Nasıl Windows Fanatiği Olunur?

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Bilgisayar hayatında, Linux kullanmamış kişilerin Windows fanatikliği yapıp Linux sistemlere karşı çıktığını gördüm. Burada Windows fanatikliği yapan veya Windows Linuxtan daha iyidir diyen kişiler; Linux kullandınız mı ki, Linux şöyle böyle diyorsunuz?
Buradaki çoğu Windows savunucusunun Linux'u hiç kullanmadığını tahmin etmekte zorlanmıyorum
Son olarak: Önce kullanın sonra yorumunuzu yapın.. Linuxu kullananlar bu sözlerimi üstlerine alınmasın..

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Her iki işletim sistemini kullanmış biri olarak söyliyim. Malesef ki windows programları, oyunları ve kullanım kolaylığı ile öne geçiyor.

Performans için ise ikisi de aynı seviyede diyebilirm.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
linuxun bu eksiklikleri windowsun üstünlükleri değil mi peki :glare:
linux'un üstünlüklerinden değil de eksikliklerinden bahsettim, windows fanatikliğin nedeniyle farkedemedin galiba :)

lisanslı windows7 home premium kullanıcısıyım..
windowsçusunda windowsa bir faydan varmı acaba,
(lisansa para ödüyormusun manasında)
ödemiyorsan bill gates amca windowsçu olmana pekde sevinmez sanırım :D

konu başlığından ziyade içeriği ile ilgilenip yorum yapsanız..
Bilgisayar hayatında, Linux kullanmamış kişilerin Windows fanatikliği yapıp Linux sistemlere karşı çıktığını gördüm. Burada Windows fanatikliği yapan veya Windows Linuxtan daha iyidir diyen kişiler; Linux kullandınız mı ki, Linux şöyle böyle diyorsunuz?
Buradaki çoğu Windows savunucusunun Linux'u hiç kullanmadığını tahmin etmekte zorlanmıyorum
Son olarak: Önce kullanın sonra yorumunuzu yapın.. Linuxu kullananlar bu sözlerimi üstlerine alınmasın..

benim kazancım yok.. diyorum ki şu gereksiz LINUX ŞÖYLEDİR-BÖYLEDİR denmesinden vazgeçilsin.. bu ifadeler yüzünden adam LINUX düşmanı olup çıkar.. kaş yapayım derken göz çıkarılmasın.. ama kinayeden anlamayan orda burda niyetini açıkça belli etti gibisinden yaklaşımda bulunabilir..
bir de şu ulusal muhabbet var.. linux felsefesine ki daha doğrusu GNU felsefesinde ulusalcılık mı vardır evrenselcilik mi?
iki program yapılarak "ulusal işletim sistemi yaptık" iddiası gereksiz bir popülizm değil midir? ki ubuntu kadar türkçe desteği yok.. nasıl bir ulusal işletim sistemi ise..!!

iş ekonomi ise şöyle bir yaklaşımda bulunabiliriz sanırım.. ülkede bilgisayar ile ilgilenen kaç kişi var (satış-teknik servis-programlama vesair).. bunlar ekmeği kazanırken windows mu kazandırıyor linux mu.. bu işten doğrudan veya dolaylı yolla ekmek yiyen kaç kişi var.. bu ekmek yiyenlerin kaçı vergi veriyor.. toplamda ne kadar vergi toplanıyor.. bu toplanan vergi windows kullanılmasına karşı çıkılmayı gerektirecek miktarda mı?
bu verilere sahip olmadan pardus-windows ekonomik kıyası havanda su dövnekten farksız olacaktır..
Window$ kullanıcılarına şunu söylemek istiyorum. Reklamını yapmaya çalıştığınız ve eksikliklerini örtbas etmeye çalıştığınız window$un arkasında zaten milyar dolarlık şirket var. Onlar yeterince reklam yapıyor, eksikliklerini örtbas ediyor. Hatta bu onların işi ve bu işten çok büyük kazançlar sağlıyorlar. Peki ya sizin bunda ki kazancınız ne? Geri ve gelişmekte olan üçüncü dünya ülkelerini her alanda sömürmeye çalışan süper güç ülkelerin ve onların büyük şirketlerinin ekmeğine yağ sürdüğünüzü hiç düşünmediniz mi? Her fırsatta karşısında durmaya çalıştığınız Linux'ün, ulusal bir işletim sistemi oluşturma çabasına (Pardus) ön ayak olduğunu ve bu amaca ulaşmada büyük katkılar sağladığını, bu yolla ülke ekonomisine pek çok milyar dolar kazanç sağlandığını hiç düşünmüyor musunuz?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Her iki işletim sistemini kullanmış biri olarak söyliyim. Malesef ki windows programları, oyunları ve kullanım kolaylığı ile öne geçiyor.

