SDN Windows Kafe

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Seksi garsonlar koyun baldır bacak servis yapsın :4: Kafe o zaman bağdat caddesinin en işlek kafesi olur :4:

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Seksi garsonlar koyun baldır bacak servis yapsın :4: Kafe o zaman bağdat caddesinin en işlek kafesi olur :4:

minisimmm_cicikzlarki2.jpg

Oldu mu?:D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bende nacizhane Windows Kafeye şöyle bi katkıda bulunayım...

XP ne demek? XP nin anlamı nedir ?

Mesih’in 2000′li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan değilmiş. Microsoft da, kendi çapında bir “Mesih operasyonu” yürütmüş.
Microsoft’un 2001 yılında piyasaya sürdüğü ve hâlen en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows XP’deki “xp” Eski Yunanca’da “Mesih” anlamına geliyor.

KURTARICI WİNDOWS!
Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardığı işletim sistemine İngilizce’de “deneyim” anlamına gelen “experience”ın kısaltması olarak lanse ettiği “XP” adını verdi.
Windows XP’deki “xp” aslında İncillerin de kaleme alındığı dil olan Eski Yunanca da Christ’ın, yani Mesih’in kısaltması.
“Windows xp” kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir işletim sistemindeyiz yani.

HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN
Eski Yunanca’da “x” harfi “khi”, “ro” olarak okuna “p” harfi ise “re” sesine tekabül eder. “XP” böylece, Yunanca’da “khristos” şeklinde yazılan Mesih’in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. Doğu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlığı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya başlamış bundan bir haç modeli olan “khi ro haçı”nı çıkartmıştır.

MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!
Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000′li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluşturduğu etkinin dışında kalmamış, son işletim sistemi modeline Hazreti İsa’yı kasteden “Mesih” adını takmış. Microsoft’un bu tutumu, Hollywood’da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000′li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yeşil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteliğindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.

Reaksiyon puanı
189
"Xp" Experiance kelimesinin içindeki iki harften ibarettir ve anlamı da "Tecrübe" 'dir :) Bu kadar saçma senaryo yazmayın bence komik duruyo :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Teşekkürler üstadım.Türkçesi ne zaman gelecekmiş?Türkçe gelene kadar indirmeyeceğim:) ( Windows 7 SP1 Beta is available only in English, French, German, Japanese, and Spanish.)
Rica ederim.
Ben 90 günlük Enterprise kullandığım için deneme atışı serbest..
Sadece Türkçe dil paketini kaldırmam yeterli

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Rica ederim.
Ben 90 günlük Enterprise kullandığım için deneme atışı serbest..
Sadece Türkçe dil paketini kaldırmam yeterli
Hani benim sistem Türkçe lisanslı ya ondan dedim:):wink:Peki senin gözlemin nedir? performans,ek özellik vs. var mı? MS açıklamalarında geniş bir sp olmayacak diyorlardı.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hani benim sistem Türkçe lisanslı ya ondan dedim:):wink:Peki senin gözlemin nedir? performans,ek özellik vs. var mı? MS açıklamalarında geniş bir sp olmayacak diyorlardı.
Henüz yüklemedim, yukarıdaki sadece haberdi.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bir bakıyım neler var acaba :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Üstad indirme linklerinde bir sorun var herhalde.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yüklemenizi tavsiye etmiyorum, çünkü:
Windows 7 SP1 Available for Download Around the End of July

~~~~~~~~~~

Kapanıştaki süre kısalması ilk gözüme çarpan şey..
Diğer yenilikler için beta 1 makalesini buraya almamız gerekecek

http://www.softpedia.com/get/Others/Signatures-Updates/Windows-7-Service-Pack-1.shtml

Changes specific to Windows 7
Additional support for communication with third-party federation services:
Additional support has been added to allow Windows 7 clients to effectively communicate with third-party identity federation services (those supporting the WS-Federation passive profile protocol). This change enhances platform interoperability, and improves the ability to communicate identity and authentication information between organizations.

Improved HDMI audio device performance:
A small percentage of users have reported issues in which the connection between computers running Windows 7 and HDMI audio devices can be lost after system reboots. Updates have been incorporated into SP1 to ensure that connections between Windows 7 computers and HDMI audio devices are consistently maintained.

Corrected behavior when printing mixed-orientation XPS documents:
Prior to the release of SP1, some customers have reported difficulty when printing mixed-orientation XPS documents (documents containing pages in both portrait and landscape orientation) using the XPS Viewer, resulting in all pages being printed entirely in either portrait or landscape mode. This issue has been addressed in SP1, allowing users to correctly print mixed-orientation documents using the XPS Viewer.

Changes common to both client and server platforms:
Change to behavior of “Restore previous folders at logon” functionality
SP1 changes the behavior of the “Restore previous folders at logon” function available in the Folder Options Explorer dialog. Prior to SP1, previous folders would be restored in a cascaded position based on the location of the most recently active folder. That behavior changes in SP1 so that all folders are restored to their previous positions.

Enhanced support for additional identities in RRAS and IPsec:
Support for additional identification types has been added to the Identification field in the IKEv2 authentication protocol. This allows for a variety of additional forms of identification (such as E-mail ID or Certificate Subject) to be used when performing authentication using the IKEv2 protocol.

Support for Advanced Vector Extensions (AVX):
There has always been a growing need for ever more computing power and as usage models change, processors instruction set architectures evolve to support these growing demands. Advanced Vector Extensions (AVX) is a 256 bit instruction set extension for processors. AVX is designed to allow for improved performance for applications that are floating point intensive. Support for AVX is a part of SP1 to allow applications to fully utilize the new instruction set and register extensions.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
bal gibi çokmuş Linux tarafı işliyor deniz kenarına taşıdık o yüzden :D