Linux neden hala bilinmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ya yürü git be. Sen de hocaysan ben okumayayım, okulu bırakayım.

Bu milletin öğretmeniysen ki öğretmen kelimesinin kutsallığını çok iyi biliyorum, milletine hakaret etmeyeceksin. O 2-3 mesaj önce düzenlediğin mesajını ben gördüm. Nasıl bir öğretmen (!) olduğunu göstermiş oldun. 24 yaşındaymışsın, daha çok toysun, biraz daha oku ama Aziz Nesin okuma, Atatürk'ün yazılarını oku. Bu milletin tarihini oku da akıllan biraz. Kalkıp da milletine laf eden, milletinin paralarını soyan bir sisteme destek veren ve Linux'tan haberi olmayan bir bilgisayar öğretmeni olamaz. Keşke Kaldırım Mühendisliğini yazsaymışsın.

>>Terbiyesizliğiniz her halinizden belli...Aziz nesinin lafı sizin gibilere söylediğide açık ve net...Bunu kanıtladınız tebrik ederim...
>>ülke sizin gibi sabit kafalılar yüzünden bir yere gidemiyor zaten.
>>At gözlüğüyle bakanlardan olduğunuz belli...
>>Sokak kültürü pek yakışmış.Aile terbiyesinde de bir habersiniz...:thumbdown:
>>Sizin gibi zihniyetler olayı buralara çekiyor..Ama önemli değil siz hayal etmeye devam edin dilekleriniz kabul olur ama bizim göremeyecegimiz kesin...
>>Aziz NESİN ustayı rahmetle anıyorum...Doğrular hep acıtır...:thumbup1:

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bence Linux daha çok geliştirme işlerinde kullanılıyordur.....

çünkü windows sadece kullananlar için arkada ne oluo kimse bilmiyo ubunutu yada pardus ise daha çok bişeyler yapmak isteyenlerin kullandığı sistemler......

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Biz ne diyoruz sen ne diyorsun iyi sen Microsoft amcanın peşinden git öğrencilerine de öğret, sonra niye biz yazılımda gerideyiz diye gelip buraya yazarsın. Benim babam da coğrafya öğretmeni merak etme az buçuk bilirim, bu eğitimlere de angarya gözüyle baktıklarını kenidisi söylüyor. Senin hocalık yaptığın dönemde öğrenci olmayacağım, Allah'a şükür. Bir de saygı bekliyorsun, önce git açık kaynak ne demek onu öğren.

>>Sen gitte önce babandan terbiye al bence...Bir meslekte herkes aynı zihniyette olamaz.Bunu göremediğiniz belli....
>>Siz fanatik linuxculara son sözüm şu Bu ülkede sizin değil devletin ve avrupa uyum yasalarının sözü geçiyor.Sıkıysa onlara kafa tutun...Burdan atıp sıkmak kolay...
>>İlk konuyu açan arkadaşa da burdan sesleniyorum..
>>Türkiye ne zaman pardus gibi estetikli bir işletim sisteminden vazgeçip.
Donanım yani Üretim yaparsa o zaman kazanır....
Bunu ancak işsiz kalan gençler anlar...işkembeden linuxu savunanlar değil...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
>>Sen gitte önce babandan terbiye al bence...Bir meslekte herkes aynı zihniyette olamaz.Bunu göremediğiniz belli....
>>Siz fanatik linuxculara son sözüm şu Bu ülkede sizin değil devletin ve avrupa uyum yasalarının sözü geçiyor.Sıkıysa onlara kafa tutun...Burdan atıp sıkmak kolay...
>>İlk konuyu açan arkadaşa da burdan sesleniyorum..
>>Türkiye ne zaman pardus gibi estetikli bir işletim sisteminden vazgeçip.
Donanım yani Üretim yaparsa o zaman kazanır....
Bunu ancak işsiz kalan gençler anlar...işkembeden linuxu savunanlar değil...
Yaşça benden büyüksün kırıcı olmak isteimiyorum fakat bu zihniyetin devam ettiği sürece ve terbiyesiz gibi hakaretler ettiğin sürece kimseden özellikle de benden saygı bekleme. Herkes, hak ettiği ölçüde saygı görür.
Ayrıca Pardus işletim sistemi değildir, ama neyse önceki iletimde de belirtmiştim bilmediğin konularda yorum yapma sonra komik duruma düşüyorsun.

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Konuyu yeni gördüm ve yorumları okumadım.
Bilgisayar bölümündeyim ve linux hakkında hiçbirşey bilmeyen arkadaşlarım vardı.
Madem kimse bilmiyor.Neden yaymıyoruz ?
Bu bahsettiğim olay ilk seneydi.

