Windows 7 Yükleme Hatası

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar,

Bugün geleneksel bilgisayar temizleme günlerinden birini yaşarken, bir hata ile karşılaştım.Windows 7 Ultimate yüklü masaüstü bilgisayarım açıkken windows 7 cdsi taktım ve yeniden kurmak istedim.

Herşey çok güzel giderken "Yüklemeler tamamlanıyor..." kısmında uzun bir süre kaldı.Türkiye-Belçika maçı bitti hala aynı yerdeydi o derece.Kapatmaya çalışırken beni uyardı geri dönüşü olmayan yola girelim mi diye de kendi kendime dedim boşver hallederiz.Ancak hiçte öyle olmadı.Bilgisayarı yeniden başlattım ve .... derken

yükleme ekranı karşıma çıktı.Şuracıkta bayılıyım bunları yazarken herşey gelişti.Bios'a girip cdden başlat seçtim olmadı sonra profillere falan girdim bişeyler yaptım yeniden bi başlattım yükleme ekranı karşıma çıktı.:yes: Hala olayın şaşkınlığı içerisindeyim.

Herkese teşekkür ediyorum, konu silinebilir mod arkadaşlarım keyfinize göre artık:laugh:

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Hardiskine iyi bir format çek Dvd kirli olabilir mi

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Hardiskine iyi bir format çek Dvd kirli olabilir mi

Ya aslında formatı onun için atıyodum ama sanırsam yine bütün dosyaları windows.old dosyasında toplayacak di mi.Yeri gelmişken teyit edeyim dos ekranından format c desem olur di mi ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
En sağlıklı olanı bios ekranından DVD ile normal kurulumu başlatıp HDD biçimlendirme ekranında biçimlendirme yapmaktır.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Ya aslında formatı onun için atıyodum ama sanırsam yine bütün dosyaları windows.old dosyasında toplayacak di mi.Yeri gelmişken teyit edeyim dos ekranından format c desem olur di mi ?

Evet windows altında boot ile kurmadıysan old dosyası olacaktır bence komutlarla hiç uğraşma altaki linkten
gparted live cd yi indir cdye yazdır C birimini bir güzel formatlaayrıca uyarayım yanlış birimi formatlama Ntfs biçimiyle formatlamayı unutmazsan sorun yaşamazsın :) kolay gelsin

53 mb
Download GParted from SourceForge.net

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Evet windows altında boot ile kurmadıysan old dosyası olacaktır bence komutlarla hiç uğraşma altaki linkten
gparted live cd yi indir cdye yazdır C birimini bir güzel formatlaayrıca uyarayım yanlış birimi formatlama Ntfs biçimiyle formatlamayı unutmazsan sorun yaşamazsın :) kolay gelsin

53 mb
Download GParted from SourceForge.net
Windows 7 için bunlarla uğraşıp zaman kaybetmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Çünkü Windows 7 "Drive Options" Sürücü Seçenekleri ekranından herşeyi hızlıca halledebiliyoruz. Yeter ki elimizde sağlam bir kurulum DVD si ve hasar görmemiş bir HDD olsun

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Teşekkürler attım usbye bilgisayarım eski haline geri gelince yapacağım.

Düzenleme : Drive options'ı biraz anlatır mısınız.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Windows 7 için bunlarla uğraşıp zaman kaybetmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Çünkü Windows 7 "Drive Options" Sürücü Seçenekleri ekranından herşeyi hızlıca halledebiliyoruz. Yeter ki elimizde sağlam bir kurulum DVD si ve hasar görmemiş bir HDD olsun

Hayır dostum onu biliyorum ancak Windowsun formatından bende pek memnun değilim seninde bildiğin sorunu böyle halletim :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Teşekkürler attım usbye bilgisayarım eski haline geri gelince yapacağım.

Düzenleme : Drive options'ı biraz anlatır mısınız.
Şu ekrandan bahsediyorum

bc_04.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Tamam hatırladım en iyi seçenek bu mudur yoksa vegaturk'ün önerdiği programı kullansam sonuç değişmez mi.
En iyi seçenek budur. Sonuç alamazsanız başka alternatiflere bakmanız önerilir.