Linux Cafe

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Hocam Fedora'yı ben pek beğenmedim.
Red Hat'in deneme tahtasıdır diyor Haps :D
Gerçi keyloger daha iyi bilir ama :D
Bazı linux geliştiricileri ve linux'u uzun zamandır kullananlardan bazıları fedora kullanıyorlar. Nedenini kestirmek güç
En azından anaconda yerine başka bir sistem koymadıkları sürece fedora'yı kullanmam imkansız
Yeni versiyonu çıkmış. Haberi yarın çıkar, buraya aktarırım.
Gerçi kendim de çevirebilirim de üşeniyorum :D
Fedora 12 incelemem
http://forum.shiftdelete.net/linux/123946-fedora-12-deneyimlerim.html

Çıkalı 4-5 saat oluyor, takip ettiğimden biliyorum. :) Ama final dönemi olduğu için haberini yazamadım. :(

Deneme tahtası güzel bir deyim, ama redhat debian gibi güncelden öte kararlı bir sistem, yani güncel değil denebilir. Fedora'da ise ne varsa en güncel halinde, kararlı denemeyecek durumda. :)

Bu sebeple çok güzel denemelerde yapıyor olsalar, sonuçta deneme olduğu için son kullanıcıya tavsiye edilecek bir sistem değil, işin garibi bütün linux kullanan hocalarım fedora kullanıyorlar. Yeni dönemde kullanmaya başlayıp, yine de benden eski diyeceğim hocalarımsa ubuntucu genelde... Sonuçta çok fazla dağılmaya gerek yok, 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı...

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Hocam Fedora'yı ben pek beğenmedim.
Red Hat'in deneme tahtasıdır diyor Haps :D
Gerçi keyloger daha iyi bilir ama :D
Bazı linux geliştiricileri ve linux'u uzun zamandır kullananlardan bazıları fedora kullanıyorlar. Nedenini kestirmek güç
En azından anaconda yerine başka bir sistem koymadıkları sürece fedora'yı kullanmam imkansız
Yeni versiyonu çıkmış. Haberi yarın çıkar, buraya aktarırım.
Gerçi kendim de çevirebilirim de üşeniyorum :D
Fedora 12 incelemem
http://forum.shiftdelete.net/linux/123946-fedora-12-deneyimlerim.html

Biraz fazla incelemişsin bundan sonra toplanmaz bu :P

Fedorayı RedHat'in RPM paket ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan bir proje olduğunu biliyordum da, bukadar hor kullanıldığını bilmiyordum :mrgreen:

---------- saat 21:23 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:19 eklenmişti ----------

Gençler konu açacaktım da vazgeçtim
Novell satılabilirmiş, Opensuse projesi devam edecekmiş ama doğrudan novell desteği kalkabilirmiş
Gerçi ortaklık veya başka birşey de olabilir, hiçbirşey kesin değil
Aynısı Mandriva için de geçerli
Ne düşünüyorsunuz :D
http://www.h-online.com/open/news/i...ing-bids-from-up-to-20-companies-1004183.html

Hayırlısı olsun ne didyeyim :D

Bir alıcıları görelim işin rengi belli olur :rolleyes:

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Üniversite öğrencilerinin final dönemi, lise sonların sınavı yaklaştı, liselerde son sınavlar var... Herkes sınavlara çalışıyor yani... :)

Evet ya başımız çatlayacak resmen hele fizik,kimya,biyoloji derken sınavlar şişti:scared::scared:

bide hoclar inadına erteliyor haziranı bize zehir etcekler :w00t::w00t::w00t::w00t:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Yazdıklarım Fedora'yı denemekten alı koymasın.
Şu dağıtımların yeni sürümü çıkınca denemeye çalışın, en azından ufkunuzu açar
Ubuntu
Fedora
Opensuse
Mandriva
Mint
Pardus
Sabayon
Puppy
Ultimate
Pclinuxos

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Yazdıklarım Fedora'yı denemekten alı koymasın.
Şu dağıtımların yeni sürümü çıkınca denemeye çalışın, en azından ufkunuzu açar
Ubuntu
Fedora
Opensuse
Mandriva
Mint
Pardus
Sabayon
Puppy
Ultimate
Pclinuxos
Sabayon mu? Paket yöneticisi deli ediyor beni, bir tek dağıtım o kalsa kullanmam :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Kullanmak için değil
Denemek için
Sabayon en şanşanlı Linux dağıtımıdır.
Kurulum anında müzik çalabilen(canlı kurulumdan bahsetmiyorum) tek dağıtımdır :D

Artı birşey daha gördüm bugün.
Bilgisayarım elektriksel bağlantı nedeniyle hata verip çökmüş ve ext4'ün yetersizliği nedeniyle kurtarma başarısız olmuş.
Zaten birçok dağıtımın bir sonraki varsayılan hard disk sistemi btrfs olacakmış hatta ubuntu 10.10'da düşünmüş, henüz tam hazır olmadığına kanaat getirmiş

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
arkadaşlar ben mandriva ya da OPENSUSE denemeyi düşünüyorum ne diyosunuz ?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
mandriva için 2010.1 versiyonunu bekle ki 10 gün içinde çıkacak ilk onu dene
kesmezse opensuse için 11.3 versiyonunu bekle ki 1 ay içinde çıkacak

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
bizler herşeyi bilmiyoruz
sadece kendi tecrübelerimizi paylaşıyoruz :)
yeni çıkacak sürümler hakkında bilgileri
http://distrowatch.com/
adresinden takip edebilirsin
ayrıca haftalık haberler için
http://distrowatch.com/weekly.php

---------- saat 22:17 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:56 eklenmişti ----------

Günün anlam ve önemine dair bir resim :D

osoworld2.jpg

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Türkiyenin rengi fazla açık olmuş. Biraz renk katmak lazım :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bu arada an içerisinde Linux sürümleri 312'den 313'e yükselmiş durumda
Bir Linux dağıtımı daha katıldı aramıza :D

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
misafir girişi yaptığım halde nasıl bilyorlar girip baktığımı

bu teknolojiden korkulur valla

bu arada slackware yeni sürümünü indirdim kuruyorum az sonra

arch ı da o kadar özelleştirmiştim ya bakalım slack ı kurduktan sonra lilo suna arch ı ekleyebilecekmiyim

bide bana @aperon arkadaşımın sürekli tavsiye etttiği (çatlapatla) yani crunchbang dağıtımını denedim ama beğenmedim

yani resmen ubuntunun openbox kullanan arayüz olmadan açılıp kapanan bi modifiyesi sanki

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
misafir girişi yaptığım halde nasıl bilyorlar girip baktığımı

bu teknolojiden korkulur valla

bu arada slackware yeni sürümünü indirdim kuruyorum az sonra

arch ı da o kadar özelleştirmiştim ya bakalım slack ı kurduktan sonra lilo suna arch ı ekleyebilecekmiyim

bide bana @aperon arkadaşımın sürekli tavsiye etttiği (çatlapatla) yani crunchbang dağıtımını denedim ama beğenmedim

yani resmen ubuntunun openbox kullanan arayüz olmadan açılıp kapanan bi modifiyesi sanki

Daha neler neler biliyoruz hakkında bilsen sende şaşırırsın. :P

Daha sakin ve cezasız forumlar dileğiyle...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Arkadaşlar Firefox'u Türkiye'de ilk kullananlardan biri olarak internetin faks modem olduğu çevirmeli bağlantı kurduğumuz zamanlarda dahi Firefox kullanan biri olarak bugün Chromium'a geçmiş bulunuyorum.
Geçmiş olsun :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Arkadaşlar Firefox'u Türkiye'de ilk kullananlardan biri olarak internetin faks modem olduğu çevirmeli bağlantı kurduğumuz zamanlarda dahi Firefox kullanan biri olarak bugün Chromium'a geçmiş bulunuyorum.
Geçmiş olsun :D
Hain :D Çaktırma ben de Opera kullanıyorum şu an :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Sensin be hain
Chromium babalar gibi GPL
Seninki açık kaynak bile değil :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Sensin be hain
Chromium babalar gibi GPL
Seninki açık kaynak bile değil :D
Ona gelene kadar flash, java, nvidia sürücüsü, skype var. Hadi opera'yı kullanmadım diyelim diğerlerini kullanmak zorundayım. Şu an hayal gibi görünüyor tamamen açık kaynak kullanmak :D

---------- saat 20:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:21 eklenmişti ----------

Ama bi' saniye. Opera kapalı kaynak, Chromium ise açık. Yani hain olan sensin. :glare:
Şakasına söyledim celallenme hemen :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ona gelene kadar flash, java, nvidia sürücüsü, skype var. Hadi opera'yı kullanmadım diyelim diğerlerini kullanmak zorundayım. Şu an hayal gibi görünüyor tamamen açık kaynak kullanmak :D

---------- saat 20:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:21 eklenmişti ----------

Şakasına söyledim celallenme hemen :D

Kolaya alışmışsınız.

Bak ben dün Flash'ı sildim, Youtube'dan hala video izleyebiliyordum. Facebook'tan izleyemediğim için gene yükledim ama şu Flash'sız video izleme olayını deneyeceğim tekrardan. Dün addons.mozilla.org'a bağlanamadığım için yapamadım şu işlemi. Flash'ın canına okumak istiyorum. Bugün Facebook duvarımda bile sövdüm Flash'a. Gören gördü. :D Sildim sonra.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Kolaya alışmışsınız.

Bak ben dün Flash'ı sildim, Youtube'dan hala video izleyebiliyordum. Facebook'tan izleyemediğim için gene yükledim ama şu Flash'sız video izleme olayını deneyeceğim tekrardan. Dün addons.mozilla.org'a bağlanamadığım için yapamadım şu işlemi. Flash'ın canına okumak istiyorum. Bugün Facebook duvarımda bile sövdüm Flash'a. Gören gördü. :D Sildim sonra.
Kolaya mı alışmışım? Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık :D Yapsınlar düzgün çalışan bir flash onu kullanalım. Zaten html5 yaygınlaşınca böyle bir derdimiz kalmayacak.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
varya şu flash zorunluluğundan kurtulsak ne güzel olur :)