Nedir Windows ile Linux'tan çektiğim?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
:crying:arkadaşlar kendime bi işletim sistemi uyduramadım gitti.windows 7 yüklüyorum işlemcime yükleniyor windows xp yüklüyorum ram kullanımı tavan yapıyor linux yüklüyorum onlarda çok kararsız çalışıyor ve ekran kartı donanım sorunu yapıyor ayrıca linux yükleyince hep verilerim siliniyor yani ne yüklesem hep pişman oluyorum bi tutturamadım düzgün bi işletim sistemi henüz mac os denemedim ama mutlaka ondada sorunlar çıkar rica etsem bana şööle adam gibi harbi bi işletim sistemi söylermisiniz acaba her türlü öneriyi bekliyorum sistemim (intel dual core cpu 2.50 ghz/1024 mb 800 mhz ram/ati radeon hd 3450 ekran kartı/samsung 320 gb hdd/ecs g31tm7 anakart) her türlü önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.....:crying:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
iyide bende onlardan da sorun yaşadığımı söylemiştim linux diyince içine hepsi giriyor çünkü neredeyse hepsini denedim ubuntu win 7 gibi işlemcime yükleniyor pardus ise arada sırada salak salak hatalar veriyorkısaca şimdiye dek ne yüklediysem mutlu olamadım

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Mac os mu :) dene bakalım çalışacakmı çalışırsa bilgisayar aleminde çığır açarsın :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
sorunu işletim sistemine atmak uygun olmaz bence..
piyasadaki tüm işletim sistemlerini beğenmemişsin yani..
ya manevi dünya salla dosyalar gitsin nolcak diyerek linux
yada 50 tlye 1gb daha ram alıp xp kullan..

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
macos kurulur athos mu ne ole birsey var google yazınca çıkıyor nasıl yapacagın

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Hocam işletim sistemlerinde bir sorun yok açıkçası.Kullanıcı hatasıdır eğer büyük problemler olmuşsa.Linux'lar gayet kararlı çalışıyor.2 senedir Pardus kullanıyorum ve ne bir verimin silindiğini gördüm ne de çok büyük bir problem yaşadım,aynı şekilde Ubuntu ile de(Mandriva,Open Suse,Mint,Arch hepsini kullandım ve büyük,kararlı olmama,veri silinme gibi problemler yaşamadım).

Pardus sanırım çökme hatalarını söylüyorsunuz,aslında Pardus 2009.1 gayet iyi bu konuda,yüklediğimden beri Plazma sorunu 1 kere yaşadım daha da hiç yaşamadım.

Şimdi siz bizden Linux önerisi beklemiyorsunuz sanırım ki bence bu hata olur ama tabi sizin kararınız.Win7 ve XP de kullanmışsınız.Bu tür önerilerde beklemiyorsunuz.

Size önereceğimiz hiçbir işletim sistemi yok açıkçası.Ne Windows ne de Linux te dikiş tutturamadım diyorsunuz çünkü.Mac OS ne kadar verimli çalışır bilgisayarınız da onuda düşünmek lazım.

Ama eğer ki öneri isterseniz yine Linux öneririm.Pardus 2009.1,Mandriva veya Ubuntu derim.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Birşey diyeceğim bu linux neden adam gibi linux 1 linux 2 vs tarzında sistem geliştirmiyor 50 tane linux var milletin aklı karışıyor hangisini kullansam diye ubuntu ne mandirva ne bi arada mandrake duymuştum sırayla 4x4 işletim sistemi geliştirilse daha çok kullanıcıya ulaşmazmı şimdi diceksinizki açık kaynak kodlu o yüzdendir ama saçma geliyor birleşissin koderler iyi ve sırayla çıkacak bir işletim sistemi yapsınlar yanlışmıyım

Reaksiyon puanı
2,148
İşlemcin benimkinden iyi win7 benim işlemcime falan yüklenmiyor. Eski bilgisayarım da 256 mb ram idi rahat rahat xp de kullanıyodum.

kiyakerkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önerim 2 gb ram + windows7 + windows 7nin bazı gereksiz servislerinin devre dışı bırakılması..

