu terazinin ayrı kefelerine koyarsın. eşit çıkarsa dışarda kalan toptur. eğer bir taraf ağır basarsa zaten buldun topu :).

Blendirin içine yatay olarak uzanırdım. Böylece teğet geçer :D

Ben gidiyorum Google' a iş başvurusuna :D

Hepinize bonus:)Google hepimizi beraber alır:mrgreen:

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
* Dünyada kaç piyano akortçusu var?
512321
nerden biliyolar ki :)
Ama Gerçekten Tüm soruları çözersek iyi olur.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bir otobüse 2900 golf topu sığdırırım, denemesi bedava :D

Stizz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
* Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir?

24 diye düşünüyorum ama emin değilim. Mehmet Ali bey yardım edin lütfen:helpsmilie:

Kyle_x7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
* Bir otobüse kaç golf topu sığar?

* Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? (Sıfır değil!)

Eğer saati bir çember olarak düşünürsek 360/12=30 derece saatteki her iki saatin arasındaki derecedir e bir de 15 dk geçmiş yani saatin 1/4 ü o da 30 derecenin 1/4 ü yani 7,5 derecedir diye düşünüyorum.

* Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir?

Bu Sorunun cevabı da sanırım En az %50 olmalı.Nedeni İse eger çocuğu doguran annenin kendi anne ve babası ilk seferde erkek çocuk olsaydı kız çocuk dünyaya gelmezdi(Anne Yani) e en iyi ihtimalle de 2.seferde erkek çocuk dünyaya getirirlerse bu böyle sürüp gideceğinden en az %50 cevabı en mantıklısı sanırım

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Biz bütün forum çalışırız google da :D:D

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Zaten google da çalışmayı düşünmüyorum :P:dil:

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bana bir iş vermek için bu soruları yöneltecek olan bir şirket, ben işe başlarsam en az 30bin dolar aylık vermeye de hazır olmalı. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...