Windows 7 creative ses kartı kuramıyorum...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Abyss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
creative ses kartımı windows 7 ye kuramıyorum formattan önce sorunsuz bir şekilde kurmuştum fakat formatladıktan sonra aynı setup dosyasıyla kuramıyorum sürekli hata alıyorum. anakart kendi ses kartını (realtek) görüyor creative i hiç bir şekilde çalıştıramıyorum...
sistem
windows 7 x86
ses kartı sound blaster 24bit creative 7+1

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
7+1 destekleyen kart.. verdiğiniz linkteki programı kurdum falak yine hata alıyorum (onboard disable edilmiş) "the audio device support by this application is not detected. the application will exit." uyarısı çıkıyor creative in bütün programlarını açmak isterken.. ses yöneticisindeki sesi arttıramıyorum kapalı görünüyor. az bi ses alabiliyorum sadece

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Yanlışın var sb livenin 7+1 i yok 5+1 i var sendeki audigy value 7+1 olmasın ürünün tam adını öğren ona göre yardımcı olmaya çalışalım
altaki linkten dosyayı indir craetivin tüm driverlerini çalıştırır
http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en

ama dediğim gibi tam ismini öğren sürücünü bulalım

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yanlışın var sb livenin 7+1 i yok 5+1 i var sendeki audigy value 7+1 olmasın ürünün tam adını öğren ona göre yardımcı olmaya çalışalım
altaki linkten dosyayı indir craetivin tüm driverlerini çalıştırır
http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en

ama dediğim gibi tam ismini öğren sürücünü bulalım

ben yanlış kutuya bakmışım adı dediğiniz gibi sound blaster audigy value 7+1
şimdi verdiğiniz linktekini indirip deniyeceğim

"kx skur kx - destekli hiç bir aygıt bulunamadı" hatası çıktı bu seferde...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
indiriyorum teşekkürler... sonucu yazarım..

yine hata veriyor ve kuramıyorum sistemde olan eski dosya program ekle kaldırda görünmüyor uninstall yok sanırım hata ondan kaynaklanıyor... creative klasörünü kaldırsam sorun olur mu?

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Denetim masası >> Aygıt yöneticisi >> Ses video oyun denetleyicileri ne gir sürücü yoksa uyarı işareti vardır ona sağ tuş yapıp sürücü yazılımını güncelleştiriri seç birde öyle güncellesin

speirs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows update gir arkadaş benimde creative ses kartım var windows 7 kurduğumda driver ını ordan otomatik olarak yüklemiştim

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117

tortu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sb live 7+1 diye bir kart bilmiyorum 5+1 olmasın o ? biostan onboard sound u enable den disable ye çek altaki linkten sürücüyü kur http://ccfiles.creative.com/manualdn/Drivers/AVP/10964/0x80580E51/SB24_PCDRV_LB_1_04_0090.exe

merhaba bende windows 7 kurduktan sonra bozulan onbord ses kartımı biostan kapatıp yeni aldığım creative sound blaster 5.1 ses kartımı takıp kurmaya çalıştım ancak olmadı. en son xp driveri denediğimde mavi ekran hatası aldım.

yukarda verdiğinz driverla sorunu çözebilirmiyim acaba. birde nasıl kuracağım ayrıntılı şekilde anlatabilirmsnz acaba. tşkler

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windows update yaptım creative yüklenmiş görünüyor ama program ekle kaldırda yok ve programlarını açamyıorum ses az seviyede çıkyıor hala sorun düzelmedi..

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
windows update yaptım creative yüklenmiş görünüyor ama program ekle kaldırda yok ve programlarını açamyıorum ses az seviyede çıkyıor hala sorun düzelmedi..

