Vadi yine erkeklere kaldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yakında kadın hakları savunucuları Taksim meydanında toplanıp, "Kurtlar Vadisi: Pusu"yu protesto mitingi düzenlerse hiç şaşırmayacağım. Nasıl kızmasınlar ki? Diziye kadın dayanmıyor. Mevcut kadınlar da hep erkeklerin ağır baskısı altında eziliyor.

Bundan 2 yıl önce bu sütunlarda "Yahu bu Kurtlar ekibi hep erkek erkeğe yaşıyor. Bunların hayatlarında hiç kadın yok mu?" diye yazdım. Kısa süre içinde hepsi birer kadına aşık oldu. "Kurtlar Vadisi" bir anda "Kelebekler Vadisi"ne döndü. Bunun üzerine dizinin fanatiklerinden tepki yağmaya başladı, "Aşk dizisi izlemek istesek, Aşk-ı Memnu'ya bakarız. Dizimizi eski haliyle geri istiyoruz" diye...

Nitekim, bu tepkilerin ardından dizideki tüm kadınlar yavaş yavaş ortadan kaybolmaya başladı. Deli Hikmet'in görme engelli aşkı yangında yaralanıp, daha sonra hastanede öldü. Abdülhey'in Sultan'ı sırra kadem bastı. Memati'nin çocuk yaptığı sevgilisi de sizlere ömür... Güllü Erhan'ın Rus sevgilisinin akıbeti de farklı olmadı. Halo Dayı da hemşiresiyle bir türlü vuslata eremeden kelleyi kaybetti. Hatta Deve Tuncay'ın doktor aşkı da kurşunlara gelip, mevta oldu.

Polat'ın yeni yardımcısı Cahit'in sevgilisinin de ölmüş olduğunu öğrendik. Yani bizimkiler yine kaldılar erkek erkeğe. Polat ile Ebru arasındaki ilişki de kopma noktasında. Arada yeni doğacak bebek olmasa, senaristler çoktan ipini çekecek bu ilişkinin ama belli ki onlar da pişman kalemlerine prezervatif geçirmediklerine... Zira dizinin forum sitelerinde Elif'çiler ile Ebru'cular arasındaki şiddetli kavga devam ediyor. Polat'ın son bölümde Elif'i unutamadığını ima eden sözleri ve halleri de durumu iyice çapraşık bir hale getiriyor. Baksanıza, Polat, Ebru'ya "Seni sevmiyorum" bile diyebildi...

Vadi'nin senaristleri; derin devlet, entrika ve aksiyon sahnelerini yazarken son derece mahirler. Ama galiba "aşk öyküleri" onlar için "deplasmanda" top koşturmak gibi. Sürekli "Çanakkale geçilmez" taktiğiyle nereye kadar canım? Bu arada dizinin en kötü karakteri Aron Feller'in kızının isminin "İstanbul" olması, her fırsatta Vadi'yi eleştiren Okan Bayülgen'e bir göndermeymiş gibi geldi bana... Kim bilir, belki de tamamen tesadüftür. Ben de Vadi'nin fazla etkisinde kalıp, kafamdan entrika türetiyorumdur...

Diğer taraftan, şu "havadan gözetleme" olayını bir türlü anlamadım. Feller, kurduğu sistemle herkesin her hareketini gözlüyor. Ama gelin görün ki, gözlem istasyonuna baskın yapan Polat ve Cahit'in otomobille baskına geldiklerini, Güllü Erhan'ın koca dürbünlü tüfekle burunlarının dibinde pusuya yattığını görmüyorlar. Boşuna dememişler, "Mum, dibine ışık vermez" diye...

KAYNAK

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Yakında kadın hakları savunucuları Taksim meydanında toplanıp, "Kurtlar Vadisi: Pusu"yu protesto mitingi düzenlerse hiç şaşırmayacağım. Nasıl kızmasınlar ki? Diziye kadın dayanmıyor. Mevcut kadınlar da hep erkeklerin ağır baskısı altında eziliyor.

Bundan 2 yıl önce bu sütunlarda "Yahu bu Kurtlar ekibi hep erkek erkeğe yaşıyor. Bunların hayatlarında hiç kadın yok mu?" diye yazdım. Kısa süre içinde hepsi birer kadına aşık oldu. "Kurtlar Vadisi" bir anda "Kelebekler Vadisi"ne döndü. Bunun üzerine dizinin fanatiklerinden tepki yağmaya başladı, "Aşk dizisi izlemek istesek, Aşk-ı Memnu'ya bakarız. Dizimizi eski haliyle geri istiyoruz" diye...