Performans için ise ikisi de aynı seviyede diyebilirm.

dostum onlar windows programı değil
windows onları kendisi yazıp bedava vermiyor
onlar sadece windows için yazılmış windows uyumlu programlar ve zaten çoğu ücretli
crack yapılabilir ama bu seferde içlerinde trojan dahil herbi melanetle gelir
sonuçta windows destekli program ve oyunlar olmazsa windows bir hiç aslında
ama linux her türlü imkansızlık ve parasızlığına rağmen sürücü ve program konusundaki desteğini inanılmaz bir kararlılık ve gayretle sürdürüyor
bu yüzden windows fanatikliği yerine aslında linux fanatikliği yapmak bence çok daha mantıklıdır

bu yüzden zaten bende linux fanatiğiyim :mrgreen:

forever linux :thumbup:

linux1.jpg

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
acaba bu windows fanatiklerin % kaçı orjinal lisanslı program kullanıyor?

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

bızztt bızzt... windows onları kendi yazıp vermiyor? işletim sistemi nasıl kendi kendine program yazacak?

microsoft onları kendi yazıp bedava vermiyor
dediğini sayarsak da adam windows programı demiş zaten microsoft yazıp veriyor dememiş..

alakaya maydonoz..

onlar sadece windows için yazılmış windows uyumlu programlar ve zaten çoğu ücretli

binlerce ücretsiz var.. binlerce açık kaynak var..

liseli detected demeden popüler güvenli bir kaynakdan indirirseniz hiç bir sorun olmaz diyorum.

sonuçta windows destekli program ve oyunlar olmazsa windows bir hiç aslında

linuxda programlar ve o dandik oyunlar olmasa linux ne işe yaracak peki?
hatta daha da ileri gideyim senin bilgisayarın monitörün olmasa hiç bir işe yaramaz aslında..
böyle diyerek herşeyi işe yaramaz yapabiliriz.

bu yüzden zaten bende linux fanatiğiyim

windows kullandığın sürece sorun yok hep senin gibi fanatikler görmek isteriz bu forumda..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Pfff sıkıldım be.
Bir takılmışsınız orijinallik meselesine. Linux sizden yarın bir gün lisans ister, Windows benden istemez. Öylesi bir aktivasyon yaptım var mı itirazınız? Crack nedir yahu, işletim sistemi bu neyi crack'liyorsunuz? İllegal kullanma yolunu seçmişseniz yaparsınız paşalar gibi bios mod (yapa)biliyorsanız), slic mod, ömürlük sisteminiz olur.

Burada konuyu açan arkadaşımızın anlatmak istediğini ısrarla anlamamak isteyenler var. Kimse Linux'u b.klamıyor. Sadece belirli konulardaki eksiklerini dile getirip, bu sistem benim işime gelmez denildiğinde (ki bu herkesin en doğal hakkıdır), bir anda Linux düşmanı ya da Windows fanatiği yaftası vurulmasından şikayetçi birçok kişi. Lafım forumdaki tüm Linux kullanıcılarına değil elbet. Doğru düzgün ve mantıklı gerekçelerle savunan arkadaşlarımız da var.
Ancak genel anlamda dışarıdan bakıldığında Linux, kullanıcıları olmadan daha çekici görünüyor gözüme. Maalesef durum bu.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Doyduğun yer Memleketindir Derler ya

Benim Rahat Kullanabildiğim İşletim Sistemi İşletim Sistemimdir :) Her Türlü Savunurum :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bir takılmışsınız orijinallik meselesine. Linux sizden yarın bir gün lisans ister, Windows benden istemez. Öylesi bir aktivasyon yaptım var mı itirazınız? Crack nedir yahu, işletim sistemi bu neyi crack'liyorsunuz? İllegal kullanma yolunu seçmişseniz yaparsınız paşalar gibi bios mod (yapa)biliyorsanız), slic mod, ömürlük sisteminiz olur.