5+1 ses sistemindemi az çıkıyor yoksa normal kolonlardamı...
denetim masasında creative audio control panel bölümün olması lazım ordan ayarlama yapıyorsun.
Ben şöyle kurdum ürünü anakarta taktım ardından cdsinden driverini kurdum seste cızırtı sorunum vardı ardından güncelledim güncelledikten sonra volume paneli kullanamadım aygt bulunamadı gibi bir hata verdim denetim masasında creative audio control panel adında bir bekme oluştu muhtemelen yeni driver ile birlikte kurulmuş ordan daha önce volume panelden yaptığım tüm ayarları yapmaya başladım sendede öyle bir panel olabilir

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dostlar yardim lutfen windows 7 yukledim fakat bende olan 5+1 ses CD calisiyor ama hoperlerin 2 kucuk bir buyuk calisiyor gerisi calismiyor bendeki CD sound BLASTER Live! tarihi 25 temuz 2001 bana yardimci olursaniz sevinirim. ariyorum ama bir turlu hangi driver oldugunu anlamiyorum kactane indir diysem kabul etmiyor PC tekrar tesekur ederim. cevap yazrsaniz menmun olurum tum dostlara saygilar

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
dostlar yardim lutfen windows 7 yukledim fakat bende olan 5+1 ses CD calisiyor ama hoperlerin 2 kucuk bir buyuk calisiyor gerisi calismiyor bendeki CD sound BLASTER Live! tarihi 25 temuz 2001 bana yardimci olursaniz sevinirim. ariyorum ama bir turlu hangi driver oldugunu anlamiyorum kactane indir diysem kabul etmiyor PC tekrar tesekur ederim. cevap yazrsaniz menmun olurum tum dostlara saygilar
Audio consol dan CMSS Mode bölümüne gel Off Seçili ise On yap ses düzelmez ise driver bakalım

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
5+1 ses sistemindemi az çıkıyor yoksa normal kolonlardamı...
denetim masasında creative audio control panel bölümün olması lazım ordan ayarlama yapıyorsun.
Ben şöyle kurdum ürünü anakarta taktım ardından cdsinden driverini kurdum seste cızırtı sorunum vardı ardından güncelledim güncelledikten sonra volume paneli kullanamadım aygt bulunamadı gibi bir hata verdim denetim masasında creative audio control panel adında bir bekme oluştu muhtemelen yeni driver ile birlikte kurulmuş ordan daha önce volume panelden yaptığım tüm ayarları yapmaya başladım sendede öyle bir panel olabilir

kolonlardan az ses çıkyıor ses sisteminin programları açılmıyor zaten.. sorun snırıma creative ses kartının programlarının çalışmyıor olması çalışsa ayarlarını yapacam ama açılmyıor programlar ses kartını tekrar yükleyemiyorum kaldıramıyorumda şuan 2 hoparlorm çalışıyor

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
kolonlardan az ses çıkyıor ses sisteminin programları açılmıyor zaten.. sorun snırıma creative ses kartının programlarının çalışmyıor olması çalışsa ayarlarını yapacam ama açılmyıor programlar ses kartını tekrar yükleyemiyorum kaldıramıyorumda şuan 2 hoparlorm çalışıyor

Abyss şimdi sorununa tam çözüm getirelim
1.Aygıt yöneticisine gir ses oyun kumandaları vs başlığına gir sb audigy sürücünü sağ tuş yap sürücüyü sil seçeneğini işaretle sürücüyü kaldır

2.Programlarda creative klasörü varmı eğer windows update ile driver güncellediysen olması lazım var ise creativle ilgili tüm dosyaları sil

3.Başlat Çalıştır a regedit yaz çıkan konsolda HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech klasörünü sil
işletim sistemin windows 7 64 bit ise
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Creative Tech klasörünü sil

Bu işlemleri bitirene kadar windowsu yeniden başlatma diger indirdiğin ve işe yaramayan driverlerini sil kafan karışmasın

alttaki linkten dosyayı indir
http://rapidshare.com/files/264594018/P17X_SupportPack_2_0.exe

Dosya indikten sonra dosyayı bir klasöre çıkart ardından internet bağlantını kapat windowsu şimdi yeniden başlat windows başladıktan sonra aygıt yönetecine sb driver sildiğin bölüme tekrar gir kontrol et eski driver oto olorak yüklenmiş olabilir yüklenmişsi driveri yeniden kaldır ardından internetten indirip klasöre çıkarttığın dosyaki setupla driveri kur.
Kurulum sırasında windows imzalı ürün değil vs gibi bir uyarı çıkacak aldırış etme kuruluma devam et sorunun kalmayacaktır bendeki creative sb audgy 7.1 value sendeki gibi yani bu dirver ile sorunsuz kullanıyorum kolonlardandan sorunsuz faydalanıyorum bu dedikmerimi tamamıyla yaparsan sorunun kalmayacaktır

