Linux Seferberliği

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Jeaquares daki azmi çok seviyorum

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
valla ceBit te 3-4 tane pardus cd si almıştım kurdum ama driver gibi problemler yüzünden alışamadım. yani birden windows tan linux a geçmek zor oldu :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
valla ceBit te 3-4 tane pardus cd si almıştım kurdum ama driver gibi problemler yüzünden alışamadım. yani birden windows tan linux a geçmek zor oldu :)
Biz zoru severiz :).Biraz azmedersen sorun olmaz hocam,driver problemi mi verdi.Ubuntu kullansaydın keşke ilk seferde :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43

şu anda pardusun tanımadığı driver olarak ekran kartı var sadece diye biliyorum (yazıcı kamera harici bileşenler hariç tabi, onlar hakkında pek tecrübem yok.) ekran kartını da depoyu kullanarak 2 tıkla 5dk içinde yükleyebilirsin. pardus kullanan arkadaşlara bol bol yardımcı olabilirim :)

Fat@L TeaM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu ve Fedorayı sanal bilgisayarda yükledim henüz, ancak herhangi bişey anlamadım:D Uykusuzluktan bayılmak üzereyim ancak sabahlamayı düşünüyorum:D İlerleyen saatlerde bişeyler anlayabilirim belki:)

mekatronx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
konu ilerlesin ihtiyac doğsun yardımcı olurum redhat> fedora & centos kullanıcısıyım

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
sanal diske mandriva 2010 dvd veriyonunu kurmayı planlıyorum. bu versiyonda driverların hepsini tanıyormu?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Birgün bende kuracağım şunu.Yada sanal sürücüyemi kursam acaba deneyeyim bakalım kaç dakika dayanabileceğim :)

sanal sürücü'den kastın sanal makine ise pişman olabilirsin. Ben bundan önce 3 4 kere kurdum sanal makinelere ve küfür kıyamet kaldırdım diyeyim, sen anla :))

sonra dedim "500 gb harddisk 35 gb'ciğini vereyim Ubuntu'ya kullansın garip Kızarsam geri alırım". Ama kızmadım, kızamadım. Oyun oynayan biriyim ama lazım olduğunda canavar makinemin XP'ye geçmesi 1 dk :)

Dolayısı ile kıy 35 gb ciğe öyle tat. Pişman olmayacaksın...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
3 yildir pardus kullaniyorum bir zorlugunu görmedim,genelde yapilan hatalari biliyorum driver filanda degil sorun ,sorun kullanicinin windows gibi düsünerek hareket etmesi

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
pardusu kullanmamamın sebebi üşengeç olmam :) no o öyle bir program yükliyicen bir sürü kod fln giriyosun :) ama eğer gerçekten kafamdaki sorunları kaldırabilecekseniz hardiskimin bir bölümüne linux kurmaya hazırım...

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri 2.sınıf Okuyorum Linux u çok merak ediyorum aynı zamanda Apple MacOs u nuda ama okuldaki durumum windows kullanmamdan yana aslında Okullarda Linux veya Mac işletim sisteminden de ders verseler güzel olur 2.dönem xp işletim sistemini görücez tarihe karışıcak bir işletim sistemini görmek saçma biraz daha açılmalıyız ama gerçekten windows u aşıp linux ve Mac a yönelmek istiyorum

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Bütün Linux kullanıcıları, silah altına... Seferberlik başlıyor...
İlk hedefiniz winzortçular, ileri! :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
teşekürler. bir tane daha sorum olacaktı, dvd sürüm için harddiskden ayıracağım 10 gb lık yer yetermi?