Çok talihsiz bir açıklama olmuş. Linux sizden lisans istemez çünkü Linux zaten lisanslıdır. :) Dünyada GPL, BSD gibi bilmediğiniz lisanslar var. Windows da lisans istemez çünkü kurarken kabul etmişsindir zaten EULA adı altında. :) Yani Windows da lisanslı bir yazılım. Ama lisanstan kastın ürün anahtarı ise Linux'un ücretli olmasının imkanı yok çünkü kaynak kodları halka açık ve lisansını değiştirme hakkınız yok. Yani kimse kaynak kodlarını sahiplenemez, ticari amaçları için kullanamaz.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
noname82, bundan sonra linuxcular:D her açtığın konuyu linuxun faziletleri ile donatacaklardır:D daha çok bunalmaya hazır ol:D:D:D senin fanatikliğine yüz basar onların fanatikliği:D:D durduramazsın bu ifadelerle onları:D( bu başlıkta bana göre sen diyorsun ki; yapmayın ağalar baydı bu muhabbet:D bak onlar hala üstünlük sayıyorlar:D)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Konuyu açan arkadaşın dediğinin aynısı olmuş. Linux'çular basmış konuyu ve windows'u kötülüyorlar aşağılıyorlar. Kimse linux'a laf atmadı ama görüyorumki hemen yok lisans kullnıyormusun yok para veriyormusun gibi saçma sorular sormaya başlamışlar. Sanki kendisi sırf insanların hakkına geçmemek için para vermemk için linux'a geçmiş gibi duruyor. İşi olan adam windows kullanır. Çünkü programlar windows entegrilidir. İşten zamanı kalan bilgisayarda vaktini rahat rahat geçirebilecek adamda istediğini kullanır. Hemen bir tartışma ortamı çıkarmışsınız. Konuyu açan arkadaşa cidden hak veriyorum. Hemen Windowsun fanatiklerini görünce linuxçular başlamışlar savunmaya yok resimler eklemeler ne bilim lisans sormalar. Gerçi windows kullananlardan hiçbiri takmıyor bu hallerinizi. yazık...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ben herzamanki gibi yine resimle cevap vereyim :)
Bkz. Windows' un kendisi bile deneme kopyası :w00t:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Çok talihsiz bir açıklama olmuş. Linux sizden lisans istemez çünkü Linux zaten lisanslıdır. :) Dünyada GPL, BSD gibi bilmediğiniz lisanslar var. Windows da lisans istemez çünkü kurarken kabul etmişsindir zaten EULA adı altında. :) Yani Windows da lisanslı bir yazılım. Ama lisanstan kastın ürün anahtarı ise Linux'un ücretli olmasının imkanı yok çünkü kaynak kodları halka açık ve lisansını değiştirme hakkınız yok. Yani kimse kaynak kodlarını sahiplenemez, ticari amaçları için kullanamaz.

