Cinsiyetimden Utanmaya Başladım

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
19 yaşında değilim zaten, 17 yaşındayım.

İyi dileklerin için teşekkürler. :)
bütün sorun burdan kaynaklanıyomuş bak 17 olsan sorun olmıcaktı :D 19 olunca reşit oluyosun evlenme çağın gelmiş ve geçiyor oluyo o yaşta kimi bölgelerde :rolleyes::rolleyes:

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Jeaquares Senin gibilerin sayısı gerçekten çok az bu alemde neden bilemiyorum ama kadınlarda teknolojiye karşı hiç merak yok sadece görünüşüne bakıyorlar teknik ayrıntılarını hiç merak etmiyorlar.

İSYAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kızların teknolojiye karşı bu kadar kör olmalarından nefret ediyorum. Onlar sadece MSN, MySpace ve Facebook bildikleri için benim bilişim konusunda ilgili/bilgili olmam, insanlara ilk seferde erkek olduğumu düşündürüyor; hatta bazıları resmimi görene kadar inanmıyor!

Kızlar, yola gelin be. :D Bilgisayar, programlama, donanım, eğlenceli şeyler. Ne anlıyorsunuz şu Facebook'ta elalemin ilişki durumuna yorum yapıp gülmekten? Cidden bıktım yahu, keşke erkek olarak dünyaya gelseydim. Utanıyorum cinsiyetimden. Anca gülmeyi, süslenmeyi bilirsiniz. Sonra da kocalarınızdan dayak yiyince ağlar, "Niye böyle oldu? Nerede bizim haklarımız?" dersiniz. Kafanız sadece modaya, yemek yapmaya, erkeklere çalışırsa daha çok dayak yersiniz. :D

Çok dolmuşum ya, buraya yazmak insanı gerçekten rahatlatıyor. Şu internette bir kişi bile kız olduğuma inanmıyor ilk seferde. Bu da kızların mallığı. Tek bildikleri "kız olmak" olunca, erkekler şaşırıyor tabi. Ben seviyorum bilgisayarımı, yemek yapacağıma bozulan bilgisayarımı yaparım, daha iyi. :D

Ah benim dertli başım... :confused1:
eminim anlamışsındır neden genelde erkeklerin kızlardan niçin çabuk sıkılıp, sürekli başka başka ilişkiler peşinde koştuğunu :-) acı bir gerçektirki genelde kızların hayatı flirt,sevgili ve aşk tan ibarettir. en ileri teknolojiyi bile bu uğurda kullanırlar. ben bir bilgisayarcıyım birçok kız gördüm hayatları msn'den ibaret sanki doğuştan beyinlerine kazınmış! aileleriyle asla 5 dk oturmazlar yemek yenir odaya çekilirler tüm hayatları budur.
sen hayatta flirt ve msn'den farklı haz alınan şeylerinde olduğunu biliyorsun ne güzel daha neye üzülüyorsunki farklı olduğun için sevinmen lazım. kim ne düşünürse düşünsün.. kendini bu şekilde geliştirdiğin için seni tebrik ederim..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
eminim anlamışsındır neden genelde erkeklerin kızlardan niçin çabuk sıkılıp, sürekli başka başka ilişkiler peşinde koştuğunu :-) acı bir gerçektirki genelde kızların hayatı flirt,sevgili ve aşk tan ibarettir. en ileri teknolojiyi bile bu uğurda kullanırlar. ben bir bilgisayarcıyım birçok kız gördüm hayatları msn'den ibaret sanki doğuştan beyinlerine kazınmış! aileleriyle asla 5 dk oturmazlar yemek yenir odaya çekilirler tüm hayatları budur.
sen hayatta flirt ve msn'den farklı haz alınan şeylerinde olduğunu biliyorsun ne güzel daha neye üzülüyorsunki farklı olduğun için sevinmen lazım. kim ne düşünürse düşünsün.. kendini bu şekilde geliştirdiğin için seni tebrik ederim..
birde şu vardır ki kaçınılmazdır bir erkek için
kız arkadaşına sorar bilgisayardan anlıyomusun erkek saf saf evet der kız yapıştırır anında soruyu
şey benim eski erkek arkadaşımın msn ini kırarmısın?
ya da sorar hackerlıktan anlıyomusun sen arkadaşların var mı fln
sen yine saf bir şekilde evet dersin kız tekrar sorar eski erkek arkadaşımın şusunun şununu yapabilirmisn?