Nitekim, bu tepkilerin ardından dizideki tüm kadınlar yavaş yavaş ortadan kaybolmaya başladı. Deli Hikmet'in görme engelli aşkı yangında yaralanıp, daha sonra hastanede öldü. Abdülhey'in Sultan'ı sırra kadem bastı. Memati'nin çocuk yaptığı sevgilisi de sizlere ömür... Güllü Erhan'ın Rus sevgilisinin akıbeti de farklı olmadı. Halo Dayı da hemşiresiyle bir türlü vuslata eremeden kelleyi kaybetti. Hatta Deve Tuncay'ın doktor aşkı da kurşunlara gelip, mevta oldu.

Polat'ın yeni yardımcısı Cahit'in sevgilisinin de ölmüş olduğunu öğrendik. Yani bizimkiler yine kaldılar erkek erkeğe. Polat ile Ebru arasındaki ilişki de kopma noktasında. Arada yeni doğacak bebek olmasa, senaristler çoktan ipini çekecek bu ilişkinin ama belli ki onlar da pişman kalemlerine prezervatif geçirmediklerine... Zira dizinin forum sitelerinde Elif'çiler ile Ebru'cular arasındaki şiddetli kavga devam ediyor. Polat'ın son bölümde Elif'i unutamadığını ima eden sözleri ve halleri de durumu iyice çapraşık bir hale getiriyor. Baksanıza, Polat, Ebru'ya "Seni sevmiyorum" bile diyebildi...

Vadi'nin senaristleri; derin devlet, entrika ve aksiyon sahnelerini yazarken son derece mahirler. Ama galiba "aşk öyküleri" onlar için "deplasmanda" top koşturmak gibi. Sürekli "Çanakkale geçilmez" taktiğiyle nereye kadar canım? Bu arada dizinin en kötü karakteri Aron Feller'in kızının isminin "İstanbul" olması, her fırsatta Vadi'yi eleştiren Okan Bayülgen'e bir göndermeymiş gibi geldi bana... Kim bilir, belki de tamamen tesadüftür. Ben de Vadi'nin fazla etkisinde kalıp, kafamdan entrika türetiyorumdur...

Diğer taraftan, şu "havadan gözetleme" olayını bir türlü anlamadım. Feller, kurduğu sistemle herkesin her hareketini gözlüyor. Ama gelin görün ki, gözlem istasyonuna baskın yapan Polat ve Cahit'in otomobille baskına geldiklerini, Güllü Erhan'ın koca dürbünlü tüfekle burunlarının dibinde pusuya yattığını görmüyorlar. Boşuna dememişler, "Mum, dibine ışık vermez" diye...

KAYNAK

Şimdi önce 2 yıl önceden bahsediyor sonra şimdiki bir durum olan Aşk-ı Memnu'ya bakarız diyerek reyting sonuçlarına gönderme yapıyor. Herhalde arasındaki zaman farkı dikkatini çekmedi yazarken. Birinci tutarsızlık burada.

İkinci olarak herkezin sevgilisini sıralıyor. Ama o da ne Erhan'ın Kurtlar Vadisi (dikkat Pusu gelmiyor sonuna) sevgilisini -ki sevgili dediği Erhan'ın 2 bölüm peşinde koştuğu ama sonra Rus ajanı olduğunu öğrendiği kişi- sıralamanın sonlarına atıyor.

Üçüncü olarak da Cahit'in sevgilisini konuya bağlıyor. Peki konu ne? Diziye dahil olan sevgililer. Cahit'in sevgilisinin yüzünü dizide dahi görememişken bunu söylemesi tuhaf kaçmış. Ayrıca izleyenler bilir. Feller kızının 2000'li yıllarda öldüğünü söyledi. Aynı bölümde de Cahit sevgilisinin öldüğünü söyledi. Yani burda senaristler ya ilerde bağlantı kuracak bu iki olay arasında ya da hiç bağlantı kurmayarak izleyiciyi ters köşeye yatıracaklar.

Ayrıca Deve Tuncay'ın -ki bu tabir dizinin ilk 97 bölümünde kullanıldı- yani Tuncay Kantarcı isimli karakterin sevgilisinin kurşunlara maruz kalarak öldüğünü söylüyor. Hafızam beni yanıltmıyorsa onun sevgilisi kendini siyanür içerek öldürüyordu.

