Iso Dosyası Yazdırma Sorunu

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar Packard Bell Me35 dizistü bilgisayarımda Windows 7 Ultimate yüklü.Ancak daha önce gayet güzel çalışan DVD sürücüsü şimdi çalışmıyor.Yani cd ye yazdırıyor.DVD den okuyor ancak DVD ye iso dosyasını yazdırmıyor.Hem win 7 nin kendi yazdırma programıyla hemde başka programlarla denedim.Diski çıkarıyor.Dvd sürücü güncel.Aygıt yöneticisinde hata yok.DVD sürücü Optiarc DVD RW AD-5540A ATA Device.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.:helpsmilie:

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Başlangıç olarak aygıtlardan dvd sürücüsünü kaldırıp sistemi yeniden başlatarak,aygıt sürücüsünün otomatik yeniden kurulmasını deneyebilirsiniz.dvd hatalarıyla ilgili MS'un şu makalesi bir fikir verebilir size.
http://support.microsoft.com/kb/314060/

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
tam olarak ne hatası veriyor acaba, bir ekran görüntüsü falan koyabilir misin

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
tam olarak ne hatası veriyor acaba, bir ekran görüntüsü falan koyabilir misin

Normal win7 nin kendi programında yazdırıcınızın hızı yüksek yada az olabilir diyor.Ancak bütün hızlarda denediğim halde aynı şekilde yazıyor ve dvd yi çıkarıyor.

---------- saat 23:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:46 eklenmişti ----------

16246023.png

Birde birşey dikkatimi çekti DVD RW diyor.Bu nedemek.

84931682.png

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Dizüstü garanti kapsamında ise gönder garantiye:):)
Muhtemelen DVD emekliye ayrılmıştır..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
DVD-R'de Windows 7 kendi yazıcısında problem yaşıyor.Ancak Nero 8(ben kullandığım için :D) kurarsanız sorununuzun kalmayacağına garanti verebilirim.(bu arada .iso dosyasını düşük hızda yani 4x gibi bir hızda yazdırın)

Birde DVD-RW demek yeniden yazılabilir demek aslında bu terim normal DVD Disclere kullanılırdı ancak Microsoft Vista'dan itibaren bu terimi DVD yazıcıları içinde kullanmaya başladı yani sende bir problem yok.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
DVD-R'de Windows 7 kendi yazıcısında problem yaşıyor.Ancak Nero 8(ben kullandığım için :D) kurarsanız sorununuzun kalmayacağına garanti verebilirim.(bu arada .iso dosyasını düşük hızda yani 4x gibi bir hızda yazdırın)

Birde DVD-RW demek yeniden yazılabilir demek aslında bu terim normal DVD Disclere kullanılırdı ancak Microsoft Vista'dan itibaren bu terimi DVD yazıcıları içinde kullanmaya başladı yani sende bir problem yok.

Alakanız için teşekkür ederim.Bir de Nero 8 i deniyeyim.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
InfraRecorder

veya

ImgBurn

deneyebilirsiniz..

Her ikisinin de Türkçe desteği vardır :)

Sorun çözülmüştür.İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Vee rise senin hakkını hiçbir zaman kimse ödeyemez.2 gündür denemediğim şey kalmadı ve artık olumsuz yönde yazan arkadaşlara katılacaktım.Yani bilgisayarımdan şüphelenmiştim.Ama senin verdiğin ilk program sorunu çözdü.Allah seni başımızdan eksik etmesin.Tekrar teşekkürler.:clap::clap::clap:

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Evet whitehawk, rise arkadaşımz vermeseydi ben verecektim imgburn linklerini.

Kalıp dosyası yazman için Imgburn; Iso,mds-mdf,nrg,bin-cue ve daha bir çok tanınmış kalıp dosyasını yazabiliyor.

Veri Yazdırman içinde Ashampoo Burning Studio programını kullanmalısın, Nero gibi 1 gb'a yakın yer kaplamaz ama ondan daha başarılı.