kendi ağzınla diyosun eski erkek arkadaşım diye daha niye kurcalıyosun olayı :D git yeni bi tane bul eskisini unut niye msn hack peşinde koşuyosun anlamıyorum sırf bu yüzden kaç defa virüs soktum bilgisayarıma adam akıllı bir bilgi verebilmek için :cursing:

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Cinsiyetinden utanmanı bi kenara bırakırsak din konusunda ettiğin laflara dikkat edersen iyi olur.Malum forumda göze batan birisin ve bu saygısızlığın kötü örnek oluşturmakla beraber hiç ama hiç hoş durmuyor.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Cinsiyetinden utanmanı bi kenara bırakırsak din konusunda ettiğin laflara dikkat edersen iyi olur.Malum forumda göze batan birisin ve bu saygısızlığın kötü örnek oluşturmakla beraber hiç ama hiç hoş durmuyor.

Din konusunda neyi ne amaçla söylediğimi biliyorum, içim rahat. :) Teşekkürler yine de.

İSYAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sen gerçekten harikasın bence kendinle gurur duy. çünkü bende koyu bir linkin park hayranıyımdır öyleki çıkış yaptıkları albümü(Hybrid Theory)hala bayıla bayıla dinlerim vede hala cd'si arabamdadır.. nedense bu albümü seven insanların özel olduğunu düşünmüşümdür..

önceki mesajıma ek yapmak istiyorum kızlar bilgisayardan iyi anlasaydı;
bilgisayarda yaptıkları işlemleri görmememiz için tüm programları seferber ederlerdi. şimdi birazda korkularından fazla ileri gidemiyorlar. golden eye,keyloger, team viewer vb. programlarda uzman olurlardı herkesin özeline girerlerdi. temizlik konusundada bilgileri olmadığı için google'da vs istedikleri aramaları yazamıyorlar ailelerinden korkup çoğu yerede üye olamıyorlar yani senin kadar bilgileri olsa vay halimize. diğer yandan sanal alemde bilgisi olmayan saf kızlarında birçok erkek tarafından tuzağa düşürüldüğüde bir gerçek galiba ne olursa olsun bilgili olmak en iyisi :-))))

---------- saat 14:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:38 eklenmişti ----------

birde şu vardır ki kaçınılmazdır bir erkek için
kız arkadaşına sorar bilgisayardan anlıyomusun erkek saf saf evet der kız yapıştırır anında soruyu
şey benim eski erkek arkadaşımın msn ini kırarmısın?
ya da sorar hackerlıktan anlıyomusun sen arkadaşların var mı fln
sen yine saf bir şekilde evet dersin kız tekrar sorar eski erkek arkadaşımın şusunun şununu yapabilirmisn?

kendi ağzınla diyosun eski erkek arkadaşım diye daha niye kurcalıyosun olayı :D git yeni bi tane bul eskisini unut niye msn hack peşinde koşuyosun anlamıyorum sırf bu yüzden kaç defa virüs soktum bilgisayarıma adam akıllı bir bilgi verebilmek için :cursing:
biliyormusun başıma en çok gelen şeylerden birisidir ama kız arkadaşlarım tarafından değil normal arkadaş ve akrabalarım tarafından :-))

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@İSYAN, Hybrid Theory saygı duyulmayacak bir albüm değil ki. :) Ben de bu albümü sevenlerin özel olduğunu düşünenlerdenim. İçerisindeki şarkılar tamamen beni anlatıyor. Her biri ayrı bir anımı simgeliyor. :) En sevdiğim ilk 3 şarkı:

-From The Inside
-In The End
-Breaking The Habit

2 uğurlu sayımdır. En sevdiğim 2. şarkı da bir Hybrid Theory şarkısıdır. :)

Diğer konuya gelirsek; kızlar saf olduğu için Facebook üzerinden bile hamile kalabiliyorlar ama şimdi bunlardan bahsedersem çok fena canım sıkılacak. :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
@İSYAN, Hybrid Theory saygı duyulmayacak bir albüm değil ki. :) Ben de bu albümü sevenlerin özel olduğunu düşünenlerdenim. İçerisindeki şarkılar tamamen beni anlatıyor. Her biri ayrı bir anımı simgeliyor. :) En sevdiğim ilk 3 şarkı:

-From The Inside
-In The End
-Breaking The Habit

2 uğurlu sayımdır. En sevdiğim 2. şarkı da bir Hybrid Theory şarkısıdır. :)

Diğer konuya gelirsek; kızlar saf olduğu için Facebook üzerinden bile hamile kalabiliyorlar ama şimdi bunlardan bahsedersem çok fena canım sıkılacak. :)
No 2 :thumbup1::thumbup1::thumbup1:
hamile olayınıda biliyorum gibi sayısı 10 muydu 11 miydi ne yanılmıyosam

AdReNaLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Linkin Park Sevdalılarından biride benim :D:D

-From The Inside
-In The End
-Sacrifises
-Session
-With You

bu şarkılarına apayrı bir hayranlığım var

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
numb ve in the end ikisi vazgeçilmezlerim arasında

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Jea erkek olsaydın kestir derdim ama:D :D

maiwesiyah

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sevgili Jea,
Başlığı ana sayfada görüp, okuyayım dedim. Altından sen çıktın.
Yaşını ve cinsiyetini de okuyunca sana eğer yaşıma hürmet edersen bir iki kelam söylemek istiyorum.
Bilgi : Türkiye, yıl 2009 ve hala kızlar okutulsun kampanyaları düzenleniyor.
Açıklama : Bu tür ülkede yurdum kızlarının hala evde beslemelik ve ilerde satılacak inek gibi algılayan zihniyetten başka ne umabilirsin?
Bilgi : Nerde bu diğer kızlar yaa! diyorsun.
Açıklama : Zor bulursun. Ulu Önder zamanından beri bazı haklar kazansa da, ülkemizde maalesef kadın hala evi temizleyip, yemek yapması ve kocasının her istediğinde çocuk verme çabasına hazır olması beklenen bir gereçten başka nedir?
Bilgi : Hemcinslerinin teknolojiden bu denli uzak olmasından yeriniyorsun.
Açıklama : Asla yerinme. Hem üstteki şartlar ve buna ilave olarak erkek veya kız, zaten yeni yetişenlerin kasten cahil bırakılmaya çalışıldığı bu düzenden yerin.
Hal böyle olunca sana biraz akıl vermek istiyorum.
Bilgi : Kız olmaktan utanıyorum demişsin.
Açıklama : Utanma bilakis gurur duy. Herkesi, hemcinslerini boşver. Sen bir insansın ve dünyaya tek başına geliyor ve sadece bir kez (Çok uzun ve sağlıklı yaşamlar diliyorum) yaşayabiliyorsun. O yaşamı da bence dilediğince ve kafana göre değerlendir.
Nelerden tad ve haz alıyorsan yap. Cinsiyetinden de asla utanma. Aksine o denli boş işlerle uğraşan hemcinslerin arasında sen bu tür konulardan tad alıyorsan kendinle guru duy. Elalemi boş ver.

Kıssadan hisse :
Herkes kendini kuyuya atsa, sen de mi atacaksın?

Amma madalyonun öteki yüzü de, asla kız olduğunu da unutma. Süslen, yakıştır, cilve yap, nazlı ol, hep pantolon giyme, arada etek de giy. Yani günümüzde rastladığımız gibi fazla erkekleşme. İşte kız olduğunun o zaman farkına varırsın.
.

bu yorumun her kelimesine katılıyorum

şunu da eklemek istiyorum;
her ne kadar her evde bir bilgisayar var gb görünse de teknolojik aletler halkımız için lükse giriyor...bakma herkesin cebinde son model cep telefonu, kucağında laptop olduğuna,
eve alınan bilgisayarı kullanma ve karıştırma hakkı sadece evin erkeklerine ait, kızların/kadınların fazla karıştırma hakları yok!
var ama YOK!
niye?
ya bozarsam ? düşüncesi...
deneyerek karıştırarak bozarak öğrenilebileceği fikri insanlarımıza çooook çok uzak!
kız arkadaşlarımın çoğu bilgisayarla okulda tanıştı, o da mecburiyetten.

zaten yapıştırmışlar bir " kızlar teknolojiden anlamaz" yaftası...
kızlarında çoğunlukla işine geliyor, niye uğraşsınlar niye riske girsinler ki?? bu işi onlar için yapacak kişiler varken?

ama yorumlarda katıldığım bazı noktalar var;

bilgisayarla ilgili bir bölüm okuyupta bilgisayardan anlamamak, teknoloji becerilerine sahip olmamak büyük ayıp.

ben insanların her ne işle uğraşırlarsa uğraşsınlar o işte en iyisi olmaları gerektiğini düşünürüm.