Efendim sonuç olarak bu diziyi eleştirenlerin yaklaşık yarısı ve hatta belki de fazlası izlemeden, kulaktan duyma ya da sürekli bir takip yapmadan düzensiz izlemesine göre inceliyorlar. Bu aynı bir kitabın yarısını okuyarak eleştirmek gibidir. Sonuç olarak benim mesajım bu forumda sınırlı kalır. Millet yine atlar Kurtlar Vadisi şöyle, Kurtlar Vadisi böyle diye. Şimdi bu konuyu özetlemek gerekirse dizinin şu son gidişatından dolayı özgün olamayan eleştirmenlerimiz kimsenin eleştirmediği bir şeyi eleştirmeye çalışarak tepki almak yerine zaten düşmüş ben de vuruyum mantığı ile hareket ediyor. Gerçi eleştirmenin haklı olduğu konular da var. Ama bunlar o konuların önüne perde çekmeye yetiyor.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Adamlar ne yapsın kadınlar yapamıyor. Elif gibi birini bulacaklar bak nasıl oluyor.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Adamlar ne yapsın kadınlar yapamıyor. Elif gibi birini bulacaklar bak nasıl oluyor.
Elif gibi bi karakter yazamayan özürlü senariste laf söyle
kadınlar gayet güzel rol yapıyo
Yakında vadi niyeti bozcak
Kurt gitcek kedi gelcek :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Elif gibi bi karakter yazamayan özürlü senariste laf söyle
kadınlar gayet güzel rol yapıyo
Yakında vadi niyeti bozcak
Kurt gitcek kedi gelcek :D

Var mısın Polat'ın en son karısının (adını unuttum) rolünü Elif'e verelim. Bakalım yapabilecek mi yapamayacak mı?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Doktor Gaye diziye girdiği an, Ebru'yu gölgede bıraktı. Bakalım senaristler boşatacaklar mı Polat'la Ebru'yu. :)

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bu adam ne demek istemiş? Ne olmuş erkeklere kaldıysa? Kadınlara mı kalacaktı?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
iki üç gece bir rüya gördüm. Polat, memati ile birlikte bir yerdeyiz. Bir konsolosluk badigardı saldırıyor. Polat yaralanıyor. Sonra adamı püskürtüyoruz ve geldiği arabayı ele geçirerek onu kovalamaya başlıyoruz. Araba inanılmaz bir şey. Dehşet bir motor vardı. Gaza yüklenince önü kalkıyordu sanki. Neyse polat yaralı tarif ediyor sağa dön sola dön diye.. ...

Niye böyle bir rüya gördüm bende anlamadım. Doğru dürüst izlemiyorum bile Kurtlar Vadisini :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510

Ben de Elif ide fazla tutmuyordum şahsen... Saçma sapan konuşup alkol kullanmaktan başka ne yapıyordu...Bence Vadiye şöyle televizyoncu haber programcı bi kadın karakter olabilir...Başkada olmuyor zaten bilmem Polat ın sevgilisiymiş bilmem karısıymış olmuyor işte...

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
gündem yaratmak için yazı yazılmış bu kadar basit :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu adamın gündeme ihtiyacı mı var ya? :) Yazdığı yazının her kelimesine katılıyorum. :) Hele ki son paragrafına. :):)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sadece Vadi mi var piyasada? Hem tanır mısın bu adamı bilmem?

Çok severim kendisini. Programını da kaçırmam, yazdığı yazıları da okumadan geçmem.

Objektiflik konusunda zirve yapmıştır kendisi. O yüzden kendisinin gündeme gelmeye hiç ihtiyacı yok.

Ne dediyse çıkmıştır zaten bugüne kadar. :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
tv programından biliyorum bu adamı
fena yakalıyo ve üstüne gidiyo ;)
ama ne zaman yayınlanıyo hangi kanal tam bilmiyorum 1-2 defa gördüm ve gerçekten beğendim

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Sadece Vadi mi var piyasada? Hem tanır mısın bu adamı bilmem?

Çok severim kendisini. Programını da kaçırmam, yazdığı yazıları da okumadan geçmem.

Objektiflik konusunda zirve yapmıştır kendisi. O yüzden kendisinin gündeme gelmeye hiç ihtiyacı yok.

Ne dediyse çıkmıştır zaten bugüne kadar. :)

tanımam etmem :) objektiflik konusunda da devamlı takip etmediğim için bişi diyemem :) ama bu yazısı bana gündem yaratmak için yazılmış gibi geldi :) çünkü bazı olaylar modifiye edilerek yazılmış :) mesale "Güllü Erhan'ın Rus sevgilisinin akıbeti de farklı olmadı" :)

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
iki üç gece bir rüya gördüm. Polat, memati ile birlikte bir yerdeyiz. Bir konsolosluk badigardı saldırıyor. Polat yaralanıyor. Sonra adamı püskürtüyoruz ve geldiği arabayı ele geçirerek onu kovalamaya başlıyoruz. Araba inanılmaz bir şey. Dehşet bir motor vardı. Gaza yüklenince önü kalkıyordu sanki. Neyse polat yaralı tarif ediyor sağa dön sola dön diye.. ...

Niye böyle bir rüya gördüm bende anlamadım. Doğru dürüst izlemiyorum bile Kurtlar Vadisini :D

rüyalara bile giriyor artık :)