TV Kartı ( Analog & Dijital )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlar,

TV kartı almayı düşünüyorum. Ancak analog ile dijital tv kartı arasında kararsız kaldım.

Uydu kullanmıyorum, çanak veya normal antenim de yok. Sadece TV kartı kutusu içinden çıkacak anteni kullanacağım.

Bu sebeple şu sorularım olacaktır?

1- Bu durumumu göz önüne aldığınızda dijital tv kartı almamın anlamı var mı?

2- Dijital TV kartı için analog tv kartı kutusu içinden çıkan ince bakır kablo antenleri kullanılabilir mi? Daha sonra uydu çanağı falan alırsam, dijital tv kartı almak için uğraşmayayım.

3- Dijital Tv kartından Skystar 2.x karar kıldım. Ancak bu kartta tek çıkış portu var. Diğer kartlarda gördüğüm ses ve diğer işlevler için gerekli çıkış portları yok. Ses nasıl hoparlöre aktarılacak? Ne dersiniz?

Resim için tıkla

4- Analog tv kartı için ne tavsiye edersiniz?

Bu sorularımı cevaplarsanız memnun olurum?

Saygılar.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben hem dijital hem analog kartlar kullandım. şu an dijital kullanıyorum. avermedia dvb-s pro A700...

1- dijital bağlantın yoksa (çanak anten) dijital almana gerek yok. izleyemezsin.

2- hayır kullanılamaz. çanak anten bağlantısı lazım. saha sonra çanak bağlatacaksan (ki çok pahalı deği. çanak + LNB 40-50 TL civarı) dijital almayı düşünebilirsin. ama dediğim gibi çanak bağlantısını yapana kadar tv izleyemezsin.

3- sesi kasanın ses çıkışından alıcaksın bu durumda. ama ben dijital olarak benim kullandığım avermedia yı tavsiye ederim.

4- analog olarak da avermedia 303 analog kartı tavsiye ederim.

http://www.hepsiburada.com/avermedi...tDetails.aspx?categoryid=54&productid=bd61098

yalnız, analog kartta görüntü dijital kadar net parlak değil. bir de her kanal net çekmez. kablo tv de bağlatsan bazı kanallar karlı çıkar. zaten normal çatı anteni veya masaüstü anten izle izleyeceksen pek verim alamazsın. ya kablo tv olacak, ya da kuvvetli çeken bir çatı anteni.

umarım yardımcı olmuşumdur.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Umarım yardımcı olmuşumdur.

Gerçekten cevabınızı okuduğumda çok yararlandım. Bilgilendirici. Bu sebeple çok teşekkür ederim.

Analog tv kartında karar kıldım.

Saygılar.