çok şükür teknolojiyle bir problemim yok, her türlü ayrıntıyı bilmem gerektiğini de düşünmüyorum, gerekte yok zaten... şimdilik neye ihtiyacım varsa onu bilsem yeterli. her gün yeni şeyler öğreniyorum yeni şeyler deniyorum.cinsiyetimden utanmıyorum her türlü zorluğuna rağmen memnunum:)

seni taktir ediyorum, ileride iyi yerlere geleceğini düşünüyorum
ve başarılar diliyorum

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ne saçma bir konudur bu,senin bir bayan olduğunuda şimdi öğrendiğimde hiç şaşırmadım aslında hırçınlığından,akıllı olmandan,tuttuğunu koparan ve inatçı olmandan belliydi akşamki tartışmamızdan,ama anlamalıydım.bence utanacak bir şey yok herkes herşeyi yapacak diye bir kanun yok ki,öyle erkekler varki elinden hiç bir iş gelmez mal gibi gezerler sokaklarda,bakalarlar insanlara nasıl yaşarlar anlamam hiç. uyüzden bayanlar herzaman narin,nazik ve kibar olmalılar.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
bu yorumun her kelimesine katılıyorum

şunu da eklemek istiyorum;
her ne kadar her evde bir bilgisayar var gb görünse de teknolojik aletler halkımız için lükse giriyor...bakma herkesin cebinde son model cep telefonu, kucağında laptop olduğuna,
eve alınan bilgisayarı kullanma ve karıştırma hakkı sadece evin erkeklerine ait, kızların/kadınların fazla karıştırma hakları yok!
var ama YOK!
niye?
ya bozarsam ? düşüncesi...
deneyerek karıştırarak bozarak öğrenilebileceği fikri insanlarımıza çooook çok uzak!
kız arkadaşlarımın çoğu bilgisayarla okulda tanıştı, o da mecburiyetten.

zaten yapıştırmışlar bir " kızlar teknolojiden anlamaz" yaftası...
kızlarında çoğunlukla işine geliyor, niye uğraşsınlar niye riske girsinler ki?? bu işi onlar için yapacak kişiler varken?

ama yorumlarda katıldığım bazı noktalar var;

bilgisayarla ilgili bir bölüm okuyupta bilgisayardan anlamamak, teknoloji becerilerine sahip olmamak büyük ayıp.

ben insanların her ne işle uğraşırlarsa uğraşsınlar o işte en iyisi olmaları gerektiğini düşünürüm.

çok şükür teknolojiyle bir problemim yok, her türlü ayrıntıyı bilmem gerektiğini de düşünmüyorum, gerekte yok zaten... şimdilik neye ihtiyacım varsa onu bilsem yeterli. her gün yeni şeyler öğreniyorum yeni şeyler deniyorum.cinsiyetimden utanmıyorum her türlü zorluğuna rağmen memnunum:)

seni taktir ediyorum, ileride iyi yerlere geleceğini düşünüyorum
ve başarılar diliyorum

Teşekkürler, sanırım sen de bir bayansın. :)

Cinsiyetimden utanıyorum ifadesini kullanma sebebim, o an gerçekten dolmuş olmamdı. Erkeksen arkadaşlarınla buluştuğunda bir arabadan, yeni çıkan bir bilgisayardan (özelliklerinden), teknolojik bir gelişmeden bahsedebilirsin. Ama kızsan ve bir kız arkadaşınla yemeğe çıktıysan muhabbetin %60'ını erkekler, %20'sini güzellik, kalan kısmını da başka kızlar hakkındaki dedikodular alır. Sana da kocaman bir sıfır kalır. Bana bugüne kadar hep 0 kaldı. :)

Ne saçma bir konudur bu,senin bir bayan olduğunuda şimdi öğrendiğimde hiç şaşırmadım aslında hırçınlığından,akıllı olmandan,tuttuğunu koparan ve inatçı olmandan belliydi akşamki tartışmamızdan,ama anlamalıydım.bence utanacak bir şey yok herkes herşeyi yapacak diye bir kanun yok ki,öyle erkekler varki elinden hiç bir iş gelmez mal gibi gezerler sokaklarda,bakalarlar insanlara nasıl yaşarlar anlamam hiç. uyüzden bayanlar herzaman narin,nazik ve kibar olmalılar.

