Yeni Yine Yeniden Google Chrome !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qKTe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
:: Sürekli olarak aklıma geldikçe ve vaktim oldukça tarayıcıları aralarında kapıştırmayı çok seviyorum. Çünkü hız konusuna bizzat kendim şahit oluyorum.

:: Yine bu linkte eski aylara ait yaptığım hız testi var ve göreceksiniz ki her yeni sürümünde Google Chrome 'un acımasız ezimeti devam ediyor.
http://forum.shiftdelete.net/diger-...5-google-chrome-firefox-ve-ie8-kapismasi.html

:: 7 Şubat 2010 tarihli 13.00 civarlarında yaptığım hız testini sizinle de paylaşmak istedim.

3485b83.jpg

:: Burada ise sitenin genel olarak yapılan testlerde kimin önde olduğunu gösteriyor.

28jxjzq.jpg

:: Burada da en hızlı sistemle yapılan testi görmektesiniz ve aldığı puan ortada.

t5679e.jpg

:: Google Chrome 4.0 sürümündeki Shockwave flash eklenti sorunu yaşasa da bunu 5.0 beta sürümünde halletmiş ve hızından da hiç bir şey kaybetmemiş.

..:: Hep söyledim yine söyleyeceğim.. Google Chrome'un ezici hızını göremeyenler halen başka tarayıcılar, yok eklentiler v.s bahanelerle Google Chrome yine mi demeyecekler! Kullanın diye değil ısrarım! Sadece Şu hız konusunu kabullenin. Unutmadan da söyliyeyim. Şimdi bir kaç arkadaşımız eklentiler diye yazmaya başlicaklar yine. Onlara hiç bir şey demiyorum çünkü yazımı okuduklarını sanmıyorum..

KAYNAK

hnl

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Krom ne orijinali Chrome değil mi bunun?

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
krom un hızını gördükten sonra firefox'u terkedenlerdenim.

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ne Demiş QaFeİN

Chrome Chrome Chrome :D

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Opera 10.50 BETA oldugu için bence 3. ama kararlı sürüme geçince aradaki fark kapanıcaktır buna eminim. :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
chrome çıktığı günden beri kullanıyorum google a güveniyorum

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Dostum seni tebrik ediyorum.:thumbup1: Tamamen duygularıma ve düşüncelerime tercüman olmuşşsun.:clap: Chrome'un hız konusundaki liderliği tartışılmaz. eklenti desteği de geldi ve günden güne gelişiyor. Senin moralini bozmak için yine A tarayıcısı B tarayıcısı derler evet...! Sen boşver, devam et. Sıkı bir chromcu olarak seni tebrik ediyorum tekrar. Bu arada sana kötü bir haberim de var. Bu haber beni de çok etti :( Opera'nın şu an geliştirilme aşamasında bulunan yeni carakan motoru entegreli 10.50 sürümü şu an en hızlı chroma baya bi fark atıyor. Ama seni ve beni sevindiren bir şey daha söyleyim opera 10.5 sürümü daha pre-alfa aşamasında. yani o daha alfa sonra beta sonra RC olacak :D Bizimkilerin de eli boş durmaz o zaman kadar inşallah. He bazıları şimdi opera felan da derse onlara da güzel bi haberim var. Şu an 10.1 sürümünün hızı yerlerde sürünüyor...

---------- saat 22:40 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:37 eklenmişti ----------

Opera 10.50 BETA oldugu için bence 3. ama kararlı sürüme geçince aradaki fark kapanıcaktır buna eminim. :)
Beta değil arkadaşım, daha PRE-ALFA :mrgreen: O daha önce ayağa kalkacak sonra konuşmasını öğrenecek sonra yürüyecek. Yanai aradaki farkın kapanmasına baya var, ki o zamana kadar Javascript V8 kimbilir nerelerde olur:dirol:

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Krom ne orijinali Chrome değil mi bunun?

Orjinali tabiki Chrome ancak bu süürmle birlikte bir eklentisi var chrome un. Bu eklentiyi ben kurmadım kendisi çıktı ortaya. Mesela ingilizce dili olan bi sitedesin ve anlamıyosun. Otomatik olarak hemen adres çubuğunun altında Translate eklentisi çıkıyor ve yazıları Türkçe'ye çeviriyor. Tabiki bazıalrını çeviremiyor. Krom da bunlardan biri...

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Dostum seni tebrik ediyorum.:thumbup1: Tamamen duygularıma ve düşüncelerime tercüman olmuşşsun.:clap: Chrome'un hız konusundaki liderliği tartışılmaz. eklenti desteği de geldi ve günden güne gelişiyor. Senin moralini bozmak için yine A tarayıcısı B tarayıcısı derler evet...! Sen boşver, devam et. Sıkı bir chromcu olarak seni tebrik ediyorum tekrar. Bu arada sana kötü bir haberim de var. Bu haber beni de çok etti :( Opera'nın şu an geliştirilme aşamasında bulunan yeni carakan motoru entegreli 10.50 sürümü şu an en hızlı chroma baya bi fark atıyor. Ama seni ve beni sevindiren bir şey daha söyleyim opera 10.5 sürümü daha pre-alfa aşamasında. yani o daha alfa sonra beta sonra RC olacak :D Bizimkilerin de eli boş durmaz o zaman kadar inşallah. He bazıları şimdi opera felan da derse onlara da güzel bi haberim var. Şu an 10.1 sürümünün hızı yerlerde sürünüyor...

