Ubuntu performans sorunu

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sıkma tatlı canını elle patlıcanını :D

derler bizim oralarda

sen gönlün ne isterse onu kullan

ama unutmaki linux bir yaşam biçimidir :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
İki dakika burada yokuz, çocuğu deneme tahtasına çevirmişsiniz.
Arkadaşım sen gerek burada gerek heryerde herkesin dediğine inanma ve yapma.
Bazı arkadaşlar artistlik yapmak namına çift tıklamanın dahi komutunu veriyorlar, linux öyle bir sistem değil.
Sana önerim 15 Temmuz'da çıkacak opensuse 11.3'ü beklemen.
Novell tarafından geliştirilen radeonhd sürücüsünün yeni versiyonu ile Ati kartlarının bütün sorunlarını çözecekler.
Sorun genel olarak Ati'den kaynaklı çünkü.

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Sorun Ubuntu sistemlerde xorg.conf dosyası oluşturulmadığı için eski ATI kartlarda radeon sürücüsünün değil VESA sürücüsünün kullanılması, çünkü VESA her donanım altında çalışır. Buradaki amaç kullanıcıya X in açılmasını garanti etmek ve X üzerinde kullanıcının gerekli ayarları yapabilmesini sağlamak. Gerekli ayarlar iki yolla yapılır. 1- dpkg-reconfigure xserver-xorg, ki bu çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. 2-bir xorg.conf dosyası oluşturup /etc/X11 altına kopyalamak. Bu da çok basit.

1-Gediti açın
2-İçine gerekli ayarları yerleştirin.
3-Dosyayı xorg.conf olarak kaydedin
4-Dosyanın olduğu yere sağ tıklayıp terminali burada aç yapın
5-Açılan terminalde sudo cp xorg.conf /etc/X11
6-Makinayı yeniden başlatın

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
maalsef bu ekran karti bela oldu bana Windows 7 yukledim onun icin de suruculeri yok ayni sekilde tam ekranda hata veriyor ben de yeni laptop almaya karar verdim Dell Studio XPS 16 Laptop 4GB 500GB i7-720QM WLED gibi bir model dusunuyorum sizinde onerileriniz var mi, ozellikle kaliteli laptop hangisi

tesekkurler

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sony çok tanınan ve kalitesini ispatlamış bir japon firmasıdır

güvenip güvenmemek sana kalmış

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
oyle kararsizimdir ki kendim bile usanirim :) simdide hp mini netbook almaya karar verdim hakkimda hayirlisi :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
anlaşılan sen bu gidişle pda ya kadar inecen :P

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ah ah para iste :) tatil yapacagim o yuzden belki tatil sonrasi alabilirim isin kotu kismi elimdeki laptop'i sattim ve soz verdim teslim edecegim diye acikta kalmamak icin mecbur bi mini alacam kendime :D neyse bu da bana ders olsun bu arada benim gordugum bazi mini laptoplarda sanirim Dell Ubuntu kurulu geliyor :) bana satici Windows 7 lisansi verecegine soz verdi belki ikisini birden yuzsuzluk eder isterim/alirim :D

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
evet, dedigimi yaptim madem dedim bilgisayarim cok eskimis ATI artik benim ekran kartim icin surucu bile cikarmtiyor Ubuntu bu sorun eski kartlarda diyor bende eski laptop i satip netbook aldim. HP mini 1101 eve getirdim bir guzel actim icinde windows 7 cikti. 2 GB ram 250GB hdd ve atom 1.6 islemcisiyle 1024x576 ekran Mobile Intel 945 Express chipset ekran karti, broadcom 802.11g wifi ve son olarak 3G sim kart takma yeri var.

Internetten Ubuntu'nun sitesine girdim Ubuntu 10.04 Netbook remix indirdim ve 2GB lik USB stick icine kaydetmeye calistim bu sirada autorun.inf dosyasini Avira antivirus engelledi yazma islemi biraz sakata geldi sonra dedi ki USB cihaziniz boot edilebilir olarak hazirlandi. Neyse cihazi taktim bilgisayari aciyor ama donuyordu buyuk ihtimalle yazma sirasinda bozuldugu icin tekrar bastan denemek icin ubuntu.com a girdim bu sefer Windows icinden kurma secenegini gordum ve onu calistirdim. Sihirbaz herseyi halletti. Cok pratik bicimde bu adimi gectim.

Kurulum bittinden sonra bilgisayar yeniden basladi Ubuntu ekrani geldi ve dondu :)
tekrar baslattim bu sefer guvenli ekran modunu sectim ve kurulum devam etti bilgisayar yeniden basladi ekran cozunurlugunu tekrar eski haline getirdim bu sefer problem cikartmadi. ardindan cok guzel bir masaustu geldi fakat wireless cihazi ismi yazdigi halde hic bir sekilde baglanamadi, hic bir wireless router ismi gozukmedi. Elle kendim girdim ama yine de baglanmadi. Sonra telefon karti aklima geldi cikarttim sim kartimi cihaza taktim belki bu sekilde indiririm diye cihazin ismi gozuktu ayarlarin hepsi otomatik geldi ama yine olmadi.

offfffffffffff ubuntu bu platonik ask nereye kadar ben sana yaklaksikca sen benden kaciyorsun bana yine bilgisayar aldiracaksin ama ben de seni bir gun kurucam etinden sutunden yararlanacagim.

netbook uzerinde ubuntu kurup tecrube eden arkadaslar varsa bilmek isterim

tesekkurler

prematoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sizdeki cihaza yakın bir alet var elimde ve ubuntu x86 kurudum.netbook remix kurmayın normal ubuntu kurun sisteminiz kaslımaz hemde remixin eksilerinden kurtulursunuz

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ubuntuyu windows icinden kurunca program ekle/kaldir dan cok pratik bicimde kaldirabiliyorsunuz cok pratik olmus eskiden silemiyordum :)
uzatmayayim eski ubuntuyu sildim ve dediginiz gibi normal Ubuntu x86 yukledim bu sefer ekran kartinda sorun cikarmadi ama yine ayni sekilde wireless cihazini bulamadi yani cihazin ismi yukarda var ama ne otomatik router isimleri geliyor ne de elle girilince calisiyor ???

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ubuntu ubuntu

gecen gun yeni bir ethernet karti siparisi verdim :) daha onceden tecrubeli oldugum icin linux ile uyumlu RALINK 2700 chip set barindiran RoHS marka bir 802.11b/g/n 150Mbps external wifi aldim bugun elime gecti ubuntu acilmadan once bilgisayara taktim ve ubuntu boot olamadi. daha sonra bilgisayari acma dugmesine basili tutup kapatmak zorunda kaldim cunku ctrl+alt+del tuslarida ise yaramadi. sonraki denemem de ubuntu acildi sonra usb slota karti taktim ve tanidi.

baglantilar otomatik gelmedi elle girince bu sefer baglandigini soyledi fakat denemelerimden netice alamadim firefox ve diger internet araclari internet baglantisi yok dedi (yukarda baglanti var dedigi halde) su anda ubuntu duzgun acilmiyor yani bazen acliyor bazen donuyor..... usandim bir sure mola vermek istiyorum...

simdi ben daha ne yapiyim bu benim 3 veya 4. kez wifi karti siparis edisim :) elimde bir suru wifi kart oldu.

desteklenmeyen wifiler
wusb54g Linksys external
RoHS 150Mbps
LinkSys 11 pcmcia
bide noname

3 kere laptop degistirdim
Nec VersaFX (update olup bozuluyor ??)
Acer aspire 5100s (Ati radeon express 1100 ekran krti problem)
HP mini 1101 (broadcom chipset problem)

yeni bir laptop almayi dusunuyorum bu hp mini cok kucuk geliyor bana yeniden deneyecegim ama ubuntu denilenlerin aksine driver konusunda cok ama cok yetersiz.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
HP'nin üzerindeki wifi kartını tanıtmayı deneyebilirsiniz, wireles kartınızın marka modelini yanına ubuntu ekleyerek google'da aratırsanız eminim sonuca ulaşırsınız.