Herkes her şeyi yapacak diye bir kanun yok ama kızların genelinin bu bakış açısına sahip olması beni de zor durumlara sokuyor. Hemcinslerimle anlaşamamam gibi. Ha bu durumda diyeceksiniz ki: "Çıkıntı olan sensin, sen uy onlara." Ama ben onlara uymak istemiyorum, onlara uyacak olsam ben ben olmazdım. Kabul edelim ki kızlar bu konuda çok ilgisiz ve güvensiz. Erkeklerin de yaklaşımı "Sen kızsın, ne işin var bilgisayarla filan?" olunca, benim çektiğim sıkıntıyı hayal bile edemezsiniz. :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Jea erkek olsaydın kestir derdim ama:D :D
pis.png
eccuk dilini kessin yeter geri möğömmmm deeellllll
pis.png

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Cinsiyetimden utanıyorum ifadesini kullanma sebebim, o an gerçekten dolmuş olmamdı. Erkeksen arkadaşlarınla buluştuğunda bir arabadan, yeni çıkan bir bilgisayardan (özelliklerinden), teknolojik bir gelişmeden bahsedebilirsin. Ama kızsan ve bir kız arkadaşınla yemeğe çıktıysan muhabbetin %60'ını erkekler, %20'sini güzellik, kalan kısmını da başka kızlar hakkındaki dedikodular alır. Sana da kocaman bir sıfır kalır. Bana bugüne kadar hep 0 kaldı. :)

Jea,

Bu gibi şeyler için dolmana gerek yok. Kadınsal ve erkeksel yapı bu.
Erkekler de yüzde 60 kadınlar, yüzde 20 futbol, kalanında da dedikodu yaparlar.
Ne olacak yani?
Erkekliğimizden mi utanalım?
Dişilere son dönemlerde bir haller oldu esas kötü olan o.
Bir Feminizm maskaralığı, özgür kız havaları, erkekleşme çabaları vs.
Kadın neden kadın olduğunu kabul etmiyor?
Soru bu.
Her kızın altında blujean, ayağında spor ayakkabı, görüntüyle erkekleşme çabaları.
Kadın dediğin etek giyer, mini değil uzun, ama etek.
Salınır, etekleri dalgalanır, saçları uçuşur.
Budur benim kadın anlayışım.
Dikkat ettiysen boşanmalar arttı. Kadın çalışmaya başladı kocasının verdiğini beğenmedi, "Vay, ben neymişim be abi." oldu.

Benim annem de babam da memurdu. Paramız kadar geçindik ama aralarında hiç bir zaman parasal ve feministsel tartışma, hele de boşanma olmadı.

Bunun nedenleri nedir bilir misin?
Aç gözlülük, hırs, elindeki ile yetinmeme yani mütevazı olamama, başkasının elindekilere imrenme vb.
Eskiden bu duygular çok daha azdı.
Kişiler elindekiyle yetiniyordu.
İşte sosyal bu kopma ve kişilik yitirilmesi bu tür neticeleri de beraberinde getirdi.
Sen kızlarla teknolojiyi paylaşamıyorsun, ben de erkeklerle sinema ve filmleri.
Ne kadar ilginç değil mi?
Ama yaşam bu.
Yeter ki, insan gibi hissetmesini bil.
En büyük tatmin bence budur.
Sevgiler.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Şöyle kafa kafaya verip iddaa oynıycan abi maç izleyecen balık tutmaya gidecen karşılıklı pes oynıycan oldumu böyle olcak.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Konuşmanda aynı erkek gibi, bende erkek sanıyordum seni :D

Kişilik olarak böyle bi kız arkadaşım olsun istiyorum aslında her zaman, öyle saçma saçma face le uğraşmayan, gereksiz naz yapmayan vs.. bazı şeyleri çok saçma gerçekten kızların :D ( Yanlış anlama tanışmıyoruz bile daha :D )

