Symbian^4'ten Yeni Bilgiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alabula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Symbian Vakfı çizdiği yol haritası dahilinde işletim sisteminin dördüncü nesli üzerindeki çalışmalarını neticelendirmek üzere.

Symbian geliştiricileri bir yandan mevcut sürümlerdeki optimizasyon çalışmalarına devam ederken diğer yandan da Symbian^4'ü vaat ettiği sürede kullanıcılarla buluşturabilmek adına fazla mesai yapıyor. Geliştirici sayfası üzerinden yayınlanan yeni bir belge, arayüzde yapılacak köklü değişiklikler hakkında önemli veriler içeriyor.

symbian4_haber_ss_11263590675.jpg

Qt tabanlı olarak geliştirilen Orbit aryüzünü kullanacak olan Symbian^4, alışıldık Symbian kullanışlılığını daha etkileyici bir görselle donatacak. Görünüşte Symbian^2 ile benzer nitelikler içeren Orbit, işleyişte çok daha fonksiyonel ve sağlam bir yapıda olacak. Daha önce açıklandığı gibi Nokia N97'de kullanılan arayüz bu sistem için bir ön fikir anlamı taşıyor.

symbian4_haber_ss_21263590706.jpg

Uygulamaların işleyişi anlamında da köklü değişiklikler olacak gibi görünüyor. Geriye dönük uyumluluk konusunda kesin bir açıklama yapmaktan kaçınan Symbian Vakfı, yayınladığı belgede, yazılımların genel olarak kullanımı kolaylaştıran araç çubukları ile çalışacağını, menü seçeneklerinin sadece ana işlevleri yerine getireceğini ifade ediyor. Fonksiyonellik çıtasını oldukça yukarı çekecek gibi görünen bu özellik, eski yazılımların yeni arayüzde çalışabilmesi karşısındaki en büyük engel durumunda.

symbian4_haber_ss_31263590749.jpg

Symbian Vakfı, 2010 yılının yaz aylarının sonunda Symbian^4 ile ilgili çalışmalarını tamamlamayı ve 2011'in ilk çeyreğinde Symbian^4 ile donatılmış akıllı telefonların piyasaya sürülmüş olmasını hedefliyor. Geliştirici sayfasından yayınlanan pdf dosyasına buradan erişebilirsiniz.

:: Emektar mobil işletim sistemi Symbian'ın pazardaki liderliğini koruyabileceğini düşünüyor musunuz?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

Reaksiyon puanı
2,148
:: Emektar mobil işletim sistemi Symbian'ın pazardaki liderliğini koruyabileceğini düşünüyor musunuz?
Hertürlü :)

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
iPhone ile Samsung karışımı birşeyler yapıyorlar heralde ve süper olmuş symbian liderliği hayatta bırakmaz :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Symbian,WM,Android 3 büyükler :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Symbian,WM,Android 3 büyükler :)
Android daha büyüyemedi:D
Pazardaki en iyi mobile sistemler;
1-)I-phone OS
2-)Symbian

Windows Mobile performans açısından tatmin edici değil aslında telefon üreticilerinin sorun fakat Microsoft daha performanslı bir şekilde yazabilir diye düşünüyorum...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Büyür büyür. Hele bir modeller çoğalsın gör bak :) Bence bir devrim oldu çıkışı. en azından diğer üreticileri körükledi. Bak WM 7 ve Symbian 4 ün gelişi :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Büyür büyür. Hele bir modeller çoğalsın gör bak :) Bence bir devrim oldu çıkışı. en azından diğer üreticileri körükledi. Bak WM 7 ve Symbian 4 ün gelişi :)
WM 7 :D keşke iyi olsa bakalım:D
Sybian'a gelince zaten hep iyiydi:D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
WM7 den sızan bilgiler çok da iç acıcı değil. Artık gömlek atlama zamanı geldi WM ye. Bakalım multitouch özelliği dışında neler olacak.

Symbian gelince .... Daha önce cep telefonu konusunda TR de 1 numara olan sitede Admin'dim :) O sebeple bu benim işim demek istiyorum. Telefonum Symbian tabanlı Samsung G810 a selamlarımı iletiyorum... canım telefonummmm :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
WM7 den sızan bilgiler çok da iç acıcı değil. Artık gömlek atlama zamanı geldi WM ye. Bakalım multitouch özelliği dışında neler olacak.

Symbian gelince .... Daha önce cep telefonu konusunda TR de 1 numara olan sitede Admin'dim :) O sebeple bu benim işim demek istiyorum. Telefonum Symbian tabanlı Samsung G810 a selamlarımı iletiyorum... canım telefonummmm :D
Tam tersi sızan bilgiler iç açıcı ama Microsoft ben bir şey yaptım tutucak dediği zaman bir şey olmuyor(Ön;Vista:D,Millenium,Windows Mobile pazarında ise hiçbir tutmadı zaten:D)