HTML ye başlangıç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan compeng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb arkadaslar bugun html öğrenmeye başlıcam yani en azından uğrasıcam. heralde html edıtor ındırmem gerekıomus onerdıgınz varmı ve bunun dısında yuklemem gerekenler yardımcı olursanız sevınırım:)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
windows kullanıyorsan adres belli dreamweaver.
linux kullanıyorsan screem'i tavsiye ederim.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
ingilizcen yoksa www.megep.meb.gov.tr bu sitenin modüllerinden ilk düzey olarak ögrenebilirsin çok basit anlatım gelebilir bayağı ilk düzey yapmışlar :)

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
HTML öğrenmek istiyorsan diğer arkadaşların verdiği linklerde yararlanabilirsin. Uygulamak içinse bir şey indirmene gerek yok not defteri ile de bu işi yapabilirsin.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
http://www.htmlokulu.org

SDN'deydi galiba.Tanıtımı vardı.Bu siteye bir göz atmanı tavsiye ederim.Yeni başlayacaksan faydalı bir site...

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İlk önce not defterine yazarak kod bilgini geliştirmeni öneririm.
htmlokulu.org yardımcı olur.
Hemen editörden işe başlarsan ilerde bir yer değiştirmen gerektiğinde html kodlarının anlam ve işlevlerini bilmezsen şaşırırsın.
Editör olarak NVU veya HtmlPad öneririm. Basitliği ile Frontpage ilk başlangıç için uygun.

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok iyi sitelermiş:)) sağolun :) html okulnda gorunum kaynak dedıkten sonra not defterıne yazı yazmamızı ıstıo ama yazılmıokı

---------- saat 22:04 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:59 eklenmişti ----------

Html öğrenmek için hiçbirşey indirmene gerek yok normal bir yazı editörü işini görür.

Başlamak için eğer ingilizcen varsa,

http://www.w3schools.com/html/default.asp

bu sayfayı öneririm. :wink:

burda website builder diye bisey var ama html ile bir kod yazdıktan sonra buna benzer bişeyler mi yapıcaz yani işime yararmı acaba

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
cok iyi sitelermiş:)) sağolun :) html okulnda gorunum kaynak dedıkten sonra not defterıne yazı yazmamızı ıstıo ama yazılmıokı

Yazılanları dikkatlice okursan anlarsın.
Önce Not defterini kullan. Tarayıcıyı bırak.
1 - Not defterini aç.
2 - İçine bir şeyler yaz ve farklı kaydet dedikten sonra adını htmlsayfası olarak alttaki işleme göre WEB isimli yeni klasöre kaydet.
PC'nin içinde bir klasöre, WEB adında bir klasör aç.
Web siten için yapacağın her iş, her resim, her müzik veya her film dosyasını ve elbette her web sayfanı bu klasörde barındır.
3 - 2.adımda kaydettiğin (büyük olasılıkla soyadı htmlsayfası.doc) olan ve içine yazı yazdığın sayfanın üzerine farenle sağ tıkla ve açılan menüde Ad Değiştir adımı ile soyadını html yap. Eğer Windows sayfa görüntülemez gibi hata verirse bosver de ve değiştir.
Tarayıcından bakarsan yazdığıklarını web sayfası olarak görüntülersin.
ÖNEMLİ BİR NOT :
Windows masaüstü'nde Bilgisayarım klasörünü aç.
Üst menüde Araçlar ve Klasör Seçenekleri'ne gir.
Orada ikinci sekme olan Görünüm adımını seç.
Açılan eylemlerde, BİLİNEN DOSYA TÜRLERİ İÇİN UZANTILARI GİZLE adımının önündeki tıkı kaldır.
Böylece PC kullanırken her tür dosyanın soyadını görmüş olur ve benzer isimli dosyaları karıştırmamış olursun.
Kolay gelsin.

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılanları dikkatlice okursan anlarsın.
Önce Not defterini kullan. Tarayıcıyı bırak.
1 - Not defterini aç.
2 - İçine bir şeyler yaz ve farklı kaydet dedikten sonra adını htmlsayfası olarak alttaki işleme göre WEB isimli yeni klasöre kaydet.
PC'nin içinde bir klasöre, WEB adında bir klasör aç.
Web siten için yapacağın her iş, her resim, her müzik veya her film dosyasını ve elbette her web sayfanı bu klasörde barındır.
3 - 2.adımda kaydettiğin (büyük olasılıkla soyadı htmlsayfası.doc) olan ve içine yazı yazdığın sayfanın üzerine farenle sağ tıkla ve açılan menüde Ad Değiştir adımı ile soyadını html yap. Eğer Windows sayfa görüntülemez gibi hata verirse bosver de ve değiştir.
Tarayıcından bakarsan yazdığıklarını web sayfası olarak görüntülersin.
ÖNEMLİ BİR NOT :
Windows masaüstü'nde Bilgisayarım klasörünü aç.
Üst menüde Araçlar ve Klasör Seçenekleri'ne gir.
Orada ikinci sekme olan Görünüm adımını seç.
Açılan eylemlerde, BİLİNEN DOSYA TÜRLERİ İÇİN UZANTILARI GİZLE adımının önündeki tıkı kaldır.
Böylece PC kullanırken her tür dosyanın soyadını görmüş olur ve benzer isimli dosyaları karıştırmamış olursun.
Kolay gelsin.