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104

Kişilik olarak böyle bi kız arkadaşım olsun istiyorum aslında her zaman, öyle saçma saçma face le uğraşmayan, gereksiz naz yapmayan vs.. bazı şeyleri çok saçma gerçekten kızların :D ( Yanlış anlama tanışmıyoruz bile daha :D )

demek ki tanışsan yazacan demi
pis.png

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
demek ki tanışsan yazacan demi
pis.png
öyle bi yazmışki zaten ahh ul!n senle bi tanışsam neler neler yapıcam der gibi :D

Şöyle kafa kafaya verip iddaa oynıycan abi maç izleyecen balık tutmaya gidecen karşılıklı pes oynıycan oldumu böyle olcak.

biz bu kadar samimi olunduğu zaman enseye şaplak ...... uzayan bi tabir kullanıyoruz kız arkadaşınla bunları yaptıktan sonra insan kendi tercihlerini sorgular erkekten ne farkı kalır o zaman :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Jea,

Bu gibi şeyler için dolmana gerek yok. Kadınsal ve erkeksel yapı bu.
Erkekler de yüzde 60 kadınlar, yüzde 20 futbol, kalanında da dedikodu yaparlar.
Ne olacak yani?
Erkekliğimizden mi utanalım?
Dişilere son dönemlerde bir haller oldu esas kötü olan o.
Bir Feminizm maskaralığı, özgür kız havaları, erkekleşme çabaları vs.
Kadın neden kadın olduğunu kabul etmiyor?
Soru bu.
Her kızın altında blujean, ayağında spor ayakkabı, görüntüyle erkekleşme çabaları.
Kadın dediğin etek giyer, mini değil uzun, ama etek.
Salınır, etekleri dalgalanır, saçları uçuşur.
Budur benim kadın anlayışım.
Dikkat ettiysen boşanmalar arttı. Kadın çalışmaya başladı kocasının verdiğini beğenmedi, "Vay, ben neymişim be abi." oldu.

Benim annem de babam da memurdu. Paramız kadar geçindik ama aralarında hiç bir zaman parasal ve feministsel tartışma, hele de boşanma olmadı.

Bunun nedenleri nedir bilir misin?
Aç gözlülük, hırs, elindeki ile yetinmeme yani mütevazı olamama, başkasının elindekilere imrenme vb.
Eskiden bu duygular çok daha azdı.
Kişiler elindekiyle yetiniyordu.
İşte sosyal bu kopma ve kişilik yitirilmesi bu tür neticeleri de beraberinde getirdi.
Sen kızlarla teknolojiyi paylaşamıyorsun, ben de erkeklerle sinema ve filmleri.
Ne kadar ilginç değil mi?
Ama yaşam bu.
Yeter ki, insan gibi hissetmesini bil.
En büyük tatmin bence budur.
Sevgiler.

Cık, ben anlatamadım. :)

Kızların salak ayağına yatmasından bahsediyorum. Rar formatının ne olduğunu bilmeyen, programların çoğundan haberi olmayan kızlardan bahsediyorum. Bu bence salaklık. Bu teknolojiye nasıl bu kadar kör kalabildiklerini anlamıyorum. Tamam bilgisayarlarının içini açıp tamirat yapmalarını istemiyorum zaten. (Aslında istiyorum ama buna erkek işi diyebiliriz.) Ama program yüklemek de mi erkek işi ya? Ben bir yerde okumuştum, bulaşık makinesinin muciti bir bayanmış mesela. Ha demek ki kafamız aslında çalışıyor, sonuçta erkeklerden tek farkımız bir X kromozomu. Ama inadına kör olmalarını anlayamıyorum ve sindiremiyorum da. Kızlar etek giymeli demişsin. Hayır efendim, ne alakası var? Pantolon veya spor ayakkabısı erkek kıyafeti değildir. Erkek gömleği, erkek pantolonu, erkek ayakkabısı vardır ama bunların kızlar için olanları da vardır. Şahsen sürekli spor ayakkabısı giyerim hatta şu an basketbol ayakkabısı giyiyorum ama oldukça kız işi duruyor. :) Her şeyin kız için ve erkek için olanı var. Erkek kıyafetleri giymek ayrı, ben rahat olduğu için çoğu kez geniş sweat-shirt'leri filan tercih ederim mesela. Bu rahatlık meselesidir, etekle rahat edemiyorum, etmek zorunda da değilim. Karşıdan bakan biri benim kız olduğumu anlayabildiği sürece sorun yok.

