Ubuntu, Mozillaya Veda Mı Ediyor?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
500x_firefox-chrome-lhback.jpg

Ubuntu kullanıcılarının yıllardır alıştığı ön tanımlı internet tarayıcısı Firefox, Ubuntu Netbook Edition’da yerini Chrome’a bırakabilir. Ubergizmo’nun ilgili haberinde, henüz herhangi bir nihai karar veya duyuru olmadığı fakat alınan duyumun bu yönde olduğundan bahsedilmiş.

Bir çok dağıtımın ön tanımlı internet tarayıcısı olmayı başaran Firefox, en büyük Linux dağıtımı Ubuntu’nun Netbook Edition ve sonrasında 28 Ekim’de yayınlanacak olan 10.10 Maverick Meerkat sürümünde yerini Chrome’a devredebilir.

Google’ın Açık Kaynak ve Özgür Yazılımların geliştirilmesine verdiği önem ve ciddiyet, yıllardır bu uğurda mücadele eden Mozilla’yı ürkütebilir. Zira Google’ın hem maddi hem de potansiyel gücü tartışılmaz.

Ubuntu Netbook Remix Test sürümlerinde bu haberin ne derece doğru olduğunu hep beraber göreceğiz.

http://www.habertux.com/haberler/ozguryazilimlinux/ubuntu-mozillaya-veda-mi-ediyor/

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yahu ne haber oldu bu da ya. Ana sürümden bahsedilmiyor, netbook sürümünden bahsediliyor. Duyan da Ubuntu işi bırakıyormuş sanacak. :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Chrome önce Linux için kararlı sürüm çıkarsın.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Şimdi notebook'larda daha sonra Ubuntu'nun kendi sürümünde Chrome'a dönecekler.Hele bir Chrome kullansınlar da görsünler...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ben haber için resim ararken yorumlar alt alta gelmiş :D

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şimdi notebook'larda daha sonra Ubuntu'nun kendi sürümünde Chrome'a dönecekler.Hele bir Chrome kullansınlar da görsünler...

Lubuntu'da Chrome kullanılıyor zaten. Sorunsuzda çalışıyor. Chrome'da artık eklenti desteğide var. Firefox'a görede hafif, bellekten yemiyor. Hızlı açılıyor. Bu iyi bir haber.

Lubuntu chrome'a geçtiğine göre Ubuntu'da geçecektir. Hantal tilkiyi bırakmanın zamanı geldi.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ben de firefox yerinde ubuntuya karsi destegimi keserim :) simdi chrome biraz acilista hizli diye kaldirmak ne demek firefox 4.0 dada firefoxa gecer artikin ,bu arada kubuntu 10.04 de firefox yüklü gelmiyor fakat yüklemek icin link atmislar ,herhalde en son sürü indirsin diye yapmislar

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ben de firefox yerinde ubuntuya karsi destegimi keserim :) simdi chrome biraz acilista hizli diye kaldirmak ne demek firefox 4.0 dada firefoxa gecer artikin ,bu arada kubuntu 10.04 de firefox yüklü gelmiyor fakat yüklemek icin link atmislar ,herhalde en son sürü indirsin diye yapmislar

benim 64B 10.04 ubuntu'da kurulu geldi (wubi ile kurmuştum ve eski ayarlarım neredeyse aynı idi? bir tek Gimp yoktu ama onu yerine başka bir program koymuşlar Gimp kurunca fark ettim:lol:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Chrome yerine Chromium kullanmayı denediniz mi?

sudo apt-get install chromium

Chrome'a 10 basıyor. :) Açık kaynak kodlu olması da cabası.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202

Uploaded with ImageShack.us

İki gündür kullanıyorum, henüz kararlı sürüm olmamasına rağmen, herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Açılış hızında kendisine rakip olabilecek bir tarayıcıya henüz rastlamadım. Tavsiye ederim.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
nasıl çalışacak? bende chrome 5.xx.xx beta var?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
aslında ben de şu an chromium tavsiye ederim ceku gibi
chrome html5 haricinde kullanmaya gerek yok

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Chrome yerine Chromium kullanmayı denediniz mi?

sudo apt-get install chromium

Chrome'a 10 basıyor. :) Açık kaynak kodlu olması da cabası.

Benim bildiğim depolarda chromium yok yada ben öyle sanıyorum :blush:
Verdiğin komut oyun için değil mi Jeaquares ?

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
resim_779187771.png

benimkinde niye dev yazıyor ek olarak?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ubuntuda chrome yok chromium var arada fark varmı

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
çok fark yok ikiside açık kaynak kodlu... windows ve Linux versiyonu kıyaslaması az sonra 2.resimde...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
çok fark yok ikiside açık kaynak kodlu... windows ve Linux versiyonu kıyaslaması az sonra 2.resimde...

Chrome açık kaynak kodlu değil.

---------- saat 20:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:42 eklenmişti ----------

şimdi denedim bende Oyun kuruyor :blink:
------------

Daha önce bakmıştım görmemişim demek :D Sağolasın..

Ben de kurarken Uçbirim'den kurmuştum ama aklımda apt-get install chromium olarak kalmış. :) Oyun kuruyor, Chromium B.S.U. diye bir oyun. Oynayalım bakalım. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
şu an chromium kullanıyorum ve arada az bi fark var gibi sanki

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Açık kaynak kodlu bir projenin kodlarını alıpta kapatmaları zor. Hele birde geliştiricilerin dışındaki kişilerden kod vs geldiyse. chromium öyleys e chrome da öyledir.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
resim_541639999.png

işte fark Firefox ile arada 2 kata kadar fark var...