Ve ikinci sene...
Sınıfta herkesin bilgisayarında bir linux işletim sistemi var.
Okulda kullandığım bilgisayarda ise ikinci işletim sistemi olarak ubuntu 9.04 kullanıyorum.(Çünkü başkalarıda kullanıyor :))
Ben de linux'u 2 sene önce öğrenmiş biriyim.Bana artık her yönüyle güzel geliyor.
Bir şeyi denemeden birşey söylemek veya beğenmemek olmaz.
Belki benim de hala bilmediğim şeyler var.Fakat öğrenmek için çabalamak gerek...

Belki kimsenin gözüne çarpmayacak ve okumadan geçecek...
Yine de yazmak istedim ...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
>>Terbiyesizliğiniz her halinizden belli...Aziz nesinin lafı sizin gibilere söylediğide açık ve net...Bunu kanıtladınız tebrik ederim...
>>ülke sizin gibi sabit kafalılar yüzünden bir yere gidemiyor zaten.
>>At gözlüğüyle bakanlardan olduğunuz belli...
>>Sokak kültürü pek yakışmış.Aile terbiyesinde de bir habersiniz...:thumbdown:
>>Sizin gibi zihniyetler olayı buralara çekiyor..Ama önemli değil siz hayal etmeye devam edin dilekleriniz kabul olur ama bizim göremeyecegimiz kesin...
>>Aziz NESİN ustayı rahmetle anıyorum...Doğrular hep acıtır...:thumbup1:

aziz nesini mi rahmetle anıyosun:D:D:D hiç güleceğim yoktu
eminim kendisini inkar edenbirinede ne rahmet eder yüce allah:D:D
linux neden hala bilinmiyoru?:cünkü tanıtım eksikliği var yada yanlış tanıtılıyo sanırım
zor bi işletim sistemi becerememekten korkuluyo olunabilir
ama bence yeteri kadar tanıtım ve destekle windows ile yarışabilir gibime geliyor
artı birde şu bazı kararsızlıklılar ortadankalksa örneğin ati ekran kartı sorunu gibi , ki bunlar içinde dediiğim gibi yeteri kadar kaynak lazım yeterri kadar kaynak sağlanıp ufak tefek sorunlardan kurtulduğu zaman eminim bi çok insan bu sisteme yönelicektir ve sonunda oda windows gibi paralı olucaktır
reklam şart:thumbup:

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
bu biraz da linuxun felsefesinden kaynaklanıyor: özgür olmak. nasıl yani diyebilirsiniz. herkes özgürlüğü savunduğu için farklı bir dağıtım çıkarıyor. böyle olunca da ne oluyor: birliktelik olmuyor.

ubuntu kullananlar pardus kullananalara veya debian kullananlar ubuntu kullananlara farklı gözle bakıyor. bence dağıtımların en fazla 2 ya da 3 çeşit olması lazım. diğerlerine lüzum yok bence.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
ubuntu kullananlar pardus kullananalara veya debian kullananlar ubuntu kullananlara farklı gözle bakıyor. bence dağıtımların en fazla 2 ya da 3 çeşit olması lazım. diğerlerine lüzum yok bence.
Buraya katılmak imkansız :confused1: Bir ubuntu kullanan biri elinden geldiği kadar pardus kullanana yardım eder.Diğer dağıtımlarda aynı :blink:

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Linux'a laf atan bazı kişiler 1 aydan fazla Linux kullanmış mıdır? Biz Windows ile Linux'u çok rahat karşılaştırabiliyoruz çünkü yıllarca Windows kullandık.

Bir de bir arkadaş mesajında Windows programları ile uyumsuzluk diye Linux'un bir eksiğini(!) saymış. O zaman Windows'un bir eksiği de Linux programları ile uyumsuzluktur.
NOT: Wine sağolsun bu eksik(!) giderilmiş durumda...

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ffgul, yazdıklarınızın bir kısmını okudum. Önerileriniz(donanım) konusunda haklısınız. Bazı eleştirileriniz saldırganca, Buna hiç gerek yok.

Sizin bunu okulda kullanmanız ve öğretmeniz güç olabilir. Fakat emin olun kişisel pcinizde kullanmaya ve öğrenmeye çalışırsanız ve en azından azda olsa öğrencilerinize anlatırsanız topluma büyük yararı olur. Belki günümüz şartları sizin Linux'u heryerde rahat ve sorunsuz kullanmanıza müsait olmayabilir.

