SERKANCANDAN
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 4
Arkadaşlar C sürücümde Win 7 kurulu ve bende D sürücüme (40 GB) pardus 2009 kurdum.
Fakat kurulum sırasında Grab programını her açılışta görmek istemediğim için "başlangıç bilgilerini seçili diske yükle" seçeneğini seçtim.
Orda bir de şöyle bir not vardı.
"Bu seçeneği seçerseniz kurulumdan sonra windows başlangıç dosyanızı yeniden düzenlemeniz gerekecektir. Aksi halde bilgisayarınızı başlattığınızda Windows başlayacaktır."
Doğal olarak aynen dedikleri gibi oldu. Direk Win 7 başlıyor.
Bu bahsedilen olayı, yani windowsumun başlangıç bölümünü nasıl düzelmem gerekiyor.
Bir bilgisi olan var mı?
C dizini altındaki boot.iini dosyasına bir satır komut ekleyerek yapılabilir mi bu?
Böyle olsa bile linux Mbr önyüklemesiyle çalışmıyor diye biliyorum.
Ama çalışmıyorsa da kurulumda böyle birşey neden söylesinler?
İkilemde kaldım.
Fakat kurulum sırasında Grab programını her açılışta görmek istemediğim için "başlangıç bilgilerini seçili diske yükle" seçeneğini seçtim.
Orda bir de şöyle bir not vardı.
"Bu seçeneği seçerseniz kurulumdan sonra windows başlangıç dosyanızı yeniden düzenlemeniz gerekecektir. Aksi halde bilgisayarınızı başlattığınızda Windows başlayacaktır."
Doğal olarak aynen dedikleri gibi oldu. Direk Win 7 başlıyor.
Bu bahsedilen olayı, yani windowsumun başlangıç bölümünü nasıl düzelmem gerekiyor.
Bir bilgisi olan var mı?
C dizini altındaki boot.iini dosyasına bir satır komut ekleyerek yapılabilir mi bu?
Böyle olsa bile linux Mbr önyüklemesiyle çalışmıyor diye biliyorum.
Ama çalışmıyorsa da kurulumda böyle birşey neden söylesinler?
İkilemde kaldım.