Lisans derken ürün anahtarı ya da sistemin aktivasyonundan bahsettiğimi gayet iyi biliyorsun Jeaquares. Yine de sadece Linux kullananların bildiği bu müthiş (!) bilgileri bizlerle paylaştığın için minnettarım. Bunları sürekli crack, para, Window$ tarzı ifadeleri gözümüze sokmaya çalışanlara karşılık olarak söyledim. Ancak sen yine en iyi yaptığın şeye, yani olayın işinize gelen tek bir boyutunu hedef alarak toptan değerlendirme işine girdin. Bakın ne diyeceğim; kendi dünyanızda yaşıyorsunuz siz. Aslında yeniliklere ve gelişime kendini kapatan sizlersiniz ve bunu görmüyorsunuz. Eğer ki Linux anlattığınız kadar muhteşem bir sistem ise, sizden daha iyi kullanıcıları hak ediyor demektir. Artık gerekmedikçe bu konuda bir şey yazmayacağım, çünkü gerekli yanıtları alamıyorum. Sıkıldım bu işten.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Lisans derken ürün anahtarı ya da sistemin aktivasyonundan bahsettiğimi gayet iyi biliyorsun Jeaquares. Yine de sadece Linux kullananların bildiği bu müthiş (!) bilgileri bizlerle paylaştığın için minnettarım. Bunları sürekli crack, para, Window$ tarzı ifadeleri gözümüze sokmaya çalışanlara karşılık olarak söyledim. Ancak sen yine en iyi yaptığın şeye, yani olayın işinize gelen tek bir boyutunu hedef alarak toptan değerlendirme işine girdin. Bakın ne diyeceğim; kendi dünyanızda yaşıyorsunuz siz. Aslında yeniliklere ve gelişime kendini kapatan sizlersiniz ve bunu görmüyorsunuz. Eğer ki Linux anlattığınız kadar muhteşem bir sistem ise, sizden daha iyi kullanıcıları hak ediyor demektir. Artık gerekmedikçe bu konuda bir şey yazmayacağım, çünkü gerekli yanıtları alamıyorum. Sıkıldım bu işten.

:) Saygıyla selamlıyorum Sayın Blackout fakat şunu unutmayın; sizler de bizim sorduğumuz mantıklı sorulara cevap veremiyorsunuz. Ürün anahtarı meselesi gibi. O sebeple gözleri kapalı olan birileri varsa onlar da sizlersiniz.

Bizim için mi? Aslında bizim için sizin ürün anahtarınızın özgün olup olmaması önemli değil. Çünkü dediğin gibi; o konuda içimize kapalıyız. :) Sorgulama sebebimiz konunun gidişatı; farkındaysanız sizler sizin olmayan bir şeye sizinmiş gibi davranıyorsunuz. Bizim mantığımızda bu GPL demektir ama Windows, EULA'i kullanıyor. O zaman soruyoruz işte. :)

Siz bizim mantığımıza ters düşen şeyler yaptıkça biz de sorgularız. Sorgulanmak istemiyorsanız next-next demeden önce kabul ettiğiniz anlaşmalara sadık kalın.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
İlk önce herkesi selamlıyorum.
Güzel hikaye, ama herkese bir türkü tuturmaya gelmez... Herkes ayrıdır.
13 yaşına genç kişiler daha Linux'un amacını tanımadıkları için sana öyle gelebilir.
Asla herkes için aynı davaya düşünme, senin dediğin bir teknoloji forumdan hiç kimse bir şeyden anlamılarla aynıdır.
Hmm, ben kimmiyim? Forumdaki bir Linux'a gönül vermiş bir kişi :)
Sevgilerimle...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Windows vs Linux konuları daha önce açıldı hatta bu konuda web sitesi bile var

Windows ve Linux fanatikliği konusuna gelince zaten bu konu iyice baydı

Ben daha önce kaç kez ban yedim bu tür konulardan

Yani bu konulardan dolayı acı anılarım var

Aslında bu konuya bi yorum yapmıştım ama tekrar yapma ihtiyacı hissettim

Windows fanatikliği aslında kendini kandırmaktan başka bişey değil

Linux fanatikliğide öyle :P

Ama asıl mesele tılsımın hangi işletim sisteminde olduğu

Bence tılsım Linux da

Bu öyle bi tılsım ki bi etkisi altına aldımı bi daha kurtulamıyorsun

Bilmem anlatabildimmi

Bitti :D

Tux_Attacks.jpg

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yıllardır bilgisayar kullanıyorum burda yorum yazanların çoğundan da büyüğüm her alanda deneyimim de oldu gördüklerimi duyduklarımı gözlemlerimi ayrıca da kendi deneyimimi de ortaya koyar isem tek bir cümle kurabilirim bu konuda. İyi belleyin.

"Bir Windows kullanıcısını Linux düşmanı yapan, Windowsu kötüleyip Linux'u yücelten Linuxçulardır."

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
....

"Bir Windows kullanıcısını Linux düşmanı yapan, Windowsu kötüleyip Linux'u yücelten Linuxçulardır."

Yanlış...
Ben hiç kimseye göre ne tercihlerimi, ne de sevdiğim şeyleri değiştirmem..
Kısaca hava durumuna göre Linux' tan veya Windows' tan vazgeçmem... :cool:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Nedense girdiğim her forumda bir Linux düşmanlığı boldur :D
Yanlış, kişiye göre değişen bir şey :clover:

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105

Neden acaba Linux düşmanlığı bol merak ettin mi ?

Bunun tek sebebi Linuxçuların varsa yoksa kendi sistemlerini övmesi Özgürlük diye bir türkü tutturması windowsçuları kötülemesidir.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Neden acaba Linux düşmanlığı bol merak ettin mi ?

Bunun tek sebebi Linuxçuların varsa yoksa kendi sistemlerini övmesi Özgürlük diye bir türkü tutturması windowsçuları kötülemesidir.
Aslında kullanıcı özgürlüğü ve geliştirici özgürlüğü ayrıdır benim için :clover:Bunu çok sonradan anladım. Kullanıcı özgürlüğü demek istediğini kullanabilme özgürlüğüdür. Geliştirici özgürlüğü ise bildiğimiz özgür yazılım felsefesi. Linux'a gönül vermiş kişiler ile Linuxçu ayrıdır sonuçta, Biri gerçek Linux kullanıcı diğeri felaket bombası...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Aslında kullanıcı özgürlüğü ve geliştirici özgürlüğü ayrıdır benim için :clover:Bunu çok sonradan anladım. Kullanıcı özgürlüğü demek istediğini kullanabilme özgürlüğüdür. Geliştirici özgürlüğü ise bildiğimiz özgür yazılım felsefesi. Linux'a gönül vermiş kişiler ile Linuxçu ayrıdır sonuçta, Biri gerçek Linux kullanıcı diğeri felaket bombası...

Öyle diyorsun ama hocam şu konudaki iletilere bir gözat. Windowsçuları kötülüyen resimler yorumlar vs vs.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Linux teki özgürlük hikayesi aynı ABD son dönemdeki BARIŞ ve DEMOKRASİ hikayesine benziyor.

Hani insanlar bedavaya herhangi bir şeyi size verdiğinde yada kullandırdığında altında hep bir şeyler çıkarya (crek vb. durumda içinden çıkan trojen gibi) Peki adamlar hiç bir çıkarı olmadan onca dağıtımı bize bedavaya kullandırıyorlar.?(Linux dagıtımlarının içindede kapalı kaynak kodlu yazılların oldugunu en iyi linux kullananlar bilir)Budurum kocaman bir ? değilmidir.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Hayır

Zaten özgürlükde burda

İster açık kaynak kullan ister kapalı kaynak senin tercihin bu

Ama sistem olarak açık kaynak kulanmak seni her zaman iyi hissettirir

Çünkü kullandığın sistemin güvenilir olduğunu ve kötü niyetli kişilerin sana zarar veremeyeceğini bilirsin

Onlarca güvenlik yazılımı için tonlarca lisans ücreti ödemek zorunda kalmazsın

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Zaten özgürlükde burda

İster açık kaynak kullan ister kapalı kaynak senin tercihin bu

sende windows 7 kullanıyorsun kaç para yatırdın da heryerde diyorsun para harcamak bilmem ne..
ayrıca windowsa diyorsunuz kapalı kaynak bilgilerimi ne'yaptığı belli değil filan.. linux kurupda yazılımlarını kapalı kaynak kurmak ne kadar mantıklı acaba...

sen özgürlüğü anlayamamışsın galiba..
çünkü benim bildiğim tamamen açık-kaynak destekcisi olup açık kaynak kullananlar özgürlük der..
yazılımların kodlarını görüp ne yaptığını bildikleri için.. kodlarını göremeyip kapalı kaynak kullananlar yazılımın neler yaptığını bilemezler ve özgürlük demezler..

