realmanager
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 99

Pardus-Linux.Org Topluluğu tarafından, her ay düzenli olarak Açık Kaynak ve Özgür Yazılım severler için hazırlanan e-derginin 21. sayısı yayımlandı. Derginin içeriği şu şekilde ;
Dolpin Dosya Yöneticisi : KDE4 SC’nin ön tanımlı dosya yöneticisi Dolphin’in incelikleri
Pardus’ta Twitter Uygulamaları : Pardus’ta kullanabileceğiniz 3 farklı Twitter uygulaması
GoogleCL ile Google Hizmetlerine Erişim : Google tarafından duyurulan komut satırı uygulaması
Wesnoth’a Dalış – V : The Battle for Wesnoth için seferberlik oluşturulması
Oyun Tanıtımı : ShadowGrounds : ShadowGrounds adlı ticari lisanslı bir oyunun tanıtımı
Django’da Yönetim Paneli Özelleştirmeleri : Django’da admin.py düzenlemeleri
Pardus’ta Scilab – IV : Scilab’da koşullar ve döngüler
Röportaj : Hakan Uygun : LKD’nin yeni yönetim kurulu başkanı Hakan Uygun ile röportajımız
Makale : Pardus, Pardus-Linux.Org ve Özgür Oluşumlar : Mustafa Akgül’ün kaleminden Pardus, Pardus-Linux.Org ve Özgür Oluşumlar üzerine bir makale
Makale : Özgür Yazılım ve Çevresel İlişkiler : Özgür Yazılım ile çevresel ilişkileri kaleme alınıyor.
Makale : Oracle, Sun Firmasının Projelerini Yönetebiliyor Mu? : Oracle’ın SUN’ı almasının ardından, SUN’ın projelerindeki durum.
Makale : Chrome, Firefox’ın Piyasa Payını Etkiler Mi? : Google Chrome’un engellenemez yükselişi ve Mozilla Firefox’ın pazar payının irdelenmesi
Makale : Ticari Lisanslı Oyunlar Nereden Koşuyor? : Ticari lisanslı oyunlar ve bu oyunların kulvarı
Fadike’nin Not Defteri : Fadike not defterine devam ediyor.
Kitap Tanıtımı : Adım Adım Pardus 2009 : Pardus’u iyice tanıyabileceğiniz bir kitabın tanıtımı
Dergiyi indirmek için burayı, daha eski sayılar için burayı, dergiye katkıda bulunmak için de burayı tıklayabilirsiniz.
http://www.habertux.com/e-dergi/plo-e-dergi-21-sayisini-yayimladi/