Maç izleme kısmına katılıyorum bak. :)

Tanışsak bile şansın yok hiç, başım bağlı. :rolleyes:

Öyle bir kız arkadaşının olması için kızlara olan genel bakış açını değiştirmen lazım. Yoksa öyle kızlar sana salak veya (affedersin) abaza gözüyle bakar. :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili Jea,
Ben yazıyorum ama demek istediklerimi sanırım iyi anlatamıyorum.
Senin kız arkadaşların neyse de, benim de erkek arkadaşlarımın, hem de yaşları kırk üzeri, yüzde altmışı'nın bilgisayardan anlamadığını söylersem ne diyeceksin?
Bu tür şeyler cinsiyet ayrımı gerektirmez. Sadece merak gerektirir.
Ben 1999 yılının Ocak ayında İnternete girmeğe başladım. O yıllar çalıştığım halde her ay düzenli 3 dergi alıyordum. 3 ay gezmediğim yer kalmadı. Elbette ödediğim para da cabası. Aylık 34 USD hem de 52 K modem ile.
Mart sonunda başladım bu web siteleri nasıl yapılıyor diye okumaya, Tutorialler vb, derken bu günlere geldim.
Benden önce başlayan bir çok arkadaşım ise hala Yahoo Messenger veya online poker vb. de kaldı.
Erkek işi bildiğin basit şeylerden de ben anlamam örneğin.
O denli beceriksizim ki, tahtaya çivi çaksam, elektrik çarpar. :)
Bu hayıflanma yazında yanıldığın nokta işin cinsler arasında değil, merak eden veya etmeyenler arasında dağılım olduğu.
Kıyafet sorununa hiç karışmam, isteyen istediğini giyer giymesine de dişiye yakışan etektir. bilmem demek istediğimi anlayabildin mi?

Bir de o kadar sığ bir toplumuz ki, rastladığım erkek, dişi konuşmalarında kimden duydularsa bir "aşkım" öğrenmişler, herkesin dilinde.
Ben sevdiğme, canım, ruhum, bebeğim, sevgilim vb. onlarca yakıştırmayı kullanmak isterim örneğin. Ama bir aşkım lafı çıktı, aşkım aşağı, aşkım yukarı.
Ne kadar kısır değil mi?

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Emin ol 180IQ'lü bilimadamları da (erkek) cinsiyetinden utanıyordur. Bu hayatta her şey görelidir bir husus haricinde. O hususta göreliliği belirler. (Sözleri Freud ve Einstein'dan harmanladım:)) Ama gerçekten kızlar genel olarak teknolojiden hoşlanmıyorlar.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Fantoma

bırak ya ne isterse giysin isterse erkek olsun tesbih çeksin :D
benim gözlemlediğim kadarıyla kadın olduğunun farkına varan kadınlar sadece japonyada
diğer ülkelerdeki kadınlar (en çok da türkiye) erkekleşmeye çalışıyorlar..
smileyinde dediği gibi erkek olanda cinsiyetinden utanabilir (Ersoy bey)
smileyin cevabından sonra aklıma bu geldi nedense : dünya kadar .. olcağına fındık kadar :D neyse sölemeyeyim..

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Fantoma

bırak ya ne isterse giysin isterse erkek olsun tesbih çeksin :D
benim gözlemlediğim kadarıyla kadın olduğunun farkına varan kadınlar sadece japonyada
smileyinde dediği gibi erkek olanda cinsiyetinden utanabilir (Ersoy bey)
smileyin cevabından sonra aklıma bu geldi nedense : dünya kadar .. olcağına fındık kadar :D neyse sölemeyeyim..

he he eh söyleme zaten :D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
fantoma

bırak ya ne isterse giysin isterse erkek olsun tesbih çeksin :d
Smileyinde dediği gibi erkek olanda cinsiyetinden utanabilir (ersoy bey)
smileyin cevabından sonra aklıma bu geldi nedense : Dünya kadar .. Olcağına fındık kadar :d neyse sölemeyeyim..
+∞.