Otomatik Pc Kapatma Programı İndir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Saati ayarla istedğin saatte kapansın.

Türkçe
Tam sürüm

İNDİR

sxf1oz.jpg

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Teşekkürler ortak :)Daha yeni, ayrıntılı ve ücretsiz bir alternatif de benden :thumbup1:

screenshot02_auto_shutdown.jpg

WinMend Auto Shutdown 1.2.2
free.gif

Jan 19, 2010

pbox_auto_shutdown.gif

WinMend Auto Shutdown is a freeware utility that can turn off your computer automatically. With simple settings, it can shut down, hibernate, stand by or log off the computer unattended at a scheduled time.

Detail ... Download

WinMend Auto Shutdown Ver 1.2.2

WinMend Auto Shutdown

Free PC auto shutdown software

Description

WinMend Auto Shutdown is a freeware utility that can turn off your computer automatically. With simple settings, it can shut down, hibernate, stand by or log off the computer unattended at a scheduled time. Features

• function01_auto_shutdown.gif
    1. Countdown Screen
    There is a 30-second countdown screen before the computer is automatically turned off, so you can cancel or change the operation in time.
  • function02_auto_shutdown.gif
    2. Intelligent
    Based on user’s settings, it can be launched automatically at Windows startup to perform tasks set by the user.
  • function03_auto_shutdown.gif
    3. Compact
    When auto shutdown is set up, it will be minimized to the task bar. Your screen will look clean!

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
vaayy!!! diyorum:)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
zaten pc de olan bi özellik :) ayrı programa gerek yok bilmeyenler için güzel paylaşım

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Teşekkürler ortak :)Daha yeni, ayrıntılı ve ücretsiz bir alternatif de benden :thumbup1:
Öyle bi demişsinki ; verdiğin program bi halta benzemiyor benimkini kullanın demişsin sanki :D Hakkaten senin programın yanında ilk program fazla sönük kaldı :D

Ayrıca Rise ında bilmediği bir program yok

Günde bir saat yazılım araştırmasına mı çıkıyor ne :D

,

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ne gerek var?

Aç komut satırını, shutdown -s -t 1800 yaz, 30 dakika sonra kapansın bilgisayarın. Hatta shutdown -s -f -t 1800 yazarsan programları kapanmaya zorlamış olursun. Kapanma derdin olmaz, kapanır yani. :D Ve hatta shutdown -s -t 1800 -c "Ben berbat bir sistemim. Halkın ferahı için Linux kullan!" yazarsan ekrana o tırnak işareti arasındakileri de yazdırırsın. :) Daha çok parametreler var. Bu tip programlar da farklı bir şey yapmıyor zaten. Hem sonuçta Başlat'a tıklayıp Kapat dediğimizde de aynı mantık, sadece görsel. :)

Komut satırı kullanın, kullandırın. Elinizi korkak alıştırmayın. :D

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Komut satırı kullanın, kullandırın. Elinizi korkak alıştırmayın.

Komut satırı kullansaydık MS dos kullanırdık :)

Herşeyin hazırı varken ne gerek var komuta :D

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Jea hiç unutmam Ubuntu'da komut satırı kullanarak 3.5 saatte ATI ekran kartını kurmuştum. Halbuki bir winrar programı gibi bir şey olsaydı içindeki install dosyasını çıkarmam yeterdi:) Biz bundan bahsediyoruz. Sonradan öğrendim öyle bir program KDE'de varmış:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jea hiç unutmam Ubuntu'da komut satırı kullanarak 3.5 saatte ATI ekran kartını kurmuştum. Halbuki bir winrar programı gibi bir şey olsaydı içindeki install dosyasını çıkarmam yeterdi:) Biz bundan bahsediyoruz. Sonradan öğrendim öyle bir program KDE'de varmış:)

Unrar var? Nasıl Ubuntu'da yok? Sen o zamanlar yeniydin, 3.5 saatini aldı ve Unrar'ı bilmiyordun. Şimdi emin ol o kadar zamanını almaz. :) Sanki annelerinizin karnından Windows dahileri olarak çıkmış gibi konuşmayın. Yıllardır Windows kullanıyorsun, kaç gün Ubuntu kullandın?

