Pardus-Linux.Org E-dergi 21. Sayısını Yayımladı

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
kapak21_640.png

Pardus-Linux.Org Topluluğu tarafından, her ay düzenli olarak Açık Kaynak ve Özgür Yazılım severler için hazırlanan e-derginin 21. sayısı yayımlandı. Derginin içeriği şu şekilde ;

Dolpin Dosya Yöneticisi : KDE4 SC’nin ön tanımlı dosya yöneticisi Dolphin’in incelikleri
Pardus’ta Twitter Uygulamaları : Pardus’ta kullanabileceğiniz 3 farklı Twitter uygulaması
GoogleCL ile Google Hizmetlerine Erişim : Google tarafından duyurulan komut satırı uygulaması
Wesnoth’a Dalış – V : The Battle for Wesnoth için seferberlik oluşturulması
Oyun Tanıtımı : ShadowGrounds : ShadowGrounds adlı ticari lisanslı bir oyunun tanıtımı
Django’da Yönetim Paneli Özelleştirmeleri : Django’da admin.py düzenlemeleri
Pardus’ta Scilab – IV : Scilab’da koşullar ve döngüler
Röportaj : Hakan Uygun : LKD’nin yeni yönetim kurulu başkanı Hakan Uygun ile röportajımız
Makale : Pardus, Pardus-Linux.Org ve Özgür Oluşumlar : Mustafa Akgül’ün kaleminden Pardus, Pardus-Linux.Org ve Özgür Oluşumlar üzerine bir makale
Makale : Özgür Yazılım ve Çevresel İlişkiler : Özgür Yazılım ile çevresel ilişkileri kaleme alınıyor.
Makale : Oracle, Sun Firmasının Projelerini Yönetebiliyor Mu? : Oracle’ın SUN’ı almasının ardından, SUN’ın projelerindeki durum.
Makale : Chrome, Firefox’ın Piyasa Payını Etkiler Mi? : Google Chrome’un engellenemez yükselişi ve Mozilla Firefox’ın pazar payının irdelenmesi
Makale : Ticari Lisanslı Oyunlar Nereden Koşuyor? : Ticari lisanslı oyunlar ve bu oyunların kulvarı
Fadike’nin Not Defteri : Fadike not defterine devam ediyor.
Kitap Tanıtımı : Adım Adım Pardus 2009 : Pardus’u iyice tanıyabileceğiniz bir kitabın tanıtımı

Dergiyi indirmek için burayı, daha eski sayılar için burayı, dergiye katkıda bulunmak için de burayı tıklayabilirsiniz.

http://www.habertux.com/e-dergi/plo-e-dergi-21-sayisini-yayimladi/

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sağ ol haber için. Bakalım neler varmış bu ay?

yakusha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Pardus-Linux.Org Dergisinin 21. Sayısı (Temmuz 2010) Yayınlandı...

Pardus-Linux.Org olarak 5 yılı arkamızda bırakıp, 6. yılımızda adımlar adımlar atmaya başlarken dergimizin 21. sayısı şu şekilde:
kapak21_640.png

Dolpin Dosya Yöneticisi : KDE4 SC’nin ön tanımlı dosya yöneticisi Dolphin’in incelikleri
Pardus’ta Twitter Uygulamaları : Pardus’ta kullanabileceğiniz 3 farklı Twitter uygulaması
GoogleCL ile Google Hizmetlerine Erişim : Google tarafından duyurulan komut satırı uygulaması
Wesnoth’a Dalış – V : The Battle for Wesnoth için seferberlik oluşturulması
Oyun Tanıtımı: ShadowGrounds : ShadowGrounds adlı ticari lisanslı bir oyunun tanıtımı
Django’da Yönetim Paneli Özelleştirmeleri : Django’da admin.py düzenlemeleri
Pardus’ta Scilab – IV : Scilab’da koşullar ve döngüler
Röportaj: Hakan Uygun : LKD’nin yeni yönetim kurulu başkanı Hakan Uygun ile röportajımız
Makale: Pardus, Pardus-Linux.Org ve Özgür Oluşumlar : Mustafa Akgül’ün kaleminden Pardus, Pardus-Linux.Org ve Özgür Oluşumlar üzerine bir makale
Makale: Özgür Yazılım ve Çevresel İlişkiler : Özgür Yazılım ile çevresel ilişkileri kaleme alınıyor.
Makale: Oracle, Sun Firmasının Projelerini Yönetebiliyor Mu? : Oracle’ın SUN’ı almasının ardından, SUN’ın projelerindeki durum.
Makale: Chrome, Firefox’ın Piyasa Payını Etkiler Mi? : Google Chrome’un engellenemez yükselişi ve Mozilla Firefox’ın pazar payının irdelenmesi
Makale: Ticari Lisanslı Oyunlar Nereden Koşuyor? : Ticari lisanslı oyunlar ve bu oyunların kulvarı
Fadike’nin Not Defteri: Fadike not defterine devam ediyor.
Kitap Tanıtımı: Adım Adım Pardus 2009 : Pardus’u iyice tanıyabileceğiniz bir kitabın tanıtımı

Dergimizin 21. sayısını indirmek için tıklayınız

Dğer sayılarına ise şuradan erişebilirsiniz: http://www.pardus-edergi.org/

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
hocam bunlar açık kaynak dergilerdir ancak
açık kaynak denildiğinde microsoft windows içerisinde de açık kaynak programlar var.
ancak bu dergiler gnu/linux üzerine odaklanmış :)
gerçi bir ara Faruk iki kategoride de aynısı olabilir demişti, yanlış hatırlıyor da olabilirim.
benim için farketmez zaten, en iyisi ona soralım :)
ancak ben şahsen söz veremem, hayat bu ne olacağı belli olmuyor :(

yakusha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
sor, sıkıntı olmazsa başlıklar kalsın, sıkıntı olursa başlıkları silersin... ben de dergi başlığı açmam :) size paslarım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Konular birleştirildi.
Başlık (plo => Pardus-Linux.Org)değiştirildi.