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Audio consol dan CMSS Mode bölümüne gel Off Seçili ise On yap ses düzelmez ise driver bakalım

dostum bu dedigin nerede ben bu islerde biraz acemiyim dediginden hic birsey anlamadim daha acik varsa resimli anlatir san makbule gecer saygilar

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
dostum bu dedigin nerede ben bu islerde biraz acemiyim dediginden hic birsey anlamadim daha acik varsa resimli anlatir san makbule gecer saygilar
Başlat a tıkla çalıştır kutucuğuna tıkla creative yaz
creativle ilgili programlar çıkar audio consol veya audio control panel isimli bir uygulama olması lazım

benim eski sistemimde senin karttan var eski sistemde xp de kullandığım için orda denetim masasında audiohq diye başlığına tıklayıp ayar yapıyordum windows 7 de de buna benzer biryerdedir

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Abyss şimdi sorununa tam çözüm getirelim
1.Aygıt yöneticisine gir ses oyun kumandaları vs başlığına gir sb audigy sürücünü sağ tuş yap sürücüyü sil seçeneğini işaretle sürücüyü kaldır

2.Programlarda creative klasörü varmı eğer windows update ile driver güncellediysen olması lazım var ise creativle ilgili tüm dosyaları sil

3.Başlat Çalıştır a regedit yaz çıkan konsolda HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech klasörünü sil
işletim sistemin windows 7 64 bit ise
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Creative Tech klasörünü sil

Bu işlemleri bitirene kadar windowsu yeniden başlatma diger indirdiğin ve işe yaramayan driverlerini sil kafan karışmasın

alttaki linkten dosyayı indir
http://rapidshare.com/files/264594018/P17X_SupportPack_2_0.exe

Dosya indikten sonra dosyayı bir klasöre çıkart ardından internet bağlantını kapat windowsu şimdi yeniden başlat windows başladıktan sonra aygıt yönetecine sb driver sildiğin bölüme tekrar gir kontrol et eski driver oto olorak yüklenmiş olabilir yüklenmişsi driveri yeniden kaldır ardından internetten indirip klasöre çıkarttığın dosyaki setupla driveri kur.
Kurulum sırasında windows imzalı ürün değil vs gibi bir uyarı çıkacak aldırış etme kuruluma devam et sorunun kalmayacaktır bendeki creative sb audgy 7.1 value sendeki gibi yani bu dirver ile sorunsuz kullanıyorum kolonlardandan sorunsuz faydalanıyorum bu dedikmerimi tamamıyla yaparsan sorunun kalmayacaktır

dediklerinizi yapıyorum... fakat şu dosyayı farklı bi siteye upload etmeniz mümkün mü rapidde eror hatası alıyorum free de... tşkrler..

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
dediklerinizi yapıyorum... fakat şu dosyayı farklı bi siteye upload etmeniz mümkün mü rapidde eror hatası alıyorum free de... tşkrler..
Modemi kapat aç error vermez yine olmazssa upload yaparım

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ya herkez birşey yazmış ben okuyamam hepsini ama bir öneri. Bende ilk formatta böyle olmuştu şu yolu izledim. Normal ses driverına sağ tıkla. Uyumluluk sorunu gideri seç. Böylece setup hangi versiyona uyumlu ise windows 7 ona göre çalıştıracak.Örneği setup.exe windows xp sp3 uyumlu ise W7 onu baz alarak çalıştırıyor... Deneni tavsiye ederim..

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başlat a tıkla çalıştır kutucuğuna tıkla creative yaz
creativle ilgili programlar çıkar audio consol veya audio control panel isimli bir uygulama olması lazım

benim eski sistemimde senin karttan var eski sistemde xp de kullandığım için orda denetim masasında audiohq diye başlığına tıklayıp ayar yapıyordum windows 7 de de buna benzer biryerdedir

dostum ilgi gosterdigin icin tesekur ederim senin dedigini sindi anladim bende de XP varken bir bayan sesi gelirdi sag sol arka yani butun hoporleri soylerdi yanliz windows 7 hangisini kur duysam o dedigin var ama calismiyor ben senin dedigin gibi yazdim cikanlarin resmini cek tim bir bak

4820Creative.PNG
4820Creative.PNG
image.php
4820Creative.PNG

tekrar tesekur edrim saygilar