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Unrar var? Nasıl Ubuntu'da yok? Sen o zamanlar yeniydin, 3.5 saatini aldı ve Unrar'ı bilmiyordun. Şimdi emin ol o kadar zamanını almaz. :) Sanki annelerinizin karnından Windows dahileri olarak çıkmış gibi konuşmayın. Yıllardır Windows kullanıyorsun, kaç gün Ubuntu kullandın?

Benim merak ettiğim ne biliyomusun "Jeaq" Bu linux kulananlar genelleme yapmak doğru olmaz ama , 20 tane kodu bilip, kodlarla bişeyler yapınca , kendisini işletim sisteminin yaratıcısı zannediyor, :D

Sen o kodu bilsen ne olacak bilmesen ne olacak :D önemli olan işinin görülmesi değilmidir?

Ona kalırsa bir Çamaşır makineside bilgisayar programlıdır ama hangi Linuxcu acaba bu çamaşır makinesinin kodları nedir diye soruyor ? :D önemli olam çamaşırların yıkanması değilmi ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Benim merak ettiğim ne biliyomusun "Jeaq" Bu linux kulananlar genelleme yapmak doğru olmaz ama , 20 tane kodu bilip, kodlarla bişeyler yapınca , kendisini işletim sisteminin yaratıcısı zannediyor, :D

Sen o kodu bilsen ne olacak bilmesen ne olacak :D önemli olan işinin görülmesi değilmidir?

Ona kalırsa bir Çamaşır makineside bilgisayar programlıdır ama hangi Linuxcu acaba bu çamaşır makinesinin kodları nedir diye soruyor ? :D önemli olam çamaşırların yıkanması değilmi ?

Birincisi, bilinçli olarak Linux kullananlar zaten Linux'un potansiyel yaratıcıları/sahipleridir. Çünkü Linux onun bunun değil, herkesindir.

İkincisi, o kodu bildiğim için karşıma siyah ekran ve yanıp sönen bir imleç geldiğinde ":crying:" diye ağlamıyorum bilgisayarımın başında.

Çamaşır makinesi örneğine de tek bir cevap vereyim: O makineyi kodlayanlardan olmayı seçtik, sen taşıyanlardan olmaya meraklıysan buyur ortam senin. :)

---------- saat 18:13 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:11 eklenmişti ----------

Neyse, konu Windows programı. MS-DOS komutları yazdığım bir konuda Linux'u tartışmayalım.

İyi akşamlar.

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Birincisi, bilinçli olarak Linux kullananlar zaten Linux'un potansiyel yaratıcıları/sahipleridir. Çünkü Linux onun bunun değil, herkesindir.

İkincisi, o kodu bildiğim için karşıma siyah ekran ve yanıp sönen bir imleç geldiğinde ":crying:" diye ağlamıyorum bilgisayarımın başında.

Çamaşır makinesi örneğine de tek bir cevap vereyim: O makineyi kodlayanlardan olmayı seçtik, sen taşıyanlardan olmaya meraklıysan buyur ortam senin. :)

Madem Lİnuxun potansiyel yaratıcısısınız (ki ne demek istediğini anlıyorum) O halde sende bir tane Linux sürümü çıkarsana .... Çıkarabiliyomusun bakalım :)

Linux herkesin malı olsa ne yazar Bu gün dünyada herkes XP kullanıyor :)
Yani Bedava versen bile almıyorlar :D

Mavi , siyah ekran windows 98 zamanlarında kaldı hatırlatırım . Eğer yine mavi ekran alırsan o donanımınla alakalıdır.

