Linux'ta Flash Disk i Fat Olarak Biçimlendirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 15M41L
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

15M41L

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi günler arkadaşlar yeni aldığım flash diski fat olarak biçimlendirdikten sonra iso dosyası yazdırmak istiyorum.Ama diski biçimlendiremedim.

Flash diskimi nasıl fat olarak biçimlendirebilirim ?

Ubuntu kullanıyorum.

AdReNaLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ubuntuda Gparted adlı yazılım sayesinde bunu yapabiliyormusuz araştırdım googleden :)

15M41L

Asistan
Reaksiyon puanı
0
saolasın bi deneyeyim.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Foruma hiç giriş yapmayacaktım. O kadar nefret ediyorum ki artık bu forumdan...

Ama yönetimin hataları yüzünden Sevgili Linux Kullanıcılarımızı neden mağdur edeyim dedim ve konuya bir ekleme yapma gereği hissettiğimden cevap yazacağım ve bu son olacak.

Değerli arkadaşlar,

Bi zahmet GParted yazılımıyla ntfs-fat dosya sistemi biçimlendirme için gerekli olan nftsprogs pakedini de yüklemesi gerektiğini söyleseydiniz en azından değerli arkadaşım bunu öğrenene kadar vakit kaybetmez gerekli işlerini yapardı.

İyi akşamlar.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Foruma hiç giriş yapmayacaktım. O kadar nefret ediyorum ki artık bu forumdan...

Ama yönetimin hataları yüzünden Sevgili Linux Kullanıcılarımızı neden mağdur edeyim dedim ve konuya bir ekleme yapma gereği hissettiğimden cevap yazacağım ve bu son olacak.

Değerli arkadaşlar,

Bi zahmet GParted yazılımıyla ntfs-fat dosya sistemi biçimlendirme için gerekli olan nftsprogs pakedini de yüklemesi gerektiğini söyleseydiniz en azından değerli arkadaşım bunu öğrenene kadar vakit kaybetmez gerekli işlerini yapardı.

İyi akşamlar.

hayirdir arkadasim forumun nesi var,eger kötü birseyse bizde bilelim ,bu arada ubuntu ile gelen gparted saten gerekli paketleri icinde barindiriyor olarak biliyorum,gerci ben ultimate linux 2.5 üzerinden ubuntu kubuntu kurdum

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
hayirdir arkadasim forumun nesi var,eger kötü birseyse bizde bilelim ,bu arada ubuntu ile gelen gparted saten gerekli paketleri icinde barindiriyor olarak biliyorum,gerci ben ultimate linux 2.5 üzerinden ubuntu kubuntu kurdum

Saçma bir inada bindi işte. :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Yanlış biliyorsun demekki. Bu arada niye girdin derseniz realmanagerin bana attığı özel mesaj sayesinde foruma girmek durumunda kaldım.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ubuntunun içinde gparted kurulu olarak gelmiyormu?canlıcd'den de kurulusundan da extra hiç bir şey yüklemeden her tür depolama aygıtına yazıp-okuyup şekillendirme yapabilmekteyim...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ubuntunun içinde gparted kurulu olarak gelmiyormu?canlıcd'den de kurulusundan da extra hiç bir şey yüklemeden her tür depolama aygıtına yazıp-okuyup şekillendirme yapabilmekteyim...

Live olarak başlatınca içinde gparted var ancak, kurulum tamamlandıktan sonra kaldırılan paketler arasında yer alıyor. :)