6 Çekirdekli Intel, Test Merkezinde

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Masaüstünde 6 çekirdek dönemini başlatan Intel Core i7 980X Extreme Edition test merkezimizdeydi. 6 çekirdekli Intel'in neler yapabildiğini merak ediyorsanız, testimizi okuyun.

İşlemci piyasasında yeni bir dönem resmen başladı. Önceleri sadece sunucu işlemcilerinde görebildiğimiz altı çekirdek artık masamızın üzerine geldi.

Intel, dünyanın altı çekirdekli ilk masaüstü işlemcisi olan Core i7 980X Extreme Edition'ı piyasaya sürdü.

g11269948998.jpg

Karşınızda altı çekirdekli ilk masaüstü işlemcisi: Core i7 980X Extreme Edition

Daha dört çekirdeği tam hakkını vererek kullanamazken, altı çekirdekli bir işlemcinin piyasaya çıkmış olması biraz lüks gibi gözükebilir, fakat yine de teknoloji durup bekleyen değil, sürekli ilerleyen bir kavram olduğu için bu yeni işlemciyi garipsememek gerek.

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İstediği kadar yenisi çıksın ben hala P4 3.00Ghz işlemcim ile sürünmeye devam ediyorum :D :D

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tabiki cok iyi, güclü bir islemci fakat yazilimlarin destek vermemesinden dolayi zip ve decoder programlarinda sacmalamis biraz... :)
Winrarin kararli(!) calismasindan dolayi olsa gerek.. Oha dedim kaldim :)
Keske x6 da olsa, ikisi kiyaslanilabilse.. Intelciyimdir fakat yinede sankii x6 gececek gibi görünüyor... :)

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Tabiki cok iyi, güclü bir islemci fakat yazilimlarin destek vermemesinden dolayi zip ve decoder programlarinda sacmalamis biraz... :)
Winrarin kararli(!) calismasindan dolayi olsa gerek.. Oha dedim kaldim :)

Aslında saçmalamamış, WinRAR'da ve DivX Converter'da dosyayı sıkıştırma ve çevirme sürelerini dikakte alıyoruz. Yani hangisi daha kısa sürerse o kadar iyi anlamına geliyor. Core i7 980X, önceki modellerden çok daha hızlı o konularda :)

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bana kalirsa win rar veya divx conv dosyalarini ssd ile bence daha hizli cevir :D
ben intel i7 975 extreme kullanicisiyim.ve neden bu islemci yok ve bir numara daha kücügü var ( 965 exxtrem.),neden acaba,tek onu es gectiniz.lütfen birde tek intel i 7 975 extreme ile intel i7 980x extreme ile kiyaslastirinda benim kisiyle arasindaki farki görmek isterim.

tesekkürler

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Elimizde Intel'in tüm işlemcileri yok ne yazık ki, olsaydı elbet teste koyardık :) İstersen sen yolla işlemciyi bir test edelim :)))

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
iyide simdi ben beni m islemciyi cikarirsam nasil takip edebilcem :D

ne yapalim.insallah ilerde denk getirir test en gecirirsin.bir sorum daha peki siz bu islemciler sirf denemek icin mi aliyorsunuz yoksa sizin systemlerizde de faydalaniyormusun.sayet deneme amacli aldiysaniz size bunlar sponsordan mi yoksa kendi cebinizden mi cikariyorsunuz.
tesekkürler edi....

masterofcoders

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben bu testten kendi i5 750 işlemcimin gayet makul düzeyde olduğunu anladım ve sevindim :D

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ahhh ahh yeni CPU lar çıka dursun bende azımın suyunu silmeye devam edeyim. Garibim P4-2.6 işlemcim emekli et beni diye bağırsada yaşı bekliceksin diyorum :D

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Fiyat ortalama 2000 TL.Intel i5 işlemcili ve HD 5850 li bir sistem toplamak ve bu sistemle her türlü oyun, ofis, Divx izleme gibi uygulamayı rahatça yapmak varken 2000 Liranın sadece işlemciye verilmesi bana çok saçma geliyor.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
i5 750 de cok guzele benziyor.980 e yetismis neredeyse.Onun ozelligi ne acaba ?

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
iyide simdi ben beni m islemciyi cikarirsam nasil takip edebilcem :D

ne yapalim.insallah ilerde denk getirir test en gecirirsin.bir sorum daha peki siz bu islemciler sirf denemek icin mi aliyorsunuz yoksa sizin systemlerizde de faydalaniyormusun.sayet deneme amacli aldiysaniz size bunlar sponsordan mi yoksa kendi cebinizden mi cikariyorsunuz.
tesekkürler edi....

Test ettiğmiz ürünler bizlere firmalardan gönderiliyor ve sonra geri alınıyor. Bizim bunun için bir ücret ödemiyor.

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
tesekkürler edi...
insan bari hediye versin yaa ne o görmemis gibi, birde geri aliyorlar.neyse.calismaniza basarilar