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
sende windows 7 kullanıyorsun kaç para yatırdın da heryerde diyorsun para harcamak bilmem ne..
ayrıca windowsa diyorsunuz kapalı kaynak bilgilerimi ne'yaptığı belli değil filan.. linux kurupda yazılımlarını kapalı kaynak kurmak ne kadar mantıklı acaba...

sen özgürlüğü anlayamamışsın galiba..
çünkü benim bildiğim tamamen açık-kaynak destekcisi olup açık kaynak kullananlar özgürlük der..
yazılımların kodlarını görüp ne yaptığını bildikleri için.. kodlarını göremeyip kapalı kaynak kullananlar yazılımın neler yaptığını bilemezler ve özgürlük demezler..
Açık kaynak ve Özgür yazılım tam olarak ayrı şeyler, araştırmanızı öneriyorum.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Açık kaynak ve Özgür yazılım tam olarak ayrı şeyler, araştırmanızı öneriyorum.

benim orda vurguladığım kaynak kodlarını görebilmek onun dışında birbirinden ayrı şeyler tabii..

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
konu almış başını gitmiş..

@ramboberk;
trojanı bol olan bir program talep gören programdır.. art niyetli kişilerin amaı daha fazla insan aulaşmak olmasa niye genelde windows uygulamalarını tercih etsinler !!
ücretsiz olan programlardan sizin haberiniz yoksa bu konuda yapabileceğim birşey yok.. ama size bir sır vereyim mi "linux için olandan daha fazla" ücretsiz programı var..
windows programı=windows uyumlu program..
mandriva, ubuntu, suse, redhat, debian, pardus.. gerçekten bu distrolar parasızlıktan kırılacak !! arkalarında 3 kuruş paraları yok..
sonuçta windows destekli program

ama linux her türlü imkansızlık ve parasızlığına rağmen sürücü ve program konusundaki desteğini inanılmaz bir kararlılık ve gayretle sürdürüyor
bu yüzden windows fanatikliği yerine aslında linux fanatikliği yapmak bence çok daha mantıklıdır

% kaçı lisanslı bilemem ama dünyada kullanılan w,ndows oranı ortada..

GPL2 ile GPL3'ü yanyana okuyun gitgide daha da kıllanıyor GPL.. diyelim ki geliştiriciler -suse'de olduğu gibi- öyle açık seçik geliştirmekten vazgeçtiler.. kim napabilir.. nasıl bir itirazda bulunabilir..

keşke ifadeleri ki zannımca oldukça basit, anlamak için okumuş olsalar.. gördükleri her windows yazınısı küfür olarak algılıyorlar..
( bu başlıkta bana göre sen diyorsun ki; yapmayın ağalar baydı bu muhabbet:D bak onlar hala üstünlük sayıyorlar:D)

üsttede belirttiğim gibi onlar windows ifadesini görünce küfür duymuş gibi saldırıyorlar.. okumaya gerek yok.. "windows mu.. vurun ..." felsefesi bizim "açık kaynak" felsefesinin ilk kuralı :cool:
Konuyu açan arkadaşa cidden hak veriyorum. Hemen Windowsun fanatiklerini görünce linuxçular başlamışlar savunmaya yok resimler eklemeler ne bilim lisans sormalar. Gerçi windows kullananlardan hiçbiri takmıyor bu hallerinizi. yazık...

windows fanatikliği değerli linux fanatikliği sebebiyle oluşan-oluşmuş bir olaydır.. yoksa öyle birşey yok.. windowsçu fanatik değildir.. işi görülsün diye en uygun işletim sistemini kullanan meslek erbabı kişidir genelde.. fanatikliğe vakti yoktur.. bu sebebten fanatikliği yoktur.. ama linuxçular en masum windows kullanıcısını bile fanatik ötesi hale getirebilir..
Windows ve Linux fanatikliği konusuna gelince zaten bu konu iyice baydı

ee konunun özeti-anafikri bu..

düşmanlık linuxun şahsına değil.. "ey vatandaş.. siz de kafa yok mu da windows kullanıyorsunuz".. ya da "benim windowsta şöyle birşey var.. nasıl çözerim" diyen kullanıcıya verilen "windows kullanma.. linux kullan derdin kalmasın" tarzı yaklaşımlara olan bir düşmanlıktır (ki bu düşmanlık ifadesini sevmedim..)

o zaman linux fanı arkadaşlar windows kullananlara da bu özgürlükü çok görmese fena mı olur..
Kullanıcı özgürlüğü demek istediğini kullanabilme özgürlüğüdür.

hissiyat sebebiyle çökmeyen sistem görmedim.. :biggrin: tonlarca lira yazılım parası veren de yok.. çoklu alınca kardeş indirimi yapıyorlar.. :biggrin:

Çünkü kullandığın sistemin güvenilir olduğunu ve kötü niyetli kişilerin sana zarar veremeyeceğini bilirsin

Onlarca güvenlik yazılımı için tonlarca lisans ücreti ödemek zorunda kalmazsın

bu olayı zaten bi linuxçular anlamadı..
Pfff sıkıldım be.

Burada konuyu açan arkadaşımızın anlatmak istediğini ısrarla anlamamak isteyenler var. Kimse Linux'u b.klamıyor. Sadece belirli konulardaki eksiklerini dile getirip, bu sistem benim işime gelmez denildiğinde (ki bu herkesin en doğal hakkıdır), bir anda Linux düşmanı ya da Windows fanatiği yaftası vurulmasından şikayetçi birçok kişi. Lafım forumdaki tüm Linux kullanıcılarına değil elbet. Doğru düzgün ve mantıklı gerekçelerle savunan arkadaşlarımız da var.
Ancak genel anlamda dışarıdan bakıldığında Linux, kullanıcıları olmadan daha çekici görünüyor gözüme. Maalesef durum bu.

-----------------------------------
konu dışı.. ısrarla windows-linux kıyası yapan arkadaşlara cevaptır..
iddia ediyorum windows daha kişiselleştirilebilirdir.. (örneğin tnc'yi, msfn'yi bilmiyorsanız konuşacak pek birşey yok..)
lisans-lisanssız tartışmaları ortaya atılmaya çalışılmış.. zaten bir o iddiayı ortaya atanlar lisansız kullanıcıların farkınldalar.. msn'den bizleri takip eden(!) microsoft kimin kaçak kullandığını bilmiyor ya da tespit edemiyor..!!
trojanlı cr*ckler.. saldırılar.. ve sair iddiaları oldukça iyi.. lakin unutmamak gerekir "meyva veren ağaç" taşlanır..

son olarak..
konunun açılma sebebi bir windows-linux kıyaslaması değil..
konuda ki vurgu oldukça net..
birçok fanatik linuxçu yüzünden linux kullanma potansiyeli olan linuxtan nefret ediyor.. çünkü linuxçu, kullandığı işletim sisteminden başlayarak kullanana kadar bir sorgu sualden geçiriyorlar (sorgu sual dedim siz bunu ciddiye almayın.. bu forumda bile windows kullanıcına neredeyse affınıza sığınıyorum ama aptal muamelesi yapılmış mesajlar var)..
ve diyorum ki;
bir ürünü yüceltmek için alternatif bir ürünü yerin dibine sokmanız size birşey kazandırmaz..
sadece ama sadece linuxu tanımadan düşmanlığa sebeb olur..

bir de kıyaslarken bir ezber var.. "linuxta her programın alternatifi var" diye.. yok arkadaş..
başka bir mesajda da belirtmiştim gene belirteyim..
bana; idecad, probina, sta4cad tarzı bir program lazım.. linuxta bu yok..
muhasebeciye; datasoft benzeri bir program gerek.. linuxta yok.. (datasoft türk malı bir yazılımdır.. dos ortamındadır.. ama muhasebeci için kurtarıcıdır ki yıllık ortalama 1000 lira lisans yenileme ücreti öderler.. yani lisans yıllık.. bedevası olsaydı bunca muhasebeci manyak mı bu kadar para ödüyor..)
eczacı arkadaşlar var.. onlara byte gibi birşey lazım.. rxmedia gibi birşey lazım.. bunların alternatifi yok.. (ki bunlar da türk yazılımı)

yani bilmeden "eee.. burda hazırı var.." demeyin.. lütfen..
demek istediğim ise son paragrafta oldukça basit.. kimse "yauww.. para bende kum.. şöyle sağa sola saçayım demez.." adam kullanıyorsa vardır bir sebebi..