VLC ile "mkv" oynatırken ses çıkmıyor.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
.
VLC Player'ın düşük performanslı bilgisayarlar için çok uygun olduğunu duydum. >>> Link

Düne kadar her türlü video dosyası için Media Player Classic kullanıyordum. Media Player Classic ile filmleri tam ekrana alınca bilgisayar kasmaya başlıyordu, ekran arada kararıyor, gidip geliyordu. Bilgisayarım gerçekten çok kötü olduğu için şimdiye kadar sorunun oynatıcı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Dün haberi okudum ve VLC Player yükledim. VLC yükledikten sonra tam ekrana alma ve kasılma gibi çoğu sorun ortadan kalktı.

Şu an bilgisayarımdaki filmleri izlerken hiç kasılma olmuyor ama bir sorun var. MKV uzantılı dosyaları oynattığımda ses çıkmıyor. Media Player Classic ile oynatıyorum, kasıyor ama seste bir sorun yok. VLC ile ise ses çıkmıyor.

Bunun nedeni ne olabilir? Düzeltmek için ne yapabilirim?

Sizce başka bir medya oynatıcı kullanmalı mıyım? Lütfen bu son soruya, performansı bayağı bir kötü bir bilgisayarı göz önüne alarak cevap verin.

Teşekkürler.
.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ya tamam abi yardım falan istemiyorum. Konunun tamamını okumadan mesaj yazmayın lütfen. Media Player Classic ile videoları tam ekran izleyemiyorum diyorum, adam bana K-Lite Mega Codec Pack yükle geçer diyor.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
vlc gayet stabil ve hatasız çalışıyor bende. en son sürümünü kullanmanı tavsiye ederim. kodek paketine gerek yok. programı sil tekrar yükle. özellikle mkvlerde bilgisayar performansı önemli. belki de sorun bundan kaynaklı. ben 1080lik mkv oynatmıyorum, görüntü bir defasında takılmalar yaşamıştı. 720lik oynatmak yeterli zaten bilgisayar ekranında.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
vlc gayet stabil ve hatasız çalışıyor bende. en son sürümünü kullanmanı tavsiye ederim. kodek paketine gerek yok. programı sil tekrar yükle. özellikle mkvlerde bilgisayar performansı önemli. belki de sorun bundan kaynaklı. ben 1080lik mkv oynatmıyorum, görüntü bir defasında takılmalar yaşamıştı. 720lik oynatmak yeterli zaten bilgisayar ekranında.

Daha dün sitesinden indirdim, en son sürüm "1.0.5" galiba.

Normalde oynatırken ses çıkmasa anlayacağım da Media Player Classic ile oynatırken ses çıkıyor, ilginç.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
ses kartının sürücüsünü güncellemeyei deneyebilirsin. Oynatıcı alanında bence vlc bir fenomen. Ayrıca gom playerı da öneririm, onunla da dene.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
KM Player, düşük performanslı sistemlerde verimsizmiş.

Bu dediğine katılıyorum.Normalde bende KmPlayer kullanıyor[d]um,senin bu yorumunu görünce kaldırdım ve GOM Player kurdum.Gerçektende verimsiz.Benim bilgisayarın şu an ekran kartı yok,onboard kullanıyorum ve Windows 7 yüklü.Filmlerde acayip kasıyor.GOM Playeri kurdum ve hiç kasması yok.KM Player benim için bitmiştir...

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bu dediğine katılıyorum.Normalde bende KmPlayer kullanıyor[d]um,senin bu yorumunu görünce kaldırdım ve GOM Player kurdum.Gerçektende verimsiz.Benim bilgisayarın şu an ekran kartı yok,onboard kullanıyorum ve Windows 7 yüklü.Filmlerde acayip kasıyor.GOM Playeri kurdum ve hiç kasması yok.KM Player benim için bitmiştir...

Ben de dediğim gibi Media Player Classic yüklüydü, VLC kurdum, en ufak bir kasma yok.

Şu ses sürücüsünü falan filan bakacağım. İnşallah olur.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Ya tamam abi yardım falan istemiyorum. Konunun tamamını okumadan mesaj yazmayın lütfen. Media Player Classic ile videoları tam ekran izleyemiyorum diyorum, adam bana K-Lite Mega Codec Pack yükle geçer diyor.

Sevgili arkadaşım, aceleyle yazıp çıkmıştım, yanlış anlamışsın beni.:)
Ben diyorum ki sonuç olarak sorunun büyük bir ihtimalle çözücülerden kaynaklanıyor.
Bir player sistemindeki herhangi bir videoyu sorunsuz çalıştırıyor, diğeri çalıştırmıyorsa, bunun tek bir açıklaması var, ya format oynatıcı tarafından desteklenmiyor, ya da çözücü hatası/çakışması yaşanıyor. (VLC için) Videonun bozuk olma ihtimalini bir kenara bırakalım.
Sistemde aynı çözücüleri kullanan birden fazla oynatıcı kodek ayarlarını bozabilir. K-lite yükle dememin bir diğer sebebi de hem gerekli çözücülerin kurulması, (eksik ya da hatalıysa onarılması) hem de içeriğinde barındırdığı Media Player Classic oynatıcısı için kurulumda ayarları sıfırlama / video ve ses ilişkilendirmesi yapma seçeneği sunması.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Sorunu buldum. Ayarları kurcalarken aşağıdaki resimde belirttiğim yeri işaretlemişim, daha iyi kalite diyor ya, o yüzden. Sorun halloldu.

20100528181427.jpg

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sorunu buldum. Ayarları kurcalarken aşağıdaki resimde belirttiğim yeri işaretlemişim, daha iyi kalite diyor ya, o yüzden. Sorun halloldu.

20100528181427.jpg

Bende tam sistemdeki eski kodekleri kaldırırsan sorunun çözülür diyecektim, VLC'nin ayarlarında mevcut olduğunun ben de farkında değildim. :) Geçmiş olsun...