• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

OpenSuSE ile Yeniden

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Eleştirileri kaldıramıyorsanız Linux kullanmayınız. :clover:
elestiri ile kötüleme farkli seylerdir,elestirmek icin kiyas ve bilgi gerekir, bilim sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz, bak bende open suse kullanmiyorum,hatta acemilere önermiyorum, bu suse kötü anlamina gelmiyor,cünki okadar kötü olsa 4 büyük olarak meydanda adi gecmez,her yigidin farkli yogurt yigisleri vardir ,seninki ubuntu üzerine gnome ile oluyor real ise suse diyor ben pardus diyorum ,ama benim pardus dememin farkli nedenleri var,tabi yeri geldiginde ishime göre suseyede hayir demem benim isteklerimi bana verdigi sürece .

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
elestiri ile kötüleme farkli seylerdir,elestirmek icin kiyas ve bilgi gerekir, bilim sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz, bak bende open suse kullanmiyorum,hatta acemilere önermiyorum, bu suse kötü anlamina gelmiyor,cünki okadar kötü olsa 4 büyük olarak meydanda adi gecmez,her yigidin farkli yogurt yigisleri vardir ,seninki ubuntu üzerine gnome ile oluyor real ise suse diyor ben pardus diyorum ,ama benim pardus dememin farkli nedenleri var,tabi yeri geldiginde ishime göre suseyede hayir demem benim isteklerimi bana verdigi sürece .

Ben kötülemedim, eleştirdim. :) Sadece sert eleştiririm, babamın oğlunun dağıtımı değil OpenSuSE.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
konu ne kadar gereksiz yerlere çekilmiş
Ceku özellikle sen başkalarının sana verdiği cevaplara anlamamış taklidi yapıp işi yokuşa sürmüşsün
Ben seni biraz daha tecrübeli kullanıcı seviyesine koyup ona göre cevap vermiştim
Şimdi sana verdiğim o cevapları yeni kullanıcılar için değerlendiriyorsun
Ancak bu uzun süslü yazılarına çoğu kimse de inanmamış gördüğün üzere
Zaten bu testin tarafsız olmadığı 1 km öteden belli
Bu kadar uzaması anlamsız
Bir dahaki sefere 11.2 mümkünse 64 bit, sana verdiğim komite depolarıyla yine mümkünse KDE 4.4 yükle ona göre değerlendir.
O zaman gelinceye kadar benim son sözlerim budur
Saygılar dilerim...

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Ben kötülemedim, eleştirdim. :) Sadece sert eleştiririm, babamın oğlunun dağıtımı değil OpenSuSE.

opensuse'ye geribildirimde bulundun mu?
2sorunum için ayrı zamanlarda destek sayfasından bildirimde bulunmuştum,gayette güzel dönüp sorunlarımı cevaplamışlardı...
örnek;11.3'e LXDE masaüstü topluluk istiyor diye katılıyor...
mantıklı ise adamlar ciddiye alıyor ve beğenmediğimiz şeyler için birbirimizi kırmaya gerek yok yani...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
lxde depoları 11.2 için tek tık buyrun
http://download.opensuse.org/repositories/X11:/lxde/openSUSE_11.2/LXDE.ymp

lxde hep vardı sadece yast içerisindeki komite depolarında yoktu
şimdi ona da gelecek
ubuntu'da varsayılan depolarda kde bile yok

yok efenim niye birbirimizi kıralım
Ceku beni bilir
biz hep böyle konuşuruz
aşırı resmi konuşuyorsak bir gariplik var demektir :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yok ben alışığım real'le tartışmaya. Ne kırılması? :)

Geri bildirimde bulunmadım henüz. Kendim çözmeliyim, hata bende değilse geri bildirimde bulunacağım.