Fakat bilmenizi isterim ki, Gelecek Linux'da.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Linux neden bilinmiyor? sorusuna söyle cevap vermek isterim...

Ülkemizde, bireysel ve kurumsal olarak kullanılan işletim sistemi %87 Windows, %5 MacOS, %8 Linux türevleri...

Bireysel kullanım, Windows alışkanlığı yüzünden Linux türevlerini kullanamama korkusu...
Linux türevlerini tanıma, kullanma ve öğrenme aşamaları için kimsenin vaktini harcamama lüksü yüzünden...
Ayrıca bilinçsiz ve dengesiz kişilerce Linux türevlerini ''İyi bir işletim sistemi değil, Windows neyine yetmiyor'', ''Boşver Windows kullan, kodlarla uğraşacaksan buyur Linux kullan'' vb. yönlendirme yüzünden... Üstelik oyuncu kişilerinde Linux'a sıcak bakmamaları yüzünden...

Kurumsal kullanım, Bilgisayar eğitimi Windows üzerinden verildiği için...

Kurumların, bilgisayar işletmenliği (Word, Excel, Access, PowerPoint, İnternet ve donanım işletmenliği) vs.vs. üzerine eğitim verdiği için... Yine kurumların, bu eğitimleri almış sertifikalı kişileri tercih ettiği için...

Dünya'da oyun sektörü, film sektörü, orduların, bilim dünyasının ve aklıma gelmeyen bir çok kurum ve kuruluşun işlerini Windows üzerinden yaptıkları için...

En önemlisi ise son kullanıcı acemi kişiler için Linux anlatımları (resimli, videolu anlatımlar) çok fazla olmadığı için...

Daha bilmem ki ne saysam...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
y_ ates, yazdıklarınızın bir kısmını okudum. Önerileriniz(donanım) konusunda haklısınız. Bazı eleştirileriniz saldırganca, Buna hiç gerek yok.

Sizin bunu okulda kullanmanız ve öğretmeniz güç olabilir. Fakat emin olun kişisel pcinizde kullanmaya ve öğrenmeye çalışırsanız ve en azından azda olsa öğrencilerinize anlatırsanız topluma büyük yararı olur. Belki günümüz şartları sizin Linux'u heryerde rahat ve sorunsuz kullanmanıza müsait olmayabilir.

Karıştırdın herhalde onları yazan ben değilim @ffgul :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
+1,Linuxu şimdiden sahiplenirsek mac osu geçmesi yakındır.

---------- saat 19:16 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:14 eklenmişti ----------

Ülkemizde, bireysel ve kurumsal olarak kullanılan işletim sistemi %87 Windows, %5 MacOS, %8 Linux türevleri...

Bireysel kullanım, Windows alışkanlığı yüzünden Linux türevlerini kullanamama korkusu...
Linux türevlerini tanıma, kullanma ve öğrenme aşamaları için kimsenin vaktini harcamama lüksü yüzünden...
Ayrıca bilinçsiz ve dengesiz kişilerce Linux türevlerini ''İyi bir işletim sistemi değil, Windows neyine yetmiyor'', ''Boşver Windows kullan, kodlarla uğraşacaksan buyur Linux kullan'' vb. yönlendirme yüzünden... Üstelik oyuncu kişilerinde Linux'a sıcak bakmamaları yüzünden...
Bu kısım o şekilde tanıtılabilir fakat öyle değil.:hammer: Linux windowsdan kolay :cool:

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bu kısım o şekilde tanıtılabilir fakat öyle değil.:hammer: Linux windowsdan kolay :cool:

Ben ne diyorum sen ne diyorsun... Ne söylemek isteğimi bir kaç kez okuyup anlamaya çalış... Zor, kolay yanı bağlantısını yapmak sadece bu konunun bir kısmını kapsar. En büyük etkenler yukarıda verdiğim bir kaç örneklerdir. Daha fazla etkenlerde var ama uzamasın diye kısa örneklerle verdim...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ffgul hocam,sormasi ayip sen bilgisayar ogretmenligimi yapiyorsun yoksa beden egitimi mi ,senin üstünlügünen bahsettigin windos 3.11 mi acaba bak birde seni ögretmen oldugunada hic inanmiyorum ,birde >>"Sen nekadar anlatırsan anlat insanlar kapasiteleri kadar anlar" demiş ünlü bir yazar..çok doğrudur...

birde bu söz söyledir

sen ne kadar bilirsen bil, senin bilgin karşıdakinin anladığı kadardır
ve bir yazar degil bir islam alimi söylemis bu arada rahmeti okuyacaksan ateistligi benimsemis bunu acikca vurgulayan birine degil müslüman birine olmali gerci beden egitimi hocasi sin din egitimi hocasi degil ya ,bu arada pc nerden acilir nerden kapanir bilmiyorsan, arkadaslar sana yardimci olur bu konuda

keylog arkadas bu tarz kisileri linux bölümünden disari atma konumu nedir ,ömründe penguin görmemis birinin bu denli ortaligi karistirmasi ne derece dogru

---------- saat 18:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:25 eklenmişti ----------

Kurumsal kullanım, Bilgisayar eğitimi Windows üzerinden verildiği için...

Kurumların, bilgisayar işletmenliği (Word, Excel, Access, PowerPoint, İnternet ve donanım işletmenliği) vs.vs. üzerine eğitim verdiği için... Yine kurumların, bu eğitimleri almış sertifikalı kişileri tercih ettiği için...

Dünya'da oyun sektörü, film sektörü, orduların, bilim dünyasının ve aklıma gelmeyen bir çok kurum ve kuruluşun işlerini Windows üzerinden yaptıkları için...

En önemlisi ise son kullanıcı acemi kişiler için Linux anlatımları (resimli, videolu anlatımlar) çok fazla olmadığı için...

Daha bilmem ki ne saysam...
tespidler dogu arkadasim bende aynisini düsünüyorum

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Buraya katılmak imkansız :confused1: Bir ubuntu kullanan biri elinden geldiği kadar pardus kullanana yardım eder.Diğer dağıtımlarda aynı :blink:

benim forumda edindiğim izlenim linux dağıtımları arasında taraflaşma olduğu yönünde. yanlış tespitde bulunmuş da olabilirim. linux forumunu çok takip eden biri değilim.

ama çok fazla dağıtım olduğu fikri su götürmez bir gerçek ve biraz da bu baltalıyor linuxun yayılmasını ve gelişmesini.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Linux dağıtımları arasında gruplaşma yok da, ben ve birkaç kişi Pardus'u çok sevmeyiz ve genelde Pardus'la Ubuntu çok karşılaştırılır.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
benim forumda edindiğim izlenim linux dağıtımları arasında taraflaşma olduğu yönünde. yanlış tespitde bulunmuş da olabilirim. linux forumunu çok takip eden biri değilim.

ama çok fazla dağıtım olduğu fikri su götürmez bir gerçek ve biraz da bu baltalıyor linuxun yayılmasını ve gelişmesini.

Merak etme zaten kalıplaşmak üzere. Onlarca dağıtım var ama nedense tercih sayısı bir kaç dağıtım üzerine yapılıyor... Ubuntu-Pardus yok başka Linux... Kafiyeli oldu...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Evet değil. Resim çizme programı o.

adam işletim sistemi değil diyince bende ne dicek diye bekliyodum :D
vay be hergün yeni şeyler öğreniyoruz pardus resim çizme programıymış..

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Troll yemlemeyin artık!

sende taktın bu troll lafına ya

lafın bana olduğunu biliyorum

sen beni bırakda konu hakkındaki görüşlerini belirt

eğer belirtecek görüşün yoksa

belirtilen görüşleri oku

sirlimen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
devlet okullara gönderdiği tüm pc lere pardus kurmuş göndermiş...:)
ama kullanan kimse yok..Kullanılması da çok zor...windows hazır geliyo elinin altına...pardus ayarla ayarla bitmez şimdi

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ama kullanan kimse yok..Kullanılması da çok zor...windows hazır geliyo elinin altına...pardus ayarla ayarla bitmez şimdi

valla pardus ta size zor geliyosa başka bişey demiyorum :thumbdown:

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13

next, next... bilgisayar kullanımında bunu yaparak kendini bilgisayar mühendisi sanıyorsan zaten pardus'u hiç elini sürme.

bilgisayar öğetmeni arkadaşıma da şunu sormak istiyorum, meb in pardus ile ilgili etkinliğine başvurdun mu????

eğer sen mesleğinle ilgili böyle bir etkinliğe başvurmadıysan, burada ne anlatırsan anlat, neyi savunursan savun, bir değeri olmayacaktır!

malesef meb in pardus la ilgili bu etkinliğine sadece bilgisayar öğretmenleri alınıyor, ben sınıf öğretmeni olduğum için başvuramadım :( gerçi pardus'la ilgili epey bir birikimim var, 2007'den beri kullanıyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...