Kalıp yazdırmanın bir başka yolu da; Daemon Tool indirip kurarsın, Kalıbı Deamon Tools ile mount edersin. Bilgisayarında sanal bir Dvd sürücü oluşturur. Ondan Sonra Ashampoo adlı programı açıp Dvd kopyala deyip mount ettiğin sanal sürücüyü gösterip Dvd'yi bir arkadaşından almış gibi kopyalarsın.

Ve Dvd yazımındaki hatalardan biri de Yazma Hızları, Pc'ni tanı, Dvd Rw'nı tanı ve ona göre yazdırma hızını seç. 1x Dvd'ler için çok yavaş oluyor.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Evet whitehawk, rise arkadaşımz vermeseydi ben verecektim imgburn linklerini.

Kalıp dosyası yazman için Imgburn; Iso,mds-mdf,nrg,bin-cue ve daha bir çok tanınmış kalıp dosyasını yazabiliyor.

Veri Yazdırman içinde Ashampoo Burning Studio programını kullanmalısın, Nero gibi 1 gb'a yakın yer kaplamaz ama ondan daha başarılı.

Kalıp yazdırmanın bir başka yolu da; Daemon Tool indirip kurarsın, Kalıbı Deamon Tools ile mount edersin. Bilgisayarında sanal bir Dvd sürücü oluşturur. Ondan Sonra Ashampoo adlı programı açıp Dvd kopyala deyip mount ettiğin sanal sürücüyü gösterip Dvd'yi bir arkadaşından almış gibi kopyalarsın.

Ve Dvd yazımındaki hatalardan biri de Yazma Hızları, Pc'ni tanı, Dvd Rw'nı tanı ve ona göre yazdırma hızını seç. 1x Dvd'ler için çok yavaş oluyor.

Sanada teşekkürler verdiğin değerli bilgiler için sağol.:thumbup:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Yok hocam.Dediğiniz gibi Nero 8 i kurdum.Onunla da denedim.Olmadı.Size de teşekkür ederim alakanız için.Sağolun.
4x ile yazdırdın değil mi? Ve kullandığınız DVD nin markası ve biçimi(-R,+R gibi) nedir?

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
4x ile yazdırdın değil mi? Ve kullandığınız DVD nin markası ve biçimi(-R,+R gibi) nedir?

Hocam bütün hızlarda denedim.Ayrıca DVD lerin markası ve biçimi:

1- Tesco 8x DVD+R 4,7 GB
2- Arita Budget DVD-R 4,7 GB 8-16x Speed (Bunu denemek için aldım ama hiç tanımadı.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Hocam bütün hızlarda denedim.Ayrıca DVD lerin markası ve biçimi:

1- Tesco 8x DVD+R 4,7 GB
2- Arita Budget DVD-R 4,7 GB 8-16x Speed (Bunu denemek için aldım ama hiç tanımadı.

Normal DVD'leri yazdırabiliyorsan.Sorun yazılımsal yani format at sende kurtul bizde:D fekat:D deneyip düzeltmek istiyorum diyorsan dene bir imgburn gibi programları....

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Normal DVD'leri yazdırabiliyorsan.Sorun yazılımsal yani format at sende kurtul bizde:D fekat:D deneyip düzeltmek istiyorum diyorsan dene bir imgburn gibi programları....

Yazma ile pek bir işim yok hocam.Bir iki kere ihtiyacım oldu,onuda hallettim.Format atmama gerek yok sistemim çok iyi çalışıyor.Sizi çok yordum.Ne olur kusura bakmayın.Tekrar teşekkürler.:thumbup1:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Yazma ile pek bir işim yok hocam.Bir iki kere ihtiyacım oldu,onuda hallettim.Format atmama gerek yok sistemim çok iyi çalışıyor.Sizi çok yordum.Ne olur kusura bakmayın.Tekrar teşekkürler.:thumbup1:
Hiçbir program ile düzelmedi sorunun herhalde.Hangi tür DVD kullanıyorsun bu arada?(DVD-R,DVR+R ...)