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ya benim anlamadığım 1 gb ram nasıl xp de yetmiyor.Ben xp'yi ilk kullandığımda 256 mb ram ile kullanıyordum çatır çatır çalışıyordu.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
herkes farklı bir şey söylemiş. bence senin donanımsal bir sorunun var. büyük ihtimalle de anakarttan kaynaklı. bir baktırmanda fayda var. macos kurmak öyle kolay bir iş değil. tam uyumlu donanım gerektiriyor. öyle ki hdd farklı olsa bile yüklemen gerekn paketler değişiyor. zaten hdd yi tanıtmak bile ayrı bir problem. bir de eğer kurulum dvdsi donanımını beğenmezse hiç açılmıyor bile setup :) bunların dışında da bir işletim sistemi bilmiyorum. BSD var ama o da linux benzeri. ne kadar benzer bilmiyorum ama FreeBSD diye ara bir bak ona da :)

kiyakerkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internet tarayıcıda 10 sekme açarsak ve birkaç programı daha açmayı düşünürsek (tabi işletim sistemi de kullanıyor ramin bir kısmını), bazen 1 gb ram yetmeyebilir..

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sistemim henüz yeni sayılır daha 8 aylık ama bu kadar yeni olmasına rağmen böyle olması acaba sistemdenmi kaynaklanıyor bilmiyorum işletim sistemlerinde sorun yok diyorsunuz o zaman sorun ya bende yada sistemimde ama benim pc bilgim usta düzeyinde olmamasına rağmen işletim sistemleri yükleyip kaldırabiliyorum belki oturduğum mahallede pardus un bile ne olduğunu bilen çok kişi çıkmaz yinde sorun yaşıyorum win 7 işlemcime yüklendiği halde ram kullanımı çok süper açıkçası xp den bile daha iyi ve etkin kullanıyor bunuda oyunlarda gösteriyor ama gelgelelim işlemci ram den çok daha pahalı elimdeki nin uçmasını istemem doğrusu linux konusundada kullanmayı çok istiyor olamama karşın bu anlattığım sorunlar sebebiyetiyle kullanamıyorum mac os un intel tabanlı pc lerde çalışan versiyonu var diye duymuştum acaba onuda denesemmi bilmiyorum açıkçası çok kararsızım bu konuşmalardan sonra bi işletim sisteminde karar kılmam gerekiyor ve şu an win 7 den yazıyorum yine her zamanki gibi bazı işlemlerde işlemciye çok yükleniyor ki daha öncede windows 7 bölümünde böyle bi konu açmıştım ama mutlu sona ulaşamadım

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
linux 1 linux 2 vs tarzında sistem geliştirmiyor 50 tane linux var milletin

açık kaynak olduğu için ipini koparan kendi sistemini yapıyor buda insanların aklını karıştırıyor.. yapılanların çoğuda çöp zaten işe yarayan fazla linux dağıtımı yok işe yarayan 10-15 i geçmez.. toplam 300 tane linux dağıtımı varmış...

8 aylık sistem ve dual core?
adamlar sana elinde kalan malı vermiş bence..

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
İşlemciye çok yükleniyor derken performans probleminiz mi var yoksa işlemcim uçacak dediğinize göre performans sıkıntınız yok ama işlemcinizi kaybetme korkunuz mu var?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Sistemim seninkinden düşük olmasıan rağmen ben Windows 7 de hiç bir performans düşüklüğü görmedim :)

Sadece internete girmek ve müzik dinlemek için kullanmıyorum...

Photoshop da çok yüksek çözünürlükte resimlerle çalışıyor...

İşlemcinin anasını ağlatan video işleme programları ile videolar hazırlıyorum...

Sizdeki biraz tatminsizlikten başka bir şey değil gibi geliyor bana :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
hazır sistem aldım exper marka belkide haklısın ama maddiyat işte ben xp yükleyince ilk başta 120 mb ram kullanımı varken kişiselleştirmem bitince birden 450 500 mb oluyor bu da oyun oynama zevkimi mahvediyor

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
hazır sistem aldım exper marka belkide haklısın ama maddiyat işte ben xp yükleyince ilk başta 120 mb ram kullanımı varken kişiselleştirmem bitince birden 450 500 mb oluyor bu da oyun oynama zevkimi mahvediyor

Ne tür program kullandığını merak ettim doğrusu:P virüs falan girmiş olabilir combofix e bir tarat:cool: windows 7 ile üstelik 1 gb rem ile normalde programlarla halay çekmen lazım :rolleyes:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
avast pro 4.8 kullanıyorum virüs yok çünkü daha yeni formatlayıp win 7 pro kurdum yine aynı şeyi yapıyor yani işlemcime yükleniyor ayrıca ram sorunum xp ile var dedim win 7 ile değil win 7 de ram sorunum yok kullandığım programlar ise bildik şeyler antivirüs sistem temizleme cd yazma converter iki tanede tarayıcı başkada bişey yok

