Herkesin Yaşı Mecburi Olsun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byndr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ben bu sitede herkesin yaşının görünmesinin mecburi olmasını istiyorum.

Üyeler birbirlerine çevap verirken veya eleştirirken ne şekil çevaplar vereceği açısından olumlu olacağını düşünüyorum.
Profilimi güncelleyip bende şimdi yaşımı yazacağım

Sizlerin görüşü nedir bu konuda

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bence kimsede yaş görünmesin...
Ben çok önyargılı davranırım...

özellikle 18 yaşındna küçüklerin tüm antlaşmalara göre çocuk kabul edildiğini varsayarsak bu çocukların yorumları yaşları yüzünden değer kaybeder...

Ama yok ben ön yargılı davranmam diyen varsa onu bilemem...

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Neden mecburi olsun ki. Şimdi eleştirirken yaşına bakmak doğru olmaz. Eleştirme yaparken yaşa değil başa bakmak lazım :)

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7

özellikle 18 yaşındna küçüklerin tüm antlaşmalara göre çocuk kabul edildiğini varsayarsak bu çocukların yorumları yaşları yüzünden değer kaybeder...

kesinlikle katılıyorum:clap:ama yaş olsun fakat gerçek yaşlar.....:cool:

Ketumm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bence hiç te gerek yok eğer senin yaşın büyükse ve bilgine güvenıyosan zaten onu fikirlerine ezmen gerek yoksa senin yaşının hiçbir önemi yoktur eğer sen deneyimlerini kullanamıyosan 10 yaşındaki çocuk seni çok fena bi şekilde eleştirebilir

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Fatih istanbulu kaç yaşında fethetti?
:)

Tabiki yaşıtlarına göre daha olgun düşünebilen veya davranabilen kişiler vardır.Ancak senin isteğinin sebebinin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum.

Yani 15 yaşında birisi ''hayattan nefret ediyorum'' derse yaşına bakarak içinde bulunduğu dönemin özelliklerini az çok biliriz ve ona göre yapıcı yorumlar yaparız.

Aynı şeyi yazan 30 yaşında bir üyeyse yazılacaklar elbette daha farklı olur.

Bu örnekteki gibi durumlar için yaş önemli.Ancak çoğu üye bu uygulamanın akabinde yaşını büyük göstermeye çaışacaktır.

Bu da ayrı bir tezattır 10 yıl önce büyük görünmeye çalışanlar bugün daha genç görünmeye çalışıyorlar.

Bu konunun bu gecenin muhabbet sebebi oalcağını tahmin ediyorum:)

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6

Neden ön yargılı davranalımki
bugün bir konuda okurken dikkat ettim 14 yaşında bir üye o kadar güzel yazmışki hayran kaldım.

SDN yönetimi bu konuda Anket açabilirmi?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bu uygulama olmaz. Arkadaşların dediği gibi kaale alınmaz bir çok kişi.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Millet yaşını yazsa ne fark edecek ki?Bilebilir miyiz kimin ne olduğunu yaşına bakarak.Forumda aktif olanların bikaç mesajından nasıl tipler olduğunu görüyoruz yaşına bakmaksızın.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Neden ön yargılı davranalımki
bugün bir konuda okurken dikkat ettim 14 yaşında bir üye o kadar güzel yazmışki hayran kaldım.

SDN yönetimi bu konuda Anket açabilirmi?

sayın byndr okuduğunuz konu ardına bu konuyu açmışsınızprofil bilgilerinizden belli oluyor......ama yinede sağolun böyle bi konuyu açtığınız için:flowers::clover::flowers:

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bende gözükmesi tarafındayım.Hiç olmazsa birbirlerimize hitap ederken abi yada kardeş olduğumuzu farkedelim...

Dido:)

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Akıl Yaşta Değil Baştadır." demiş Atalarımız.
Yaşa bakarak Yorum yazılamayacağı gibi, kimseyi de özel bilgisini paylaşmaya mecbur edemeyiz.
Bence isteyen yayınlasın yaşını, istemeyen yayınlamasın... Hiçbir Önemi Yok...

Ketumm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ya zaten oyle bişey olsa bile herkes yaşını büyük gosterecek zor bişey değil sonuçta

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben şöyle bir kendi adıma açıklama yapayım...

Ben forumlarla Üniversite forumlarında tanıştım...

Ve o forumlarda yaş aralığı birbirine çok yakındır...

ve kültür düzeyi, eğitim düzeyi zevkleri espri anlayışları yakın üyelerden oluşur...

Tartışmalar gerçekten çok kaliteli doyurucu olur...

Slogan atanlar ya da başkalarından duyduklarını okuduklarını değil kendi bildiklerini gözlemlediklerini yorumlayanlar hayli fazladır...

SDN e ise hepimiz gibi tekonoloji yüzünden üye oldum...

