Flash Player Yüklemek ?

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
merhaba arkadaşlar ben ubuntu 9.04 kurdum ama hiç bir şekilde flash player yükleyemiyorum hayatım da hiç linux kullanmadım ilk defa deniyorum ama nasıl kurabileceğimi de anlamış değilim flash playeri nasıl yükleyebilirim yardım eden herkeze teşekkür ederim.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Terminali aç. Sırayla verdiğim komutları uygula. :)

Kod:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
terminal ubuntunun neresinde oluyor :F :D baktım ama bulamadım gerçekten komut satırı denilen yere nasıl girebilirim birde beni gerçekten mağdur görün çünkü ilkez ubuntu kullanıyorum ve öğrenmek istiyorum :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
340x_ubuntu_go_wrong1281013887.jpg

Şu resimde gördüğün Accessories'in içinde yer alıyor. :) Türkçe kullanıyorsan yine ilk sıradaki grubun içinde yer alıyor. :)

---------- saat 21:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:49 eklenmişti ----------

ya da alt+f2 ye basarak gelen ekrana gnome-terminal yazarakta ulaşabilirsin. :)

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
adobenin sitesinden ubuntu için olan flash player i indir. uzerine çift tıkla kuruluyo. ben oyle yapıyordum

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
adobenin sitesinden ubuntu için olan flash player i indir. uzerine çift tıkla kuruluyo. ben oyle yapıyordum

Evet öyle de kurulabiliyor ancak arkadaş bu işte daha çok yeniymiş, önerdiğim yöntemi uyguladığında java ve codecler falanda yüklenecek. Böylece arkadaşı birçok sıkıntıdan kurtarmış olacağız. :)

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet öyle de kurulabiliyor ancak arkadaş bu işte daha çok yeniymiş, önerdiğim yöntemi uyguladığında java ve codecler falanda yüklenecek. Böylece arkadaşı birçok sıkıntıdan kurtarmış olacağız. :)
ben okadar profesyonel değilim :) ama yeni başlayan için windows mantığı daha kolay olmazmı :)

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
340x_ubuntu_go_wrong1281013887.jpg

Şu resimde gördüğün Accessories'in içinde yer alıyor. :) Türkçe kullanıyorsan yine ilk sıradaki grubun içinde yer alıyor. :)

---------- saat 21:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:49 eklenmişti ----------

ya da alt+f2 ye basarak gelen ekrana gnome-terminal yazarakta ulaşabilirsin. :)

dediğini yaptım benden şifre istedi şifreyide yazdım yüklendi ama hala flash player yok diye gösteriyor ben mi hata yaptım anlamadım :(

dediğini en başta buraya yazmadan önce yapmıştım orada ubuntu 9.04 yazıyordu yüklemeye çalıştım ama firefox bu adresin nasıl açılıcağını bilemiyor demişti sorun bende sanırım :hammer:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

kurmamışsındır. kursan açmaması imkansız. :) tabi yükledikten sonra firefoxu bi kapat aç. :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
@ keyloger biliyorum yardımcı olmaya çalışıyorsun fakat grafik arayüzden yüklemek varken konsola yönlendirmemek daha iyi olur son kullanıcılar için.

Sorunu olan arkadaş, şu adımlarla hem mp3 oynatmak hem java, hemde FLASH desteğini elde edebilirsin. Aynı zamanda daha bir çok yardımcı eklentiyide içirmekte yani ALL IN ONE. Yükleceyeceğin şeyin adı "ubuntu restricted extras".

Bunu nasıl yükleyebilrsin;

Önce "Uygulamalar" yazan yeri tıkla en aşağıda "Ubuntu Yazılım Merkezi" tıkal ve en sağda arama yerine "ubuntu restricted extras" yaz. Aşağıda gelecek olan "Ubuntu Kısıtlı İlaveler" yanındaki "kur" yazan yeri tıkla sana şifreni soracaktır. Şifreni girdin mi kendisi yükler.

Bu sana ne gibi fayda sağlar;
1- Flash yüklenir.
2.Java yüklenir
3-Mp3 oynatma özelliği
4-Microsoft fontları(truetype)
5- Birçok ses ve video kodek.

Yani bu ubuntu kurulumunda ilk yüklenmesi gereken yazılım paketidir. Bunun normalde gelmemesinin sebebi ise amerikan lisanslama sistemi.

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Keyloger, adamı niye dolambaçlı yollara sürüklüyorsun, şu işin kolayını söylesene :). Şimdi arkadaş kötü şeyler izler günahından benden nasiplenirim diye söylemiyorum yoksa söyleyeceğim.

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
firefox ile aç deme kaydet de masaustune indirmesi lzm flash player i. gene sorun yaparsa sağ tıklayıp farklı kaydet demeyi dene.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Keyloger, adamı niye dolambaçlı yollara sürüklüyorsun, şu işin kolayını söylesene :). Şimdi arkadaş kötü şeyler izler günahından benden nasiplenirim diye söylemiyorum yoksa söyleyeceğim.
Üstadım peki iyi şeyler izlerse;sevabından faydalanmış olamz mıyız?:):)
İnşallah kötü şeyler izlemez:D:D
Ayrıca bu flash yüklemek ne kadar zor birşeymiş ;böyle..:unsure::unsure:

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Yazacam, unutup duruyorum @outcast, avatar süper!

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Hacı sen iyi niyetle yaptıktan sonra gerisi hikaye :wink:

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Üstadım peki iyi şeyler izlerse;sevabından faydalanmış olamz mıyız?:):)
İnşallah kötü şeyler izlemez:D:D
Ayrıca bu flash yüklemek ne kadar zor birşeymiş ;böyle..:unsure::unsure:

Haklısında, internettede iyi birşey yokki. Olay şu ~/.mozilla/plugins altına libflashplayer.so dosyasını kopyalayın bu kadar.

Yazacam, unutup duruyorum @outcast, avatar süper!

+11

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bu kadar yardım gönüllüsü nerede var SDN forumda! Yürüyün be Linux'çular.... :)

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim bu kadar yardım geleceğini pek beklemiyordum ama gerçekten çok şaşırdım :) şimdi ubuntuyu 9.10 sürümüne yükseltim ama sistem çok kasılıyor gibi geldi bana ama olsun çözücem bu işi :) bu arada sayenizde yükledim en sonunda :D herkeze tekrar teşekkür ederim

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim bu kadar yardım geleceğini pek beklemiyordum ama gerçekten çok şaşırdım :) şimdi ubuntuyu 10. sürümüne yükseltim ama sistem çok kasılıyor gibi geldi bana ama olsun çözücem bu işi :) bu arada sayenizde yükledim en sonunda :D herkeze tekrar teşekkür ederim :)

İstiyorsan başka başlık aç oradan yardıma devam edelim. Başlığın Ubuntu Linuxda optimizasyon diye atarsan yardımcı olmaya çalışalım. Sistem özelliklerini yazmayı unutma. İyi akşamlar.

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
İstiyorsan başka başlık aç oradan yardıma devam edelim. Başlığın Ubuntu Linuxda optimizasyon diye atarsan yardımcı olmaya çalışalım. Sistem özelliklerini yazmayı unutma. İyi akşamlar.

çok teşekkür ederim gerçekten herkez ayrı ayrı sağolsun iyiki varsınız linux aşkına geldim :mrgreen: :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Hoş geldin aramıza dostum

Bu bölümde Linux aşkıyla yanan bi sürü arkadaş bulabilirsin

Tabii en başta ben

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Hoş geldin aramıza dostum

Bu bölümde Linux aşkıyla yanan bi sürü arkadaş bulabilirsin

Tabii en başta ben

:) hoş bulduk teşekkür ederim daha dün kurdum sadece ama yarısını anladım neyin ne işe yaradığını yavaş yavaş çözücem umarım :)