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
avast pro 4.8 kullanıyorum virüs yok çünkü daha yeni formatlayıp win 7 pro kurdum yine aynı şeyi yapıyor yani işlemcime yükleniyor ayrıca ram sorunum xp ile var dedim win 7 ile değil win 7 de ram sorunum yok kullandığım programlar ise bildik şeyler antivirüs sistem temizleme cd yazma converter iki tanede tarayıcı başkada bişey yok

Win 7 yükledikten sonra driverlerini kendi yüklemesine güvenmeden sen güncelini bul yükle anakartın gigabyte galiba enegy saver programı olmalı işlemci sıcaklığına bak belki macun yetersiz sürülmüş olabilir bu konuda aklıma pek fazla birşey gelmiyor birde windows 7 de görev yöneticise bak windows media player network dosyası çok rem yer onu hizmetlerden kapat olmazsa windows 7 yi veya xp yi kur forumda uzaktan yardım bölümü var orda team viewer programı aracılığı ile istediğin arkadaştan yardım alabilirsin

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
şu an işlemci kullanımı %100 ve işlemci sıcaklığı 35 in üstünde değil ayrıca anakart ım gigabyt değil ecs oturum kapatıp açmadan işlemci normale dönmüyor işlemciyi kullanan tek şey explorer.exe olarak gözüküyor

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
şu an işlemci kullanımı %100 ve işlemci sıcaklığı 35 in üstünde değil ayrıca anakart ım gigabyt değil ecs oturum kapatıp açmadan işlemci normale dönmüyor işlemciyi kullanan tek şey explorer.exe olarak gözüküyor

Combofix adlı küçük uygulamayı indir yükle combofixi çalıştırmadan evvel avastı devre dışı bırak ardından combofixle tarat tarama bittiğinde restart yapacaktır restarttan sonra avastı aktif et birde avastla tarama yap combofixin bluduğu virüsleri silecektir bir bu işlemi dene bakılm virüs falanmı entegre olmuş explorer.exe ye....

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Benim anlamadığım ben yıllardır antivürüs kullanmam :D
Sistemimde mutlaka virüsler bolca vardır :D
Ama hayatımda bir kez dışında hiç performans kaybı yaşamadım :D
Antivirüsler bile daha çok performans kaybı yaşatıyordu :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
tama kardeş aynen yapıyorum sonuçtan haberdar ederim seni ama ancak yarına artık saat geç oldu senide çok meşgul etmiyeyim kardeş saol ilgilendiğin için tabii diğer arkadaşlarada teşekkür ederim

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Benim anlamadığım ben yıllardır antivürüs kullanmam :D
Sistemimde mutlaka virüsler bolca vardır :D
Ama hayatımda bir kez dışında hiç performans kaybı yaşamadım :D
Antivirüsler bile daha çok performans kaybı yaşatıyordu :D

Bazı blackdoor virüsleri yeterli kadar bilgisayarlara bulaştığında aktif ediliyor kullanıcıların internetlerini kulanarak başka büyük sistemlere saldırı yapıyorlar saldırı yiyen misal üniversite bilgisayarı çok yüklemeye dayamayıp çöküyor genellikle ruslar bu yöntemi kullanılar hacker sevaşlarında çok kullanılan bir yöntem bizede kuzu gibi uyumak kalıyor :)

tama kardeş aynen yapıyorum sonuçtan haberdar ederim seni ama ancak yarına artık saat geç oldu senide çok meşgul etmiyeyim kardeş saol ilgilendiğin için tabii diğer arkadaşlarada teşekkür ederim

Est. inşallah yarın sorununu çözersin iyi geceler

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bazı blackdoor virüsleri yeterli kadar bilgisayarlara bulaştığında aktif ediliyor kullanıcıların internetlerini kulanarak başka büyük sistemlere saldırı yapıyorlar saldırı yiyen misal üniversite bilgisayarı çok yüklemeye dayamayıp çöküyor genellikle ruslar bu yöntemi kullanılar hacker sevaşlarında çok kullanılan bir yöntem bizede kuzu gibi uyumak kalıyor :)

3 yıla yakındır bir şey olmadıysa daha da olmaz :mrgreen:

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben benim sistemin bir kez çöktüğünü hatırlıyorum o da PARDUS yüklemiştim bir güncelleme yapmıştı sonra bir daha açılmamıştı :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Ben benim sistemin bir kez çöktüğünü hatırlıyorum o da PARDUS yüklemiştim bir güncelleme yapmıştı sonra bir daha açılmamıştı :D

Ben xp deyken çökmelerde genelde ghost tan çok yaralanmıştım 2 yıl kadar ancak şimdi win 7 kullanıyorum hiç başıma gelmedi inşallahta gelmiz ama yedek dvd sini ayarladım şimdiden :laugh: