Ford Tourneo Connect Mi? Opel Combo Mu?

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
tr_alparslan Kardesim oncelikle Guclu motor istiyorsan yakiti dusunmeyeceksin yakiti dusunuyorsan guclu motoru dusunmeyeceksin yanlis anlama kardesim..
Ford un motoru 90 ps guclu motor parana gore piyasada uygun diyorsan al..
Opel comboya gelince yanilmiyorsam 1.7 motordur ps olarak bilgim yok.
Benimde almaya niyetim var Turkiyede Kardesime Oda Volswagen Istiyor yada Ford
Kardesim Tir soforudur Araclardan cok iyi anlar demekki bir bildigi varki Ford yada VW diyor...Bunlarda benim dusuncelerim kardesim Tesir altinda birakmak istemem seni
Iyi dusun iyi tasin Iyi arastir acele etmeyin sonucta araba aliyorsunuz kardesim. Alirsanizda ALLA(cc) kazasiz belasiz kullanmanizi nasip etsin Rabbim...

75lik fordun yakıtı çok düşük diye çevreden duydum. 90 lık ve üstü gerçekten dediğiniz gibi aşırı yakıyor. Vw bizi aştı biraz. o yüzden ford yada combo düşünüyoruz. Geç olsun güç olmasın Herşeyin Hayırlısı olsun inş.

---------- saat 18:00 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:58 eklenmişti ----------

Dükkanda Doblo'ya 2 sene katlanabildik. Bilecik bayırlarında Söğüt bayırlarında bilmemnerlerde araba çift debriyaj yapmadan kalkmıyordu arka tam yüklü. İllallah dedik üçünü birden satıp yerine bi fiat scudo birde vito aldık şimdi çok rahatız. Araçlar 2.5 motor ancak 1.3 doblonun yaktığı yakıtla aynı yakıyor. Neden ? dobloyla 1.viteste bağırarak çıktığınız yerde bunlarla 3de 4 de çıkıyorsunuz :) Yakıt tüketimi yükselmiyor böylelikle.

biraz arabaya yük atan herkes doblodan şikayetçi demekki neymş bizim aile ağır değil =)) gerçektende 1,3 doblo çok hantal. araba taşımıyor yokuşları.

---------- saat 18:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:00 eklenmişti ----------

connect in türkiyeye satılan araçları dışarı satılanlara göre farklı diye biliyorum.
opel combo yada fiat fiorino daha güzel

ztn bizim dışarıya satılan fordlardan haberimz bile yok ki ona göre iyi kötü diyelim. biz ülkemizdekilere bakalm. ztn cok paradır. yeni çıkan doblolar bile çok aşırı pahalı oldu. 1,3 alsan 28 bin.(kredisiz peşin) 1,6 alsan 36bin(kredisiz). yani biz elimizdekilere bakalım :D
Tşkr ederim yorum için.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dükkanda Doblo'ya 2 sene katlanabildik. Bilecik bayırlarında Söğüt bayırlarında bilmemnerlerde araba çift debriyaj yapmadan kalkmıyordu arka tam yüklü. İllallah dedik üçünü birden satıp yerine bi fiat scudo birde vito aldık şimdi çok rahatız. Araçlar 2.5 motor ancak 1.3 doblonun yaktığı yakıtla aynı yakıyor. Neden ? dobloyla 1.viteste bağırarak çıktığınız yerde bunlarla 3de 4 de çıkıyorsunuz :) Yakıt tüketimi yükselmiyor böylelikle.

Hacı sen dükkan diyorsun, ben aile diyorum. :D Biz kışları aydında yazları kuşadasında olduğumuz için gidip gelirken rahat oluyor, az önce dalamaya gezmeye gittik 9 damacana su aldık toplamda 4,5 liraya rahat rahat geldik. :D biz bayırda durmuyoruzda, yani şimdiye kadar denk gelmedi, yokuş oluncada önceden yüklenip çektiği kadar çektiriyoruz, bizi idare ediyor. Zaten kullanımın çoğu şehir içi. :) Şehir içi oluncada küçük motor, büyük avantaj oluyor. :) Yani bu araba işi amaca, kullanıma göre çok değişiklik gösteriyor sanki. Yanlış mıyım hocam? Yoksa illa satın onu mu diyorsun. :devil2:

ByMoGoL®

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ford tabiki.Bizdede var süper araç...Bu arada ilk resimdeki eski ford tourneo connect.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Tip olarak Ford daha güzel. Ama aracın diğer özellikleri hakkında bilgi sahibi değilim.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
berlingoya kanımz ısınmadı =) ford motor olarak çok iyi ama dizel bence yakmaz o kadar? :) kuyuya ihtiyaç kalmaz gibi.tşkrler yorumn için.

