Harici Disk Tavsiyesi ?

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bu ne kardeşim yav bir harici disk sevdasıdır gidiyor , Bendemi alsam acaba

Seagate al ,

ama arabanın arkasına Takoz niyetine kullanmak istersen WD de seçebilirsin :D

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu ne kardeşim yav bir harici disk sevdasıdır gidiyor , Bendemi alsam acaba

Seagate al ,

ama arabanın arkasına Takoz niyetine kullanmak istersen WD de seçebilirsin :D
Benim için önemli olan performası,Takozun performansı iyi ise takozu alırım :)

Güzel makale olmuş saol :) Fakat o diskin dönüş 5400 rpm ben 7200 istiyorum :) ( Gerçi 7200 yazıyo ama ne kadar doğru acaba )

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
7200 alacaksan 3.5'' almalısın. Acaba 2.5'' 7200 var mıdır ?

realemoemo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Western de seagate de güzel markalar ancak bu ikisi arasında bence Seagate i seç.Cache belleğinin daha yüksek olması lazım.
Ayrıca fiyat sorun olmazsa Seagate in freeagent serisinden alırsan sanırım daha iyi olur.1tb 225 tl civarlarında sanırım.

saygılarımla

---------- saat 14:00 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:57 eklenmişti ----------

7200 alacaksan 3.5'' almalısın. Acaba 2.5'' 7200 var mıdır ?

Seagate in 2.5" 7200 rpm lik var ancak kutulu olarak görmedim direk bilgisayara takılanını gördüm.

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Western de seagate de güzel markalar ancak bu ikisi arasında bence Seagate i seç.Cache belleğinin daha yüksek olması lazım.
Ayrıca fiyat sorun olmazsa Seagate in freeagent serisinden alırsan sanırım daha iyi olur.1tb 225 tl civarlarında sanırım.

saygılarımla

Seagate in 2.5" 7200 rpm lik var ancak kutulu olarak görmedim direk bilgisayara takılanını gördüm.
Saol dostum cache beleğine dikkat edicem başka marka alırsam :)

---------- saat 14:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:03 eklenmişti ----------

1 tb alacaksan bence e-sata girişi olmalı
Biraz açar mısın ne işe yarar e-sata?

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
connect_bracket_esata_large.gif

Alacağın diskin boyutu büyük olacağı için diskte daha fazla veri saklayacaksın ve bunların gerek diskten bilgisayara gerekse tam tersi kopyalanması baya uzun zaman alacaktır. e-sata aldığın harivi diski bilgisayarının ana kartına bağlayarak daha hızlı veri aktarımı sağlamanı sağlayacak bir bağlantı türüdür.

Hairici diskini bilgisayar yerel disk olarak görecek ve taşıma işlemleri daha da hızlanacaktır.
E-sata bağlantısı olan bir çok harici diskin içerisinde yukarıda bağlantı parçasına benzer bağlantı parçaları çıkmaktadır.

burada video incelemesi var ama video açılmıyor:)

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8
@Alptekin46

Yorumun için saol.Videoyu ana sayfadan buldum izledim isteyenler buradan ulaşabilir.Gerçekten e-sata veli nimet çok hız fark ediyormuş.:)

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bir diğer durum ise WD veya Seagate için bir çok harici disk üreticisi ürünün içinde ki diskleri WD, seagate veya samsung HDD'ler kullanıyorlar içi aynı yani. Mesela casper seagate kullanırken smart disk samsung hdd kullanıyor. Burada markadan ziyade video da verilen özelliklere odaklanman senin faydana olacaktır.

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bir diğer durum ise WD veya Seagate için bir çok harici disk üreticisi ürünün içinde ki diskleri WD, seagate veya samsung HDD'ler kullanıyorlar içi aynı yani. Mesela casper seagate kullanırken smart disk samsung hdd kullanıyor. Burada markadan ziyade video da verilen özelliklere odaklanman senin faydana olacaktır.
Bana bir tavsiyesde bulunabilir misin.Bütçe 190 lira.Linklerini verdiğim diskler nasıl ?
Aklıma takılan bir soruda şimdi ben ilk mesajımda verdiğim seagateyi alsam ayrı olarakda e-sata kablosu alsam esatayı kullanabilir miyim ( diskin e-sata girşi var mı )?

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
http://www.hepsiburada.com/smartdis...ils.aspx?categoryid=100225&productid=bd847313

http://www.exa.com.tr/smartdisk/sabit_diskler/smartdisk_35-327-9152.html

http://www.vatanbilgisayar.com/smar...ta-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=40020

190 tl bütçe esata bağlantısı olan ürünler için biraz az gibi ama karar senin. Video yu izledin esata veya usb 2.0 bağlantılı ürünlerde ne gibi fark var az çok biliyorsun. Ben de normalde seagate hdd kullanıyorum, ama smart disk samsung'un hddlerini kullanıyormuş. yani sadece dışı türkiyede üretiliyor. Bundan sonra karar senin. Ben sana üç farklı sitede aynı ürünün fiyatlarını verdim. Hepsiburada.com senin bütçene uygun. Bununla birlikte yaşadığın şehirde bilgiasayar satan yerlere sorabilirsin.

son not bu üç sitede de kullanıcı yorumlarını oku biraz daha fikir edineceksindir.