İnternetinizi %20 Daha Hızlandırın !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qKTe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hayatım boyunca hep WinXp Pro. işletim sistemini kullandım bu ayarları da onun için söylüyorum. Diğerlerinde denemedim.
:: Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qos paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırlaya tıklıyoruz..

ag1.jpg

:: Ayarlanabilen bant genişliğini sınırla seçeneğine sağ tıklayıp özellikleri seçin.Açılan pencerde etkin seçeneğini seçin.

ag2.jpg

:: Oradaki 20 değerini 0 yapın ve uygula düğmesine sonra da tamam düğmesine tıklayın.

ag3.jpg

Tamam diyerek tüm pencereleri kapayın. Artık internetiniz daha da hızlı.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
ağ seçeneği görünmüyor.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
yıllardır yaparım hiç yararını görmedim :D

XPPROF

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bu yöntemle intenetimizi %20 hızlandıramayız çünkü altyapın neyse odur.(Yani 1mbit internet 1,2mbit olamaz)Ama varolan internetimizi en hızlı şekilde kullanmamızı sağlayabilir.Güzel bilgi teşekkürler.

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Burada bahsedilen internetin kullanım oran bölümüdür.
Yani bir dosya indirirken aslında bu %20lik kısmıda kullanıyor ancak; Dosya indirirken internette dolaşmak isterseniz bu %20lik dilimin hızıyla dolaşıyorsunuz.
Burada söylenileni yaptığınızda ise Dosya indirim hızından bir kesinti yapmadan kaplumpağa gibi internette dolaşıyorsunuz..

Ama tabi kişiden kişiye değişir bu seçenek..

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bu %80 hız ağ içerisindeki veri aktarımıyla ilgili ağda yoğunluğu azaltmak için %80 hızla çalışıyor.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
yönetim şablonlarından sonra ağ görünmüyor.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Bu yöntemle intenetimizi %20 hızlandıramayız çünkü altyapın neyse odur.(Yani 1mbit internet 1,2mbit olamaz)Ama varolan internetimizi en hızlı şekilde kullanmamızı sağlayabilir.Güzel bilgi teşekkürler.

---------- saat 22:48 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:48 eklenmişti ----------

Burada bahsedilen internetin kullanım oran bölümüdür.
Yani bir dosya indirirken aslında bu %20lik kısmıda kullanıyor ancak; Dosya indirirken internette dolaşmak isterseniz bu %20lik dilimin hızıyla dolaşıyorsunuz.
Burada söylenileni yaptığınızda ise Dosya indirim hızından bir kesinti yapmadan kaplumpağa gibi internette dolaşıyorsunuz..

Ama tabi kişiden kişiye değişir bu seçenek..

Bu kısmı anlatmadım bilinir diye ama belki hata da etmiş olabilirim anlatmayarak. Aynen dediğiniz gibi.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Benim bildiğimde bu yöntemle Windows Update sitesinden güncelleme yaparken %20' lik kısmı internet için boş bırakıyor. Yani bu yöntemin işe yaradığını söyleyemem.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Benim bildiğimde bu yöntemle Windows Update sitesinden güncelleme yaparken %20' lik kısmı internet için boş bırakıyor. Yani bu yöntemin işe yaradığını söyleyemem.

Ben de aynı fikirdeyim.Yani Windows ağ üzerinden işlem yapmıyorsa ağınızın zaten %100'ünü kullanırsınız.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452

Ben de kullandım bi dönem ama faydasını görmedim. Aynen senin dediğin şekilde :)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bu yöntemin hıza hiçbir etkisi felan olmuyor, denemeye gerek yok