Türklerin Çocuklarının En Büyük Ortak Noktası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
istatistiği veriyorum, Türkiyedeki ailelerin çocuklarının en büyük ortak noktaları şu:

Hepsi çok zeki maşallah ama derslerine çalışmıyor.Başka şeylere çalışıyor kafaları..

Yahu bu sözü duymadığım bir aile ve çocuk olsun bir garibanı sevindireceğim ahdım olsun:)

Yaa öğretmeni,bizim çocuk çok zeki ama dersine bahmiyoo:D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bak orasına katılıyorum.Aslında ti ye alığım bu konuda gerçeklik payı da yok değil.Hakikaten kafamız çalışıyor ama üretmeye değil üretilmişi nasıl suistimal edeceğimize.Misal kola makinesine buz atıp bozuk para diye yutturan gurbetçilerimiz:)

Bu konu mizah amaçlıdır.Türk bilim adamlarının başarısını göz ardı edemeyiz.Bunu aile içi bir sohbet olarak kabul ediniz.)

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Hepsi çok zeki maşallah ama derslerine çalışmıyor.Başka şeylere çalışıyor kafaları..
Diğer gelişmiş ülkelerin bizden farkı beyinlerini,zekalarını başka bir işe vermemeleri.
Herkes kendi işini yapsa değişen çok şey olur bizim ülkede.

Örnek olarak gelişmiş ülkedeki bir sekreter sadece kendi işini yapıyor kahve falan getirmez temizlik yapmaz.

Ama Türkiye'ye gelince sekreter temizlik yapar,sekreter kahve getirir,sekreter şunu yap bunu yap vs.

Hal bu ki temizliği temizlikçi yapsa,kahveyi çaycı verse sekreterde sadece kendi işi ile meşgul olsa işini eksiksiz yapar.

Burdaki sekter sadece bir örnek bu her alanda her işte geçerli bi durum.

Onlar böyle gelişiyor biz ise herşeyi bedavaya getirme derdindeyiz.
Böyle hangi toplum gelişir ki?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Mizah bölümünde konu ciddiyete kaçacak ama olsun.

İnsanların kafalarını üretmeye çalıştırmaları için karınlarının tok olması lazım. Aç adam düşünemez, üretemez. Bunu ben söylemiyorum tarih söylüyor. Ne yazık ki biz de hiçbir zaman doymadık. Herkes ekmeğinin peşinde. İnsanımızın bilmem % kaçı açlık sınırın altında. Çoğu da yoksulluk sınırının.

Eee biz nasıl üretelim abi?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Doğru deidn hocam.Mesela ben kendi çalıştığım kurumda ilgilenmem gereken konular dışında kurumun temizliği,kuruma kaynak bulma,kurum personelinin ücretlerini düzenleme(mutemetin işidir aslında) daha çok şey sayılabilir...

Eğitim adına yeni ve güzel şeyler düşünüyoruz ancak uygulaması bu yüzden çok zor oluyor.Haa yine oluyor ama her işi üzerine düşen yapabilse çok daha iyi olur..

Eski okulumun tuvalatlerini okul müdürü temizliyordu onu görünce yolumu değiştiriyordum utanıyordum vallahi.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Mizah bölümünde konu ciddiyete kaçacak ama olsun.

İnsanların kafalarını üretmeye çalıştırmaları için karınlarının tok olması lazım. Aç adam düşünemez, üretemez. Bunu ben söylemiyorum tarih söylüyor. Ne yazık ki biz de hiçbir zaman doymadık. Herkes ekmeğinin peşinde. İnsanımızın bilmem % kaçı açlık sınırın altında. Çoğu da yoksulluk sınırının.

Eee biz nasıl üretelim abi?

Çok yanlış dünüyorsun açlık ile alakası yok.

Bu millet yıllar önce Kurtuluş savaşında Silahsız ve aç halde savaştı bugün buralara geldik O gün açız abi napalım cümlesi söylenseydi bugün Türkiye cumhuriyeti diye bir ülke olmazdı.

