Linux Cafe

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
site kendine gelmiş

akşam neydi ööle ya iyice saçmalamıştı

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
vallaha saçmalamıştı

mesajlar ya erken bi saate gidiyordu yada site hiç açılmıoyrdu

ben akşam ubuntu ve kubuntu 10.04 lts indirdim

bugün kuracaktım ama 24 saat mesaim var anca yarın sabah işten geldikten sonra kurabilirim

ismailyetim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardon bişi sorucam.. Ben yıllardır Windows kullanıcısıyım. Linux'a geçmeyi düşünüyorum, ancak dosya dizini yapısı farklı olduğu için hep cayıyorum.
Windows'ta masaüstümü pek kullanmam, sol alttaki QuickLinks'e doldururum kullandığım programları. Veya başlatta kendime göre kısayollar oluştururum. Windows+E kıayoluyla da belgelerimi açar, ordan direkt C'ye, D'ye E'ye veya "benim mekanım" olan belli klasörlere verdiğim kısayollardan buralara gider, oralarda çalışırım.
Linux'ta ise C nerde, D nerde.. veya sabit disklerim nerde bulamıyorum. Linux'un sistemini kafamda nasıl yerleştirebilirim?? Hani belli klasör ve alt klasörler kullanıcağım, dosya veya dosyalardaki metinleri ararken sadece bu klasör ve alt klasörlerine bak diyeceğim. Nasıl yaparım bunu??

Yardımlar veya linkler için teşekkürler..

İ.Y.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Linux'te ana klasör
/
Türkçe İsmi: Kök Dizin
İngilizce İsmi: Root(root hakkı demek bu bölümü tam denetim için gereki yetkilerdir)
D ise
/home
Ancak Windows ile Linux'u birlikte kullanacaksan böyle bir bölüm ayarlama. Sadece / ayarla.
Dağıtım seçimini yap çünkü hard diskini yapılandırırken her dağıtımın kendi yükleyicisi o konuda sana yardım edecektir.
Masaüstü seçimini yap çünkü sorduğun soru biraz da onunla alakalı

Ancak kesin olay şey şu ki bunların hepsini Linux'te kolaylıkla yapabilirsin.
Başta sana zor gelse de birkaç ay kullandıktan sonra kendine ve sorduğun sorulara gülecek hale gelirsin nasıl bunu yapamamışım diye :)

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
biraz sonra (slackware 13.0) kurma operasyonuna başlıyorum

bi aksilik olmazsa saat öğlen 12:00 dan önce slackware üzerinden bi ekran görüntüsü ile foruma merhaba demeyi planlıyorum

hadi bana iyi şanslar

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bugün Adana Merkez de Penguen Cafe adında bir kafe olduğunu farkettim. Hem Merkez'de hemde Seyhan'da. Adana da iki ayrı şubesi olduğunu öğrendim ama gidip bir çay içmek kısmet olmadı. İlk fırsatta gidip işletim sistemlerine bakacam :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Haydi gençler 1000 tane kaldı fark win7 ile :D
Faruk naptın sen baba
Harbiden 1 hafta önce nasılsa gerçekleşmez diyerek söylediğim hem editor hem moderator yazması olayı gerçek oldu :)

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Böyle bir t-shirt bastırmayı düşünüyorum nasıl olmuş ? :mrgreen:
wews.png

37628992.jpg

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
40/1 penye 20 denye full lycra lı süprem

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Bugün Adana Merkez de Penguen Cafe adında bir kafe olduğunu farkettim. Hem Merkez'de hemde Seyhan'da. Adana da iki ayrı şubesi olduğunu öğrendim ama gidip bir çay içmek kısmet olmadı. İlk fırsatta gidip işletim sistemlerine bakacam :D

gazipaşa'damı var yoksa çarşıdamı bende Adana'da oturuyorum hiç denk gelmedi :D

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
havaya yada yere bakarak yürüyorsun galiba :lol:

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
gazipaşa'damı var yoksa çarşıdamı bende Adana'da oturuyorum hiç denk gelmedi :D
Merkez:Abidinpaşa Cad. Akbank Yanı Seyhan/ADANA
Alo Paket:359 98 98 / 351 12 01

Şube:Gazipaşa Mah.Arzu Apt. Altı (Kürkçü Behzat Yanı )Seyhan/Adana
Alo Paket.454 17 17

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
penguen cafe

abidin paşa caddesinde

giderken solda

gelirken sağda :mrgreen:

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
öyleyim demek isterdim ama değilim

memleketim istanbul

az önce söylediğim sözleri bi radyoda duymuştum

birden esti

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
arkadaşlar selamlar ben aranıza yeni yeni girmeye çalışıyorum o yüzdende daha önceki tüm linux konu başlıklarını inceledim tümünü okuyarak geriden hızlı bir şekilde gelmeye çalışıyorum. Konuları okudukça sizleri de tanımaya başladım aslında ufak tefek küçük gerginlikler olmuş olsada dışardan bakınca linux bölümünde özellikle çok güzel bir sıcaklık var çok şeker görünüyorsunuz güzel diyaloglar oluşmuş. Ben 10 yıldır internet cafe çalıştırıyorum windowsa her nekadar mecbur olsakta kendisi ile uğraşmak gerçekten çok zor, bilinçli yada bilinçsiz kullanıcılar da kolayca zarar verebiliyorlar sistem çökmeleri ağda virüs sorunları sık sık yaşanan şeyler. Uzatmayayım kendim ubuntu 10.04 lucid kullanıcısıyım bu sistemi birden 30 makinada kullanmaya kalkmak sorun yaratabilir ancak en azından 6 bilgisayarla bir internet köşesi oluşturmayı düşündüm çok daha hızlı açılıp kapanan virüsten trojandan etkilenmeyen ağı korumayı kolaylaştıran bir girişim olabilir. Lİnux ta bir linux ana makinadan diğer linux makinaları yönetebileceğim bir cafe yazılımı mevcutmudur ayrıca bu düşüncem için ne düşünürsünüz fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Bu arada sanırım istanbulda olan arkadaşlarda var içinizde linux logolu ubuntu baskılı t-shirtler bulabileceğim bir yer biliyormusunuz yoksa bu logoları kendim bulup t-shirte bastırmam dahamı pratik olur?

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
öncelikle öneri ve fikir güzel

ama senin için sıkıntı yaratabilir çünkü linux u pek kimse bilmediği için o pc lere oturan olmayabilir

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
evet Rambo haklısın bu biraz risk içeriyor tabiki, masaüstüne windowstaki gibi son derece sade bir arka planla birlikte sol üst köşeden aşağıya doğru bilgisayarım mozilla amsn ve emesene facebook vlc player audacious gibi en çok ihtiyaç olacak ikonları alt alta dizersem belkide başarılı olabilirim çünkü bazı müşterilerime kendi masaüstümü gösterdim. herhangi birine otur bakalım normalde ne yapıyorsan burda da yap dedim msn açtı mozilla ile facebook a girdi youtube a girdi video izledi şarkı dinledi bu uygulamayı 7-8 kişi üzerinde denedim gördüğüm kadarı ile standart hareketleri yapmakta zorlanmadılar uzaktan client olarak kontrol edebilirsem denemeyi düşünüyorum. Rambo sen istanbuldaydın sanırım t-shirtle ilgi önerebileceğin bir yer varmı ubuntu shop ta çok güzel şeyler var ama burada bu ürünleri göremedim hiç bir yerde

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar selamlar ben aranıza yeni yeni girmeye çalışıyorum o yüzdende daha önceki tüm linux konu başlıklarını inceledim tümünü okuyarak geriden hızlı bir şekilde gelmeye çalışıyorum. Konuları okudukça sizleri de tanımaya başladım aslında ufak tefek küçük gerginlikler olmuş olsada dışardan bakınca linux bölümünde özellikle çok güzel bir sıcaklık var çok şeker görünüyorsunuz güzel diyaloglar oluşmuş. Ben 10 yıldır internet cafe çalıştırıyorum windowsa her nekadar mecbur olsakta kendisi ile uğraşmak gerçekten çok zor, bilinçli yada bilinçsiz kullanıcılar da kolayca zarar verebiliyorlar sistem çökmeleri ağda virüs sorunları sık sık yaşanan şeyler. Uzatmayayım kendim ubuntu 10.04 lucid kullanıcısıyım bu sistemi birden 30 makinada kullanmaya kalkmak sorun yaratabilir ancak en azından 6 bilgisayarla bir internet köşesi oluşturmayı düşündüm çok daha hızlı açılıp kapanan virüsten trojandan etkilenmeyen ağı korumayı kolaylaştıran bir girişim olabilir. Lİnux ta bir linux ana makinadan diğer linux makinaları yönetebileceğim bir cafe yazılımı mevcutmudur ayrıca bu düşüncem için ne düşünürsünüz fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Bu arada sanırım istanbulda olan arkadaşlarda var içinizde linux logolu ubuntu baskılı t-shirtler bulabileceğim bir yer biliyormusunuz yoksa bu logoları kendim bulup t-shirte bastırmam dahamı pratik olur?

Cafe Yönetim programı:http://ccl.sourceforge.net/?page=sshots

Ubuntu T-shirtler için : http://shop.ubuntu.com/
Tabi kendin yaptırman da bir çözüm. 30 TL civarı tutuyor.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
valla hiç aramadım sormadım

ama aklıma getirdin şimdi bendemi baksam acaba :)

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
muhibbi çok teşekkür ederim bu program gerçekten harika oldu. deep freeze çalışma mantığı içinde bir alternatif bulmalıyım malum çok dağınık müşteriler olabiliyor.

---------- saat 21:39 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:36 eklenmişti ----------

Rambo bulursan banada haber ver ubuntunun sitesinden siparişle kaça maloluyor bi öğrenmek lazım