Dizel araba pahalıdır ama birde dizellerde şöyle bir olay var benzinli arabananın motoru kolay kolay yıpranmaz adeta saat gibi çalışır ancak dizel arabanın motoru özellikle 200.000 km yi geçtikten sonra hurdaya dönmektedir dizel araba sahibine asıl masrafı o zaman yaptırır :)

ayrıca yine de Ford connect alırsan alacağın Connectin motor hacmini muhakkak öğren 90cc lik motora sahip olan Connectlerden sürüş bakımınıdan randıman alamazsın:)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Rahatlık ve güç istiyorsan kesinlikle Ford.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Dizel araba pahalıdır ama birde dizellerde şöyle bir olay var benzinli arabananın motoru kolay kolay yıpranmaz adeta saat gibi çalışır ancak dizel arabanın motoru özellikle 200.000 km yi geçtikten sonra hurdaya dönmektedir dizel araba sahibine asıl masrafı o zaman yaptırır :)

ayrıca yine de Ford connect alırsan alacağın Connectin motor hacmini muhakkak öğren 90cc lik motora sahip olan Connectlerden sürüş bakımınıdan randıman alamazsın:)

200bin kilometrede benzinli arabam olsa onunda kaporta dağılr motor sağlam kalsa ne yazar :) ztn 200 binden snra doğal olarak dağılr.ford 90 lık 1.8 motor var. bence çok iyi.ben motor bakımında ford da sorun yaşıcağımızı düşünmüyorm.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
200bin kilometrede benzinli arabam olsa onunda kaporta dağılr motor sağlam kalsa ne yazar :) ztn 200 binden snra doğal olarak dağılr.ford 90 lık 1.8 motor var. bence çok iyi.ben motor bakımında ford da sorun yaşıcağımızı düşünmüyorm.

Merak etme düzgün kullandıktan sonra kaporta falan dağılmaz oto piyasında şu krural vardır dizel araban 200 bin km yi geçince masraftan kaçmak için araba satılır yenisi alınır :)

90 lık motorda uyarılarımı dikkate al ileride çok pişman olursun etrafında 90 lık kullananlar varsa onlara danış sana gerekli bilgiyi vereceklerdir :)

şimdiden hayırlı olsun

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Merak etme düzgün kullandıktan sonra kaporta falan dağılmaz oto piyasında şu krural vardır dizel araban 200 bin km yi geçince masraftan kaçmak için araba satılır yenisi alınır :)

90 lık motorda uyarılarımı dikkate al ileride çok pişman olursun etrafında 90 lık kullananlar varsa onlara danış sana gerekli bilgiyi vereceklerdir :)

şimdiden hayırlı olsun

tmm abim sağolsn. kısmet inş bu işler

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bende bugün fıat'ın yeni doblosunu alıyordum vazgeçtim..:D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Polise yakalanmadıktan sonra bişey olmaz.:D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Haklısın key ehliyeti alana kadar garajda pati çekerim artık.:D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Benim hatam yoktu key araba otomatikdi vitesde gerideymiş bende gaza bastım sonuç hüsran.:D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
alacaksan combo al çünkü 1.3 170 yapar 1.7 ise daha fazla ve yakıt tüketimide az ve ford 1.5 motor oda ii araba ama opel kadar degil opel 1.7 çok güçlü bi araba bizde 2side var bi fort bi opel geçen yarıştırdık 1.7 anında geçti fordu alacaksan opel al derim caddey falan geçer

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Son mesajdan baya geçmiş ama yanlış bilgilendirme yapmış arkadaş.
Ford Connect 1.5 Değil 1.8 TDCİ Motordur 75-90-110 Ps gücü vardır
Fazla yakmaktadır.ama hakkını verir Combodan üst üst üstündür .