Gimp 2.6.9 sürümü duyuruldu

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
gimp.jpg

Açık kaynak kodlu ve özgür bir resim düzenleme programı olan Gimp'in 2.6.9 sürümü duyuruldu. Linux dağıtımlarının vazgeçilmezi olan Gimp, Windows ve Mac OS X için çıkarılan sürümleriyle bu sistemlerde de yaygın olarak kullanılılıyor. Yeni sürümde, çeşitli hatalar giderilmiş ve programa kimi yeni özellikler eklenmiş bulunuyor. Renk işlemlerinin GEGL aracılığıyla yapıldığı uygulamada; güçlü araçlar, filtreler ve eklentiler kullanıcıyı bekliyor. Büyüklük ve opaklık yanında, fırçaya özgü dinamik özellikler; hız, basınç ve rastgele gibi çeşitli fırça parametreleri arasından uygun olanının seçimine olanak sağlanıyor. Hızlı boyama özelliğini zaten destekleyen mürekkep aracı, daha iyi resim çizimini mümkün kılıyor. Gimp 2.6.9 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Gimp 2.6.9 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

* İndirme sayfası

2dbilgisayar.com.tr

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Tümleşik arayüzüne geçiremediler hala, bir Gimp bir de Lazarus !

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Aslında linux'ta birkaç ayarla yapmak mümkün
2.7'de single window mode ile gelecek

yakusha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
ben de single mod gelmeden sisteme eklemeyeceğim bunu :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Gerçekten çok güzel ve bütün dünya kullanıyormuşta haberimiz yokmuş. Gerçeği 3 sene öncede win sistemlere yüklüyordum ama kullanmıyordum. Ama şimdi Linux kullanmaya başladım ve haliyle Gimpin mucizelerini keşfetmeye başladım. İnanılmaz ama dünya kadar tutorialı var internette.

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Benim cok profesyonel islerim olmuyor ama islerimi fazlasiyla hallediyorum Gimp ile. Tumlesik olsa daha iyi ama onu da idare ediyoruz artik. Tavsiye ederim.

yakusha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
bir sonraki sürümde tümleşik alan desteği de gelecek :) böylece bir özgürlüğümüz daha olacak.