bildiğim kadarıyla system32 klasörünün içinde tsshutdn.exe diye bişey var masaüstüne sonunda -1800 olucak şekilde kısayol oluşturursan sistem yarım saat içinde kapanır.
Not:1800 yerine istediğini yazabilirsin.
Microsoft'tan bu konuyla ilgili daha detaylı bilgile ulaşabilirsin.
+1evet ilginç olan yanıda bir kere gerisayım başladımı bunu iptal edemiyosun![]()
evet ilginç olan yanıda bir kere gerisayım başladımı bunu iptal edemiyosun![]()
Ben de "Yakışır Ortağıma" diyorumvaayy!!! diyorum![]()
Öyle bi demişsinki ; verdiğin program bi halta benzemiyor benimkini kullanın demişsin sankiTeşekkürler ortakDaha yeni, ayrıntılı ve ücretsiz bir alternatif de benden :thumbup1:
Komut satırı kullanın, kullandırın. Elinizi korkak alıştırmayın.
Jea hiç unutmam Ubuntu'da komut satırı kullanarak 3.5 saatte ATI ekran kartını kurmuştum. Halbuki bir winrar programı gibi bir şey olsaydı içindeki install dosyasını çıkarmam yeterdiBiz bundan bahsediyoruz. Sonradan öğrendim öyle bir program KDE'de varmış
![]()
Unrar var? Nasıl Ubuntu'da yok? Sen o zamanlar yeniydin, 3.5 saatini aldı ve Unrar'ı bilmiyordun. Şimdi emin ol o kadar zamanını almaz.Sanki annelerinizin karnından Windows dahileri olarak çıkmış gibi konuşmayın. Yıllardır Windows kullanıyorsun, kaç gün Ubuntu kullandın?
Benim merak ettiğim ne biliyomusun "Jeaq" Bu linux kulananlar genelleme yapmak doğru olmaz ama , 20 tane kodu bilip, kodlarla bişeyler yapınca , kendisini işletim sisteminin yaratıcısı zannediyor,
Sen o kodu bilsen ne olacak bilmesen ne olacakönemli olan işinin görülmesi değilmidir?
Ona kalırsa bir Çamaşır makineside bilgisayar programlıdır ama hangi Linuxcu acaba bu çamaşır makinesinin kodları nedir diye soruyor ?önemli olam çamaşırların yıkanması değilmi ?
Birincisi, bilinçli olarak Linux kullananlar zaten Linux'un potansiyel yaratıcıları/sahipleridir. Çünkü Linux onun bunun değil, herkesindir.
İkincisi, o kodu bildiğim için karşıma siyah ekran ve yanıp sönen bir imleç geldiğinde ":crying:" diye ağlamıyorum bilgisayarımın başında.
Çamaşır makinesi örneğine de tek bir cevap vereyim: O makineyi kodlayanlardan olmayı seçtik, sen taşıyanlardan olmaya meraklıysan buyur ortam senin.![]()
Öyle bi demişsinki ; verdiğin program bi halta benzemiyor benimkini kullanın demişsin sankiHakkaten senin programın yanında ilk program fazla sönük kaldı
Ayrıca Rise ında bilmediği bir program yok
Günde bir saat yazılım araştırmasına mı çıkıyor ne
,
Programı yapan ben olmadığım için daha iyisini görünce ancak sevinirim
Rise üslubunca daha kapsamlı bir program önermiş.Yakında senin için ''üslub 1.0'' programını tavsiye ederim..Konuşma ve hitap hatalarını otomatik düzeltiyormuş.
Rise ye selam Foruma devam![]()
Aleyküm Selam Ortak,Programı yapan ben olmadığım için daha iyisini görünce ancak sevinirim
Rise üslubunca daha kapsamlı bir program önermiş.Yakında senin için ''üslub 1.0'' programını tavsiye ederim..Konuşma ve hitap hatalarını otomatik düzeltiyormuş.
Rise ye selam Foruma devam![]()
zaten pc de olan bi özellikayrı programa gerek yok bilmeyenler için güzel paylaşım
PC de olan komut ile ancak anlık kapatma yapılabilir.Pc de olan bi özellik derken?
PC de olan komut ile ancak anlık kapatma yapılabilir.
Bu türden programlar ile bilgisayarın aylık kapanma zamanlarını bile önceden belirleyebilirsiniz.
Kolay gelsin![]()
shutdown -s -t 2592000
Komut satırıyla da belirlersin.
Aha bak:
1 ay sonra kapanır bilgisayarınız. Denemedim ama denemesi bedava.Kod:shutdown -s -t 2592000![]()
Komut satırıyla da belirlersin.
Aha bak:
1 ay sonra kapanır bilgisayarınız. Denemedim ama denemesi bedava.Kod:shutdown -s -t 2592000![]()
(*)Dünyanın Merkezi
Bir gün Nasrettin Hoca ya arkadaşları şaka yapmak istemişler. Nasrettin Hoca ya
-"Hoca Dünya nın merkezi neresidir" diye sormuşlar. Hoca da:
-"Eşeğimin bastığı yerdir." demiş. Arkadaşları gülünce de
-"İnanmıyorsanız ölçün ." demiş.
:thumbup1:Arada bir fark var ama...ama yazılım tarzı olanlarda bilgisayar kapansa dahi yeniden açıldığında arka planda program çalışmaya devam ederek istenilen saatte kapanma aktive olacaktır.
Rise ın demiş olduğu anlık kapatmadan kasıt da bu zaten diye düşünmekteyim![]()