Japon'yaya atom bombası atıldıkdan sonra ülkenin ekonomisi ve bir çok sanayi kuruluşu çöktü ülke yıkılmış hale girdi ama bugün dünyanın 1 numarası olmaya ilerliyorlar ülkenin milli hasılası o kadar gelişmişki japonya hükümeti vatandaşlarını başka ülkelere truzim yapsın diye teşvik ediyor.

Ülkemizde çok zeki insanlar var ama hep susuturuyorlar yada bastırıyorlar bunun açlıkla alakası yok. Sosyoloji dalında Türkiyeyi ele alırsak Hep gelişmekte olan ülke kavramında kalıyoruz Bir türlü ''gelişmiş'' kelimesine geçemiyoruz.

Ülkede bir yenilik oluyor insanlar direk kafasında yargılıyorlar direk o adamı bastırıyor susturuyorlar. Yeni birşey icat ediyor profosör Ne devlet gelip bi bakıyor ne millet merak edip bi soruyor neyin nesi diye Sonra adam yabancı ülkeye gidiyor orada projesini hayata geçirip milyon dolarla oynuyor sence bu gibi bir ülkede bir prof. yenilik veya buluş yapması mümkünmü?

Ülkemizde eğitimde çok hata var hergün haberlerde öğretmen öğrencisini yumrukları gibi haberler görüyoruz inanın lise çağındaki bir çok gence sorun Türkiyeden başka bir ülkede eğitim almak isterim diyenlerin sayısı %98'dir. Lise çağımda bir çok öğretmenim oldu aralarından bazıları Türkçeyi bile konuşamıyorduki bu adam nasıl anlaşıcak öğrencileriyle diyalogla değil hakaretle çözüyordu herşeyi ilkokulumda bir çok öğretmen şiddet ile birşeyleri çözmeye çalışıyor 3 5 giden öğrenciyi dövüyordu işte böyle bir eğitim sisteminde hangi çocuk okula severek gider??

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu konu açık uçlu bir konu haline dönüşüyor yani dallanıp bundaklanıp bir çok ayrı mesele ya da konu çıkarabilir.

Yani siz onu boş verin de..sizin kardeşleriniz de çok zeki ama dersine bakmıyor mu?:D

Benim için de babam öyle derdi.Kendimi özel hissederdim ilkokul çağlarımda.:)Halbuki herkesin ailesi aynı şeyi diyor çocuklarına:D

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Bu konu açık uçlu bir konu haline dönüşüyor yani dallanıp bundaklanıp bir çok ayrı mesele ya da konu çıkarabilir.

Yani siz onu boş verin de..sizin kardeşleriniz de çok zeki ama dersine bakmıyor mu?:D

Benim için de babam öyle derdi.Kendimi özel hissederdim ilkokul çağlarımda.:)Halbuki herkesin ailesi aynı şeyi diyor çocuklarına:D

Aynı cümleyi benim içinde söylüyorlardı :D:D

Halada söylüyen aileler vardır çalışmıyor çalışsa yapar. Aliden ayşeden ne eksiğin var gibi cümleler :biggrin:

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Allah'a şükür hayatta kalmaya yetecek kadar zekam var gerisi beni ilgilendirmez :D zekiymiş aptalmış pehh :D herkes kendine :D

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Zeki olmak iyi ancak bu zekayı doğru yöne yönlendirmek daha başka. Bir de zekayı dar kapsamlı ele almamak lazım. Zeka daha kapsamlı bir olay. Ancak bugünün bilimi zekayı tanımlamaktan uzak zannımca. Zekayı toplam beyin kapasitesi olarak değerlendirmek daha doğru olur. Ancak bunun ölçülmesi de çok kolay değil şuan için. Belki bir takım MR yöntemleriyle ortaya konabilir ki birtakım çalışmalar yapılmakta bu yönde. Yine de gördüğümce Türk milleti dünya üzerindeki en kapasiteli millet.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bana da diyordu annem hep onlardan ne eksiğin var diye sonra çok zeki ama çalışmıyor falan hep aynı şeyler ya anlamıyorum ülkenin başına geçen bir parti lideri zamanında herkes çocuğuna şu lafları mı söylesin dedi anlamıyorum herkes aynı şeyi söylüyor bir harfi eksiksiz olarak kaç kere duydum kaç farklı kişiden.