---------- saat 22:40 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:37 eklenmişti ----------

Beta değil arkadaşım, daha PRE-ALFA :mrgreen: O daha önce ayağa kalkacak sonra konuşmasını öğrenecek sonra yürüyecek. Yanai aradaki farkın kapanmasına baya var, ki o zamana kadar Javascript V8 kimbilir nerelerde olur:dirol:

kurdugun cumlelerden fanatik oldugunu anlamak zor degil. Gerek yok bu fanatizme. Senin isini hangisi goruyorsa ou tercih et.Rekabet guzeldir.Son kullaniciya yarar

Reaksiyon puanı
189
yeni versiyonu da içerisine hattığım browser testinde chrome yine önde :

testsf.jpg

Hani bir laf vardır ya "biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu" diye, buraya gayet uygun bir laf :)

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Opera beta sürümümü acaba ?

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Ben çok memnunum chrome den.Daha önce tarayıcı kullanmamıştım Chrome la başladım daha da ayrılamadım.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ben çok memnunum chrome den.Daha önce tarayıcı kullanmamıştım Chrome la başladım daha da ayrılamadım.

Yani Google Chrome la birliktemi pc kullanmaya başladın anlamadım :laugh:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
testi chrome'a opera kadar yetenekli olmasını sağlayacak ekletinleri ekledikden sonra yapsalar çok daha farklı çıkacaktır.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
testi chrome'a opera kadar yetenekli olmasını sağlayacak ekletinleri ekledikden sonra yapsalar çok daha farklı çıkacaktır.

Benim test ettiğim 3 lüde IE8, Firefox 3.6 ve Google Chrome 5.0.317.2 sürümlerinde kaldıki Chrome'un beta sürümüdür, hiç birisinde eklenti yok. Yinede en hızlısı Google Chrome. Opera olsaydı sistemimde onuda teste dahil ederdim ama zannetmiyorum geçeceğini.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Haklısın usta.Sonuna kadar Chrome'cuyuz :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Benim test ettiğim 3 lüde IE8, Firefox 3.6 ve Google Chrome 5.0.317.2 sürümlerinde kaldıki Chrome'un beta sürümüdür, hiç birisinde eklenti yok. Yinede en hızlısı Google Chrome. Opera olsaydı sistemimde onuda teste dahil ederdim ama zannetmiyorum geçeceğini.

kasteddiğim şey operanın diğer browserların eklenti ile sahip olabileceği özelliklere standart olarak sahip olması ve bu özellikler ile yarışıyor olması.

çantası boş biri ile çantası dolu birini yarıştırmak gibi birşey oluyor bu. veya salt debian ile ubuntuyu karşılaştırmak gibi.

dolayısıyla yapılan testler günlük kullanımı yansıtmıyor.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yapılan test Hız Testi Beni anlamayanlar çıkıcak demiştim çıktı. Eklenti konsunda da iyileştiği zaman ki iyi olmadığını görmedim yine aynı ezici durumu göreceksiniz.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
bu konuda cgrszone arkadaşın yaptığı testte chromenin birinci gelmesine rağmen kendi yaptığım testte neden operayı geçemedi acaba ?

bkz bu konuyu görünce testi yeniden yaptım...
Opera 10.50 Build 3228 Alpha vs Google Chrome 5.0.317.2 Beta

sshot2s.png

kendi sistemimde sonuç yine değişmedi tabii ki de.. henüz alpha sürüm olsa bile ezen opera oldu...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
bu konuda cgrszone arkadaşın yaptığı testte chromenin birinci gelmesine rağmen kendi yaptığım testte neden operayı geçemedi acaba ?

bkz bu konuyu görünce testi yeniden yaptım...
Opera 10.50 Build 3228 Alpha vs Google Chrome 5.0.317.2 Beta

kendi sistemimde sonuç yine değişmedi tabii ki de.. henüz alpha sürüm olsa bile ezen opera oldu...

Açıkçası kendim denemesem opera daha iyi diyeceğim ama Chrome açık şekilde önde Opera'dan.:)
Bu arada Chrome'un da beta değil dev sürümü 5.0.317.2. (5 sürüm henüz beta aşamasına geçmedi.)

Kendi test sonucumu tekrar aktarayım.

Google Chrome 5.0.317.2 Dev

2ue31v4.jpg

Opera 10.50 Build 3228 Alpha

2q8sk7b.jpg

Sırayla alınmış sonuçlar (chrome'un puanı biraz düştü, opera'nın yükseldi.:))

2qi8tg4.jpg

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
filehippo 'da beta yazıyor..
http://www.filehippo.com/download_google_chrome/
herkezin sisteminde değişiyor demekki.. opera -chrome..
kiminde chrome iyi puan verirken kiminde opera 10.50 veriyor..

Yanlış yazmışlar o zaman arkadaşım.
Evet cpu ve vga'nın etkisi bir hayli fazla. Dolayısıyla farklı sistemlerde farklı sonuçlar çıkabilir.
Bu durumda da benchmark sahibinin derecelendirmesine bakmak gerek.
Peacekeeper servisi başladığından beri, Chrome'un bir defa ikinci olduğunu görmedim.