7 Quick Fix 1.0 - Windows 7 sorunlarına 21 hızlı çözüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rise
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
7 Quick Fix 1.0

İnternette dolaşan onlarca çözüm aracının aksine birkaç tıklama ile en hızlı çözümleri 7 Quick Fix ile elde edebilirsiniz.

Virüs bulaşması, çeşitli kurulumların dosyaları ve kayıt defterini değiştirdiklerini ve bazen geri dönülemediğini biliyorsunuz.
İşte 7 Quick Fix içerdiği 21 komuttan oluşan ekranı ile imdadınıza yetişiyor.

Bu kadar küçük boyutları ile ve tıkla-çalıştır (portable) yapıya sahip 7 Quick Fix aracının her bilgisayarda olması gerektiğini düşünüyoruz..

28h2asy.jpg

There are a lot of excellent Windows comprehensive repairing and fixing tools around the internet.
But there are times when you want just one quick fix for example when you are under a virus attack and you just want to enable the Task Manager or the Registry Editor so you can fight the virus back, or when some new installation changed your Windows 7 behavior and you want to restore it.
This is the right time to draw 7 Quick Fix with 21 common Windows 7 fixes, only 472kb, portable with no install just click and run, small and fast, a must have on every computer !
If the day will come and you will need it, you will not regret for this 472kb on your drive or USB drive.
7 Quick fix, like his successful predecessor "XP Quick Fix Plus" is a simple, fast and efficient click and fix tool.

Freeware by LeeLu Soft 2009

Download (single file, no install) 464kb:

Mirror (MediaFire):

http://www.mediafire.com/file/xfwnnmtmzku/qf.zip

Download From CNET:

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Denemekte yarar var.:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bunu ben explorer.exe ve taskmgr.exe çalışmadığı zaman nasıl açacağım?

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
normalde explorer çökse bile Win+R tuş bileşeni ile çalıştırı açıp ordan program çalıştırmak mümkün, deneyebilirsin ;)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
peki 21 komut ne işe yarıyor?
Bu komutlar virüs/trojan bulaşması veya sistemin anormalleştiği durumlarda,
Görev yöneticisi vb. Windows bileşenlerinin çalışmadığı durumlarda tekrar eski haline getirebilmek için kullanabiliriz.
Normal sağlıklı bir Windows ta bu aracın "Acil Servis" olarak beklediğini düşünebilirsiniz.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İyi de exe'lerin hepsi çökerken bu programı nasıl çalıştırayım? :)
Windows 7 de başlangıç ve kurtarma menülerini görebiliyorsak hiç bir kaybımız yok demektir. Güvenli mod, komut satırı gibi seçenekler en iyi halleri ile Windows 7 altında çalışıyor.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows 7 de başlangıç ve kurtarma menülerini görebiliyorsak hiç bir kaybımız yok demektir. Güvenli mod, komut satırı gibi seçenekler en iyi halleri ile Windows 7 altında çalışıyor.

Göremiyordum zaten, sorun da bu. En azından kendi oturumumda, yani yönetici hesabında.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Göremiyordum zaten, sorun da bu. En azından kendi oturumumda, yani yönetici hesabında.
Başlangıçta F8 tuşu ile kurtarma menüsüne geçebiliyor musun ?
Güvenli Mod ile açıp, hata verse bile "Mycolor" denilen klasörün adını değiştirir misin ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Başlangıçta F8 tuşu ile kurtarma menüsüne geçebiliyor musun ?
Güvenli Mod ile açıp, hata verse bile "Mycolor" denilen klasörün adını değiştirir misin ?

Şimdi düzelttim sorunu, birazdan 3. kez kurup yine çökertince deneyeceğim bunları.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Şimdi düzelttim sorunu, birazdan 3. kez kurup yine çökertince deneyeceğim bunları.
Sistem yüklenince güncelleştirmeleri alarak yeniden başlatıp,
En temiz haliyle yedek almanı tavsiye ederim; zaman kazandırır.
Bu yedeğin çökertince önemini daha iyi anlarız. (Ben uğraşıyorum çökertemiyorum orası ayrı)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sistem yüklenince güncelleştirmeleri alarak yeniden başlatıp,
En temiz haliyle yedek almanı tavsiye ederim; zaman kazandırır.
Bu yedeğin çökertince önemini daha iyi anlarız. (Ben uğraşıyorum çökertemiyorum orası ayrı)

Benim çökmesi çok kolay oluyor. 2 tık yetiyor. Göstereyim mi? :mrgreen:

Şaka bir yana, hiç açılmayacak şekilde çökerse Ubuntu'ya girip yedeklerim dosyalarımı. Orası değil mesele. Mesele şu an hatayı bulabilmek.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ben nasıl hallettiğimi aynen yazıyorum:
Stardock' un Windows 7 uyumlu diye bedava verdiği görseli uyguladım.
Çalışan ne varsa "..... çalışmayı durdurdu" diyerek birer birer dökülmeye başladı.
Resetleyip açtım aynı sorun devam..
Tekrar resetleyip Güvenli moda geçtim ve MyColor denilen başbelasını kaldırmayı denedim.
"Windows installer Güvenli modda çalışmıyor" uyarısı verdi.
Normal şekilde bilgisayarı açıp normal temaya geçip kurtuldum.
Tabii illa bu yol olacak diye bir şart yok.
Programın otomatik başlamasını engelleriz ve Program Files içindeki klasörün adını değiştiririz.
Yeniden başlatıp, Programı normal kurarız ve restart etmeden uninstall edip uçururuz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben nasıl hallettiğimi aynen yazıyorum:
Stardock' un Windows 7 uyumlu diye bedava verdiği görseli uyguladım.
Çalışan ne varsa "..... çalışmayı durdurdu" diyerek birer birer dökülmeye başladı.
Resetleyip açtım aynı sorun devam..
Tekrar resetleyip Güvenli moda geçtim ve MyColor denilen başbelasını kaldırmayı denedim.
"Windows installer Güvenli modda çalışmıyor" uyarısı verdi.
Normal şekilde bilgisayarı açıp normal temaya geçip kurtuldum.
Tabii illa bu yol olacak diye bir şart yok.
Programın otomatik başlamasını engelleriz ve Program Files içindeki klasörün adını değiştiririz.
Yeniden başlatıp, Programı normal kurarız ve restart etmeden uninstall edip uçururuz.

Ben de şöyle hallettim. Diğer oturuma geçtim. O yönetici hesabı değildi, ona yönetici haklarını vermek için bayağı bir uğraştı birileri. :) En zor kısmı oydu zaten, sorunlu oturumu kapatıp programı kaldırdım, sorunlu oturumu açıp tema ayarlarımı düzelttim.

Şimdi tekrar yüklüyorum programı. Vazgeçmedim hala. :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Güzel bir program hazırlanmış ve rise fotolara reklamını koymuş:D:D:D:D:D:D:D:D