@real, bak sen benim dediğimi algılayamadın. Ben kalkıp da OpenSuSE'un milestone'u ile yapmadım bu kurulumu. Basbayağı ana sürümlerden biri olan 11.1 ile yaptım. PCNet'in Temmuz 2009 sayısında verdiği DVD içerisinde gelmişti. 4.3 GB DVD kalıbı. KDE 4.1'e istikrarlı sürüm değil diyorsunuz, ben de bunu anlamıyorum, yeni kullanıcı bunu nereden bilsin? Ben yazıda farkındaysan "OpenSuSE'un yeni kullanıcılara göre olmadığının kendimce bir kez daha kanıtlandığını" ifade ettim. Ben hatalarla boğuşabilirim, araştırıp KDE 4.1'in istikrarlı bir sürüm olmadığını da öğrenebilir(d)im ama yeni bir kullanıcı ya Allah aşkına bunu nereden bilsin ya? Bunun bir mantığı var mı, söyler misin bana?

---------- saat 12:55 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:54 eklenmişti ----------

Diyeceğim o ki, OpenSuSE 11.1 ve KDE 4.1 ile cidden bir işkence ve ben de bunu burada paylaştım. 2 seferdir aynı kurulumla aynı sorunu yaşıyorsam sorun bende değil, kullandığım dağıtımdadır. Bunu da ekleyeyim.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
yeni kullanıcı şuradan bilsin
kurulum sırasında KDE'yi seçtiğinde Opensuse kde'nin henüz olgunlaşmadığına dair uyarıyor
asıl Kubuntu gibi diğer sürümler uyarmıyor

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
lxde depoları 11.2 için tek tık buyrun
http://download.opensuse.org/repositories/X11:/lxde/openSUSE_11.2/LXDE.ymp

lxde hep vardı sadece yast içerisindeki komite depolarında yoktu
şimdi ona da gelecek
ubuntu'da varsayılan depolarda kde bile yok

yok efenim niye birbirimizi kıralım
Ceku beni bilir
biz hep böyle konuşuruz
aşırı resmi konuşuyorsak bir gariplik var demektir :D

tamam tüm masaüstleri var depolarda,ama biliyorsun ki kurarken DVD'de öyle bir seçenek yoktu,LXDE'de gayet yükselişte yani...ve insanda LXDE kullanacaksa kurulumda tercih etmek ister,kullananda çok...Gnome,KDE,minimalX vs kurup niye kullanmak istediğim masaüstünü sonradan ekleyeyim ki:)

11.2ye az zaman varken LXDE için ana destek forumunda bir kaç başlık açıldı kullanıcılarca,çok yazan çizen isteyen olunca anket açtılar,ve ekleniyor kurulumda öntanımlı olarak seçilebilecekler arasına...gayette hoş bir düşünce,herşey tek DVD'de,bazı ülkelerde yasal olmayan codecler formatlar sonradan yüklenebiliyor...ve kurulumda da minimalX,bi kaç ufak masaüstü, KDE, GNOME yanında LXDE'ye de yer verilmiş olması harika...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
valla aranıza girmek gibi olmasında ben dün opensuseyi kurdum ama kurduğum gibide kaldırdım çünkü türkçe değildi ve desteğide yoktu

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
OpenSUSE benim favori dağıtımım ama çok büyük nedense :D 4 gb kota 4.5 opensuse :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
valla aranıza girmek gibi olmasında ben dün opensuseyi kurdum ama kurduğum gibide kaldırdım çünkü türkçe değildi ve desteğide yoktu

kurulum sırasında aslında söylüyor bunları ve ne yapmanız gerektiğini:)
paket yöneticini açınca kendi repoları güncelliyor,herşey bitince ok diyorsun java flash gereken dil paketi kendi yüklüyor...bitince bir bakıyorsun Türkçe:)))

bide 3yerden paket yükleyemem çok karısık diyenler var onlarda buyursun;
http://opensuse-community.org/

ve lütfen okuyun araştırın bodoslama dalıp sonra bu kötü şunu eksik demeyin....yukarda yazdıklarımı ortalama olarak günde1kez yazıyorum:)
en iyisi artık hiç yazmamak...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
dilini Türkçe seçiyorsun kurarken o kadar
kurulum belki İngilizce ama
ondan sonra Türkçe
dağıtımların kendi özelliklerinin Türkçe'ye çevrilmesi de Türkiye'deki kullanılma oranına bağlı zaten

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Benimki türkçe.Bazı yerleri ingizce