Çamaşır makinesini ben taşımıyorum aksine basıyorum tuşuna sonra ayaklarımı uzatıp yatıyorum :D Yıkansın kendi kendine :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Öyle bi demişsinki ; verdiğin program bi halta benzemiyor benimkini kullanın demişsin sanki :D Hakkaten senin programın yanında ilk program fazla sönük kaldı :D

Ayrıca Rise ında bilmediği bir program yok

Günde bir saat yazılım araştırmasına mı çıkıyor ne :D

,

Programı yapan ben olmadığım için daha iyisini görünce ancak sevinirim:)

Rise üslubunca daha kapsamlı bir program önermiş.Yakında senin için ''üslub 1.0'' programını tavsiye ederim..Konuşma ve hitap hatalarını otomatik düzeltiyormuş.

Rise ye selam Foruma devam:)

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13

Rise üslubunca daha kapsamlı bir program önermiş.Yakında senin için ''üslub 1.0'' programını tavsiye ederim..Konuşma ve hitap hatalarını otomatik düzeltiyormuş.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Daha fazla dikkatli olucağım Mösyö Zorhak .

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

Aleyküm Selam Ortak,
Program önerirken müsaadeni almayı unuttum..
Senin açtığın konuya başka bir programı getirip çarşaf gibi serdim..
Onun için de kusura bakma :blushing:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Yahu ne kusuru :)dedim ya ben ancak sevinirim diye.:)Bu işi bilen sizlersiniz ben kendi çapımda öğrenmeye çalışıyorum bir şeyler.

Rise D1360 forumun yaramaz üyelerinden.Biraz yaramazlık yapıyor.Benim bu tarz şeyleri sorun etmediğimi sen de biliyorsun:)

Birazdan D1360'a otomatik kapanma programı entegre edeceğim merak etme:)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Pc de olan bi özellik derken?
PC de olan komut ile ancak anlık kapatma yapılabilir.
Bu türden programlar ile bilgisayarın aylık kapanma zamanlarını bile önceden belirleyebilirsiniz.
Kolay gelsin :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
PC de olan komut ile ancak anlık kapatma yapılabilir.
Bu türden programlar ile bilgisayarın aylık kapanma zamanlarını bile önceden belirleyebilirsiniz.
Kolay gelsin :)

Komut satırıyla da belirlersin.

Aha bak:

Kod:
shutdown -s -t 2592000

1 ay sonra kapanır bilgisayarınız. Denemedim ama denemesi bedava. :D

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13

Aha bak:

Kod:
shutdown -s -t 2592000

Arada bir fark var ama :)

Senin dediğinde bilgisayarın kapanmaması lazım ve her oturumda manuel olarak giriş yapman lazım . ama yazılım tarzı olanlarda bilgisayar kapansa dahi yeniden açıldığında arka planda program çalışmaya devam ederek istenilen saatte kapanma aktive olacaktır.

Rise ın demiş olduğu anlık kapatmadan kasıt da bu zaten diye düşünmekteyim :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

Aha bak:

Kod:
shutdown -s -t 2592000

İnanmıyorsanız ölçün (*) diyorsun yani :D

(*)Dünyanın Merkezi

Bir gün Nasrettin Hoca ya arkadaşları şaka yapmak istemişler. Nasrettin Hoca ya

-"Hoca Dünya nın merkezi neresidir" diye sormuşlar. Hoca da:

-"Eşeğimin bastığı yerdir." demiş. Arkadaşları gülünce de

-"İnanmıyorsanız ölçün ." demiş.

Arada bir fark var ama :)...ama yazılım tarzı olanlarda bilgisayar kapansa dahi yeniden açıldığında arka planda program çalışmaya devam ederek istenilen saatte kapanma aktive olacaktır.

Rise ın demiş olduğu anlık kapatmadan kasıt da bu zaten diye düşünmekteyim :D
:thumbup1:

leolord

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ayrıca, Advanced SystemCare adlı programda da bu özellik mevcut.