mert__

Doçent
Reaksiyon puanı
4
oğlunuz zeki ama çalışmıyordediler ara karnede daha ne yapayım arkadaşlarım el emeği göz nuru. çıktısını alıp yanı-başıma yapıştırdım

Uploaded with ImageShack.us

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
ee kalkıp çocuğa bu çocuk aptal kafası basmıyor ama çalışsa başarır diyemez:==

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hehe :D
Herşey ders olmasa neler çıkaracağız :)

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bir eğitimci olarak aynen katılıyorum. herkesin çocuğu zeki ama aklını başka şeylerde kullanıyor :)

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
gerçekçi düşünün! burası türkiye bi düzen yok e elimizde biraz üniversite var peki bu üniversiteye kimler gidecek öss den geçenler össden kimler geçer hayatta yapacak başka bişey bırakmayıp çocukluğunu öğretmenlere adayanlar.

NOT.objektif olun 8yıl ilköğretim 4 yıl lise oku 12 yılını okula harca hayatın yarısı geçsin ve sen bi amele bile değilsin

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Eğitimde başarının yüzde kaçı zeka... Biraz o yönden bakmak lazım. Çok sınır zeka adamların çok iyi üniversitelerde okuduğuna da şahidim.Zehir gibi çocukları imkansızlıklar yüzünden okuyamadıklarına da... Bizim ülkenin en büyük sorunu zeki insanlara yeterli imkan sağlayamamak. Zeki insan istesede farkını ortaya koyamıyor ki...

Dipnot bizim ülkemizin zeka seviyesinin çok üst düzey olduğunada katılmıyorum. Çünkü zeka eğitimle gelişen bir olgudur. Çocuk ilköğretimi bitirince zaten zekası törpülenmiş, sınav odaklı düşünür hale geliyor...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Değiştir sistemi, en fazla verim alınacak yönteme dön bakalım sıpalar nasılda döktürüyor :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Güzel tespit. Kafası çalışmayan yok zaten. Çoklu zeka. :D :lol:

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
yok arkadaş eğitim ticaret ve ülke ekonomisi hacmine paralel olmalı herkes üniversiteye de gitse yine olmaz bişekilde eleme olması lazım mezun olan bile işsizse eğer, bu elemede artık eşitlik ve mantıksal bir çözüm kalmamıştır
nezaman bi açılım olsa bi türk markası araba üretse vs. hemen vuruluyo susturuluyo bişey oluyo bunu herkes bilir devlet düzenli işlemiyo..

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
nesıl gıttıkce aptallasıyor

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ayrıyetten en büyük öğretmen yalanıdır. Çocuk gevezedir, ders çalışmaz ama veliye direkt işe yaramaz denilemeyeceği için:
v-hocam bizim çocuğun durumu nasıl
ö-ya abi zeki ama çalışmıyor, işi gücü gevezelikte( içses: senin çocuktan bir halt olmaz)

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
bir sorunda kafasi calisan tek millet oldugumuzu sanma durumu hep kotu orneklerine tv lerde rastlayinca saniyoruz ki tum diger milletle mal bir biz akilli ,akilli demeyimd e zeki( kurnaz,pratik) , rica ediyorum bir pasaport alip sinirdan cikmak yeterli ... farkimiz bir farklilik arayisinda olmayimisiz olsaydi keske

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Gözlemlerime güveniyorum. Sınır dışına çıkmak şart değil. Yeteri kadar gözlem yapma fırsatı buldum. Zekiyken hayır zeki değiliz mi diyeyim. Ayrıca tekrar söylüyorum: zeka geniş kapsamlı bir olay. Akıldan bahsetmiyorum. Bir insan hem zeki hem akıllı ise ne ala.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Zeki olup ta çalışmayan aptaldır. Bununla övünen daha da aptaldır.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Önemli olan zeka değildir , ahlaktır :)

Bir insanın kafasının , hep sistemi bozmaya , kuralları çarpıtmaya yönelik olması da ne derece ahlaklıdır , karar sizin

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Tembelliğiyle övünen bir millet var mıdır? Laf çarptırması varsa daha alasını çarparız.