DVD versiyonu için en az 20 GB alan öneririm. Çünkü DVD versiyonunda ek programlar geliyor, alana ihtiyacın olacak. 20 GB önerdiğime bakma, kendim 110 GB ayırmıştım Ubuntu için. Ne kadar ayırabiliyorsan o kadar ayırmaya bak. :)

pardusu kullanmamamın sebebi üşengeç olmam :) no o öyle bir program yükliyicen bir sürü kod fln giriyosun :) ama eğer gerçekten kafamdaki sorunları kaldırabilecekseniz hardiskimin bir bölümüne linux kurmaya hazırım...

Kaldırabileceğime inanıyorum. Sorunlarını burada belirtirsen hepimiz yardımcı oluruz sana. :)

Ben Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri 2.sınıf Okuyorum Linux u çok merak ediyorum aynı zamanda Apple MacOs u nuda ama okuldaki durumum windows kullanmamdan yana aslında Okullarda Linux veya Mac işletim sisteminden de ders verseler güzel olur 2.dönem xp işletim sistemini görücez tarihe karışıcak bir işletim sistemini görmek saçma biraz daha açılmalıyız ama gerçekten windows u aşıp linux ve Mac a yönelmek istiyorum

O zaman doğru yerdesin diyelim. :) Ne zaman başlamak istersin?

Bütün Linux kullanıcıları, silah altına... Seferberlik başlıyor...
İlk hedefiniz winzortçular, ileri! :)

İlk hedefimiz Winzortçular değil, Linux'u bilmeyenler, ileri! :)

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Jeaquares gerçekten çok azimlisin :) Bakalım şu önümüzdeki hafta için yüklemeyi düşünmüyorum. yoğun çalışıyorum pc başında. haftaya mutlaka geçiş yapıcam linux'a. hangisini yükleyeyim?

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
DVD versiyonu için en az 20 GB alan öneririm. Çünkü DVD versiyonunda ek programlar geliyor, alana ihtiyacın olacak. 20 GB önerdiğime bakma, kendim 110 GB ayırmıştım Ubuntu için. Ne kadar ayırabiliyorsan o kadar ayırmaya bak. :)

Kaldırabileceğime inanıyorum. Sorunlarını burada belirtirsen hepimiz yardımcı oluruz sana. :)

İlk önce Güzel Yeni bir kasa alıp ondan sonra başlamak istiyorum

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Jeaquares gerçekten çok azimlisin :) Bakalım şu önümüzdeki hafta için yüklemeyi düşünmüyorum. yoğun çalışıyorum pc başında. haftaya mutlaka geçiş yapıcam linux'a. hangisini yükleyeyim?? linux, ubuntu, pardus vs??

şimdi hemen mesajını düzenle bence, çünkü linux bir genel isim, bir dağıtım adı değil...
Jea gelince kızar valla sana. :)
Hangi dağıtımı yüklemen gerektiğine neler istediğin karar vercektir. Aşağıdaki adresten yararlanabilirsin. :)
http://www.zegeniestudios.net/ldc/

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jeaquares gerçekten çok azimlisin :) Bakalım şu önümüzdeki hafta için yüklemeyi düşünmüyorum. yoğun çalışıyorum pc başında. haftaya mutlaka geçiş yapıcam linux'a. hangisini yükleyeyim?? linux, ubuntu, pardus vs??

Ne istediğini söyle, sana ne kullanacağını söyleyeyim. :)

---------- saat 12:10 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:09 eklenmişti ----------

şimdi hemen mesajını düzenle bence, çünkü linux bir genel isim, bir dağıtım adı değil...
Jea gelince kızar valla sana. :)
Hangi dağıtımı yüklemen gerektiğine neler istediğin karar vercektir. Aşağıdaki adresten yararlanabilirsin. :)
http://www.zegeniestudios.net/ldc/

:)

Hatta: http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php?lang=tk

Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu. :)

---------- saat 12:12 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:10 eklenmişti ----------

İlk önce Güzel Yeni bir kasa alıp ondan sonra başlamak istiyorum

Kasa, sadece kasa mı? :)

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
bana lazım olan şeyler; photoshop, internet film müzik, bazen de oyun :)