not defterinde yazım calstı ama benım bahsettgım kısım internet seceneklerınden giris sayfasını bos yapın bos sayfada gorunum kaynak tıklayın not defterınız tekrar cıkacaktır kısmıydı

---------- saat 21:53 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:50 eklenmişti ----------

not defterinde yazım calstı ama benım bahsettgım kısım internet seceneklerınden giris sayfasını bos yapın bos sayfada gorunum kaynak tıklayın not defterınız tekrar cıkacaktır kısmıydı

tamam anladım not defterıne tekrar donmeyı saglıyormus:):)
ayrıca ben yanlıs yere tıklamısım sayfa/ kaynagı goster kısmına :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Aferin. Demek dikkatli okunursa anlaşılıyormuş. :)
Şimdi sana önerim sitede verilen örnekleri baz alarak bol bol alıştırma yapman.
Takıları dikkatlice çalışıp, işlevlerini anlarsan hiç de zor olmadığını göreceksin.
Her türlü soruyu çekinmeden yaz.
Kolay gelsin.

Mehmet Satar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Aslında editöre falan gerek yok.
Notepad işini görür :) Tabii editörlerin avajtajı bir web sayfası oluşturmak için 10000 satır kod yazman yerine daha kısa sürede ve daha basit bir şekilde sayfayı oluşturmanda yardımcı olur.
Ben sana "CoffeeCup HTML Editor" adlı yazılımı önerebilirim. Ücretsizdir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Çoğunluk "editöre gerek yok" demiş, ama editör yeni başlayan birinin olayı anlaması için büyük yardımcıdır. Herkes notepad'i açıp kafadan bir şey yazamaz, hele ki bu işe yeni başlayan birisi notepad ile cedelleşirken sıkılır ve bırakabilir.

Eğer işi çekirdekten öğrenmek ve sadece tasarım değil aynı zamanda üretim yapmak istiyorum diyorsan, basit düzenekteki herhangi bir editörü kullanman yeterlidir. Bunun içinde oldukça hızlı çalışan ve birçok eklenti desteği olan Notepad++ isimli programı tavsiye ederim, ücretsiz olarak indirebilirsin. Eğer kod yazmaktan ziyade görerek tasarlamak istiyorsan, o zaman tasarım modu olan editörler kullanmalısın, Dreamweaver güzeldir ancak çok fazla özelliği olduğu için karmaşık gelebilir, Website Builder gibi daha basit programlar tavsiye edilebilir. Frontpage ise kesinlikle önermem, çünkü kodu çok kirletiyor ve standartları önemsemiyor, o nedenle de tarayıcı bağımsız tasarımlar yapman zorlaşıyor. Ayrıca tasarım modu da çok kullanışlı değil. Ki zaten Microsoft da bu ürünü artık desteklemiyor.

Diğer arkadaşların tavsiye ettiği gibi online dokümanlarla başlayıp onlar deneyerek takip etmen de iyi olacaktır.

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında yazdığım kodun tasarımını da yapmak güzel olur:) çok çalışamadım htmlye ama görsel olması daha eğlenceli olsa gerek:)

The Danger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bu işe başlaman güzel en azından bizim gibi ilk başta hazır sistem peşie düşmemişsin(düşmede). Çünkü beleş hosting, hazır sistem,hazır kod derken harcadığım vakti kodlarla uğraşsam web tasarımcı olmuştum. Sana tavsiyem Html'i Frontpage de yap. Çünkü bıkmadan kolaylıkla uğraşmanı sağlar. Önceden kodların içine düşmek fena sıkıcı olur ve ilk baştan sıkılırsan sonu gelmez. sana tavsiye edeceğim site http://www.belgeler.org/hpm/html-php-mysql-giris.html linkinden yararlanabilirsin ve birçok kaynakta mevcut bu sitede tekar söylüyorum. Hazır ne varsa uzak dur öğrenmeni engeller.

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dreamweaver kurdum ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum
ayrıca dreamweaver mx ve dreamweaver extension kuruldu hangisi ne işe yarar bildiğinz bi turkce dokuman yokmu

iboturka

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Namo'yu öneririm sana...Birde dreamweaver.İlk bunlarla başlamıştım ... vay be :blushing:

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Notepadde yine bişeyler yapabildim ama dreamweaverdan bişey anlamadım
ya farkı ne aynı kodu dreamweaverda da yazmıyor muyuz

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ne yaptın Sercan, yeni başlayan biri "Hello world!" programcığından sonra sıkılıacaktır, hatta bırakabilir bile. :hammer::4:

Biz de sıkıldık ama şuan ne kadar yararını görüyorum. Dreamweaver gibi editörlerde eğer tasarım görünümünde değil de kod bölümünde çalışacam diyorsa Dreamweaver filan kullanabilir tabii ki ama design bölümünde çalışılacaksa gelecekte hiç hayır gelmez. Tabi kodları öğrendikten sonra tasarım bölümünde çalışılabilir diyorum.