En büyük hatam da burayı da üniversite forum sayfası gibi zannedip herkesi benim yaşıtlarım gibi görmek oldu...

Bazen cahillikleri ile beni çıldırtan nasıl böyle hiç bir şeyi görmez nasıl böyle dünyadan bi haber olabilir diye düşündüğüm bir çok üyenin daha 1X li yaşlarda olduklarını görünce garip hissettim kendimi...

Çok ağır siyasi bir tartışmayı daha oy hakkı bile olmayan Türkiye nin geçmişindeki siyasi dönemlerden habersiz 2001 ekonomik krizinde aklında sadece çikolata almak ve top oynamak olan çocuklarla yaptığımı görünce dedim ki boşa kürek çekiyorum...

İşte bu yüzden kendimi kandırmak forumda çoluk çocukla muhatap olduğumu görmemek istiyorum...

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
"Akıl Yaşta Değil Baştadır." demiş Atalarımız.
Yaşa bakarak Yorum yazılamayacağı gibi, kimseyi de özel bilgisini paylaşmaya mecbur edemeyiz.
Bence isteyen yayınlasın yaşını, istemeyen yayınlamasın... Hiçbir Önemi Yok...

+1 :cool: Ben şuana kadar yaşlara pek dikkat etmedim.Belki iyi yanlarıda olabilir fakat kötü yanlarıda yok değil...
Kayıt olduğum günden beri yaşım sorun çıkarmadı.Eğer sorun çıkaracağını düşünen varsa yayınlamaz, onu zorlayamazsınız :wink:

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
sayın byndr okuduğunuz konu ardına bu konuyu açmışsınızprofil bilgilerinizden belli oluyor......ama yinede sağolun böyle bi konuyu açtığınız için:flowers::clover::flowers:

Belirttiğiniz konu ile alakalı değil Kardeşim
Çoktandır düşünüyordum.

Ben eğer karşımdaki genç bir insansa elbette hayat tecrubesi azdır. Bazı şeyleri normal karşılayıp gençliğin verdiği enerji olduğuna, Yaşıtım ise bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak, gibi sebeplerden bu konuyu açtım.

Yoksa Yaşı genç kardeşlerimi küçümsemek gibi bir niyetim asla yok.

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yaş bence önemli değil. Önemli olan olgunluk bana göre oda yazılan mesajlardan az çok ortaya çıkıyor.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Yaşı yazması önemli değil,Doğru yazacak mı acaba yaşını yazan kişi :).2010 a girdiğimizde, bugün doğan üyeler kısmını hatırlıyorsunuz sanırım :).Kaç bin kişi vardı.Herkes sallamasyon yazıyor doğum günlerini.2009 yaşında üyelerimiz bile var :).Olmayacak bir uygulama.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
kesinlikle yaş görünmeli. bi çocuktan hayata dair bir tavsiye almak istemiyorum

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Gerçek yaşın görünebilmesi için TC kimlik numarası şart gibi.Kim verir TC kimlik numarasını?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
kesinlikle yaş görünmeli. bi çocuktan hayata dair bir tavsiye almak istemiyorum
Beyazad tavsiyenin içeriğine bak tavsiye edenin yaşına değil.Bakrsın 10 yaşında bir kardeşimiz fark edemediğmiz bir şeyleri hatırlatır bize:)

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Kimseyi yaşını belirt diye zorlamak yersiz... Tabi muhatap olduğunuz kişinin yaşını bilmek saygı açısından önemli ama herkese saygılı olursak hiç bi sorun kalmaz...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Yaş olayına gerek yok bazen konulara komik yorumlar gelebiliyor bazende 15 yaşındaki çocuktan çok olgun yorumlar çıkabiliyor sonuçta hepberaber yaşlanıyoruz

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Akıl yaşta değil baştadır bence gerek yok böyle birşeye..:)

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Benim yaşa bakabilrsiniz :) Halka açık

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Niye? Yorum yazan yaşı mı beyni mi? Sonuçta yaş önemsizdir. Önemli olan kişinin olgunluğa erişmiş olmasıdır. Bu da yaşla bağlantılı değildir:)

ayazefe

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Her üye tckimlik numarası ve cep telefonuyla aktivasyon olsun ozaman kimse yalan söyleyemez bu kadar basit.

nedense itiraz edenler çoğunlukla yaşı gizli olan zat-ı muhteremler... nedir bu korkunuz anlasam

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya forumda doğum tarihimizi süper moderatörler bile değiştiremiyor. :) Biz nasıl değiştirelim veya boşsa yazalım? Mesela ben 01/01/1991 yazmıştım. O sebeple 19 gösteriyor ama aslında 92 doğumluyum ve 17 yazması lazım. Değiştirmek istedim dün, AliA'ya özel mesaj attım, yetkisi yok.