Ubuntu performans sorunu

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşlar Merhaba Sizlere Bir Sorum Olacktı (:
Flash Diskime Ubuntu Kuracağım ,yani İşletim Sistemimi yanımda taşıyacağım (:
Acaba İyi Performans Alabilir miyim?

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar Merhaba Sizlere Bir Sorum Olacktı (:
Flash Diskime Ubuntu Kuracağım ,yani İşletim Sistemimi yanımda taşıyacağım (:
Acaba İyi Performans Alabilir miyim?
Ubuntu'da gerçekten zor. Yani açıldıktan sonrası fena değil ama. Ben dün Chakra Linux'un geliştirme sürümlerinden birini taşınabilir belleğimden yükleyeyim dedim ve ağzım açık kaldı :) Neredeyse kurulmuş sistem kadar hızlı açıldı ve normalde cd'den 25 dakika civarında sürek kurulum 3-4 dakika içerisinde bitti :) Yani tam olarak bitmedi :) %93 te kaldı ama olsun :)

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Chakra'nın geliştiricileri uğraşıyorlar :) Bir önceki geliştirici sürümünde Türkçe klavye ile ilgili bir sorun oldu. Açılışta Türkçe seçtiğim zaman bilgisayar açılmıyordu. Bunu onlara ilettiğimde hemen çözümünü buldular ve xdelta yayınladılar :) Yakında beta çıkacak büyük ihtimalle. Ufak da olsa bir tanıtım ve kurulum yazısı hazırlamayı düşünüyorum. Gerçi Arch tabanını bıraktılar half-rolling (tam olarak Türkçe'sini bilemediğim bir kelime :) dağıtım oldular ama olsun :) Yine de en az Arch kadar hızlılar...

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merak ettigim birsey var. linux'lerde cekirdek ortak ve suruculerde cekirdekte diye biliyorum buna gore diger linux dagitimlarinda da ayni sorunla karsilasmam muhtemel mi ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
merak ettigim birsey var. linux'lerde cekirdek ortak ve suruculerde cekirdekte diye biliyorum buna gore diger linux dagitimlarinda da ayni sorunla karsilasmam muhtemel mi ?

Şöyle anlatmaya çalışayım. Eğer donanımının Linux'ta hiç desteği yoksa hiçbir dağıtımda çalışmaz. Ama her dağıtım aynı çekirdeği kullanmadığı için daha yeni çekirdek sürümlerinde (ya da bazen tam tersine daha eski sürümlerde) o donanımın çalışma olasılığı artıyor. Yani denemeden bilemiyorsun ya da ayrıntılı sürüm notlarına bakmadan bir fikir öne süremiyorsun.

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
linux te donanim kurmasi cok zor ya da bana cok zor geliyor cunku hic beceremedim :) bir cok donanim uyumsuzlugu olmasina ragmen bir tane duzgun yukleyemedim. ubuntu yu bi kac jenerasyondan beri takip ediyorum git gide son kullaniciya yaklasiyor (kolaylik yonunden) takdir ediyorum ama ben
google chrome isletim sisteminden umutluyum cunku onlarin isi basite indirgeyecegini varsayiyorum ve acikcasi eski diz ustu bilgisayarimi bunun icin bekletiyorum bilmem sizlerde ayni fikirde misiniz ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
linux te donanim kurmasi cok zor ya da bana cok zor geliyor cunku hic beceremedim :) bir cok donanim uyumsuzlugu olmasina ragmen bir tane duzgun yukleyemedim. ubuntu yu bi kac jenerasyondan beri takip ediyorum git gide son kullaniciya yaklasiyor (kolaylik yonunden) takdir ediyorum ama ben
google chrome isletim sisteminden umutluyum cunku onlarin isi basite indirgeyecegini varsayiyorum ve acikcasi eski diz ustu bilgisayarimi bunun icin bekletiyorum bilmem sizlerde ayni fikirde misiniz ?

Ben o sisteme daha doğrusu bulut sistemlere güvenmiyorum ve inanmıyorum. Kimse önemli bilgilerini herkesin erişebileceği bir yerde saklamak istemez. :) Ama tabii ki takdir senin. O sistemin sistem gereksinimleri yok denecek kadar az. Tek istediği hızlı bir internet bağlantısı. O yüzden sen boşuna bekletme o bilgisayarını. Türkiye'de olmaz o iş. :D Ha eğer yabancı ülkedeysen hatta Japonya'daysan, hay hay efenim. :)

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben farkli dusunuyorum, evet yurt disinda yasiyorumm ve google'in doc hizmetlerinin hepsini kullaniyorum. Hatta bugun yine bir suru dokumanimi yukledim cunku cok kullanisli oluyor herkese de tavsiye ederim. Dun bir arkadasimla bulustuk aramizda hesap isleri vardi cep telefonundan hemen dosyalara girip islerimizi hallettik. Cok avantajli, dosyalar bir yere bagli olmaktan ve senkronizasyon derdinden kurtuluyor. Ustelik dosyalar otomatik olarak yedeklenip virus kontrolunden geciyor ayrica herhangi office uygulamasi kurmaya gerek kalmiyor. Sanki surekli cebinizde office kurulu usb stick var ve surekli son surum :)

Tabii bir de madalyonun diger yuzu var; mahremiyet ve sifrenin unutulmasi/caldirilmasi/kirilmasi durumunda hersey ifsa olabilir. Bu konuda kaygi duyulmasi olagan ben de katiliyorum.

Eskiden tum dosyalarimi bilgisayarimda tutardim surekli arsiv yapardim muzikler, filimler, oyunlar linux dagitimlari vs. Yeni bir program ciksa hemen indirirdim arsiveleyip kaldirirdim niyeyse (?) Simdi hepsine online erisebiliyorum canim muzik dinlemek isterse youtube'da playlist'e tikliyorum yetiyor veya film izlemek istersem ayni sekilde. Office lazimsa hemen son surumu kaydet yerine calistir'a tikliyorum.

Bence zaten bulut sitemine uzun zamandir mudahiliz Turkiye'de internet iyice hizlaninca geciste hizlanacak eminim hersey %100 bulut olmayacak ama %0 da kalmayacaktir diye dusunuyorum.
.....
Chrome'u bekleme sebebim ise google bir zamanlar microsoft'un yaptigi gibi herkes icin bilgisayar felsefesiyle hareket ediyor. Isleri basitlestiriyor, genellestiriyor. Bugun uzman olmayan bir kisi icin bilgisayardaki yazilimlarin, lisanslarin, surumlerin ve donanimlarin neredeyse hic onemi yok bilgisayar isini yapiyorsa yeterli oluyor. Farkindayim bu forumda olanlarin cogu zaten bilgi sahibi ve arastirmaci ama benim babam icin msn'de benimle gorusmesi ve gazeteleri okumasi yeterli bir bilgisayardan daha fazla beklentisi yok :) hatta bilgisayarin tanimida oyle babam icin: interneti var mi, msn var mi ? o zaman olur :D

Eger bu eski bilgisayarimda bu sekilde calisacaksa ben de bu bilgisayarimi alir mutfaga koyarim her sabah kahvaltimi yaparken online gazetemi okurum :) mutfakta; robot, akilli firin, televizyon var bilgisayar niye olmasin ???

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Benim bildiğim chrome os'da da cd/dvd den kurulum yapılacak ve o kadar hızlı bir bağlantı istemeyecek.
Türkiye'den de rahat kullanabilecez yani..