İsimtescil.net

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Herkese selamlar.

Böyle büyük çaplı bir firmadan böyle bir şey beklemezdim doğrusu. Siteye üye olurken TC Kimlik numaranızı girmenizi mecbur ediyor. Girdiğiniz numarayı da Nufüs İdaresi'nden kontrol ediyor doğru mu diye. Yani ben vermek istemiyorum numaramı diyemiyorsunuz.

Belli ki İçişleri Bakanlığı Nüfus İdaresi'nden kimlik paylaşım sistemi ile ilgili protokol imzalayarak yetki almışlar. Fakat buna ilişkin hiçbir ibare görmedim sitede. Belgelerini aradım bulamadım.

Daha sonra cep telefonu numaranızı girmenizi mecbur ediyor herkes kullanmak zorundaymış gibi; SMS olarak gelen onay kodunu girmeden üye olamıyorsunuz.

Bütün bu mecburiyetleri geride bırakıp üye olduktan sonra üyelik bilgilerinde siz üye olurken size sormayıp sistemin kendi kendine yanlış atadığı cinsiyeti değiştirmek istiyorsunuz, fakat sabit telefon girmediğiniz için kaydınızı onaylamıyor. Yani bir de sabit telefon girmenizi mecbur ediyor herkes kullanmak zorundaymış gibi.

Bunların hepsinden sonra benim şu anda burada yazıyor olmamın asıl sebebi, bardağı taşıran son damla, üyelik bilgileri kısmında "Telefon numaranızı değiştirebilmek için destek birimimize kimlik fotokopinizi fakslamanız gerekiyor" yazısıydı.

Kamu kurumlarında bile bu kadar sıkıntı yaşamıyorsunuz, utanmasalar neredeyse polisten ikamet belgesi, iyi hal kağıdı filan isteyecekler. Güvenliğin veya şifre unutma durumunda bu bilgilerin işe yarayacağı gibi kandırmacalar da tamamen saçmalık. Konuda faaliyet gösteren yüzlerce firma müşterilerinin kimlik fotokopisini almadan da güvenlik işlerini yapabiliyor. Ayrıca hepsi de taklit edilebilir bilgiler, gerçekte güvenlikle çok alakası olmadığı da aşikar. Birinin TC Kimlik numarasını biliyorsanız onun adına kayıt olabilirsiniz vb.

Her firma üyelerinden bir takım bilgiler ister, ancak bu arkadaşlar olayı feci şekilde abartmışlar. Konuyla ilgili üyelik sözleşmelerini okuduğumda orada da hatalar gördüm, kendilerine de ilettim bunu. Ayrıca sözleşmede verdiğiniz bilgileri reklam amaçlı kullanma hakkımız vardır diyor.

Ben kendi inisiyatifimde olsa buraya asla üye olmazdım bu şartlarda müşterim için üye oldum. Sözleşme yapmak demek her türlü sınırsız hakkı firmaya vermek demek değildir, herkes ticarette ahlak anlayışını yitirmiş artık. Madem bana geldin, madem bana mecbursun öyleyse bak sana neler yapıyorum anlayışıyla herkesi tedirgin ediyorlar.

İyice sinirlendikten sonra kurumsal bilgilerine ulaşmak istedim, fakat sitenin kurumsal kimliğimiz isimli sayfası bomboş. Site haritasına girdim, ne faaliyet belgeleri, ne ticari belgeleri ne de kurumsal bilgilerine ilişkin hiçbir şey barındırmıyor, tamamen sıfır bilgi.

Hakkında hiçbir fikir sahibi olmadığım isimtescil konusunda büyük ve başarılı bir firma olduklarını bilme hasebimle ne kadar "önyargılı" olduğumu şimdi anladım ve haklarında sanıyorum kolay kolay değişmeyecek oldukça negatif fikirler edindim.

Sorun host etmeyen günler diliyorum size.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
T.C. kimlik numarası basit bir numara mı ya? Ne hakla isteyebiliyorlar?

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Aslında çok iyi bir firma kendileri. Ama gerçektende en kötü yanları senin anlattıkların. Şifre değiştirmek için bile nüfüs cüzdanı istiyorlardı. Şifremi unuttum. ticket attım bana nüfür cüzdanınızı fakslamalısınız dediler. Bende kalktım ümraniyedeki şirketlerine gittim.Şirkete gittiğimde sordum neden bu kadar güvenlik Napıyorsunuz bizim tc nolarımız diye. Tamamen sizin güvenliğiniz açısından gibi bir kaç bişi salladılar. Ama söylediklerine göre Tc lerimizi kimse göremiyormuş.(Madem göremiyorsun niye istiyorsun be adam ) :D

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
kımlık numarası cok onemlı ıstemelerı haksızlık

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Tamamen sizin güvenliğiniz açısından gibi bir kaç bişi salladılar.

Bizim güvenliğimiz için bizi güvensiz bırakıyorlar, bu yalana artık kimse inanmaz. Diğer firmaların hiçbiri bu bilgileri almadan nasıl sağlıyor güvenliğimizi? Güvenlik değil, bilakis onların daha fazla kazanç sağlamaları ve daha çok bilgi edinmeleri için yapılıyor bu uygulamalar; bilgi güçtür.

Kendi adıma bir kuruş dahi olsa bu firmadan asla, hiçbir şekilde bir alışveriş yapmam.

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
valla .tr alan adı alıcaksan nic.tr den baskasına bakmiyicaksın bile. ugurhanuslu.com.tr yi sadece 12 tl ye 1 yıllık tescil. ettid. adsoyad.com.tr olduğu için tc kimlik no tabiki zorunlu amabaşka hiçbir belge istenmedi.

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Valla bende senin gibi müşteri için üye olmuştum.Oldukça dilim yandı.1 kere alışveriş yaptım dahada yapmadım ve yapıcağımıda sanmıyorum.

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
benimde üyeliğim war 3 yıldır domainimi ordan alıyordum başıma böyle birşey gelmedi doğrusu, ara sıra böyle saçmalıklar her şirkette firmada yaşanıyor. buda size raslamış galiba :S

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Hosting konusunda beni çıldırtan bir firmadır kendileri.

emrcnd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2 senedir isimtescil kullanıcısıyım hiç bir problem yaşamadım ve TC no İstemeleri de doğal kendi hesabın oluyor para yatırıyorsun hesabına vs gibi

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
2 senedir isimtescil kullanıcısıyım hiç bir problem yaşamadım ve TC no İstemeleri de doğal kendi hesabın oluyor para yatırıyorsun hesabına vs gibi

Sanal hesaplarla TC Kimlik numarasının ne ilgisi var? Ben yıllardır yurt içinde ve yurtdışında bu işi hiçbir firmanın bu bilgilere, hele ki kimlik fotokopisine ihtiyaç duymadan o işlemleri gayet doğru düzgün yapabildiklerini görüyorum. Örneğin şu anda host ve domain için kullandığım İzmir'deki bir firmadan faturamı düzenli bir şekilde alıyorum, hesabıma istediğim zaman para yatırabiliyorum, fakat benden böyle bir talepte bulunmuyorlar, çünkü alakası yok.

Torukojin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende aranızdayım. nefret ettim bu siteden şaşırdım.. policel gibi sorgulama yapıyolar..
ilerde ne yapacakları kesin birşey kestirmek mümkün değil...