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ubuntu icinden internete baglanabilirsem ancak yapabilirim cunku ben wireless internet abonesiyim yani bilgisayari baska kaynaktan baglama sansim yok.
Wireless NIC: Broadcom 4312G
cihaz bu ama ben driver gibi birsey bulamadim veya yanlis ariyorum. ancak soyle yapabilirim windows ile indirip usb hafizaya kaydedip linux te gorebilirim :unsure:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
puff karisik geldi gozume :D wifi kartini aldigim uretici firmaya email yazdim linux surucusunu istedim bana 2009_0416_RT2070_Linux_STA_v2.1.0.0.tar.bz2 bu dosyayi gonderdiler bu dosya ubuntu icine kurulabilir mi ?

Evet kurulur. Dosyayı çıkardıktan sonra içinde çalıştırman için bir bin ya da sh dosyası var mı?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sayın pcman
umarım arkadaşlar bile birlike sorunlarınızı çözersiniz.
eğer ki çözemezseniz başka bir linux dağıtımı deneyebilirsiniz.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
netbook ise tabiki varsayılan opensuse ağır kaçar
ayıpsınız ben ne zaman opensuse diye direttim :D
jolicloud, puppy, meego, şu intelin yaptığı vardı neydi ismini unuttun o falan olabilir.
ya da xfce, lxde kullanan opensuse :D

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bence sorunun çözümü için bir de ubuntu tr forumdan yardım isteyebilirsin.

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet kurulur. Dosyayı çıkardıktan sonra içinde çalıştırman için bir bin ya da sh dosyası var mı?

dosyayi rar ile cikarttim icinden bir suru dosya cikti. sirayla su dosyalar ve dizinler var
07/04/2010 04:28 PM <DIR> chips
<DIR> common
<DIR> include
14,819 iwpriv_usage.txt
6,995 Makefile
<DIR> os
13,527 README_STA
1,016 RT2870STA.dat
613 RT2870STACard.dat
<DIR> sta
13,805 sta_ate_iwpriv_usage.txt
<DIR> tools
5,597 wps_iwpriv_usage.txt

bunlar olur mu ?

ben puppy linux de denedim daha once ama Nec Versa FX bilgisayarima (bu laptop biraz eski usb boot yapamadim) yuklemek icin sabit diskini sokup desktop a takiyorum sonra orada yukluyorum ama laptop a geri takinca calismiyor.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sanırım make komutunu verince yükler. Sırayla make ve make install komutunu dene.

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
simdi haril haril denemelere basliyorum. sirf bu is icin 3 tane wireless karti aldim :) pesini kolay birakmayacagim bu isin. ilk olarak desktopta verdiginiz linki acip gerekli dosyalari usb ile bu bilgisayra aktaracagim sonra olmadi gonderilen driverlari yuklemeyi deneyecegim daha sonra eger halim kalmissa :) puppy i kurmayi deneyecegim..

ilginize tesekkurler

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yok yine yapamadim :(
ben linux'u bir turlu kuramadigim icin ogrenemedim tabii ki bu sebeple kuramadim hicbir seyi.. suruculerin bazilari icin internet baglantisi gerekliydi zaten olmadigi icin otomatik o adimida gectim.
bu arada ubuntu'nun acilmamasinin sebebi bende usb kablosuz klavye ve mouse var onlari cikartinca acilmaya basladi..

driver konusunda problemsiz olan linux surumu var mi, bir de kolay olmasi tercihimdir...

tesekkurler

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
En sorunsuz olanı Ubuntu bildiğim kadarı ile.